Home » Uittips » Uittips Noord-Holland

Uittips Noord-Holland


Riddertoernooi Brederode op 30 juni en 1 juli Santpoort Noord-Holland

Op 30 juni en 1 juli zal er op de Ruïne van Brederode te Santpoort een riddertoernooi plaatsvinden. Ridders te paard, middeleeuwse handelaren en zwaardgevechten zullen de prachtige ruïne tot leven brengen. Grijp de kans aan om oog in oog te staan met ridders of jonkvrouwen! 
Ook Vrouwe Jolande de Lalaing zal wederom aanwezig zijn in de toren, net als Aagje de vertelster die het verhaal van Jacques, de ongeslagen toernooiridder, zal vertellen. Komt naar Brederode voor een fantastische dag met verschillende vormen van vermaak en vertier.

Facebookpagina Riddertoernooi Brederode


Boottocht in augustus van Amsterdam naar het Zuiderzee museum in Enkhuizen

Stap aan boord in Amsterdam en vaar mee over het Markermeer, de voormalige Zuiderzee naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Een prachtige vaartocht op het schip de Stortemelk met weids uitzicht vanuit een van de gezellige salons of vanaf het panorama bovendek. Onderweg is de scheepsbar open voor een lekker hapje of drankje. Rond 14.00 kom je aan bij het Zuiderzeemuseum. Een bijzonder openluchtmuseum waar je in de wereld stapt van mensen die vroeger rond de Zuiderzee woonden. Bezoek de prachtige oude huisjes, winkeltjes en straatjes en beleef de tijd van de Zuiderzee. Kom heerlijk uitwaaien met het hele gezin tijdens dit bijzondere dagje weg!

Facebookpagina Rederij het IJ