Home » Uitjes zoeken op thema » Bezichtigen » Boot en rondvaart

Boot en rondvaartEen vaartocht met wijnproeverij in de Biesbosch op 2 juni
vanuit Drimmelen Noord Brabant

Ervaar een intense beleving van natuur in de Biesbosch samen met een heerlijke wijnproeverij onder deskundige begeleiding.
Tijdens een vaartocht van 3 uur in Nationaal Park de Biesbosch krijgt u een variëteit van 9 verschillende natuurzuivere kwaliteitswijnen te proeven uit diverse streken en landen. U zult genieten van de vaartocht op een klassiek stalen motorjacht met houten opbouw, terwijl u de indrukwekkende veelzijdigheid van de aroma's van de voorgeschotelde wijnen proeft. Deze wijnen komen over het algemeen van kleine wijn boeren en zijn vrij van toevoegingen. De druiven krijgen hier nog de tijd om te rijpen. De ambachtelijke familietradities, de passie en liefde proef je in onze wijnen.
Wat krijgt u tijdens deze unieke vaartocht met wijnproeverij:
• Gedurende 3 uur een unieke natuur- en wijnbeleving met vakkundig uitleg en toelichting
• Proeven van 9 natuurzuivere kwaliteitswijnen
• Bijpassende hapjes
• U betaalt voor deze vaartocht met wijnproeverij en geserveerde bijpassende hapjes € 72,50.
• De vaartocht met wijnproeverij


Maak een boottocht door de haven van Maasvlakte 2
(Rotterdam Zuid-Holland)

Wil je zelf ervaren hoe het is als kranen, schepen en havens groot, groter, grootst zijn? Stap aan boord van de FutureLand Ferry en vaar zo dicht mogelijk langs de modernste terminals en de grootste schepen. Tijdens de boottocht vertelt een ervaren voorlichter je alles over de haven en aanleg van Maasvlakte 2. Bezoek ook (gratis) informatiecentrum FutureLand en geniet van het uitzicht op de containerterminals van de toekomst. Er is hier van alles te zien, te doen en te beleven!

Europaweg 902, 3199 LC, Maasvlakte Rotterdam


Hijs de zeilen met Holland Sail

Geniet van Nederland op z'n best: vanaf het water en op een traditioneel zeilschip. Bij Holland Sail boekt je een zeilreis op het IJsselmeer en/of de Waddenzee met een traditioneel zeilschip uit de grootste historische zeilvloot ter wereld. De zeilschepen zijn traditionele platbodemschepen met 12-48 bedden die je kunt boeken als groepsaccomodatie óf waarbij u mee kunt met een georganiseerde zeilreis. In dat geval heeft u een hut aan boord van een zeilschip: alleen, met je partner, vriend/vriendin of met uw gezin. 

Enkele voorbeelden voor bedrijf en groepsreizen  :

De zeilmogelijkheden zijn op de Waddenzee, naar de Waddeneilanden, IJsselmeer, Markermeer, Terschelling en de Friese meren.

Ben je niet met een groep maar wil je deelnemen aan een door Holland Sail georganiseerde meezeilreis? Dat kan natuurlijk ook.


Zeehonden- en Robbentocht vanuit Den Oever (Noord-Holland)

Een ongeveer 2 uur durende tocht, die begint aan de Oostkade en vandaar door de havens van Den Oever, langs de spuisluizen (Stevinsluizen) aan het begin van de Afsluitdijk, waar tijdens laag water ±5000 Kuub (m³) per seconde zoet IJsselmeerwater in de Waddenzee wordt afgevoerd. Een adembenemend gezicht!

Daarna varen wij langs de 'Losse Dam', waar een kolonie lepelaars broeden en langs de droogvallende zandbanken, waarop allerlei verschillende soorten vogels voedsel zoeken en deze als rustplaats gebruiken.

Na ± een half uur komen we bij de zeehonden aan. U kunt deze zeehonden in hun natuurlijke omgeving bekijken. Met de vloed varen we weer naar de haven van Den Oever.


Varen met Fem in de omgeving van Zaandam (Noord-Holland)

Fem is een nostalgische Bakdekker gebouwd in 1931 gerestaureerd in 2001.
Fem vervoert maximaal 5 passagiers, zodat iedereen voldoende ruimte heeft.

Zij maakt met liefhebbers en sponsoren mooie vaartochten door de Zaanstreek en grachten in de nabije omgeving. De gids, kapitein en diesel zijn altijd inclusief. Met de bijdrage en opbrengsten van de tochtjes kan Fem in haar eigen onderhoud voorzien. Op deze wijze kan dit varend erfgoed de Zaanse omgeving en nabije grachten blijven verfraaien. 


Borrelboot Amsterdam

Wil jij de leukste borrel van Nederland organiseren op een unieke locatie? Dan is de Borrelboot Amsterdam iets voor jou! Vaar over de Amsterdamse grachten terwijl iedereen kan genieten van onbeperkt wijn, bier en fris.


Alkmaar is prachtig, helemaal vanaf het water. Er liggen met nog wat vrije dagen en weekenden in het verschiet, en dan is het huren van een bootje een heerlijk uitje. Maak thuis alvast een picknickmand vol lekkers klaar, zodat jij een dagje op het water kunt genieten. We delen vier tips voor een uitje op het water in Alkmaar.

Ontdek nu het mooie Alkmaar en omgeving, en maak zelf een rondvaart met één of meerdere van onze gemotoriseerde bootjes. Je huurt al een bootje vanaf € 15,00 per uur, inclusief kussens en brandstof. Een vaarbewijs heb je niet nodig. Na een korte instructie kan je veilig het water op.