Boot en rondvaart


Pannenkoekencruise op 9 en 16 juni + 21 juli vanuit Maastricht

Leuk voor het hele gezin; onbeperkt pannenkoeken eten vanaf een buffet. De pannenkoeken kunt u zelf, naar eigen wens, garneren met onder andere spek, fruit, warme kersen en ijs. Tijdens de boottocht vaart de boot over de Maas, langs het centrum van Maastricht en omgeving.Boottocht Maastricht-Luik v.v.
    23, 26 en 30 mei / iedere donderdag en zondag in juni

Een gezellige dagtocht over de Maas en het Albertkanaal, naar de boeiende stad Luik. Op de heen- en terugweg passeert de boot de bekende sluis van Ternaaien met een verval van maar liefst 15 meter. Omstreeks 12.30 uur arriveert de boot in Luik en heeft u tijd voor een bezoek aan de stad. Op zondag is er "La Batte"; de oudste en bekende Luikse markt. Om 15.00 uur vaart de boot weer terug naar Maastricht.

https://www.stiphout.nl/boottochten/maastricht-luik-vv


Hijs de zeilen met Holland Sail

Geniet van Nederland op z'n best: vanaf het water en op een traditioneel zeilschip. Bij Holland Sail boekt je een zeilreis op het IJsselmeer en/of de Waddenzee met een traditioneel zeilschip uit de grootste historische zeilvloot ter wereld. De zeilschepen zijn traditionele platbodemschepen met 12-48 bedden die je kunt boeken als groepsaccomodatie óf waarbij u mee kunt met een georganiseerde zeilreis. In dat geval heeft u een hut aan boord van een zeilschip: alleen, met je partner, vriend/vriendin of met uw gezin. 

Enkele voorbeelden voor bedrijf en groepsreizen  :

De zeilmogelijkheden zijn op de Waddenzee, naar de Waddeneilanden, IJsselmeer, Markermeer, Terschelling en de Friese meren.

Ben je niet met een groep maar wil je deelnemen aan een door Holland Sail georganiseerde meezeilreis? Dat kan natuurlijk ook.


Zeehonden- en Robbentocht vanuit Den Oever (Noord-Holland)

Een ongeveer 2 uur durende tocht, die begint aan de Oostkade en vandaar door de havens van Den Oever, langs de spuisluizen (Stevinsluizen) aan het begin van de Afsluitdijk, waar tijdens laag water ±5000 Kuub (m³) per seconde zoet IJsselmeerwater in de Waddenzee wordt afgevoerd. Een adembenemend gezicht!

Daarna varen wij langs de 'Losse Dam', waar een kolonie lepelaars broeden en langs de droogvallende zandbanken, waarop allerlei verschillende soorten vogels voedsel zoeken en deze als rustplaats gebruiken.

Na ± een half uur komen we bij de zeehonden aan. U kunt deze zeehonden in hun natuurlijke omgeving bekijken. Met de vloed varen we weer naar de haven van Den Oever.


Varen met Fem in de omgeving van Zaandam (Noord-Holland)

Fem is een nostalgische Bakdekker gebouwd in 1931 gerestaureerd in 2001.
Fem vervoert maximaal 5 passagiers, zodat iedereen voldoende ruimte heeft.

Zij maakt met liefhebbers en sponsoren mooie vaartochten door de Zaanstreek en grachten in de nabije omgeving. De gids, kapitein en diesel zijn altijd inclusief. Met de bijdrage en opbrengsten van de tochtjes kan Fem in haar eigen onderhoud voorzien. Op deze wijze kan dit varend erfgoed de Zaanse omgeving en nabije grachten blijven verfraaien. 


Alkmaar (Noord-Holland) is prachtig, helemaal vanaf het water. Er liggen met nog wat vrije dagen en weekenden in het verschiet, en dan is het huren van een bootje een heerlijk uitje. Maak thuis alvast een picknickmand vol lekkers klaar, zodat jij een dagje op het water kunt genieten. We delen vier tips voor een uitje op het water in Alkmaar.

Ontdek nu het mooie Alkmaar en omgeving, en maak zelf een rondvaart met één of meerdere van onze gemotoriseerde bootjes. Je huurt al een bootje vanaf € 15,00 per uur, inclusief kussens en brandstof. Een vaarbewijs heb je niet nodig. Na een korte instructie kan je veilig het water op.