Uittips Limburg"Muziek onder de Toren" te Panningen op 30 september

Afsluiter seizoen 2023 bij "Muziek onder de Toren" is Die Heimatkapelle uit Meijel op zaterdag 30 september van 13:30 uur tot 16:30 uur
De werkgroep cultuur in hartje Peel en Maas is in haar nopjes dat ze afspraken heeft hunnen maken met Die Heimatkapelle uit Meijel om het laatste concert seizoen 2023 te verzorgen.

De kapel is opgericht in 1969 en heeft regionaal een goede naam opgebouwd. Het publiek van "Muziek onder de Toren" zal naar verwachting een mooie zaterdagmiddag beleven met mooie Böhmische -Mährische blaasmuziek, maar ook volksmuziek en zelfs evergreens met een vleugje pop beheersen deze musici met als extra goede zang. Het geheel staat onder leiding van Johan Theeuwen. Het is een echte aanrader.

De werkgroep Cultuur in Hartje Peel en Maas dank alle muzikanten, vrijwilligers het horeca personeel en de regionale media, welke hebben meegewerkt aan het slagen van dit evenement. We zijn er trots op dat we u en uw muziekvrienden mochten ontvangen en danken voor uw aanwezigheid.

Na deze afsluiting starten we gelijk weer door naar de planning 2024.
Bedankt allemaal en blijf gezond.

https://www.facebook.com/MuziekonderdeToren/?locale=nl_NL


Ladiesnight Bioscoop Nunhem op 7 oktober

Gun jezelf en je vriendinnen een geweldige avond. Samen op de rode loper met fotograaf, Je wordt verwelkomt met drankje+hapje. Een goodiebag en uiteraard passende film entourage en cocktails.


Brunchcruise vanuit Maastricht 15 en 22 oktober + 12 november

Een gezellige cruise over de Maas. U heeft direct het zondagsgevoel te pakken wanneer u geniet van een uitgebreid brunchbuffet met onder andere roerei, gebakken spek, American pancakes, gerookte vissoorten, diverse vlees- en kaassoorten, salades, broodsoorten en diverse zoetigheden. Koffie, thee en melk zijn tijdens de tocht inbegrepen.


Boottocht Maastricht-Luik v.v. op  
  1/8/14/15/22 en 19 oktober

Een gezellige dagtocht over de Maas en het Albertkanaal, naar de boeiende stad Luik. Op de heen- en terugweg passeert de boot de bekende sluis van Ternaaien met een verval van maar liefst 15 meter. Omstreeks 12.30 uur arriveert de boot in Luik en heeft u tijd voor een bezoek aan de stad. Op zondag is er "La Batte"; de oudste en bekende Luikse markt. Om 15.00 uur vaart de boot weer terug naar Maastricht.

https://www.stiphout.nl/boottochten/maastricht-luik-vv


Boktober bij Geitengeluk 1 oktober in Siebengewald

Ontdek de pure vreugde van ambachtelijke geitenproducten tijdens de Boktober proeverij! We nodigen je uit om de puurheid van geitenvlees te leren kennen en je smaakpapillen te verwennen met een unieke ervaring. Laat ons je meenemen op een reis vol smaken, warme gastvrijheid en natuurlijke lekkernijen.

Wat maakt Geitengeluk zo speciaal?
De geiten van geitengeluk zijn niet voor niks zo gelukkig. Ze worden namelijk met heel veel zorg en liefde verzorgd. Onze geiten krijgen nèt even dat extraatje wat ze zo gelukkig maakt. Alle lammetjes blijven in de kudde lopen, de geiten behouden hun hoorns en grazen bij goed weer lekker in de wei achter de stal.

Hoe zit het ook alweer?
Op dit moment zijn alle lammeren van 2023 geboren en huppelen er 55 vrolijke bokjes bij ons in de stal. Zoals elk jaar, mogen deze heren samen met hun zussen bij hun moeder blijven lopen. Fijn is dat, want zo kunnen ze heerlijk melk blijven drinken. Na 8-12 weken scheiden we de lammeren van hun moeders. Ze kunnen het dan af op water, brokjes, gras, hooi en stro en hebben geen moedermelk meer nodig.
Zoals je vast al weet, moeten er eerst lammeren geboren worden alvorens een geit melk produceert. Je kunt uitgaan van 50% bok en 50% geit. De geitjes geven melk, maar de bokjes niet. Ze worden in Nederland doorgaans gezien als een restproduct. Niet bij ons. Al sinds de start van onze boerderij horen deze bokjes bij onze bedrijfsvoering. In deze jaren hebben we 100% van onze bokjes (geheel in eigen beheer) verwaard. Trots!

Komende maanden blijven de jonge heren groeien & stoeien bij ons op de boerderij. We zorgen goed voor ze, met heel veel liefde. Zo zorgen we er voor dat we een mooi stukje vlees aan jou kunnen leveren!
Wat kun je verwachten van de proeverij?

Bokjesvlees: Verdeeld over de dag maken we verschillende bereidingen klaar met ons boklamsvlees. Denk aan saté, stoofvlees en hamburgers. Vergeet vooral de metworstjes niet te proeven.

Geitenkazen: Laat je daarnaast verrassen door onze verscheidenheid aan geitenkazen, van zacht en romig tot pittig en vol van karakter. Wij begeleiden je bij het ontdekken van unieke pairings en geven je inzicht in het kaasbereidingsproces.

Geitenzuivel Lekkernijen: Laat je verrassen door een scala aan geitenzuivel lekkernijen, van romige yoghurt tot verse labneh. Ontdek hoe veelzijdig geitenzuivel kan zijn in verschillende creaties.

Verse Geitenmelk: Proef de natuurlijke puurheid van verse geitenmelk, rechtstreeks van onze eigen gezonde kudde. Leer meer over de voordelen van geitenmelk en hoe het een heerlijke aanvulling kan zijn op je dagelijkse routine.

Naast onze eigen producten kun je ook kennis maken met vele andere streekproducten.

Klaar om je smaakpapillen te verwennen en een onvergetelijke ervaring te beleven op de Geitengeluk Proeverij? Gun jezelf een dag vol plezier, leren en natuurlijk genieten.
Datum: 1 oktober 2023
Tijd: 10:00 - 16:00 uur
Locatie: Geitengeluk, Vrij 5 in Siebengewald

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op 1 oktober voor een onvergetelijke proeverij-ervaring bij Geitengeluk!

Volg ons op sociale media voor updates en sneak peeks:
- https://www.facebook.com/geitengeluk
- https://www.instagram.com/geitengeluk

Verspreid het geitengeluk! Deel deze ervaring met je vrienden.


Najaarsconcert "a Royal Affair " Roermond op 4 november

Een avond vol drama en romantiek, met de nodige intriges aan het Britse hof.
Met als speciale gast: Vocaal Totaal. Een alom geroemd theaterkoor uit Zuid- Limburg, dat op professionele en onnavolgbare wijze, onze muziek verrijkt met hun klassiek geschoolde stemmen en theatrale uitbeelding, inclusief schitterende kostuums. https://www.symphonie-roermond.nl


Christmas and Vintage op Kasteel Daelenbroeck
Herkenbosch Limburg 18 en 19 november

 

Beleef de kerst op een werkelijk prachtige locatie met zijn 14e eeuwse gewelven: Kasteel Daelenbroeck. De vuurkorven branden, een koor zingt kerstliederen en de Glühwein zal je verwarmen.

 

Op 18 en 19 november 2023 organiseert Heerenlanden Events de 6e editie van 'Christmas and Vintage' in de Hoofdburcht op Landgoed Kasteel Daelenbroeck.
Inmiddels is het een begrip in de regio.

 

Vele top brocanteurs komen met hun mooiste schatten en vondsten uit Frankrijk, België en Engeland deze locatie omtoveren tot een sprookjesachtige kerstfair, en zullen je verrassen met kramen vol oude kerstballen, oude meubeltjes, stoer, industrieel, en romantisch brocante.

De historische ambiance van de gewelven en de betreffende zalen, zullen een heel speciaal en sfeervol karakter geven aan de Christmas en Vintage Fair.
Ook op het plein voor de Voorburcht vind je kerst gerelateerde artikelen.
In het sfeervolle Brasserie kun je terecht voor verse koffie en diverse lekkernijen.

Entree: € 5,-
Kinderen tot 12 jaar gratis
Parkeren gratis

Openingstijden:
10:00-16:30

 

Adres:
Kasteel Daelenbroeck
Kasteellaan 2
6075 EZ Herkenbosch

www.heerenlandenevents.nl


Pannenkoekencruise op 15 en 22 oktober  vanuit Maastricht

Leuk voor het hele gezin; onbeperkt pannenkoeken eten vanaf een buffet. De pannenkoeken kunt u zelf, naar eigen wens, garneren met onder andere spek, fruit, warme kersen en ijs. Tijdens de boottocht vaart de boot over de Maas, langs het centrum van Maastricht en omgeving.