Home » Uittips » Uittips Gelderland

Uittips Gelderland


Heb jij een leuke korte Uittip voor deze pagina welke binnen een maand zal plaatsvinden ? Stuur een korte tekst, één foto, wanneer het uitje/evenement is , in welke provincie en plaats. Daarnaast een link naar de website met meer informatie. Gebruik onderstaande button voor het aanmelden.


't Veluws Zandsculpturenfestijn Garderen (Gelderland) tot en met 2 november

Op ontdekkingsreis bij 't Veluws Zandsculpturenfestijn

Vanaf 12 april is iedereen welkom bij 't Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen. Zowel buiten als binnen vind je tal van zandbeelden, die dit jaar allemaal in het teken staan van het thema 'REIS OM DE WERELD'. 

Enorme skyline 
Tijdens deze editie van 't Veluws Zandsculpturenfestijn ga je echt even op reis. Je boardingpass lever je in bij één van de stewardessen. Daarna loop je het vliegtuig in en een paar tellen later begint je 'Reis om de Wereld'. Bij het 'uitstappen' sta je direct al oog in oog met een enorme skyline met de meest bekende gebouwen ter wereld. En dat is nog maar het begin van je ontdekkingsreis! De imposante skyline is maar liefst 18 meter lang en op sommige plekken meer dan drie meter hoog. Alleen voor dit bouwwerk is al ruim 70.000 kilo zand gebruikt! 

Onderwaterwereld
Ook het leven onder water wordt uitgebeeld in zand. Je loopt een grot in waarbij het lijkt alsof je even onder water bent. Hier hoor je de zee ruisen en zorgen lichtprojecties voor een verrassend watereffect. Tijdens je reis door een wereld van zand, wordt je steeds weer blij verrast. Zo beland je in een stadje in het Wilde Westen waar cowboys de dienst uitmaken en... waar je even kunt bijkomen met een hapje en drankje. Uitgerust? Vervolg dan je weg naar buiten. Dacht je dat je dat je alles al had gezien, dan kom je bedrogen uit. Volg je de looproute, dan kom je in een enorme overdekte ruimte, waar ook nog eens heel veel te zien is. Van ruïnesteden tot Mount Rushmore, van het Chinese Nieuwjaar tot een strand met surfers. Ook levensechte zandbeelden van dieren, hierbij ook houten beelden van dieren die in Indonesië, speciaal voor het evenement, met de hand zijn gemaakt. 

Bijzonder dagje uit
Je hoeft je bij 't Veluws Zandsculpturenfestijn in ieder geval geen moment te vervelen. Het evenement heeft dan ook de zilveren award 'Leukste uitje van Gelderland 2019' gewonnen, een verkiezing die de ANWB organiseert. 

Facebookpagina 't Veluws Zandsculpturenfestijn

Openingstijden
't Veluws Zandsculpturenfestijn is van maandag t/m zaterdag.