Home » Uittips » Uittips Gelderland

Uittips Gelderland


Heb jij een leuke korte Uittip voor deze pagina welke binnen een maand zal plaatsvinden ? Stuur een korte tekst, één foto, wanneer het uitje/evenement is , in welke provincie en plaats. Daarnaast een link naar de website met meer informatie. Gebruik onderstaande button voor het aanmelden.


Dagje uit naar Apenheul met leuke korting

  • Een bos vol loslopende apen
  • Ontdek alle 300 soorten!
  • Gaat 30 maart weer open
Apenheul - herken jezelf! Een bezoek aan Apenheul is bijzonder, leuk én herkenbaar. Want van alle dieren lijken apen het meest op mensen. Herken jezelf tussen bijna 300 apen.

Open middag 21 april Barb's Beeldentuin-Atelier Apeldoorn/Weenum Wiesel

OPEN MIDDAG 21 april bij BARB's BEELDENTUIN-ATELIER-GALERIE van 13.00 – 17.00 uur. 
Barbs Beeldentuin-Atelier-Galerie is een kleine beeldentuin met creaties van beeldhouwster Barbara Pijnappel. Ze maakt beelden in brons en diverse steensoorten en werkt in opdracht. Zij geeft speksteen en boetseer workshops en een cursus boetseren. 
De 'wilde' tuin is ingericht en beplant met verschillende heesters, bloemen, kruiden + fruitboompjes + struiken. Achterin de tuin is de plek voor workshops speksteen. 
Het is een diertjes vriendelijke tuin, er is een vijver met planten, kikkers, zelfs een salamander gespot en andere waterbeestjes. In de beplanting is veel rekening gehouden met vogels, egels, bijen en vlinders en andere beestjes om voedsel in de tuin te kunnen vinden. Er hangt een insecten hotel en vogelhuisjes en er is een winter egelhuisje achterin de tuin gemaakt. 

Vindt u het leuk om hier een workshop speksteen of boetseren mee te maken, meld je dan aan bij een van de workshops met open inschrijving of plan een eigen datum in met een groepje mensen (min. 4 pers.) Tijdens de open middag geeft ze informatie over de workshops + cursus.
Bij goed weer is Barbara doorlopend aan een beeld bezig, er kan iets gedemonstreerd worden en kunt u vragen stellen. 
Gratis toegang, minder toegankelijk voor invaliden. Hond aanwezig. 
Gedurende het jaar is het alleen mogelijk de beeldentuin + atelier te bezoeken op afspraak of op open middagen.