Home » Uittips » Uittips Utrecht

Uittips Utrecht


 

Klik op het eet.nu logo om te kijken waar en bij welke restaurants je een heerlijke maaltijd kunt afhalen of laten bezorgen in de provincie Utrecht.


Tentoonstelling Dreaming in Everywhen tot en met 17 januari in Utrecht

Van 28 oktober 2020 tot 17 januari 2021 presenteert IMPAKT Festival 2020 de tentoonstelling Dreaming in Everywhen. De kunstenaars in deze tentoonstelling zoeken in hun werk naar magie en bovennatuurlijke ervaringen. Door de klimaatcrisis dreigen we niet alleen onze leefomgeving te verliezen maar ook de natuur als bron van spiritualiteit en verwondering. De natuur heeft door de eeuwen heen altijd een centrale rol gespeeld binnen de menselijke religies, culturen en tradities, maar tegenwoordig lijkt de mens verder dan ooit verwijderd van zijn oorsprong.

Steeds meer mensen realiseren zich nu echter dat we met ons geweld tegen de natuur niet alleen de materiële bodem onder ons bestaan wegslaan, maar ook onze spirituele basis in gevaar brengen. Het is de vraag of we nog genoeg tijd hebben om het tij te keren. De werken in deze tentoonstelling laten ons de natuur zien als bron van religies, verbinding en verwondering. Stap de apocalyptische expositieruimte in en ervaar de werken van o.a. Monira Qadiri, Jasper Griepink en Himali Singh Soin in dit vervreemdende, witte landschap.

Openingstijden: Woensdag t/m zondag, 12.00 – 17.00


Leuk Kerstvakantie uitje!!

Oog in oog met brullende Dino’s bij World of Dinos
in de Jaarbeurs

Meer dan 80 levensgrote en bewegende dinosaurussen veroveren de Jaarbeurs in Utrecht. Bezoek World of Dinos; de grootste dino expo van Europa! Het perfecte uitje in de kerstvakantie.

  • De grootste dino expo van Europa!
  • Bewonder ruim 80 levensechte, bewegende dino’s die op ware grootte tentoongesteld zijn in decors die passen bij hun natuurlijke leefomgeving
  • Doe de gratis speurtocht en leer spelenderwijs alles over dino’s en hun kenmerken
  • Leer meer over de dinosoorten terwijl je relaxed documentaires kijkt in de Dinoscoop
  • In de Kids Zone kunnen jonge bezoekers onder andere opgravingen doen, kleuren en een ritje maken op de mini dino's