Home » Uittips » Uittips Noord-Holland

Uittips Noord-Holland


Heb jij een leuke korte Uittip voor deze pagina welke binnen een maand zal plaatsvinden? Stuur een korte tekst, één foto, wanneer het uitje/evenement is,  in welke provincie en plaats. Daarnaast een link naar de website met meer informatie. Gebruik onderstaande button voor het aanmelden.


Tropenmuseum Amsterdam met 50% korting !

Duik in de culturele diversiteit die deze wereld te bieden heeft in dit monumentale pand in Amsterdam, en verbreed je horizon.

 

Wat je krijgt

  • Entreetickets voor het Tropenmuseum voor volwassenen
  • Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur
  • Locatie: Linnaeusstraat 2, Amsterdam
  • Geldig t/m 31 januari 2021
  • Gratis toegang voor kinderen t/m 3 jaar

Heden van het slavernijverleden
Het Tropenmuseum laat zijn bezoekers middels deze tentoonstelling kennismaken met actuele erfenissen van slavernij en kolonialisme in Nederland. In nauwe samenwerking met wetenschappers, activisten en artiesten ontstond deze tijdelijke tentoonstelling, discussieplatform en opmaat en naar een nieuwe vaste presentatie over het koloniaal verleden in het Tropenmuseum. In videoportretten delen vier sleutelfiguren in het actuele debat - Gloria Wekker, Karwan Fatah-Black, Amade M’charek en Marian Markelo - hun perspectief op verschillende nalatenschappen van slavernij. Hedendaagse en historische collectiestukken over slavernij en het verzet daartegen, boeken uit The Black Archives, foto’s van protesten in de jaren ‘70 tot nu en persoonlijke verhalen van tot slaafgemaakten en hun nazaten dragen bij aan ontdekking en bewustwording van dit thema.

What a Genderful World
Politiemannen op Fiji dragen een rok en in het Westen werd roze pas sinds de jaren ‘50 als een meisjeskleur gezien. Op het moment is gender een belangrijk onderwerp in de maatschappij, van speelgoed dat niet alleen meer voor jongens of meisjes is en gendervrije wc’s. In deze tentoonstelling, te zien t/m 23 augustus 2020 maak je mee hoe gender over de hele wereld gezien en geuit wordt.

Things That Matter
Een tentoonstelling die ertoe doet. Wat neemt iemand op de vlucht mee om zich thuis te voelen? En hoe laten mensen met kleding zien dat ze trots zijn op hun wortels? Things That Matter is een nieuwe tentoonstelling over belangrijke dingen en het belang van dingen: voorwerpen van grote persoonlijke betekenis die tegelijkertijd nauw verbonden zijn met tien maatschappelijke onderwerpen van vandaag, zoals migratie en afkomst. De opening van Things That Matter is een mijlpaal in de vernieuwing van het Tropenmuseum: het museum laat de geografische indeling los en verlegt de focus naar universele thema’s die mensen wereldwijd verbinden.

Tropenmuseum Junior - Sabi Suriname
De tentoonstelling Sabi Suriname (van tevoren reserveren verplicht) heeft als thema “Ontdek de wereld achter de Dingen”. Daal af naar verdieping min 7 en zie in het Surinamedepot een tot nu toe onbekende wereld, vol pratende voorwerpen en activiteiten. Laat je meer vertellen over Suriname, hoe dit land met de wereld én met Nederland is verbonden. In de keuken ervaar je de geuren en kleuren van Surinaams eten, en ook in de toko kan je bijzondere boodschappen halen.

Voorwaarden

Geldigheid: uitsluitend geldig als entreeticket voor het Tropenmuseum t/m 31 januari 2021 op dinsdag t/m zondag. In schoolvakanties en op sommige feestdagen is het museum ook op maandag geopend, bekijk hier: https://www.tropenmuseum.nl/nl/plan-je-bezoek/openingstijden-en-prijzen wanneer dat is.
Aankoop: je kan zoveel groupons kopen als je wil.
Tickets: toon je groupon bij aankomst op je mobiel of afgedrukt.

 


International Amsterdam Motor Show 2020 van 9 t/m 13 april 

 

International Amsterdam Motor Show 2020 is een uniek evenement in Amsterdam (RAI) waarbij de bezoeker 5 dagen lang kan genieten van 50.000m2 aan auto’s. Van supercars en de meest extreme hypercars tot aan unieke showauto’s. De eerste editie van Amsterdammotorshow.com was een doorslaand succes en trok bijna 60.000 bezoekers aan.

  • De derde editie van Amsterdammotorshow.com vindt plaats van donderdag 09-04-2020 tot en met maandag 13-04-2020;
  • De grootste autoshow van Nederland;
  • Early Bird tickets zijn nu te koop met 20% korting op de standaard prijs;
  • Tickets vergrijkbaar voor € 20,-
  • De CPS is 15%;