De natuur in


Excursies, natuurdagen, schoonmaakacties en andere activiteiten die in de natuur georganiseerd worden. 

Ga met Staatsbosbeheer de natuur in !

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.


Landschap Noord-Holland

Er is zo veel te zien en te doen in de Noord-Hollandse natuur. Ook bij jou in de buurt. Ga mee op excursie met een van onze gidsen of download een route en ga lekker zelf op pad. Er is voor iedereen iets te beleven. Alleen, met z'n tweetjes of voor het hele gezin.


Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Tussen de Noordzeekust en Haarlem, van Zandvoort tot IJmuiden, strekt het Nationaal Park Zuid-Kennemerland zich uit over ongeveer 3.800 hectare. Een oase van rust tussen de bruisende Randstad en het brede Noordzeestrand.
Bekijk de informatie, wandelingen en activiteiten van dit nationaal park voor een leuke dagje uit in de natuur!


Bosbadderen, wat is dat eigenlijk?

Met zwemmen heeft bosbadderen niets te maken, wel met jezelf onderdompelen in de natuur en ontstressen. Het is genieten met al je zintuigen, wellness in het wild. De unieke ervaring zit barstensvol van verrassende elementen, zo kun je jezelf terug vinden in een hangmat om beter naar de boomkronen te kunnen kijken en is er een Japanse theeceremonie. De wandelingen zijn ook geschikt voor mensen zonder outdoor ervaring.

Sinds 2019 kunt u ook in Nederland ‘bosbadderen’ of forest bathing doen. Vaak denken mensen: het zal wel iets met coaching zijn. Of een soort yoga, of misschien als cardio wandelen…. Bosbadderen heeft immers geweldige effecten op hoe u zich voelt, op hoe gezond u bent.

De wetenschap is het erover eens: je wordt er stukken gezonder van. En toch hoeft u geen sixpack te kweken, geen therapeut uw geheimen te vertellen en u hoeft ook geen bomen te knuffelen. Milde natuurervaringen zorgen ervoor dat u zich gelukkiger voelt. Stress en depressies nemen af. Het hart hersteld, de bloedsuiker komt in evenwicht en K cellen, verantwoordelijk voor uw weerstand, nemen meetbaar toe

Zacht mos, geurend gras en weidse luchten: het is voorjaar in Meijendel.

Je voelt je direct welkom in dit prachtige aaneengesloten duingebied met zijn duinen, geurende dennenbossen en glinsterende vennetjes.