Home » Uitjes zoeken op thema » Bezichtigen » Kasteel en fort

Kasteel en fort


Forten in de zomervakantie

Nederland kent prachtige forten, bunkers en vestingsteden. Ontdek ze deze zomer zelf midden in de natuur. Musea, restaurants, B&B's, escape rooms of zelfs een luxe wellness. Het kan allemaal op de stoere forten. In deze nieuwsbrief brengen we je op de hoogte van de leukste fortentips, wandel- en fietsroutes, kidsactiviteiten of rondleidingen. Bekijk het complete aanbod op forten.nl.

 

Enkele activiteiten uitgelicht:

21 augustus 2022 RONDE VAN DE STELLING

Geniet deze zomer van een historische rit in de Stelling van Amsterdam! Fiets vanaf één van de twee startlocaties en start aan je tocht van 65, 120 of 170 km. 
Bekijk hier de informatie.

 

Fiets langs bunkers in Scheveningen (35 km) DE ATLANTIKWALLROUTE

Tijdens deze route fiets je voor een groot deel langs de kustlijn en kun je de historische waarde van de verdedigingslinie Atlantikwall in de regio meemaken.
Bekijk hier de informatie.

 

Wandel in Leerdam, Heukelum en Asperen (10 km) VESTINGSTEDENROUTE OHW

Je wandelt langs de Oude Hollandse Waterlinie en komt onderweg verschillende oude maar ook nieuwe bezienswaardigheden tegen rondom de 3 vestingsteden.
Bekijk hier de informatie.

 

Wandel rond Maarssen en Tienhoven (22 km) HOLLANDSE WATERLINIE

De wandeling in de Nieuwe Hollandse Waterlinie van Fort Maarsseveen naar Fort Tienhoven gaat door echt polderlandschap en de erfenis van eeuwen lange turfwinning. 
Bekijk hier de informatie.

 


Bezoek Kasteel Vorden (Vorden-Gelderland)

Kom en bezoek ons kasteel waar je binnen kunt kijken. Het is een van de weinige kastelen dat echt bewoon is en authentiek is ingericht. Het ligt aan de rand van het dorp Vorden in Gelderland. Het is natuurlijk ook beschikbaar voor rondleidingen, feesten, foto en film rapportages en andere activiteiten. Omgeven door een weelderig bos- en parklandschap tussen Zutphen en Ruurlo kunnen bezoekers genieten op ons romantische en fotogenieke kasteel met haar rijke historie in huiselijke sfeer.