Uittips Gelderland 

2e PINKSTERDAG 29 mei Uitdragerij-Museum open Heerewaarden

UITDRAGERIJ_MUSEUM BRIEKANTIEK VOOR EEN LEUK DAGJE UIT!!
Briekantiek bevindt zich in en rondom een oude steenfabriek aan de Maas op 3000 m2. Al 35 jaar een "locatie voor inspiratie".
Een verzameling kunstzinnige, oude, antieke, industriele en decoratieve rariteiten.
Een bezoek waard iedere zaterdag, 2e Kerst-, Paas- en Pinksterdag van 10-17 uur. we zijn
De gratis koffie en thee staan altijd klaar.


Hygge midzomerfair te Arnhem op 17 juni

Een gezellige fair net voor de langste dag van het jaar! Eigenlijk een mini festival!
Met verkoopkramen, diverse optredens, sport en spel, kinderactiviteiten, food en drinks.
Alles in het thema HYGGE, wat staat voor gezelligheid, saamhorigheid, knusheid.


Langste Dag Hattem op 24 juni

Op zaterdag 24 juni zijn de winkels al vanaf 8.00 uur 's ochtends geopend en bruist het in het centrum van de activiteiten. Voor alle vroege vogels zijn er in de ochtend spectaculaire aanbiedingen, voor de minder vroege vogels is er in de middag ook nog van alles te doen. Geniet van straattheater en gezellige live muziek waaronder een Schantykoor en vier deze langste dag met ons mee.
http://www.visithattem.nl/langste-dag/


Schuttersfestijn Doornenburg op 9 juli

Het schuttersfestijn brengt bezoekers terug naar de middeleeuwen waar schutterijen en schuttersgilden met elkaar streden in diverse wedstrijden. Het schuttersfestijn brengt deze tijd weer tot leven op het mooie kasteel Doornenburg en in de dorpskern van Doornenburg.

Aan het Schuttersfestijn doen 20 schutterijen en schuttersgilden mee uit het Rijk van Nijmegen/ De Betuwe, de Liemers en Noord Brabant. De pracht en praal en bonte kleuren vullen die dag de straten van Doornenburg en kasteel Doornenburg. U kunt hier met eigen ogen zien hoe eeuwenoude tradities in deze tijd worden voortgezet. De schutters strijden met elkaar in diverse wedstrijden om de hoogste eer. Kom gerust een kijkje nemen! De toegang is immers gratis....