Home » 4 prachtige fietsroutes om af te leggen met de elektrische fiets

4 prachtige fietsroutes om af te leggen met de elektrische fiets

Gepubliceerd op 3 augustus 2019 om 22:26

Uitidee.nl I Gastblog Forza Fietsen ACTIEF BEZIG ZIJN > FIETSEN
Elektrische fiets voor ouderen? Dat is al lang niet meer zo! Jong en oud zie je tegenwoordig op een e-bike rondrijden. De elektrische fiets is niet meer weg te denken van de Nederlandse fietspaden en is enorm aan het groeien in populariteit. Dusdanig dat er in 2018 zelfs meer elektrische fietsen dan ‘normale’ nieuwe fietsen zijn verkocht. Voor jong en oud betekent dit dat je heerlijke lange fietstochten kunt maken door ons mooie landje. Daarom hebben wij alvast vier pareltjes van routes voor jullie geselecteerd.

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust

Als er een provincie is die zich uitstekend leent voor een mooie, lange fietstocht, dan is dat Zeeland wel. De wind waait er vrijwel altijd, dus een e-bike die jou een steuntje in de rug biedt als je wind tegen hebt is hier geen overbodige luxe. Een echte aanrader is de door de ANWB opgestelde Kanaalroute. Je start in de Middeleeuwse hoofdstad Middelburg, je volgt het kanaal naar de Vlissingse boulevard, waar je langs de langsvarende zeeschepen fietst, dan maak je rechtsomkeert naar het pittoreske plaatsje Veere aan het Veerse meer. Als laatste fiets je weer terug naar Middelburg waar je op een terrasje kunt genieten van een welverdiend drankje.

De Elfstedentocht kun je schaatsen, zwemmen, maar ook: fietsen!

Iedere winter slaat de Elfstedenkoorts weer toe. Zou het nu toch weer eens een keer gebeuren… of? Waarom wachten op het ijs als je ook kunt fietsen? Het is een flinke tocht, ruim 235 kilometer lang, maar deze is juist daarom ideaal om af te leggen met een elektrische fiets. Desalniettemin raden we aan om hier wel een paar dagen voor uit te trekken, zodat je niet hoeft te haasten en rustig kunt genieten van alles wat je tegenkomt: pittoreske dorpjes en steden, grachten en meren. Boek alvast wat leuke Bed & Breakfasts op de route en maak er een mooi lang weekend of midweekje fietsplezier van.

Genieten van de Utrechtse Heuvelrug op de e-bike

Wist je dat de Utrechtse Heuvelrug na de Veluwe het grootste bosgebied van Nederland is? Een mooi en uitgebreid stukje natuur dat erom schreeuwt verkend te worden op de e-bike. Het leuke plaatsje Driebergen is een mooi startpunt, vanuit dit plaatsje lopen er allerlei verschillende routes die je over de heuvelrug leidden. Een mooie plek om sowieso aan te doen is de Soesterduinen: de ideale picknickplek. Fiets door eindeloze bossen, ontdek kastelen in het groen en laad lekker op. Over opladen gesproken. Hoe doe je dat met je accu? Er zijn verschillende apps die jou kunnen vertellen waar je de dichtstbijzijnde laadpaal kunt vinden, zodat jij nooit met een lege accu komt te staan.

Op de fiets de oude Romeinen achterna

Geschiedenisliefhebbers opgelet! Een bijzondere tocht vol historie is de Romeinse Limesroute. Op de Fiets- en Wandelbeurs werd de route zelfs genomineerd voor ‘Fietsroute van het Jaar 2019’. Je start bij wat vroeger de noordelijke grens van het Romeinse imperium was, bij Katwijk aan Zee en zult uiteindelijk uitkomen bij Berg en Dal, bij Nijmegen. Nijmegen zelf was een belangrijke Romeinse stad en onder andere in Museum het Valkhof kun je veel Romeinse vondsten van in en om de stad vinden. Reis terug in de tijd en verken deze bijzondere route op je E-bike.

Ook een elektrische fiets kopen? Het zorgt voor veel voordelen: het biedt je veel bewegingsvrijheid, je kunt lange tochten maken en hier optimaal van genieten, door het beetje extra steun dat je krijgt. Dus laat de auto staan, stap op je e-bike en ontdek Nederland. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.