Wandelen is leuk en bovendien ook erg gezond !


Stippel een wandeling uit of zoek een wandelroute op één van onderstaande websites die gespecialiseerd zijn op het gebied van wandelen. Ook vind je hier de gratis aangemelde activiteiten van georganiseerde wandelactiviteiten.

Wandelnet wil wandelen in Nederland de plaats geven die het verdient: een goede mogelijkheid om overal te voet op pad te gaan. Omdat wandelen gezond en leuk is.


Ontdek Nederland met meer dan 5.000 wandelroutes

Wandelzoekpagina biedt wandelaars informatie over wandelen in Nederland, meer dan 5000 dag­wandelin­gen, wandelkaarten, stads­wandelingen, GPS-wandelin­gen, themawandelingen en meerdaagse wandeltochten.


Meerdere data ! 

 STADSWANDELINGEN NAARDEN

Loop langs alle bezienswaardigheden zowel door Vesting Naarden als eromheen. De tocht wordt begeleid door een gids die je alles vertelt over de rijke historie.


Foto Landschap Noord-Holland Ronald van Wijk

Wandelen door een afwisselend landschap van duinen, strand en bollenland Noord-Holland

In de Noordduinen kun je heerlijk uitwaaien en genieten van de prachtige natuur. Nergens anders in de provincie zijn zoveel verschillende planten, korstmossen en dieren bij elkaar te zien. Je kunt deze route van 13 km ook in drie losse routes wandelen: wandeling Botgat 2,2 km (rode route), wandeling Noordduinen 6,3 km (rode stippellijn), wandeling Zandpolder III 4,5 km (blauwe route). 

 


Noord-Holland is een paradijs voor wandelaars. Er zijn maar weinig plekken in Nederland waar zoveel verschillende landschappen bij elkaar komen. Je kunt hier wandelen in duinen, bossen, heidevelden, langs forten en nog veel meer. Over dijkjes, bruggetjes, pontjes en spannende struinpaadjes. Onderweg passeer je authentieke dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. En er is natuur. Vooral veel natuur. Dus trek je veters van je wandelschoenen stevig aan en ga mee op ontdekkingsreis door het prachtige Noord-Holland.Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. . De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km.


Maak een mooie wandeling aan de kust vanuit een luxe hotel aan zee

Laat je eens verwennen in een luxe hotel en geniet van de nabijheid van strand, duinen en zee. Ontdek de omgeving en maak na een heerlijk ontbijt een strandwandeling. Daarna nog even een rondje door de stad om weer terug te komen in je hotel met alle faciliteiten als een sauna, bubbelbad en a la carte restaurants.

Een paar tips van Uitidee.nl:

In Scheveningen wandel je over de gezellige boulevard met een enorm aanbod van strandpaviljoens waar je tussendoor een drankje kunt nuttigen. Nog even shoppen of naar een museum? Den Haag ligt om de hoek. De natuur in? Het beschermd natuurgebied  Westduinpark maakt deel uit van Nationaal Park Hollandse duinen en is te vinden tussen de haven van Scheveningen en Kijkduin.

Dezelfde gezelligheid vind je ook in Zandvoort hoewel dit natuurlijk wel een kleinere badplaats is. Ook hier heb je weer zo’n gezellige boulevard. Natuurlijk mag een bezoekje aan het bekende en trendy Bloemendaal aan Zee ook niet ontbreken. Bij Zandvoort liggen de Kennemer duinen met het nationaal park Zuid-Kennemerland. Dit park staat bekend om het vele wild wat je op een wandeling tegen kunt komen. Er zijn uitgezette en gemarkeerde wandelingen bij de ingangen van dit nationale park. 


Vanuit Middelburg zit je zo aan de Zeeuwse kusten die mooi, breed, schoon en oneindig lang zijn. De strandtenten zijn hier wat knusser en kleiner dan in de andere bekende badplaatsen in Nederland. Dit is echt een tip voor de rustzoeker mits je buiten het vakantie seizoen gaat. In die periode zijn Renesse, Domburg en Zoutelande de moeite waard om te bezoeken. Natuurlijk kun je hier ook prima uit de voeten met mooie wandelingen zoals Slot Haamstede/ Zeepeduinen, een wandeling van Natuurmonumenten. 

Zoek je wandelroutes of wil je er één zelf uitstippelen? Op deze pagina van Uitidee.nl vind je een aantal apps en websites die dat mogelijk maken.

Maar dan nu even over dat luxe hotel aan zee want dat klinkt natuurlijk wel aantrekkelijk als je van zo’n wandeling terug komt. Romantiek, wellness, culinaire hoogstandjes en luxe kamers zijn de kenmerken van Valk Exclusief. Deze hotels laten zich dus uitstekend combineren met een wandeling aan de kust. Naast de hier genoemde plaatsen, zijn er ook hotels bij Akersloot voor de Noord-Hollandse kust en Leiden bij Katwijk aan Zee.