Home » Uitjes zoeken op thema » Bezichtigen » Tentoonstelling & Expositie

Tentoonstelling & Expositie


We Wood tot en met 22 mei te Bergen Limburg

In deze expositie gaat de meeste aandacht uit naar hout. De natuur met zijn bossen is de ruggengraat van onze samenleving. Het is een belangrijke inspiratiebron.

Drie getalenteerde kunstenaars exposeren in kunsthuis De Bakkerij. Emmanuel Bour met houtsculpturen. Bram Vismaakt foto's van mens en natuur. Hij toont ook de prachtige bomen die hij tijdens zijn reizen heeft gefotografeerd. Arno Beijk exposeert zijn schilderijen die hij in zijn boshuis heeft gemaakt. Zijn inspiratie komt uit zijn eigen directe omgeving. De Mookse natuur.


NA DE GROEI Een tentoonstelling van DISNOVATION.ORG
van 4 maart tot en met 22 mei te Utrecht

Hoe lang kunnen we nog door met economische groei? Wat kunnen we doen om de grootschalige afbraak van ons ecosysteem te stoppen? Welke ideologische, sociale en biofysische factoren hebben de huidige milieucrisissen bespoedigd? Van 4 maart t/m 22 mei presenteert IMPAKT [Centrum voor Mediacultuur] Na de Groei: een solo-tentoonstelling van het werk van het collectief DISNOVATION.ORG.

DISNOVATION.ORG, een afkorting van 'disobedient innovation', is een onderzoekscollectief opgericht in Parijs in 2012. De kern wordt gevormd door Maria Roszkowska (PL), Nicolas Maigret (FR) en Baruch Gottlieb (CA). Zij houden zich bezig met de cross-overs tussen kunst, onderzoek en hacking. Het zijn provocerende kunstprojecten die ons geloof in 'economische groei' en 'technologische oplossingen' ter discussie stellen. Groei is de oorzaak, niet het antwoord op de aftakeling van ons ecosysteem. We moeten gaan nadenken over een wereld 'na de groei'. In hun eerste Nederlandse solo-tentoonstelling staan recente werken uit hun Post Growth-serie centraal, waaronder een aantal indrukwekkende installaties, zowel bij het IMPAKT Centrum als in de openbare ruimte van Utrecht.

De tentoonstelling Na de Groei nodigt ons uit om ideeën over groei en vooruitgang ter discussie te stellen. De serie nieuwe werken onderzoeken de radicale implicaties van speculatieve artistieke prototypes, zoals een economisch model gebaseerd op zonne-energie. De tentoonstelling belicht perspectieven voor een omslag weg van het overmatig gebruik van fossiele brandstoffen waarop het voortbestaan van onze samenlevingen vandaag de dag is gebaseerd.

Na de Groei is een uitnodiging tot een collectief en praktisch onderzoek naar de toekomst van het leven op de planeet, de notie van groei in al zijn facetten en implicaties, en de grenzen van de technologie, van de politiek en van onze verbeelding.

Tijdens de expositie organiseert IMPAKT een publiek programma met Nederlandse kunstenaars, wetenschappers, politici en activisten die met ons nadenken over de implicaties van Na de groei. Een van deze events is de Post Growth Toolkit Spelavond. Het tactische bordspel is ontwikkeld door DISNOVATION.ORG en nodigt spelers uit om een ​​aantal sleutelbegrippen zoals zoals 'geo-diversity', 'downgrading' of 'indigenous economics' te verkennen en onze wereldbeelden letterlijk te herschikken in een periode van radicale verandering. Op de Spelavond zal het kaartspel de katalysator zijn voor een discussie over onze ecologische toekomst en alternatieve economische modellen.

Kunstwerken in de tentoonstelling:

● The Solar Share

● Life Support System

● Energy Slave Tokens

● Post Growth Toolkit (The Interviews)

● Post Growth Toolkit (The Game)

● Post Growth Prototypes

● A Bestiary Of The Anthropocene


Keith Haring: Grace House Mural te Heerlen (Limburg)
9 maart tot en met 25 september

In de tentoonstelling Keith Haring: Grace House Mural zie je het vroege werk van Keith Haring uit de periode 1980-1984. Met als sleutelstuk een muurschildering van Haring in dertien delen die je voor het eerst in Europa kunt vinden. Kom kijken naar de Grace House Mural (1983-84) in SCHUNCK.

De focus ligt op het spontane en performatieve karakter van Harings oeuvre. Van zijn krijttekeningen in de metro en zijn tekeningen voor de dansvoorstelling Epochal Songs (1982), tot een originele, dertiendelige muurschildering afkomstig uit Grace House, New York. Met de foto's van de performatieve, conceptuele fotograaf Tseng Kwong Chi die goed bevriend was met Haring, duikt SCHUNCK nog verder in hun bruisende scene.

Keith Haring ontwikkelde een iconische beeldtaal van schijnbaar eenvoudige, maar veelbetekenende en energieke motieven. Het werk van Haring adresseert kwesties die onverminderd relevant zijn, zoals racisme, oorlog en gendergelijkheid. Haring zocht zijn publiek bewust op, in de metro, in clubs en op straat, en liet zich ter plekke al tekenend of schilderend fotograferen. Ook Harings kenmerkende snelle, vloeiende en energieke lijn, illustreert zijn spontane en publieke werkwijze.

Grace House was een katholiek jeugdcentrum in New York. Op de muurschildering zie je energiek dansende figuren geschilderd met druipende verf, een toonbeeld van zijn snelheid van schilderen. Bovenal toont de schildering Keith Haring ten voeten uit: spontaan en publiek geëngageerd, betrokken bij de jeugd en barstend van energie.

Foto: Keith Haring, Grace House Mural, Figure XII, 1983-84, Keith Haring art work copyright © Keith Haring Foundation


Entreeticket THIS IS HOLLAND in Amsterdam

De attractie THIS IS HOLLAND in Amsterdam laat je Nederland niet alleen zien, maar ook écht beleven. De totale Experience bestaat uit vier onderdelen en neemt je mee op een adembenemende reis.

  • De totale Experience duurt een uur en bestaat uit vier onderdelen
  • Ervaar een spectaculaire 5D vlucht over vele must-sees van Nederland
  • Ontdek in de vogelvlucht de geschiedenis van Nederland