Concert


THE RAMBLIN’ MIND BLUESBAND: MELODIEUZE BLUES MET EEN RAUW RANDJE
21 AUGUSTUS TE ZUTPHEN

In de concertreeks Jazz at the Peacock brengt Jazz & So, naast 6 concerten in New Orleans-stijl, 6 keer een optreden in een andere jazz- en jazzverwante stijl. Op zondagmiddag 21 augustus 2022 is het de beurt aan een band die al geruime tijd op het verlanglijstje stond van Jazz & So: de 5-koppige Noord-Hollandse formatie The Ramblin’ Mind Bluesband, een band met een eigen stijl en een bijzondere bezetting.
Vrouwelijke basgitaristen zijn dun gezaaid in bluesland, maar Nana Bakker toont zich een meester op dit instrument en neemt daarnaast een groot deel van de zangnummers voor haar rekening. Ze doet dat met een pure bluesstem met een rauw randje à la Janis Joplin.
Nog een buitenbeentje: saxofonist Dick Wisse, lange tijd actief in soul- en showorkesten in binnen- en buitenland en pas later “bekeerd” tot de blues. Hij kan zijn sax heerlijk laten scheuren, maar is op zijn best in gedragen meeslepende solo’s, iets wat in het bluesgenre weinig voorkomt.
De band speelt -naast eigen werk- nummers van o.a. John Mayal, BB King en Cuby and the Blizzards. En dat alles met veel enthousiasme en een prettige interactie met het publiek.
Bezetting: Wybe van Wijk: gitaar, keyboard Nana Bakker: basgitaar, zang Jacques Bosma: gitaar bluesharp Frank Schabracg: drums, zang Dick Wisse: saxofoon.


zondag 21 augustus 2022, 14.30-17.00 uur
café/rest. De Pauw Warnsveld
entree € 10,00
www.jazzandsozutphen.nl


Live muziek in Almere Haven bij Café The Sting op 27 augustus 

https://www.cafethestingalmere.nl/


Wegens groot succes nieuwe shows 'Efteling in Concert'


Efteling in Concert krijgt extra shows in 's-Hertogenbosch op 16 oktober en in Rotterdam op 29 oktober. Hiertoe werd besloten nadat de eerste drie concerten binnen een aantal weken uitverkocht waren. De kaartverkoop voor de extra shows in Rotterdam en Den Bosch is per direct gestart via www.cinemainconcert.nl/efteling


Brabanthallen Mainstage | Den Bosch
16 oktober 15:30

Rotterdam Ahoy | RTM Stage
29 oktober 16:30


Annerieke Glaser, co-founder van Cinema in Concert: "We zijn enorm trots dat we zoveel mensen mogen verwelkomen tijdens Efteling in Concert. Het succes lijkt te zitten in de combinatie van de iconische muziek van de Efteling, het Metropole Orkest en het 70-jarige jubileumjaar van het attractiepark. Hoewel de cultuursector worstelt sinds corona, weten de mensen het theater gelukkig weer massaal te vinden en daar zijn we heel blij mee."


De voorbereidingen van de show zijn momenteel in volle gang. Het orkest speelt een speciaal ontwikkelde suite, waarin de muziek van de Efteling voor iedere gast op majestueuze wijze tot leven komt. Het Metropole Orkest staat bij deze concerten onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis. Luttikhuis is een bekende naam in musicalland en was in het verleden o.a. betrokken bij grote Nederlandse producties als Miserables, Cats en Lion King. Naast het 65-koppige Metropole Orkest (speciaal voor de gelegenheid in uitgebreide bezetting) dirigeert Maurice Luttikhuis ook kamerkoor Pa'dam. Het unieke samenspel met Pa'dam geeft een extra dimensie aan de zo herkenbare muziek van de Efteling. Gasten ervaren een muzikale en visuele reis door het heden en verleden van het attractiepark.


Visuele reis
De visuele invulling van Efteling in Concert ligt in handen van regisseur en conceptmaker Jerom Fischer. Jerom Fischer: "Mijn doel was niet zomaar beelden uit het park te verzamelen, maar een geheel eigen stijl te ontwikkelen die ruimte laat voor de 'magie van herinneringen', zodat iedere toeschouwer zijn eigen herinneringen aan de Efteling kan herkennen en herbeleven."


Speciaal voor dit concert ontwikkelde hij samen met Jason van Domburg, art director en set ontwerper een wereld van silhouetten en schaduwen die de muziek ondersteunen. Een betoverende miniatuurwereld bestaande uit honderden zorgvuldig uitgesneden houten laagjes vormen de basis van elke scene. Zo krijgt ieder nummer dat het orkest speelt straks een geheel nieuw decor.
Voor meer informatie neem contact op met Iconic Music
E: Char@iconicstudios.amsterdam