Leuke dingen die je kunt doen in Apeldoorn

Gepubliceerd op 31 juli 2018 om 20:15

Apeldoorn is een zeer diverse stad en kent vele leuke activiteiten. Zo kun je er terecht voor een sportieve activiteit, wanneer je met je kinderen een leuk uitstapje wilt maken of wanneer je graag wat Koninklijkheids opsnuift. Er is voor iedereen wel iets leuks te doen. Wij hebben wat tips voor je onder elkaar gezet.

 

Paleis het Loo

Apeldoorn heeft een rijke historie. Een bezoek aan Paleis het Loo kan dan ook niet worden overgeslagen wanneer je in Apeldoorn bent. Het paleis is gebouwd in 1685 in opdracht van Willem III. Sinds 1984 is het paleis toegankelijk voor publiek. Helaas is het paleis tijdelijk gesloten tot 2021, maar vanaf dan kun je je weer laten onderdompelen in de wereld van de Oranjes die er 300 jaar lang hebben gewoond en gewerkt. Momenteel zijn de tuinen en stallen wel geopend. Gelukkig staan er op de website van het Paleis 360 graden foto’s zodat je toch even een kijkje kunt nemen.

Apenheul

Ook de Apenheul is een bekende en geliefde bestemming voor zowel jong als oud. Wanneer je hier rondloopt vliegen de apen langs je heen en lopen ze langs je voeten. Het dierenpark ligt aan de rand van Apeldoorn aan de rand van de prachtige Veluwe. Het park telt zo’n 300 apen in talloze verschillende soorten en maten. Hetgeen de Apenheul zo bijzonder maakt is het feit dat ze niet achter tralies of in kooien zitten, maar in een bosrijke omgeving. Zo kunnen ze doen en laten wat ze willen.

Julianatoren

De Juliana Toren in Apeldoorn is een waar speelparadijs voor kinderen. Met botsauto’s, spookhuizen, glijbanen en draaimolens kan een kind zich de hele dag vermaken en voor ouders zijn er voldoende restaurants en andere plekken waar je kunt gaan zitten en genieten van alles wat er om je heen gebeurd. Gegarandeerd een leuk uitstapje! Wil je aan het eind van de dag nog een souvenirtje kopen? Dan kan dat in de souvenirshop. 

Winkelen in Apeldoorn

Apeldoorn is een echte marktstad en er zijn maar liefst 8 markten in de week. In het filmpje hieronder worden ze allemaal genoemd. Wij lichten er drie uit het directe centrum voor je toe : Op zaterdag de bekende grote markt, op maandag de waren- en stoffenmarkt en donderdag de biologische boerenmarkt.

Er is een groot overdekt winkelcentrum in Apeldoorn genaamd De Oranjerie met meer dan 60 winkels. Voor wie daar nog niet genoeg aan heeft, kan ook terecht bij De Korenpassage welke ook (deels) overdekt is.
Als je dan toch in Apeldoorn bent en je wilt na je leuke uitjes in deze stad later nog eens thuis nagenieten, loop dan binnen bij de Haardenexpert, expert in haarden en kachels met een showroom in Apeldoorn. Zoek je nog een mooie gashaard ? Dan bent u bij hen aan het juiste adres.  
Daarna ploft u tevreden neer op één van de terrassen die Apeldoorn rijk is of wellicht in een café, bar of restaurant. Bekijk hier alle mogelijkheden van horeca in Apeldoorn.

De natuur in

het is natuurlijk heel goed mogelijk dat bovenstaande suggesties helemaal niets voor jou zijn en dat je liever de rust en de natuur opzoekt. Goed nieuws want ook dat is volop aanwezig in Apeldoorn en omgeving. Bekijk hier de tips voor een natuurrijk dagje uit. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.