Home » Uittips » Uittips Overijssel

Uittips Overijssel


Zoek je een leuk restaurant met een aantrekkelijke prijs voor een lunch of diner ? Of een voordelig sauna arrangement, een workshop, cursus, entreeticket of zoek nog een uitidee voor een andere leuke deal ?

Je vindt het op de lokale pagina's van Social Deal. Dagelijks nieuwe deals in jouw omgeving. 


Scooter rijden (Corona proof)

Heerlijk scooter rijden.

Actie: Boek nu een spraakmakende retro-scooter tour in Twente
inclusief verzekering en volle tank brandstof.
1 uur = 25,- p.p.     –     2 uur = 35,- p.p.
4 uur = 50,- p.p.     –    8 uur = 70,- p.p.

De Twentse natuur is de ideale streek om met een gezamenlijke scooter tocht te verkennen. Het startpunt van de tour is bij Het Schwarzwald, gelegen op een van de groenste plaatsen van Overijssel. Je krijgt een unieke route en duidelijke uitleg hoe u deze het beste kunt rijden. Rij in de omgeving van de prachtige Schwarzwalder bossen en snuif de gezonde Twentse buitenlucht op. Wedden dat je na afloop helemaal ontspannen bent?


 

Klik op het eet.nu logo om te kijken waar en bij welke restaurants je een heerlijke maaltijd kunt afhalen of laten bezorgen in de provincie Overijssel.


Kunstmaand Hattem (Overijssel) 1 tot en met 29 mei

Hattem wordt één grote kunstgalerie
Met ruim 100 kunstwerken in de binnenstad is er veel te bewonderen in Hattem. Een stadswandeling neemt toeschouwers mee langs kunstwerken in de etalages, verrassende beeldentuinen en open ateliers. Van 1 mei t/m 29 mei zijn er diverse schilderijen, keramiek, sieraden, textielkunst, fotografie, beelden, glaskunst en grafisch tekenwerk te bewonderen. Ook de allerkleinsten doen mee! Ga mee op Happy Art Stones jacht en wie weet vindt je wel een ruilsteen voor een gratis ijsje. De Eye catcher van de Hattemse kunstmaand is een grote kunstbanier die aan de stadkant uit het raam zal hangen van de Dijkpoort en al van ver te bewonderen is.


Open ateliers
Ontdek diverse kunstdiciplines en ontmoet inspirerende kunstenaars in hun ateliers. Neem een kijkje achter de schermen en laat u verrassen door uiteenlopende manieren van werken en technieken. Nog voordat u onder de Dijkpoort van Hattem wandelt wordt u al verrast door het atelier in de Voermankoepel (zie foto) Bijna dagelijks zijn de kunstenaars Roeli Rumscheidt en Inge in ’t Hout aan het werk in hun atelier en bent u welkom voor een bezichtiging.


Fotografie expositie
Van pittoreske steegjes en historische panden tot weidse uitzichten over de IJssel. Hattem levert schitterende plaatjes op. Niet alleen is Hattem inspiratiebron voor vele kunstschilders, de fotogenieke stad wordt ook graag vastgelegd op camera. Kom naar Kerkhofstraat 2 voor de fotografie expositie en ontdek het zelf.
Beeldentuinen
Speciaal voor de kunstmaand zijn er vanaf begin mei nieuwe beelden te bewonderen in de stadsbeeldentuin, te vinden op de hoek van de Kleine Gracht en Geldersedijk. Op Kerkstraat 13 is een inpandige beeldenexpositie met maar liefst 15 beeldhouwerken tentoongesteld.


Kunst in de Tuin Expositie
Van 19 t/m 26 mei vult het Kunstgilde Hattem de route aan met raamexposities bij bewoners aan de Eijerdijk, Randweg en Pannekoekenkamp. Sommige werken hangen aan een raam, een balkon of in een boom op de route. Andere zijn te bewonderen in de tuin voor een woning.

Muurgedichten
In een spannend steegje naast Restaurant De Ridderhof en op de Molenbelt is live het beschilderen van muurgedichten te bewonderen. Anne Will Barneveld & Roos Warnders gaan op vrijdagen en zaterdagen schilderen en vertellen graag welke nieuwe gedichten er in de loop van de Kunstmaand op nieuwe muren volgen.

Ga op ontdekkingstocht door Hattem en kom genieten van kunst!