Home » Uittips » Uittips Flevoland

Uittips FlevolandHeb jij een leuke korte Uittip voor deze pagina welke binnen een maand zal plaatsvinden ? Stuur een korte tekst, één foto, wanneer het uitje/evenement is , in welke provincie en plaats. Daarnaast een link naar de website met meer informatie. Gebruik onderstaande button voor het aanmelden.


De tijd vliegt bij Aviodrome!

Beleef een dag vol vliegtuigactie voor jong en oud in Luchtvaart-Themapark Aviodrome! Kom met de hele familie naar Aviodrome en bekijk binnen en buiten meer dan 100 vliegtuigen. Stap aan boord van een Boeing 747, de flight simulator en bekijk de 4D-film Skymania. Kinderen leven zich uit in een van de kinderattracties. Tijdens de pilotenopleiding voelen ze zich een echte piloot. Eén ding is zeker: de tijd vliegt bij Aviodrome!

De collectie van Aviodrome bestaat uit de mooiste juweeltjes uit de luchtvaartgeschiedenis, zoals de Boeing 747, Uiver, Fokker Spin en Lockheed Constellation. Deze staan opgesteld in het museum en de buitenexpositie. Veel vliegtuigen kun je ook van binnen bekijken. En meerdere malen per dag zijn er gratis rondleidingen.

Zien en horen, maar vooral ook voelen en ruiken. In het 4D-filmtheater van Aviodrome is het alsof je werkelijk door de wolken vliegt. Soms voel je regendruppeltjes, dan weer mist en koude golfstromen. En af en toe ervaar je ook rook. Dat maakt het kijken naar de historische en avontuurlijke films extra spannend! 


De Stekkentuin te Epsel 

Bezoekerstuin waar bladkleur-, structuur en -vorm een belangrijke rol spelen. Door gebruik te maken van rood-, grijs- en bontbladige planten, heesters en bomen is hier een tuin ontstaan die het hele tuinseizoen blijft boeien, ook ZONDER bloei. Elke vrijdag en zaterdag geopend.

Speciaal in de maand maart:

Helleborus- en Tulpendagen in de Noordoostpolder Epsel (Flevoland) hele maand maart 2019.

Vanaf begin maart kan men elke vrijdag en zaterdag genieten van de vele bloeiende Helleborussen en Tulpen in Espel en Creil 
De Stekkentuin te Espel is een voorjaars-poldertuin bij uitstek. Op vier vrij- en zaterdagen en 1 zondag, te weten: vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 maart, vrijdag 16 en zaterdag 17, vrijdag 22 en zaterdag 23 maart, vrijdag 29 en zaterdag 30 worden er zelfs Speciale Open Dagen gehouden met honderden kleurrijke Helleborussen. Tijdens deze dagen is er ook een kleine schilderijen-expositie van o.a. Helleborussen en andere voorjaarsbloeiers op doek.
In de borders zijn vele bijzondere Helleborussoorten en –variëteiten anten in allerlei kleurschakeringen te bewonderen: zowel groot- als kleinbloemig, maar ook enkel-, anemoon- en dubbel bloemig. 
Op het erf kunnen bezoekers rondwandelen tussen de zelf gekweekte bloeiende zaailingen.

Voor liefhebbers zijn er, naast Helleborussen in de volle grond en vele variëteiten in pot, ook vroeg bloeiende bollen verkrijgbaar.
** Gratis entree en koffie.
Tijdens deze open dagen kunt u ook terecht bij Tulpenrondleiding.nl. in Creil
In de kwekerij van Litjens Tulpen gaat u met eigen ogen zien, hoe er vanuit een bol een tulp groeit. Niet op het land, maar lekker warm in de kas. Gastvrouw Linda ontvangt u hartelijk in de kantine van Litjens Tulpen. Zij laat u een unieke filmpresentatie over het gehele teeltproces van de tulp zien. Daarna neemt Linda u mee voor een uitgebreide rondleiding in de kas langs de bloeiende tulpen. Na circa anderhalf uur kunt u zich een heuse tulpenkenner noemen.
Groepen vanaf 8 personen zijn welkom, ALLEEN op afspraak
** Er zijn kosten aan verbonden.
De kwekerij en tuin zijn open van 10.00 -17.00 uur.
Na deze Speciale Open Vrij- en Zaterdagen worden de Helleborussen steeds voller en mooier en de bloeiende voorjaarsbollen steeds talrijker en is De Stekkentuin vanaf april (met entree) tot oktober elke vrijdag en zaterdag open..
Alle andere dagen op afspraak.