Roosendaal


Handige informatie voor een bezoek aan Roosendaal

Roosendaal is niet zo groot als Breda maar heeft wel veel faciliteiten als een bioscoop, schouwburg, uitgaansleven en veel winkels. Het heeft een regiofunctie voor veel plaatsen in de buurt. En je zit zo in Breda, Antwerpen of Zeeland. Een prima uitvalsbasis dus.

In het Tongerlohuys beleef je het verhaal van Roosendaal. De 5 iconen nemen je mee door de geschiedenis  Laat je vertederen door het Liga-meisje, zegenen door meneer pastoor, op sleeptouw nemen door de conducteur, toespreken door burgemeester Schoonheijt en verrassen door een steeds wisselend vijfde icoon. Op deze manier wordt het verleden gelinkt aan het heden, waardoor je een voortdurend wisselende invalshoek te zien krijgt.

Genieten in Roosendaal

Wilt u een dagje weg met het gezin dan is Roosendaal perfect hiervoor. In Roosendaal is er genoeg te beleven. Er zijn genoeg activiteiten om lekker actief bezig te zijn, er is genoeg aanbod om rustig te winkelen en u kunt heerlijk uit eten. De juiste ingrediënten voor een heerlijk dagje uit.

 

Actief met het hele gezin

In Roosendaal is er genoeg te doen als je zin hebt om actief bezig te zijn. Zo kan je hier Skydiven zonder uit een vliegtuig te hoeven springen, bij de indoor Skydive! Beleef de echte vrije val ervaring, maar dan veilig in een windtunnel. Is fietsen een van je grootste hobby’s? Bij de Wieler Experience in Roosendaal kun je gebruik maken van de Wielerbaan, MBT-Trail of Pumptrack voor een actieve dagbesteding. Toegang is voor iedereen gratis. Voor gezinnen met kleine kinderen is het een leuk idee om naar een binnenspeeltuin te gaan. Avontura heeft alles in huis om er een geslaagde middag van te maken; voor de kinderen zijn er talloze speeltoestellen en (groot)ouders kunnen uitrusten op het grote horecaterras.


Winkelen in Roosendaal

Zoals je misschien wel weet bevindt een van de drie outlet centers van Nederland zich in Roosendaal. Rosada is een Designer Outlet met een uniek assortiment van meer dan 100 gewilde merken, waaronder designermerken, functionele sportkleding, coole kidsmerken en stijlvolle home & cook winkels. Shop voordelig in de meer dan 75 winkels met altijd 30-70% korting!

Je kunt ook terecht in het winkelcentrum Roselaar. Een ware beleving voor het gehele gezin. Je vindt hier meer dan 64 winkels met een aanbod voor beauty, mode en lifestyle. Wanneer u een nieuwe garderobe nodig hebt slaagt u hier gegarandeerd. Naast alle schoenen- en kledingwinkels slaag je in winkelcentrum Roselaar voor ieder budget en iedere gelegenheid. Er zijn voldoende lunch mogelijkheden om weer op te laden voor de rest van de dag.

Ten slot is Maxaro de moeite waard om te benoemen. Maxaro is een badkamer- en tegelspeciaalzaak. Mocht u in de nabije toekomst de badkamer willen aanpakken dan is dit adresje perfect. Zij hebben een megashowroom van wel 5.000m2. Het is de grootste showroom van Nederland. Hier vindt u alles voor een complete badkamer. Wat Maxaro zo uniek maakt is dat zij eigen producten ontwikkelen. Denk aan mooie badkamermeubels, douchecabines en tegels. Maxaro is eenvoudig te bereiken, het ligt namelijk aan de A58 en er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Pak dat even mee op je winkeltocht Roosendaal!

 

Eten en drinken
Hongerig geworden van de actieve middag? Bij speciaal biercafé De Sjoes op de Markt kunt u alvast een lekkere borrel met een hapje nemen. Ook erg aan te raden is de high beer, waarbij u getrakteerd wordt op vijf diverse biertjes en bijpassende snacks. Nog steeds trek? Restaurant Het Hooihuis in Roosendaal is een bourgondisch restaurant waar u kunt lunchen en dineren. In 2016 werd het terras van Het Hooihuis door vakblad Misset Horeca uitgeroepen tot beste terras van Nederland. Restaurant Het Hooihuis in Roosendaal leent zich ook goed voor een high of afternoon tea. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen. Liever een exotischere maaltijd? Restaurant Thalassa is door Griekenland Magazine verkozen tot de tweede beste Griek van Nederland. Geniet samen van de gezellige Griekse sfeer en heerlijke gerechten en maak je bezoek aan Roosendaal compleet.