Uittips LimburgWandelarrangement, inclusief lunch bij Landgoed Overste Hof

 

Geniet van een compleet wandelarrangement bij Landgoed Overste Hof. Ontvangst met een kop soep, daarna een wandelroute door het mooie Strijthagerbeekdal en bij terugkomst een heerlijke lunch.

 


Expositie Onderstroom van 11 maart tot en met 23 april te Urmond

Expositie van kunstwerken van René Korten en Caren van Herwaarden. Een intrigerende combinatie van poëtisch abstracte en indringende figuratieve kunst. Caren van Herwaarden maakt aquarellen, tekeningen, collages en beelden waarin het streven en falen van het menselijk handelen centraal staat. René Korten maakt schilderijen en werken op papier die de complexiteit van de wereld weerspiegelen. Zie www.galeriejoli.nl


Boottocht Maastricht-Luik v.v. op  26 maart

Een gezellige dagtocht over de Maas en het Albertkanaal, naar de boeiende stad Luik. Op de heen- en terugweg passeert de boot de bekende sluis van Ternaaien met een verval van maar liefst 15 meter. Omstreeks 12.30 uur arriveert de boot in Luik en heeft u tijd voor een bezoek aan de stad. Op zondag is er "La Batte"; de oudste en bekende Luikse markt. Om 15.00 uur vaart de boot weer terug naar Maastricht.

https://www.stiphout.nl/boottochten/maastricht-luik-vv


Winter wandelarrangement Brasserie Kasteel Schaloen

Geniet van een winter wandelarrangement inclusief: kop soep of apfelstrudel met warme drank naar keuze, wandeling met routekaart en bij terugkomst een seizoens dagschotel met friet


Brunchcruise vanuit Maastricht 9 en 10 april 

Een gezellige cruise over de Maas. U heeft direct het zondagsgevoel te pakken wanneer u geniet van een uitgebreid brunchbuffet met onder andere roerei, gebakken spek, American pancakes, gerookte vissoorten, diverse vlees- en kaassoorten, salades, broodsoorten en diverse zoetigheden. Koffie, thee en melk zijn tijdens de tocht inbegrepen.


 

Proef de wereld op Kasteel Terborgh 1 en 2 april te Schinnen

Op 1 en 2 april a.s. organiseert Heerenlanden Events i.s.m. Kasteel Terborgh een preuvenement,
'Proef de wereld op Terborgh'
Kasteel Terborgh is een markante locatie aan het Pieterpad, gelegen in het Zuid Limburgse Schinnen.
Voel je welkom op deze sfeervolle openlucht proeverij op het grootste kasteelplein van Nederland.
Samenzijn, lekker eten en een goed glas wijn, zijn de ingrediënten voor 'Proef de wereld op Kasteel Terborgh'. 

Er zijn verschillende landen vertegenwoordigd zoals Spanje, Italië, Griekenland, Indonesië, Amerika enz. Tijdens het 'Proef de wereld op Terborgh zijn er mogelijkheden tot het proeven van verschillende gerechten.
Uiteraard is er ook gezellige muziek tijdens dit preuvenement.
Je bent van harte welkom op 1 april van 12:00- 20:00 en op 2 april van 11:00-17:00
De entree is gratis.
Je kunt gratis parkeren bij het kasteel
Het treinstation Schinnen ligt op ca. 10 minuten loopafstand
Adres:
Kasteel Terborgh
Heisterbrug 121
6365 CC Schinnen


Pannenkoekencruise op 9 april vanuit Maastricht

Leuk voor het hele gezin; onbeperkt pannenkoeken eten vanaf een buffet. De pannenkoeken kunt u zelf, naar eigen wens, garneren met onder andere spek, fruit, warme kersen en ijs. Tijdens de boottocht vaart de boot over de Maas, langs het centrum van Maastricht en omgeving.


d'Indj ruûmtj op! (Rommelroute) 16 april Nederweert-Eind

Op zondag 16 april 2023 van 10.00 tot 15.00 uur vindt de tweede editie plaats van “d’Indj ruûmtj op”. Inwoners van Eind hebben hun zolder opgeruimd en bieden hun overbodige spullen te koop aan vanaf hun voortuin, oprit of garage om deze een duurzaam tweede leven te geven. Deelnemers die buiten de kern wonen verkopen hun spullen vanaf het Pastoor Maesplein. Zowel de toegang als het parkeren is gratis. De organisatie is in handen van de dorpsraad Eind.

Kijk voor deelnemende adressen op www.nederweert-eind.nl en download de plattegrond.