Home » Uittips » Uittips Noord-Holland

Uittips Noord-Holland


Heb jij een leuke korte Uittip voor deze pagina welke binnen een maand zal plaatsvinden ? Stuur een korte tekst, één foto, wanneer het uitje/evenement is , in welke provincie en plaats. Daarnaast een link naar de website met meer informatie. Gebruik onderstaande button voor het aanmelden.Museumdag IJmuiden met de boot vanuit Amsterdam op 24 oktober

Vaar mee vanaf Amsterdam naar de Museumdag in IJmuiden en omstreken. Deze dag wordt georganiseerd tijdens de week van de Industriecultuur. Meerdere musea waaronder het Zee- en Havenmuseum, SHIP IJmuiden en het Hoogovensmuseum zijn op deze Museumdag geopend voor publiek. 

Tijdens de vaartocht vertelt een gids over de ontstaansgeschiedenis van het Noordzeekanaal en de sluizen. Varend langs de grootste zeesluis in aanbouw met afmetingen van 70 bij 500 meter, komt u rond 12.30u aan in IJmuiden. Aangekomen in IJmuiden rijdt u met de historische stadsbus naar ייn van de musea. U kunt daarbij kiezen tussen een bezoek aan het Zee- en Havenmuseum of een combi-bezoek aan SHIP IJmuiden en het Hoogovensmuseum. Natuurlijk kunt u ook op eigen gelegenheid IJmuiden bezoeken en een lekker visje op de kade eten. Het Zee- en Havenmuseum kunt u daarbij ook lopend (ongeveer 15 minuten) bereiken. Om 16.00u vertrekt het schip weer richting Amsterdam waar u rond 18.00u aankomt. Vaar mee en geniet van een bijzonder dagje uit in de herfsvakantie, leuk voor jong en oud!


Halloweenfair West-Friesland Festival op 21 en 22 oktober Bovenkarspel

Begin de Herfstvakantie met "Halloweenfair West-Friesland."

Halloweenfair West-Friesland, ondertussen een begrip in West-Friesland (NH), gaat tijdens de Herfstvakantie op 20 en 21 oktober alweer voor de vierde maal van start op de camping De Gouwe Stek" Gouw 11 ,1601 BS in Bovenkarspel. 

Het terrein wordt omgetoverd tot een "Halloween Wereld" waar jong en oud vele uurtjes zoet kunnen zijn. Dit om weer duizenden bezoekers uit heel Nederland te kunnen ontvangen en te vermaken. Een beetje eng, maar met een knipoog.

Met een super gezellige (avond)braderie met 50 standhouders, lekker eten, live entertainment, figuranten en bijna 20 activiteiten zoals "Pompoen boogschieten", "Chemisch graaien" en "Bot vangen". 

Met Marshmallows roosteren, schminken en een nieuw, spannend spookdoolhof wat zaterdagavond, samen met het sfeervol verlichte terrein voor de volwassenen, een beetje spannender zal zijn.

Ook kun je kans maken op de befaamde Koentje Pompoentje bokaal met 
de Miss & Mr. Halloweenverkiezing" of win een leuke prijs met "pompoen snijden".

Facebookpagina Halloweenfair

Volwassenen €3,50/Kinderen vrij Entree/Stempelkaart €3,50

Zaterdag 13 - 21 uur
Zondag 11 -18 uur


Help 70 natuurrijke plekken in Noord-Holland tijdens Landelijke Natuurwerkdag 3 november 2018!

Tijdens dé grootste groene vrijwilligersactie van Nederland kun je je op 3 november inzetten voor natuur, planten en dieren. En dat is hard nodig! Zoals in Noord-Holland voor de bijen en insecten. Iedereen is welkom op de Landelijke Natuurwerkdag, neem je vrienden en familie mee. Gezond buiten bezig zijn! Kijk op www.natuurwerkdag.nl en reserveer een plekje. Dé kans om je steentje bij te dragen aan het mooier maken van jouw groene omgeving.

Mooier en beter leefgebied voor bijen en insecten

Projectleider natuurwerkdag Peter Mol: “Landschap Noord-Holland vindt het belangrijk dat de bijen meer hulp krijgen, ze hebben het de laatste jaren zwaar. Tijdens de Natuurwerkdag kun je wilde bijen en andere insecten steunen in hun voorbestaan. Op veel van de 70 natuurrijke werklocaties kun je de beestjes concreet helpen! We merken dat natuurliefhebbers, maar ook bedrijven en politiek steeds meer belangstelling hebben voor een mooie rijke natuur.“

Uitgelichte locaties

Boomgaard Groenewoud bij Purmerend bevat echte oude rassen, veel bloemen en een gezond insectenleven. We gaan plantgaten graven voor nieuwe vruchtbomen, boomcirkels maaien, de bloemenweide inzaaien en het insectenhotel uitbreiden. Sportpark Voorland Middenmeer in Amsterdam zou je bijna wel het groenste sportpark van

Nederland kunnen noemen. De wilgen worden om-en-om geknot: de oude takken bloeien in het voorjaar als eerste en bijen halen daar hun voedsel. En je kunt hier harken om ruimte te maken voor de bollen/bloemen die volgend voorjaar opkomen! Het Echobos bij Muiderberg is een bijzondere locatie waar de vrijwilligers stinsenbollen voor

bijen gaan poten en bomen bij planten. Een heel mooi onbekend bos met eeuwenoude beuken en eiken en waterlopen. Op een aantal van de 70 locaties worden bijenbosjes geplant, dit zijn struiken met veel nectar en stuifmeel voor bijen. In de MijnStadstuin Amsterdam is tijdens de natuurwerkdag een TreeFest boomfestival, je kunt hier in het

voedselbos bomen planten. Er zijn workshops, sprekers, kunst, muziek. Toegang is mogelijk met een speciaal ticket.

Opening natuurwerkdag. Gedeputeerde Adnan Tekin van de Provincie Noord-Holland opent dit jaar de Natuurwerkdag in Noord-Holland bij het Kennemerstrand te IJmuiden. Dit natuurterrein beheren vrijwilligers en is eigendom van gemeente Velsen. Samen met de Slufter op Texel is dit Nederlands rijkste natte duinvallei. Samen ruimen ze maaisel op in de drassige delen om daarmee de grond meer te verschralen. Een overweldigende hoeveelheid orchideeën is volgend jaar dan (opnieuw) het resultaat! Het is niet toevallig dat de gedeputeerde de Natuurwerkdag opent. Met het programma Betrekken bij Groen steunt de provincie ruim 10.000 vrijwilligers in Noord-Holland. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan het onderhoud van (natuur)gebieden en de vergroting van de biodiversiteit. Ook diverse gemeenteraden zijn uitgenodigd om natuurwerkdaglocaties te bezoeken.

Speciale studentenlocatie. Op 3 november even niet naar de sportschool, maar lekker sporten in de frisse lucht? Ja! Ben je tussen de 18 en 35 jaar? Neem je vrienden mee om de natuur een handje te helpen. Speciaal bij natuurgebied Duin&Kruidberg (Nationaal Park, vlakbij Haarlem) is een studentenlocatie beschikbaar. In dit gevarieerde duingebied kun je nog ouderwets haardhout kloven, bomen zagen en hebben we jouw spierballen nodig om de Amerikaanse vogelkers uit te trekken. En je ziet ondertussen dieren om je heen. Reserveer wel even een plek. Op=op.

Steeds meer bedrijven omarmen Natuurwerkdag!

Op 5 locaties zijn dit jaar bedrijven in Noord-Holland actief. In navolging van vorig jaar is de belangstelling van bedrijven om met hun personeel mee te doen onverminderd groot. Peter Mol: “Dit is een unieke kans om samen met je collega’s je natuurlijke omgeving te versterken en samen te werken aan biodiversiteit. En bovendien: Buiten zijn is heerlijk en gezond. Een goed idee voor veel bedrijven om in hun voetsporen te stappen?” De Provincie Noord-Holland gaat met 50 mensen werken bij het Kennemerstrand in IJmuiden. Uber gaat met 60 personeelsleden naar de Hoeckelingsdam en met aantal naar de Ruige Hof. Het bedrijf Booking.com gaat met nog eens 50 deelnemers naar een nader in te vullen locatie. Bij Fort Zuidwijkermeer gaat het IVN met 30 personeelsleden aan de slag om wilgen te knotten.

Kies een locatie bij jou in de buurt en reserveer snel een deelnameplek via www.natuurwerkdag.nl