Uittips Gelderland


Winterfestijn Hattem 2023 op 8 december

Dompel je onder in winterse gezelligheid in de binnenstad van Hattem. Geniet van straattheater, zangkoren en muziek of doe mee aan (kinder)activiteiten. Ontdek handgemaakte specialiteiten en smul van lekkernijen op de markt en kom sfeervol shoppen.
https://www.visithattem.nl/winterfestijn-hattem


NEW ORLEANS-CONCERT IN KERSTSTIJL BIJ JAZZ AT THE PEACOCK

17 december Warnsveld bij Zutphen

Twee keer eerder waren de mannen van The Four Stream New Orleans Jazzband te gast bij Jazz at the Peacock. En met groot succes! Alle reden om ze op zondag 17 december 2023 nog een keer terug te halen naar De Pauw. De band bestaat inmiddels al 25 jaar in nagenoeg dezelfde samenstelling. Volwassen dus, maar nog heerlijk jong! Hun muziek is veelal vrolijk en energiek, maar ook ontroerende, gedragen nummers beheersen ze tot in perfectie, waarbij het publiek de rijke traditie van het muzikale leven in New Orleans, smeltkroes van vele culturen en muziekstijlen, ervaart. De band is op zijn allerbest bij het vertolken van gospels en spirituals. Fraai solowerk, ijzersterke collectieven en pakkende zangnummers, zowel solistisch als meerstemmig. De Four Stream Jazzband is verrassend weinig te beluisteren in eigen land. Dat komt vooral doordat ze in Duitsland een enorme populariteit hebben opgebouwd en daar veelvuldig optreden. In verband met de naderende Kerst heeft de band voor deze middag een speciaal programma, helemaal passend in de kersttijd, samengesteld.

Bezetting: Dick Olij: trompet/zang, Ton Nes: klarinet/tenorsax, Roeland Kolkmeijer: banjo, Jan Lebesque: trombone/zang, Peter Anders: contrabas, Ton Kolkman: slagwerk, Hugo Jungen (leider): piano.

Zondag 17 december 2023 14.30 – 17.00 uur
Café/Rest. De Pauw, Rijksstraatweg 11, 7231 AA Warnsveld
Entree € 1