Home » Uitjes zoeken op thema » Bezichtigen » Tentoonstelling & Expositie

Tentoonstelling & Expositie


Open Atelier&Tuin SPRING-LEVEND met GLAS
 26 juni en 28 augustus te Wessem (Limburg)

Glasexpositie in atelier en tuin op Zondag 26 juni en 28 augustus van 11.00 - 16.30 uur. Glasobjecten gecombineerd met andere materialen voor binnen en buiten. Je bent van harte welkom op Molenweg 12 in Wessem. Entree gratis. Honden geen toegang. Voor meer informatie: www.dianhornstraglasobjecten.nl


Kunstroute weekend Renswoude (Utrecht) op 27 en 28 augustus

Zaterdag 27 augustus en zondag 28 augustus van 12 – 17 uur
De 9 deelnemers openen hun deuren thuis of in hun atelier en heten u van harte welkom.
Na het succes van de vorige kunstroute zijn er met veel inspiratie verschillende nieuwe kunstwerken gemaakt. Die de 9 deelnemers graag aan een breed publiek willen laten zien. Dit kan bij de kunstenaars thuis. Wie weet raakt u ook geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan, maar fijn kijken en genieten is het allerbelangrijkste. Renswoudse kunstenaars delen dit graag met u.
informatie: www.kunstrouterenswoude.nl


Keith Haring: Grace House Mural te Heerlen (Limburg)
 tot en met 25 september

In de tentoonstelling Keith Haring: Grace House Mural zie je het vroege werk van Keith Haring uit de periode 1980-1984. Met als sleutelstuk een muurschildering van Haring in dertien delen die je voor het eerst in Europa kunt vinden. Kom kijken naar de Grace House Mural (1983-84) in SCHUNCK.

De focus ligt op het spontane en performatieve karakter van Harings oeuvre. Van zijn krijttekeningen in de metro en zijn tekeningen voor de dansvoorstelling Epochal Songs (1982), tot een originele, dertiendelige muurschildering afkomstig uit Grace House, New York. Met de foto's van de performatieve, conceptuele fotograaf Tseng Kwong Chi die goed bevriend was met Haring, duikt SCHUNCK nog verder in hun bruisende scene.

Keith Haring ontwikkelde een iconische beeldtaal van schijnbaar eenvoudige, maar veelbetekenende en energieke motieven. Het werk van Haring adresseert kwesties die onverminderd relevant zijn, zoals racisme, oorlog en gendergelijkheid. Haring zocht zijn publiek bewust op, in de metro, in clubs en op straat, en liet zich ter plekke al tekenend of schilderend fotograferen. Ook Harings kenmerkende snelle, vloeiende en energieke lijn, illustreert zijn spontane en publieke werkwijze.

Grace House was een katholiek jeugdcentrum in New York. Op de muurschildering zie je energiek dansende figuren geschilderd met druipende verf, een toonbeeld van zijn snelheid van schilderen. Bovenal toont de schildering Keith Haring ten voeten uit: spontaan en publiek geëngageerd, betrokken bij de jeugd en barstend van energie.

Foto: Keith Haring, Grace House Mural, Figure XII, 1983-84, Keith Haring art work copyright © Keith Haring Foundation