Amstelveen


Informatie over Amstelveen

Top 5 activiteiten in Amstelveen, direct gelegen naast Amsterdam!

Amstelveen biedt voor ieder wat wils. Zo kun je heerlijk wandelen door de heemparken, in het Amsterdamse Bos en in de Amstelveense polders. Het Amstelveense winkelcentrum, Stadshart, is zelfs al twee keer uitgeroepen tot ‘beste winkelcentrum van Nederland’. Sluit een heerlijk dagje shoppen culinair af bij een van de toprestaurants. Of combineer je dagje uit in Amstelveen door de kunst en cultuur te verkennen in de Amstelveense theaters en musea!

 

Kom je een dagje op bezoek in Amstelveen? We geven je graag 5 tips voor een leuk dagje uit in Amstelveen.

#1 Spot Schotse Hooglanders in het Amsterdamse Bos
Hou je van dieren en van de natuur? Ga naar het Amsterdamse Bos en spot hier de Schotse Hooglanders. Deze imposante dieren worden ook wel de natuurlijke maaimachines van het bos genoemd. De Schotse Hooglanders zijn het gehele jaar te zien. Kom je een kijkje nemen bij deze dieren? Hier kun je ze spotten.

#2 Fietsroutes door de prachtige natuur

Wist je dat Amstelveen een van de groenste gemeenten van de Randstad is? Amstelveen beschikt over veel mooie fietsroutes door de polder, het bos, de parken en langs de Amstel. Er zijn verschillende fietsroutes samengesteld. Volg de Vogelfietsroutes of bijvoorbeeld de Amstelroute. Bekijk hier alle Amstelveen fietsroutes.

 

#3 Dagje hoogwaardig shoppen in Stadshart Amstelveen

Wil je een dagje shoppen in een overdekt winkelcentrum? Stadshart Amstelveen is een waar mode-walhalla met winkels als Bijenkorf, Zara, Massimo Duti, NA-KD, Scotch & Soda, Costes en meer. Maak je dagje shoppen compleet en ga lunchen bij een van de restaurantjes.


#4 Dineren bij twee Michelinsterren restaurant Aan de Poel

In het gezellig oude dorp van Amstelveen kun je heerlijk eten bij het twee michelinsterren restaurant, genaamd Aan de Poel. Kom je in de lente/zomer met mooi weer. Als je op het buitenterras zit, heb je een prachtig uitzicht over het meer De Poel. Culinair genieten met een prachtig uitzicht. Kom lunchen of dineren bij restaurant Aan de Poel. 

Bekijk alle restaurants in Amstelveen 

 

#5 Historisch Amstelveen verkennen
Met de historische route in Amstelveen kun je al wandelend of fietsend de geschiedenis van Amstelveen ontdekken. Een leuke bezigheid en je leert tegelijkertijd veel over de geschiedenis van Amstelveen. Ga op pad en volg de wandelroute Randwijck - Elsrijk - Patrimonium.


Zien we je snel in Amstelveen? Bekijk onze website www.visitamstelveen.nl voor meer informatie over activiteiten in Amstelveen!