Home » Uittips » Uittips Noord-Holland

Uittips Noord-Holland


Boottocht in augustus van Amsterdam naar het Zuiderzee museum in Enkhuizen

Stap aan boord in Amsterdam en vaar mee over het Markermeer, de voormalige Zuiderzee naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Een prachtige vaartocht op het schip de Stortemelk met weids uitzicht vanuit een van de gezellige salons of vanaf het panorama bovendek. Onderweg is de scheepsbar open voor een lekker hapje of drankje. Rond 14.00 kom je aan bij het Zuiderzeemuseum. Een bijzonder openluchtmuseum waar je in de wereld stapt van mensen die vroeger rond de Zuiderzee woonden. Bezoek de prachtige oude huisjes, winkeltjes en straatjes en beleef de tijd van de Zuiderzee. Kom heerlijk uitwaaien met het hele gezin tijdens dit bijzondere dagje weg!

Facebookpagina Rederij het IJ


Heb jij een leuke korte Uittip voor deze pagina welke binnen een maand zal plaatsvinden ? Stuur een korte tekst, één foto, wanneer het uitje/evenement is , in welke provincie en plaats. Daarnaast een link naar de website met meer informatie. Gebruik onderstaande button voor het aanmelden.


Keltische Middag boordevol traditionele muziek en dans op 9 september Alkmaar

Zondag 9 september vindt weer de jaarlijkse Keltische Middag in de Alkmaarder Hout plaats. De middag wordt om 13.00 uur spectaculair op traditionele wijze geopend door Arthur Troop Pipes and Drums. Daarna barst het festival los met Hailander en wordt het publiek meegenomen in de geschiedenis van de Ierse dans met CRAIC Irish Dance Company. Daphne, Frans en Louis Kouwets brengen traditionele klanken met onder meer viool en bodhran. De middag eindigt met een optreden van de McGonagalls.

Op het festivalveld valt te genieten van de Keltische markt met oude ambachten, workshop Irsh Dance, kinderactiviteiten en de foodkramen serveren traditioneel eten. En natuurlijk ontbreekt Guinness en ander speciaal bier niet.

Ontdek Fort Edam op 29 augustus Amsterdam
Ontdek Fort Edam op 29 augustus Amsterdam

Ontdek Fort Edam op 29 augustus Amsterdam

In de zomervakantie kun je mee varen op deze prachtige boottocht over het weidse Markermeer naar het Het Fort bij Edam. Tijdens de vaartocht vaar je langs de diverse forten van de Stelling van Amsterdam, zoals Vuurtoreneiland en Forteiland Pampus. Vanaf een van de buitendekken van het schip de Stortemelk kun je genieten van het prachtige uitzicht. Na aankomst in de haven van het pittoreske stadje Edam breng je een bezoek aan het Fort bij Edam. In het fort en op de boot zijn er ook leuke activiteiten voor kinderen. Deze vaartocht kun je ook combineren met een fietstocht terug naar Amsterdam. Vaar mee en beleef een bijzonder dagje uit voor de hele familie!

Facebook Rederij het IJ

Twitter Rederij het IJHalloweenfair West-Friesland Festival op 21 en 22 oktober Bovenkarspel

Begin de Herfstvakantie met "Halloweenfair West-Friesland."

Halloweenfair West-Friesland, ondertussen een begrip in West-Friesland (NH), gaat tijdens de Herfstvakantie op 20 en 21 oktober alweer voor de vierde maal van start op de camping De Gouwe Stek" Gouw 11 ,1601 BS in Bovenkarspel. 

Het terrein wordt omgetoverd tot een "Halloween Wereld" waar jong en oud vele uurtjes zoet kunnen zijn. Dit om weer duizenden bezoekers uit heel Nederland te kunnen ontvangen en te vermaken. Een beetje eng, maar met een knipoog.

Met een super gezellige (avond)braderie met 50 standhouders, lekker eten, live entertainment, figuranten en bijna 20 activiteiten zoals "Pompoen boogschieten", "Chemisch graaien" en "Bot vangen". 

Met Marshmallows roosteren, schminken en een nieuw, spannend spookdoolhof wat zaterdagavond, samen met het sfeervol verlichte terrein voor de volwassenen, een beetje spannender zal zijn.

Ook kun je kans maken op de befaamde Koentje Pompoentje bokaal met 
de Miss & Mr. Halloweenverkiezing" of win een leuke prijs met "pompoen snijden".

Facebookpagina Halloweenfair

Volwassenen €3,50/Kinderen vrij Entree/Stempelkaart €3,50

Zaterdag 13 - 21 uur
Zondag 11 -18 uur


Zondag 9 september vindt opnieuw het Noorderparkfestival plaats. Kom naar dit gratis culturele festival voor en door bewoners, bedrijven en organisaties uit Amsterdam-Noord. 

Om 12:00 uur opent het festival met het officiële startschot van de 1000 van het Noorderpark. De (hard)loop run van Amsterdam Noord voor iedereen die kan rennen, lopen of rollen! Daarna begint het festival, met een feestelijk programma voor jong en oud, met muziek, circus, een markt, workshops en nog veel meer. Iedereen is welkom om mee te doen!

Muziek
Op het podium van de Tolhuistuin vind je verschillende geluiden uit Amsterdam Noord. Jong talent van A'dam Music school, de oude klassiekers van het Noorder Collectief en er kan geswingd worden op Klezmagic en Ronda Da Hollanda. De acts worden afgewisseld met dans en spoken word.

Maar dat is niet de enige plek waar er gedanst kan worden: in de hoek van de "Gouwe Ouwe" strijkt het Danspaleis neer, kan er salsa gedanst worden en voor ouderen en iedereen die van swingen houdt komt er een gezellig ouderwets dansfeest.

Circus
Kinderen kunnen de hele dag hun eigen circus talenten ontdekken bij Circus Kristal en krijgen in de grote circustent voorstellingen te zien van professionele circusartiesten uit Noord, waaronder HH Tent Producties.

Proef en ontmoet Noord!
Ervaar op creatieve wijze wat Noord allemaal te bieden heeft! Van Thais tot Amerikaanse BBQ, van Turks tot Indiaas, en niet te vergeten oer-Hollandse Pannenkoeken!
Van Repaircafé tot Jeu de Boules, van de Modestraat tot de Noordmakers: Het staat allemaal op de markt van Noord.

En nog veel meer!
Bouw rare vogels met het NDSM Kinderatelier, maak een krant bij Noordje of duik onder in de wereld van techniek met Stichting Wijsneus.

Kijk live mee bij Street Art Today (oa bekend van het toekomstige Street Art Museum). Zij komen naar het Noorderpark om een prachtig kunstwerk te maken.

Speciaal voor de jongeren is er bij de Roze Tanker een echte dancebattle; North Dance Skills. Stap in de 'poldercoaster' van Babok. Een achtbaan ervaring zoals je nog nooit eerder hebt gehad. Voor iedereen die misschien al wat ouder is, maar stiekem wil gniffelen staat Stichting Nieuwe Helden met de 18+ caravan waarin we samen praten over seks.

Dit is slechts een greep uit het programma!
Benieuwd naar het gehele programma? Neem dan een kijkje op de website: www.noorderparkfestival.nl
 
Tot 9 september in het Noorderpark!

Tijden
12:00 Opening Noorderparkfestival & Startschot 1000 van het Noorderpark
13:00 Start programma Noorderparkfestival
19:00 Einde


Zaterdag 1 sept 2018 Feestweek Braderie Aalsmeer.

Traditiegetrouw wordt op de eerste zaterdag in september ( 1 sep 2018 ) door de Winkeliers Vereniging Aalsmeer en in samenwerking met Organisatiebureau Natural Solutions de jaarlijkse Feestweek Braderie in Centrum Aalsmeer georganiseerd. Van 10-17 uur is Centrum Aalsmeer omgetoverd in een grote gezellige braderie. De voormalige corsobraderie is de grootste en gezelligste Aalsmeer markt van het jaar, waar standhouders op m...aar liefst 150 kramen de lekkerste, leukste, mooiste en nieuwste braderiespullen verkopen. Van speelgoed tot huishoudelijke artikelen, van kleding tot cosmetica, van boeken, sieraden, tassen en cd`s tot ambachtelijke versnaperingen en etenswaren, voor een ieder is er wel wat om te bekijken en aan te schaffen. Voor Het Boekhuis is een stand met een unieke collectie nostalgische Verkadealbums, oude Schoolplaten en Landkaarten te bewonderen. Op verschillende plaatsen in het dorp kunt u genieten van gezellige muziek en natuurlijk zijn er ook hapjes en drankjes verkrijgbaar op de braderie en bij de plaatselijke horeca. Zaterdag 1 september is een dag vol activiteiten voor jong en oud uit Aalsmeer en Omstreken. De toegang is gratis.
++++
Za 1 sep 2018 AALSMEER Feestweek Braderie Centrum 10-17 uur.

Donderdag 30 augustus 2018 Brocante-Kunst-Streek Markt Rembrandtplein Amsterdam.

Donderdag 30 augustus 2018 Brocante-Kunst-Streek Markt Rembrandtplein Amsterdam. 

Op donderdag 30 augustus a.s. organiseert Van Vulpen van 11-19 uur op en om het Rembrandt-Thorbeckeplein een luxe en stijlvolle Brocante-Kunst-Streek Markt.

 

Tientallen marktkramen liggen vol met streekproducten, brocante, curiosa, schilderijen, prenten, glaswerk, zilveren sieraden, koperen beelden, trendy en cadeau artikelen, antiquarische boeken en andere verzamelobjecten uit Grootmoeders Tijd. Middenstand, standhouders en organisatie verwachten dat veel nieuwsgierige bezoekers uit geheel Amsterdam en verre omstreken een kijkje komen nemen op deze unieke locatie onder de bomen in het hartje centrum van Amsterdam. De toegang is gratis.

+++++

Do 30 aug 2018 AMSTERDAM Brocante-Lifestyle Markt Rembrandtplein/Thorbeckeplein 11-19 uur