De natuur in


Excursies, natuurdagen, schoonmaakacties en andere activiteiten die in de natuur georganiseerd worden. 

Fossielenexpeditie op het Maasvlaktestrand in Rotterdam

Onder leiding van ervaren fossielenspeurder en FutureLand voorlichter Walter Langendoen kun je mee op fossielenexpeditie. Op het Maasvlaktestrand geeft hij uitleg over het zoeken naar archeologische en paleontologische schatten. Bij het opspuiten van nieuw land met zand gewonnen diep uit de Noordzeebodem zijn deze resten van oeroud leven op het Maasvlaktestrand terecht gekomen. Walter Langendoen uit Hellevoetsluis zoekt dagelijks fossielen op het Maasvlaktestrand. Zijn verzameling van duizenden vondsten omvat inmiddels hyenakeutels, mammoetbotten, woelmuiskiesjes en nog veel meer.

Het programma begint met een korte presentatie in FutureLand, waarna je met de bus vertrekt naar het Maasvlaktestrand. Tijdens de expeditie loop je een stuk over het strand en langs de vloedlijn. Laarzen of ander passend schoeisel zijn aan te bevelen. De duur van de excursie is ruim twee uur. Walter bekijkt aan het einde van de fossielenexpeditie alle vondsten.

Het hele jaar door kun je met FutureLand mee op fossielenexpeditie. Kijk snel op onze website voor alle beschikbare datums.


Ga met Staatsbosbeheer de natuur in !

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.


Landschap Noord-Holland

Er is zo veel te zien en te doen in de Noord-Hollandse natuur. Ook bij jou in de buurt. Ga mee op excursie met een van onze gidsen of download een route en ga lekker zelf op pad. Er is voor iedereen iets te beleven. Alleen, met z'n tweetjes of voor het hele gezin.


Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Tussen de Noordzeekust en Haarlem, van Zandvoort tot IJmuiden, strekt het Nationaal Park Zuid-Kennemerland zich uit over ongeveer 3.800 hectare. Een oase van rust tussen de bruisende Randstad en het brede Noordzeestrand.
Bekijk de informatie, wandelingen en activiteiten van dit nationaal park voor een leuke dagje uit in de natuur!


Bosbadderen, wat is dat eigenlijk?

Met zwemmen heeft bosbadderen niets te maken, wel met jezelf onderdompelen in de natuur en ontstressen. Het is genieten met al je zintuigen, wellness in het wild. De unieke ervaring zit barstensvol van verrassende elementen, zo kun je jezelf terug vinden in een hangmat om beter naar de boomkronen te kunnen kijken en is er een Japanse theeceremonie. De wandelingen zijn ook geschikt voor mensen zonder outdoor ervaring.

Sinds 2019 kunt u ook in Nederland ‘bosbadderen’ of forest bathing doen. Vaak denken mensen: het zal wel iets met coaching zijn. Of een soort yoga, of misschien als cardio wandelen…. Bosbadderen heeft immers geweldige effecten op hoe u zich voelt, op hoe gezond u bent.

De wetenschap is het erover eens: je wordt er stukken gezonder van. En toch hoeft u geen sixpack te kweken, geen therapeut uw geheimen te vertellen en u hoeft ook geen bomen te knuffelen. Milde natuurervaringen zorgen ervoor dat u zich gelukkiger voelt. Stress en depressies nemen af. Het hart hersteld, de bloedsuiker komt in evenwicht en K cellen, verantwoordelijk voor uw weerstand, nemen meetbaar toe

Zacht mos, geurend gras en weidse luchten: het is voorjaar in Meijendel.

Je voelt je direct welkom in dit prachtige aaneengesloten duingebied met zijn duinen, geurende dennenbossen en glinsterende vennetjes.