Home » Telegraaf: Kabinet versoepelt meer maatregelen: restaurants, musea en podia gaan weer open

Telegraaf: Kabinet versoepelt meer maatregelen: restaurants, musea en podia gaan weer open

Gepubliceerd op 7 mei 2020 om 01:48

Bron Telegraaf 6 mei 2020. DEN HAAG - Het kabinet wil de coronateugels nog veel verder laten vieren dan eerder al was uitgelekt. Zo gaat de maatregel om met niet meer dan drie mensen bijeen te komen volgende week al het raam uit en mogen per 1 juni restaurants, musea en podia onder bepaalde voorwaarden weer open. Verder kunnen sportscholen per 1 september van het slot, vanaf 1 juli mag er in ons land weer gekampeerd worden.

De afgelopen dagen lekte al veel uit over de kabinetsplannen die op handen zijn. Het complete pakket is groter dan bekend. Het kabinet denkt dat de maatregelen kunnen worden versoepeld omdat het aantal mensen met corona in de ziekenhuizen sneller dan gedacht slinkt.

11 mei

Na het openen van de basisscholen op 11 mei mogen ook kappers en mensen met andere contactberoepen volgende week weer aan de slag.

Diezelfde week worden de beperkingen voor het bijeenkomen in groepen verruimd naar tien personen. Wie nu met drie of meer personen bijeenkomt, loopt de kans een boete te krijgen.

Ook bepaalde buitensporten zoals golf en tennis mogen weer.

1 juni

Drie weken later volgt er een nieuw pakket aan versoepelingen. Restaurants mogen per 1 juni open. Maximaal dertig man mag naar binnen, uiteraard met inachtneming van de 1,5-metermaatregelen. Reserveren wordt verplicht. Gasten moet gevraagd worden of ze corona-klachten hebben.

Terrassen en strandtenten kunnen per 1 juni ook weer van start. Het is aan lokale autoriteiten om te bepalen in welke omvang.

Per 1 juni mogen ook musea, podia en bioscopen weer de deuren openen, onder dezelfde voorwaarden als de restaurants.

1 juli

Vakantievierders krijgen meer ruimte per 1 juli. Campings en vakantieparken mogen dan weer open.

1 september

Naast de evenementen kunnen per 1 september ook de sportscholen weer van start.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.