Home » Uitjes » Bezichtigen » Tentoonstelling & Expositie

Tentoonstelling & Expositie


Een zomer vol ontdekkingen in Batavialand Flevoland van 7 juli tot 2 september

Met de komst van de nieuwe tentoonstellingen 'De werkkamer van dr. ir. Cornelis Lely' en de Flevowand, valt er deze zomer veel te ontdekken in Batavialand. Door het doen van leuke spannende en extra activiteiten kunnen gezinnen met kinderen kennis maken met alles wat Batavialand te bieden heeft.

ONTDEK HET GEHEIM VAN LELY
Het is 1929 en Cornelis Lely heeft zijn werkkamer net verlaten..In de tentoonstelling 'De werkkamer van dr. ir. Cornelis Lely' is een geheim verstopt. Door het beantwoorden van vragen en wat rekenwerk leren kinderen meer over het leven van Lely én ontdekken zijn geheim!

GA MEE OP REIS DOOR DE GESCHIEDENIS VAN DE ZUIDERZEE
Deze vakantie kunnen kinderen een indrukwekkende reis maken door de geschiedenis van de Zuiderzee middels het 60 meter lange geborduurde verhaal van de 'Flevowand'. Door het doen van opdrachten en het zelf zetten van enkele borduursteken, wordt de 'Flevowand' een ware ontdekking voor jong en oud!

MAAR ER VALT NOG MEER TE DOEN EN TE ONTDEKKEN DEZE ZOMER!
Naast de activiteiten bij de nieuwe tentoonstellingen biedt Batavialand nog veel meer extra's deze zomer. Zo kunnen kinderen zelf aan het roer staan van de IJsselkogge, het water beheersen in het Watertheater of zelf de handen uit de mouwen steken bij de vele ambachten op de werf. Op de Batavia kunnen ze bij de Blacklightspeurtocht met een zaklamp op zoek naar het verhaal van de Batavia. Spannend!

 Zomertentoonstelling Galerie De Kuiperij Veenklooster Friesland van 7 juli tot 25 augustus

"Klein geschenk"
Sprankelende zomertentoonstelling in galerie De Kuiperij te Veenklooster

Veenklooster. In de maanden juli en augustus is in Galerie De Kuiperij een sprankelende tentoonstelling te zien. In deze maanden kunt u iedere zaterdagmiddag genieten van prachtige kunstwerken. Het thema van de zomertentoonstelling is "Klein geschenk." Kleine werkjes, hoogstaand en professioneel. Bijzonder werk van de ondertussen bekende Loes Botman met prachtige pastels van de dieren om ons heen. Hinke Posthuma met portretten van geitjes en lammetjes in olieverf op klein formaat. Esther van Hulsen met miniscule werkjes in kleurpotlood. Ingrid Smuling met stillevens in olieverf, kleine vaasjes met bloemen en Wilma van der Vliet met schilderijtjes van voorwerpen en dieren rondom haar Drentse woning. Stuk voor stuk schilderijen waarin rust en harmonie de boventoon voeren, gevoel voor detail, focus op eenvoud, pure verbeelding. Daarnaast worden schilderijen uit de privé-collectie van galerie De Kuiperij getoond, verzameld door de jaren heen. Iedere zaterdagmiddag van 13.00 – 17.00 uur.