Uittips GelderlandJAZZ AT THE PEACOCK PRESENTEERT: BLUES SHACK OP 21 APRIL IN WARNSVELD

De uit Utrecht stammende band Blues Shack is als het ware organisch ontstaan. Een aantal muzikanten, met een grote passie voor de blues, maakte wekelijks muziek in een klein Utrecht kroegje met een piepklein podium. Dat liep allemaal zo lekker en de reacties waren zo positief, dat ze in 2018 besloten Blues Shack op te richten. En al snel kwamen de successen: veel optredens, ook bij bekende festivals, en het opnemen van 3 CD's met blues, soul en gospel. Op zondag 21 april treden ze op bij De Pauw in Warnsveld, waar ze je terugvoeren naar de oude jazz- en bluesclubs van de jaren '50, met muziek van onder anderen Etta James, Willy Dican, Nina Simone en T-Bone Walker. Bandoprichters Ies Wiechers en Simon Bullock zijn vastbesloten hun optreden authentiek, spontaan en leuk te houden. Geen "doodgereperteerde" stukken dus; ieder bandlid brengt zijn eigen stijl en energie naar het podium. Leadzangeres Loes Jongerling weet met haar krachtige, warme stemtimbre, dat je doet denken aan de grote jazz- en bluesdiva's van weleer, haar publiek volledig te pakken, en dat alles staat garant voor een dynamisch en hartverwarmend optreden. Bezetting: Loes Jongerling: zang, Ies Wiechers: gitaar, Simon Bullock: bluesharp, Marcel Poeze: drums, Christian Johansson: toetsen, Mich Buschman: bas.

Zondag 21 april 14.30 – 17.00 u. Entree € 12,50.
De Pauw, Rijksstraatweg 11, 7231 AA Warnsveld.
Kaarten: vanaf 13.30 u. aan de zaal.

www.jazzandsozutphen.nl


Koningsdag Vol Avontuur bij Scouting Marca Appoldro! op 27 april te Apeldoorn

Zaterdag 27 april 2024 beleef je van 10.00 tot 14.00 uur een Koningsdag Vol Avontuur met de hele familie bij Scouting Marca Appoldro aan de Lupineweg 75 in Apeldoorn! Op dit familiefeest vind je heel veel avontuurlijke activiteiten voor grote en kleine avonturiers, alles georganiseerd door onze enthousiaste vrijwilligers van de scoutinggroep.

Website: koningsdagvolavontuur.com


Doornenburgse Kasteelfair op 4 en 5 mei

Op 4 en 5 mei a.s. ben je van harte welkom op Doornenburgse Kasteelfair op de Voorburcht van Kasteel Doornenburg.
Met het historische Kasteel op de achtergrond krijgt de fair een sfeer die het op zijn zachtst gezegd wel heel bijzonder maakt.
Tal van standhouders zullen u verrassen met de mooiste schatten en vondsten uit vroegere tijden.
Op het gemoedelijke terras van De Herberg is het goed toeven. U kunt genieten van heerlijke lunchgerechten, een smaakvol (speciaal) biertje/wijntje met lekkere hapjes en/of vers gezette koffie of thee met wat lekkers.
Kasteel Doornenburg is een echt familiekasteel waar men heerlijk een dagje met de familie en kinderen kan vertoeven. Het kasteel is natuurlijk ook bekend van de televisieserie Floris uit de jaren '60. Wie van de iets oudere bezoekers is nu niet groot geworden met deze nostalgische serie?
Tijdens de Fair is het ook mogelijk om het kasteel te bezoeken. Hiervoor is reserveren gewenst. Dit kan via de website www.kasteeldoornenburg.nl

Openingstijden
zaterdag 4 mei 10.00 - 16.30 uur
zondag 5 mei 10.00 - 16.30 uur

Entree
€ 5,-
Kinderen t/m 12 jaar gratis
Parkeren gratis

Adres
Kasteel Doornenburg
Kerkstraat 27
6686 BS Doornenburg

www.heerenlandenevents.nl


Kunstfestival Hattem

Kunstfestival Hattem op 25 mei

Zaterdag 25 mei 2024 11.00 – 17.00 uur

Ontdek diverse kunstdisciplines, geniet van live muziek en straattheater, leef je creatief uit bij workshops en ontmoet inspirerende kunstenaars. Dit buitenevenement trekt al vele jaren kunstenaars uit het hele land en er zijn tal van creatieve activiteiten voor jong en oud.

Kunstmarkt
Een groot aantal kunstenaars hun werk demonstreren, presenteren en te koop aanbieden. Verdeeld over de gehele historisch binnenstad zijn diverse kunstdisciplines vertegenwoordigd. Schilders, keramisten, beeldhouwers, grafici, hout-, glas-, papier- en porselein kunstenaars, kunstfotografen, woordkunstenaars, textiel-, zijde- en viltkunstenaars komen in grote getale naar Hattem.

Demonstraties en workshops
Ontmoet kunstenaars die aan het werk zijn en ontdek boetseer mogelijkheden, bekijk demonstraties Temari of een Scraffito demonstratie, maar ook verrassende mixed media creaties. Schuif aan bij het Beeldhouwersgilde en ga aan de slag met mergel of speksteen of kijk hoe creaties uitgehakt worden.

Naast heel veel kunst om te kijken, kun je ook zelf actief aan de slag. Zowel volwassenen als kinderen kunnen meedoen aan activiteiten zoals een cigar box gitaar bouwen, leer graffiti spuittechnieken, beeldhouwen en sieraden maken van geupcycled materiaal. Doe mee aan schilderworkshops of naaiworkshop, workshop 3D pen of papiercollage op canvas workshop of doe mee aan één van de vele kunstwedstrijden. In de Molen vindt een lijstenmakerij en restauratie atelier en kunt u informeren naar hun exclusieve galerielijsten en taxatie mogelijkheden.

Sfeervolle muziek zoals fijne soul, jazz, pop nummers en adembenemende straattheater acts maken dit jaarlijkse evenement compleet. Kom naar Hattem, leef je creatief uit, laat je inspireren en geniet van alle vormen van kunst.

Website:
https://www.visithattem.nl/kunstfestival-hattem