Home » Uittips » Uittips Friesland

Uittips Friesland


Heb jij een leuke korte Uittip voor deze pagina welke binnen een maand zal plaatsvinden ? Stuur een korte tekst, één foto, wanneer het uitje/evenement is , in welke provincie en plaats. Daarnaast een link naar de website met meer informatie. Gebruik onderstaande button voor het aanmelden.Op 25 augustus is er Oogstfeest op de Doarpstún in Snakkerburen boven Leeuwarden (Friesland)

Boeren, burgers en buitenlui! Het is bijna zover: 25 augustus a.s. kun je weer het jaarlijkse Oogstfeest op de Doarpstún in Snakkerburen beleven, van 1 tot 5 uur ’s middags en de toegang is gratis. Wat gebeurt er allemaal? Naast de reguliere verkoop van groente, bloemen en fruit gaat het om kinderactiviteiten, rondleidingen, demonstraties, kraampjes, lekkernijen en muziek. Als het weer weer meewerkt wordt het weer fantastisch!


Zomeravond concert op 31 augustus 2019 te Jelsum

Een zomeravond kan prachtig zijn op Dekema State. We hopen dat dit het geval is op zaterdagavond 31 augustus a.s. Dan organiseren we een Simmerjûn-concert met het zang en harp duo Angelpact bestaande uit Annebet Brongers en Petra Rosa. 
We kennen Annebet als de kleindochter van Greta Pronk, die samen met Jan van Wageningen bijna twintig jaar op Dekema State woonde. Annebet zingt en wordt daarbij begeleid door Petra op harp. Zij vormen sinds 2000 een duo en hebben al veel optredens verzorgd: concerten in een intieme setting maar ook voor een groot publiek. Het repertoire bestaat uit Engelse en Nederlandse luisterliedjes met covers van o.a. Paul de Leeuw, Marco Borsato, Barbara Streisand, Bette Midler en Boudewijn de Groot. 

Het concert wordt in de open lucht gegeven. Bij slecht weer wijken we waarschijnlijk uit naar de kerk van Jelsum. De toegangsprijs bedraagt € 5,00.

Vooraf reserveren is verplicht. Dat kan via info@dekemastate.nl of via de secretaris van de vereniging tjpkamminga@gmail.com.

Petra speelt al vanaf haar achtste jaar harp, speelde trompet in een harmonie orkest en in diverse bands. Na haar doctoraal biochemische wetenschappen koos ze alsnog voor een muzikale carriere en studeerde enkele jaren harp aan het Utrechts conservatorium en vervolgde haar studie bij Erika Waardenburg aan het Amsterdams Sweelinck conservatorium. 
Annebet stortte zich na een jaar Toneelacademie in Maastricht fanatiek op het toneelspelen en vertolkte mooie rollen in diverse stukken. Ze volgde ondertussen zanglessen bij Ellie Machtel en Henriette Schenk en had les aan de Academie voor Lichte Muziek in Hilversum.

Binnenkomen vanaf 19 uur
Aanvang concert 19.30 uur
Einde concert 21.30 uur 
Vooraf, tijdens de pauze en na afloop zijn consumpties verkrijgbaar.

Er is plaats voor maximaal 100 gasten.


Arrangement wijnproeverij met Waijenbergwijnadvies
op 7 september te Jelsum (Friesland)

Rondleiding met wijnproeverij
Tijdens de zomermaanden organiseert Petra Waijenberg van"Waijenberg Wijnadvies" wijnproeverijen bij Dekema State. 
Het arrangement is inclusief uitgebreide rondleiding door de tuin en op de State. Daarna genieten we van kwaliteitswijnen met stokbrood en verschillende kazen, luisteren naar de verhalen achter deze producten met daarbij een prachtig uitzicht op de tuin en de historische State.

Programma 
Wij verwelkomen de gasten om 14.00 uur bij de bezoekers-ingang (tuinhuis) aan de zijkant van Dekema State in Jelsum (volg de P-bordjes). Na een kopje koffie of thee met wat lekkers kunt u een wandeling door de tuin maken en rondgeleid worden in de historische State. Van ± 15.30-16.30 uur kunt u genieten buiten op de veranda bij het tuinhuis van de proeverij. U kunt zich individueel inschrijven of per groep.
Kosten all in: € 20,00 p.p.
Om deel te kunnen nemen moet u zich aanmelden via: 
petra@waijenbergadvies.nl of info@dekemastate.nl