Home » Uittips » Uittips Limburg

Uittips Limburg


Heb jij een leuke korte Uittip voor deze pagina welke binnen een maand zal plaatsvinden ? Stuur een korte tekst, één foto, wanneer het uitje/evenement is , in welke provincie en plaats. Daarnaast een link naar de website met meer informatie. Gebruik onderstaande button voor het aanmelden.

Bezoek Kasteel Hoensbroek met korting

  • Een van de mooiste, best bewaarde kastelen
  • Geldig t/m 31 augustus 2019
  • Voor jong en oud!

 

Ontmoet ridders, een heuse slotbewaarder en roofvogels in één van de best bewaarde en meest toegankelijke kastelen van Europa; Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg. Ben je klaar voor een onvergetelijke dag?


Familiepark Mondo Verde met korting

 

  • Onbeperkt eten & drinken
  • Dieren, attracties en mooie tuinen
  • Geldig t/m 31 dec. 2019

 

Een all-inclusive dagje uit met de hele familie? Ontdek in Mondo Verde 250.000 m² aan tuinen, bijzondere dieren en spannende attracties. Inclusief onbeperkt eten en drinken!


Brocante markt Venlo (Limburg) op 25 augustus

Op 25 augustus, van 11.00-17.00 uur, staan er op het Flujasplein (bij C&A) weer ruim 40 brocanteurs te shinen in hun rijkelijk gedecoreerde kramen, die vol staan met hun laatste vondsten. Mooie, stoere en landelijke brocante, boudoir, antiek, vintage en industriële items met een soms bewogen verleden zullen dan weer een nieuw thuis vinden bij hun nieuwe eigenaren! Maak er een leuk uitje van, want in Venlo, met zijn historische binnenstad, zijn dan alle winkels open en op de vele terrassen is het heerlijk vertoeven! WELKOM! 
De organisatie is wederom in handen van TheJo's Tijdloos uit Maasbree. Stoere en landelijke brocante met een vleugje vintage en antiek

Facebookpagina Brocante markt Venlo

 


Gulpener Hopfest op 8 september Gulpen (Limburg)

Sinds jaar en dag wordt de Gulpener hop op de tweede zondag van september geoogst door medewerkers, vrienden en familie van de brouwerij. Dit jaar is dat op zondag 8 september. We oogsten dan niet alleen onze hop, één van de basisingrediënten van onze bieren, we vieren ook onze vrijheid. En dit doen we het liefst met jullie allemaal! Met al de vrije denkers en eigen koersvaarders en alle liefhebbers.
Het festival is gratis toegankelijk!


Foto 1: Johan Horst. Foto 2: Karakter Prints.

Drukkersdag op 8 september in Nederweert-Eind (Limburg)

Zondag 8 september a.s. organiseert drukkersgroep 'De Piependje Pörs' een unieke themadag in het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind. Veel informatie over de ouderwetse boekdrukkunst en aanverwante ambachten. Van zelf papier maken tot boeken binden, van mooi schrijven (kalligraferen) tot letters zetten en drukken met echte geurende inkt. Een bijzondere middag in het leukste en meest leerzame openluchtmuseum van Zuid Nederland.

Op ambachtelijke wijze wordt aandacht besteed aan kalligrafie, papier maken, boekbinden en natuurlijk het drukken op ouderwetse maar zeker nog doeltreffende manier. Een ambacht dat nog maar zelden live te zien is en een unieke kans dus om op deze zondag te beleven. Op deze middag zijn diverse drukmachines en technieken te zien, zoals zeefdruk, foliedruk maar ook hoogdruk met houten en loden drukletters, Indiase blokstempels en linosnedes. Het prachtige kalligrafie-ambacht wordt gedemonstreerd en een boekbinder laat zien hoe boeken gebonden worden. Ook is te zien hoe boekenrestauratie in zijn werk gaat en op welke manier het stansen van drukwerk gebeurt. Er is een aparte stand ingericht met grafische producten en drukwerkveredeling. Natuurlijk mag bij dit alles de ambachtelijke papierschepper niet ontbreken die o.a. het scheppen van papier met een watermerk zal demonstreren. Om het programma compleet te maken is het "Mobiel Grafisch Museum" met een prachtige collectie voorwerpen uit het tijdperk van de boekdrukkunst in de vorige eeuw. De ambachtslieden hebben voor deze middag een groot aantal experts uitgenodigd om de kneepjes van het vak te laten zien. 

Voor de liefhebbers zijn alleen deze middag prachtige ambachtelijke producten te koop, gemaakt in zeefdruk en hoogdruk waaronder papieren en stoffen producten met Indiase blokprints, gepersonaliseerde bierviltjes met een afbeelding en je eigen naam erop en ambachtelijke zeefdrukken en handgedrukte producten. Speciaal voor de kinderen is er een stempel-workshop waarin ze naar hartenlust eigen creaties kunnen maken en mee naar huis nemen.

Kortom, weer een bijzondere dag georganiseerd in Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof, waar natuurlijk ook de andere ambachten deze dag volop in bedrijf zijn en kinderen weer ouderwets kunnen spelen. Het museum is op deze middag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.