Maastricht


Er even lekker op uit en op zoek naar een uitje of evenement in de stad Maastricht ? Hier vind je handige links om jouw dagje weg of avondje uit te vinden. 

Bezoek Maastricht
Maastricht heeft een rijke historie, met op iedere hoek een ander karakter. Shoppen doe je in hippe winkels, warenhuizen en boetiekjes. Op culinair gebied is Maastricht ook zeker om op te eten. Caféetjes, terrassen op de mooiste pleinen en restaurants. Droom weg in het charmante Maastricht...


3 leuke City Tours in Maastricht

Stiphout Tours & Trips verzorgt met haar Amerikaanse schoolbus rondritten in Maastricht en laat u op een originele wijze kennismaken met deze prachtige stad.

Er zijn 3 soorten City Tours

A:
Een circa 45 minuten durende rondrit waarbij u op een comfortabele wijze en originele manier kunt kennismaken met zowel het historische als moderne Maastricht. Een route langs onder andere de oude stadsomwalling, prachtige kerken, het gezellige stadsdeel Wyck met gebouwen uit het begin van de 20ste eeuw, de nieuwe architectuurwijk Céramique met onder andere het Bonnefantenmuseum, het Gouvernement (waar het verdrag van Maastricht is ondertekend) en de Sint Pietersberg. Een ideale mogelijkheid om Maastricht te bekijken.
 

B:
Een circa 45 minuten durende rondrit waarbij u op een originele manier kunt kennismaken met zowel het historische als moderne Maastricht. Een route langs onder andere de oude stadsomwalling, de historische binnenhaven ’t Bassin, de Markt, het Vrijthof, het gezellige stadsdeel Wyck met gebouwen uit het begin van de 20ste eeuw, de architectuurwijk Céramique met onder andere het Bonnefantenmuseum, het Gouvernement (waar het verdrag van Maastricht is ondertekend) en de Sint Pietersberg. Na de busrit stapt u op de rondvaartboot voor een leuke boottocht op de Maas, langs het oude centrum van de stad en haar omgeving, richting Belgische grens. Wij passeren onder andere de historische Sint Servaasbrug, de Onze Lieve Vrouwen Basiliek, het Bonnefantenmuseum en het Gouvernement. Nabij de Nederlands/Belgische grens, voor de sluis van Ternaaien, keert de boot terug naar het centrum van Maastricht.

C:
Een circa 45 minuten durende rondrit met onze stoere Amerikaanse schoolbus. U kunt op een originele manier kennismaken met zowel het historische als moderne Maastricht. Een route langs onder andere de oude stadsomwalling, de historische binnenhaven ’t Bassin, de Markt, het Vrijthof, het gezellige stadsdeel Wyck met gebouwen uit het begin van de 20ste eeuw, de architectuurwijk Céramique met onder andere het Bonnefantenmuseum, het Gouvernement (waar het verdrag van Maastricht is ondertekend) en de Sint Pietersberg. Na de busrit stapt u op de rondvaartboot voor een leuke boottocht op de Maas, langs het oude centrum van de stad. Na 20 minuten varen gaat u van boord bij de Sint Pietersberg voor een rondleiding in de grotten met een gids. Weg van de massa, geen licht, geen geluid, geen tijdsbesef en geen bereik met je telefoon…Grotten Zonneberg is een uitgestrekt stelsel met ongeveer 80 km aan gangen. Een ervaren gids neemt u mee ondergronds voor een circa 1 uur durende rondleiding. Boeiend voor jong en oud. Na de rondleiding loopt u terug naar de aanlegsteiger aan de voet van de Sint Pietersberg voor het 2e deel van uw boottocht, waarbij de boot telkens 20 minuten over het uur vertrekt.