Home » Uitjes » Evenementen » Kerst 2018

Kerstmis 2018


Kerstmarkt bij Intratuin Zoetermeer
Kerstmarkt bij Intratuin Zoetermeer

Kerstmarkt bij Intratuin Zoetermeer (Zuid-Holland)  8 en 9 december

Het is kerst bij Intratuin Zoetermeer! Terwijl ouders de kerstboom uitzoeken en kunnen kiezen uit een gigantisch groot assortiment aan kerstversiering, maken de kids gezellig een ritje door de winkel in de echte kersttrein. We schenken warme chocomelk, heerlijke winterthee en voor de liefhebbers een glaasje glühwein. Ook worden er verse hapjes uitgedeeld én is er swingende live muziek. Van deze winterse sferen kom je gegarandeerd in de kerststemming!


Kerstrondje Ruinerwold (Drenthe) op 8 en 9 december

Unieke "kerstmarkt" verdeeld over 10 locaties in en rondom het Drentse Ruinerwold. 10 bedrijven gevestigd in mooie oude panden verwelkomen u geheel in kerstsfeer. Het thema van dit jaar is Onthaasten. Er zullen diverse activiteiten aangeboden worden.

Facebookpagina Kerstrondje Ruinerwold

 


Kerstconcert in de H. Georgiuskerk in Terborg (Gelderland) op 8 december

"Een traditie die niet mag verdwijnen"
Ieder jaar is het kerstconcert in Terborg een belevenis. Op zaterdag 8 december a.s. voert Mannenkoor Arti Sacrum het Kerstconcert uit in de sfeervolle Georgiuskerk in Terborg. Zoals u kunt verwachten van Mannenkoor Arti Sacrum is er een boeiend en gevarieerd programma samengesteld, door én onder algehele leiding van de dirigent Gerard Berentsen. Al ruim 40 jaar wordt het Kerstconcert in Terborg door Mannenkoor Arti Sacrum georganiseerd. Wie wil genieten van een prachtige avond of alvast in de sfeer van Kerst wil komen, is hier aan het goede adres.

Met de solistische bijdragen van sopraan Catharina Jansen en bariton-bas Peter Arink, weten deze musici de ware kerstgedachte aan u over te brengen. Waant u zich even in een wereld zonder zorgen in een van de historische kerken van de Oude IJsselstreek!
Julian Simmes (piano) en Jelmer Simmes (viool) zorgen voor ontroerende momenten met hun prachtige spel. Hun improvisaties stromen op onnavolgbare wijze uit de concertpiano en viool. Zij zullen op deze avond eveneens zowel de koren als ook de solisten begeleiden.
Vivace is een koor, bestaande uit 22 enthousiaste leden, dat gevarieerde meerstemmige liederen zingt, van geestelijke liederen tot pop- en musicalnummers. Het koor staat sinds 1987 onder leiding van Gerard Berentsen.
Onze vaste ladyspeaker Els Bakker zal deze avond presenteren.
Kortom, een avond die zeer de moeite waard is om te beluisteren en te beleven!
De entree bedraagt – incl. koffie/thee - € 10,- aan de kassa en in de voorverkoop € 7,50 bij de Plus Supermarkt aan het Marktplein 1 in Terborg. Bestellen kan ook via e-mail altveen1993@kpnmail.nl Ton de Veen Sint Antoniastraat 10 Terborg.

 


Wintercity Utrecht van 8 december tot en met 6 januari

Kom vanaf 8 december t/m 6 januari 2019 schaatsen in Cityplaza Nieuwegein. Ruim 400m² écht ijs in een sfeervol verlicht en gedecoreerd winkelcentrum. City heeft met ruim 140 winkels en horeca iedereen wat te bieden.


Brassband Gloria Deï op weg naar kerst met het Roder Jongenskoor Surhuisterveen, Achtkarspelen (Friesland) op 15 december

Op weg naar kerst met Gloria Deï en het Roder Jongenskoor

De Flambou in Surhuisterveen is op 15 december het toneel van een zeer bijzondere gebeurtenis. Het Roder Jongenskoor zal daar samen met brassband Gloria Deï uit Gerkesklooster-Stroobos bezoekers alvast in kerstsferen brengen.

De prijswinnende brassband uit het tweelingdorp viert dit jaar zijn 95-jarig bestaan. Hoewel dit niet uitgebreid gevierd wordt, belooft het jaarlijkse kerstconcert dit jaar wel bijzonder te worden. Het is Gloria Deï gelukt om het beroemde Roder Jongenskoor te strikken voor een optreden. “We zijn hier al sinds vorig jaar mee bezig,” vertelt voorzitter Piet van der Weg, “Ze treden niet vaak in deze regio op. We zijn dus enorm trots dat we met hen samen op het podium mogen staan.”

Anglicaanse koorzang, brassmuziek en kerstliederen, een zeer interessante combinatie en zeker de moeite van het kijken (en vooral luisteren!) waard. 

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Lien Kamminga, 0512-3510679, w.kamminga7@gmail.com
Kosten zijn 15 euro in de voorverkoop, 17,50 euro aan de kassa.


Lemster Dickens Festijn in Lemmer (Friesland) op 15 en 16 december

Het Lemster Dickens Festijn is een tweedaags winterevenement in Dickens stijl; met muziek, marktkraampjes, horeca en (straat)theater in en rondom het centrum van Lemmer. 

Ontmoet de vissersvrouwen, de straatkinderen, het gespuis en de goede burgerij uit de tijd van Charles Dickens. Laat je betoveren door gezang, sfeer, licht en lekker eten en waan jezelf in de sfeer van weleer. 

Het Lemster Dickens Festijn is een sfeervol en gezellig familie evenement in het centrum van het oude vissersdorp Lemmer. Wees welkom en geniet met ons mee!

Facebookpagina van het Lemster Dickensfestijn


Rond on Ice - IJsbaan 15 december tot en met 6 januari Houten (Utrecht)

Ruim 3 weken ijspret voor jong en oud! 

Van zaterdag 15 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019 kan er weer volop worden genoten van de ijsbaan op Het Rond in Houten, "Rond on Ice". Drie weken lang is er weer schaatspret op de Houtense schaatsbaan. Kom lekker vrij schaatsen, neem deel aan de gezellige activiteiten georganiseerd op Rond on Ice of kom heerlijk wat warms drinken in de "Huiskamer van Houten". 

Ook dit jaar zal er weer een mooi dak boven de ijsbaan geplaatst worden. Door het overdekken kan gedurende de gehele periode worden geschaatst. De "Huiskamer van Houten" naast de schaatsbaan biedt veel mogelijkheden voor een hapje en een drankje en door de glazen wand is hier al het ijspret te zien.

De Huiskamer van Houten
Dit jaar wordt het winterpaviljoen naast de ijsbaan omgedoopt tot de "Huiskamer van Houten", vóór en dóór Houten. Een gezellige vintage inrichting, waarbij het heerlijk vertoeven is en mensen een gezelschapsspelletje kunnen doen, een krantje kunnen lezen of onder het genot van een hapje en een drankje door de grote glazen wand naar al het ijspret kijken. 

Curling Competitie
Ook dit jaar is er weer een curling competitie voor particulieren en bedrijven. Een sport voor iedereen en zeer geschikt om met vrienden, familie of collega's te beoefenen. De Rond on Ice Curlingcompetitie: van hilarische activiteit tot een serieuze bezigheid, maar wel met een leuke twist. Zo fanatiek als het er aan toe gaat op het ijs, zo gemoedelijk drinken de deelnemers hun drankjes tussen en na de wedstrijdavond. Glühwein, muziek en samen op het ijs, winterse pret! Welk team wint dit jaar de Rond on Ice Curling competitie?

Meer informatie 
Houd de website van Rond on Ice en de facebookpagina in de gaten voor meer informatie, inschrijven voor de curling en het programma.


Jolly WinterWonderLand Christmas Rides op 22 en 23 december Wassenaar
(Zuid-Holland)

In prachtige met Kerstversiering verfraaide rijtuigen met zware trekpaarden met bellentuig (jingle bells) wordt op 22,23 en 27 december een vrolijke rit gemaakt met aan het slot een Fest in de Jachtzaal van In 't Groene Hout in Wassenaar. 
De zaal is prachtig versierd. Bij een knapperend houtvuur zijn er goodies zoals warme kruidenwijn, warme chocolade en Duitse Lebkuchen. Er zijn romantische miniatuurdorpjes in de sneeuw. Er is Kerstmuziek, en we luisteren naar het GreenWoods Paleisorgel, een van de grootste dansorgels van Nederland. Op sommige dagen wordt de mystieke Midwinterhoorn geblazen. Alleen in het "Midwinter"-seizoen is het, volgens tradities die teruggaan tot de Germaanse joelfeesten, toegestaan het eeuwenoude en mistroostige geluid te laten horen van de Midwinterhoorn. De hoorn wordt geblazen om de midwinter, de zonnewende, te vieren en om de boze geesten, de "witte wieven", de tovenaars en spoken te verjagen. Mis dit romantisch Kerstgebeuren niet !! €17,50 per persoon, €12,50 kinderen onder de 12 jaar. 

Op de dagen is een steeds wisselend programma.

Bezoek de Facebookpagina