Uittips Utrecht


Het Groot Poëziefeest 2023 Leusen op 5 juni

Het Groot Poëziefeest 5 juni 2023
Op maandag 5 juni 2023 opent AFAS Theater Leusden om 11.30 uur de deuren voor een feestelijk, inhoudelijk en cultureel evenement waarin alle gebieden van taal – praten, luisteren, schrijven, lezen en taalbeschouwing – worden aangesproken. Met muziek, theater, poëzie, speciale gasten, mini workshops, een open podium en de presenta􀆟e van de nieuwste dichtbundel van Het Andere Gedicht wordt het taalvirus verspreid.
Reserveer hier je gratis stoelen. htps://www.gedichtenlaboratorium.nl/poeziewedstrijd/het-groot-poeziefeest-op-5-juni-2023// Zolang beschikbaar.

Van spelen met taal tot gedichten

Het Andere Gedicht is hét taalstimulerende poëzieprogramma van Special Arts, waarin mensen met een verstandelijke beperking en niet-aangeboren hersenletsel op allerlei manieren worden uitgedaagd hun wereld te delen in taal. Het Andere Gedicht stimuleert zo de aandacht voor en ontwikkeling van de taal en het wereldbeeld van deze mensen. En hoe mooi: een selec􀆟e uit alle geschreven gedichten verschijnt binnenkort in een nieuwe dichtbundel. Opvolger van Dag taart op de tafel (2014) en Waar ik weg waai (2018). Dat is een landelijk feest waard!


 

Actief bezig zijn in de Kartfabrique: het leukste uitje van Utrecht! Ga samen met je vrienden of familie de strijd aan op de kartbaan en in de lasergame-arena of werk juist samen om alle cellen bij Prison Island op te lossen en de hoogste score te behalen. 


Plan een gezellig avondje met vrienden, familie of collega's en geniet bij Restaurant Se7en van shared dining! Je ontdekt hier 7 wereldkeukens geïnspireerd op de 7 wereldwonderen. Proef de smaken van Peru, Mexico, Jordanië, Brazilië, China, Italië en India. Per persoon kun je 3 gerechten, 1 bijgerecht en 1 dessert kiezen van de menukaart + versgebakken brood met yoghurtdip. Je kunt bij Restaurant Se7en terecht voor een heerlijke lunch, uitgebreid diner of gezellige borrel. Het restaurant ligt gelegen in hartje centrum Utrecht, dus leuk om te combineren met een dagje shoppen of een bezoek aan het theater.