Kasteel en fort


Plan een dagje uit deze winter! Ook in de winter zijn er genoeg leuke en avontuurlijke uitjes te plannen op de forten, in vestingsteden, kastelen of bunkers van de waterlinies in Nederland. Het zijn historische plekken die leuk zijn om met kinderen te bezoeken. Ze zijn spannend en er valt een hoop te ontdekken bij het ronddwalen door het fort, bunker, kasteel of vestingstad.

Ben je in het bezit van een Museumkaart of een VriendenLoterij VIP-kaart? Dan kun je bij een groot aantal forten en waterlinies met KORTING of zelfs GRATIS de musea ontdekken.

Mocht je toch een dagje thuisblijven ga dan lekker puzzelen, leuk èn goed voor je hersenen. Ga lekker aan de slag met een online puzzel! Of ontspan chillend op de bank met de beste en meest inspirerende podcasts over de waterlinies, forten, vestingsteden en bunkers.

Bekijk hieronder de leukste activiteiten tijdens de winter om te doen:


Bezoek Kasteel Vorden (Vorden-Gelderland)

Kom en bezoek ons kasteel waar je binnen kunt kijken. Het is een van de weinige kastelen dat echt bewoon is en authentiek is ingericht. Het ligt aan de rand van het dorp Vorden in Gelderland. Het is natuurlijk ook beschikbaar voor rondleidingen, feesten, foto en film rapportages en andere activiteiten. Omgeven door een weelderig bos- en parklandschap tussen Zutphen en Ruurlo kunnen bezoekers genieten op ons romantische en fotogenieke kasteel met haar rijke historie in huiselijke sfeer.