Home » Uittips » Uittips Noord-Holland

Uittips Noord-Holland


Heb jij een leuke korte Uittip voor deze pagina welke binnen een maand zal plaatsvinden ? Stuur een korte tekst, één foto, wanneer het uitje/evenement is , in welke provincie en plaats. Daarnaast een link naar de website met meer informatie. Gebruik onderstaande button voor het aanmelden.


Ticket Zuiderzeemuseum met 41% korting !

 

  • Meer dan 140 historische gebouwen!
  • Zilveren award ANWB 'Leukste uitje'
  • Geldig t/m 27 oktober 2019

 

Ga 100 jaar terug in de tijd in het Zuiderzee museum. Maak kennis met vissersvrouw Grietje, loop langs de visrokerij of breng een bezoek aan de apotheek


Kunstbazaar Oosterpark Amsterdam (Noord-Holland) op 24 augustus

Dit keer wordt de Kunstbazaar niet binnen gehouden, maar buiten in het Oosterpark, tijdens het Tropisch Oost festival op 24 augustus! 

Ben je op zoek naar mooie schilderijen, (Pakistaanse/Indiase) kleding, mozaïek/keramiekwerken, handgemaakte decoraties of iets anders unieks voor jezelf of om als cadeau te geven? Of wil je liever Pakistaans eten proberen? Bezoek ons dan zeker op 24 augustus in het Oosterpark! Gewoon even een dagje uit! Voor de kinderen zijn er springkussens beschikbaar.

Entree is helemaal gratis! Ingang van het park voor de Kunstbazaar is tegenover het OLVG ziekenhuis.


Openluchtbioscoop in het openluchtthetaer
van Park de Oude Kwekerij op 24 augustus (Alkmaar)

Nomadische Cinema Het Moment organiseert een Openluchtbioscoop in het Openluchttheater van Park de Oude Kwekerij op zaterdag 24 augustus 2019.

In het voorprogramma zal muzikant Niel Raskin een 30 min live concert geven van muziek uit de film of muziek die betrekking heeft met de film.

De hoofdfilm is Do The Right Thing (Verenigde Staten, 1989, Spike Lee, 120 min). 

Als publiek zit je op een tribune gemaakt van tegels en gras. Voor maximaal comfort neem je een eigen kussen en deken mee. Je kan genieten van de inhoud van je eigen picknickmandje of U kunt een drankje bestellen bij het Parkhuis van Park de Oude Kwekerij, hiermee geeft u dan tevens een blijk van waardering voor de vrijwilligers van het park en de mooie locatie.

De filmvertoning begint wanneer de zon onder gaat, en het donker wordt. De zon gaat onder om 20:47 uur.

Vanaf 19:00 uur kunt u een gratis entreebewijs verkrijgen bij de entree van het Park.
Het entreebewijs geeft toegang tot de tribune. Als het maximum aantal bezoekers is bereikt, is het daarna niet meer mogelijk om plaats te nemen op de tribune. Dus kom op tijd! Reserveren is niet mogelijk.

Uiterlijk twee dagen van tevoren wordt besloten of de filmavond doorgaat. Dit kun je lezen via www.facebook.com/hetmoment.net, de nieuwsbrief van Het Moment (aanmelden via www.hetmoment.net), www.parkdeoudekwekerij.nl en facebook van Park de Oude Kwekerij. 

PRAKTISCHE INFO
Locatie: het park ligt aan de Jan van Scorelkade 6, 1817 GE Alkmaar. 
Toegang: gratis, een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld!
Bereikbaarheid: er zijn geen parkeerplaatsen op het terrein. Wel is er een P+R parking achter het Station Alkmaar Centraal, die op loopafstand is van Park de Oude Kwekerij.
Capaciteit: 120 plaatsen.
Toegankelijkheid: rolstoel toegankelijk
Leeftijd: 16+
Honden zijn in het Park niet toegestaan.

De Openluchtbioscoop filmvertoningen in Park de Oude Kwekerij zijn mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Alkmaar, middels de subsidie "Alkmaar Maakt Het!" en Bewonersinitiatieven en door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het Moment dankt de Gemeente Alkmaar en het Prins Bernhard Cultuurfonds daarvoor!

 


Zomerbraderie Huizen (Noord-Holland)
tijdens Huizer bezemdagen op 30 augustus

Een gezellige zomerbraderie tijdens de Huizer bezemdagen in Huizen, waarbij er heel veel koopjes en laatste aanbiedingen de deur uitgaan.


Open Dag Nyingma Centrum Nederland te Amsterdam op 31 augustus

Wil je een dagje echt ontspannen? Kom dan op zaterdag 31 augustus naar de open dag van het Nyingma Centrum in Amsterdam. Van 12.00 - 18.00 uur zijn er allerlei activiteiten waaraan je gratis kunt meedoen. 
Doe mee met proeflessen Tibetaanse yoga en meditatie en laat je inspireren door tips hoe je omgaat met stress op je werk. Er is een demonstratie over werken met boeddhistische kunst, mantrazingen en aan het einde tonen we een mooie film over de restauratie van de Swayambhunath Stoepa in Nepal. Je kunt ook informatie krijgen over vrijwilligerswerk in het Nyingma Centrum. 
De mooie en kleurrijke Lotus Design winkel met eigengemaakte producten en kado-artikelen uit Nepal is de hele dag open. Koffie en thee staan klaar!
Kijk voor het programma op onze website.


BBQ Workshop bij kasteel Sypesteyn in Loosdrecht (Noord-Holland)
op 14 september

Restaurant Op Sypesteyn en Slagerij Chateau Briand verzorgen uitgebreide workshops op het terras van Kasteel Sypesteyn, voor bedrijven, vriendengroepen en familiedagen. Op 14 september 2019 is weer een open inschrijving, iedereen kan zich aanmelden.

Onder begeleiding van Hans (chefkok) en Peter (slager) bereid je samen een heerlijk 5-gangendiner waarbij je gebruikt maakt van de American Smoker, Ofyr, Black Bastards en houtgestookte pizza-oven.

Je rookt zelf zalm, bereidt grote stukken vlees, grilt diverse groenten en bakt je eigen pizza op ambachtelijke wijze. Geen alledaagse bbq, maar een culinaire worshop!

Restaurant Op Sypesteyn verzorgt daarbij een uitgebreid buffet met bij- en nagerechten. 
Tijdens het diner serveren wij onbeperkt (speciaal)bier, wijn, frisdrank, koffie en thee. 
De kosten voor deze workshop zijn op 14 september 2019 €79,50. Dat is inclusief drank en nagerecht.

De prachtige omgeving van Kasteel Sypesteyn, de uitstekende kwaliteit van de producten en de ontspannen manier van doen, zorgen voor een onvergetelijk samenzijn.