Home » Uittips » Uittips Flevoland

Uittips Flevoland


Heb jij een leuke korte Uittip voor deze pagina welke binnen een maand zal plaatsvinden ? Stuur een korte tekst, één foto, wanneer het uitje/evenement is , in welke provincie en plaats. Daarnaast een link naar de website met meer informatie. Gebruik onderstaande button voor het aanmelden.


Stokrozen-Hortensia-Hemerocallis Dagen in de Noordoostpolder
in de maand juli te Espel

 

Stokrozen-, Hortensia- en Hemerocallis Dagen in de Noordoostpolder

Evenals voorgaande jaren kunnen liefhebbers ook dit jaar in de maand juli terecht in Espel en Rutten voor een heerlijk dagje uit in een bijzondere tuin en op een bijzondere kwekerij.
In het start weekend van vrijdag 02 en zaterdag 03 juli is alleen De Stekkentuin ook op zondag 04 juli geopend.
Na dit weekend is De Stekkentuin elke vrijdag en zaterdag open en kwekerij Joosten alleen op zaterdag.
Wilt u liever op een andere dag komen, maak dan even een afspraak.

In De Stekkentuin te Espel kunnen bezoekers genieten van de meer dan 150 Stokrozen in diverse soorten en in allerlei kleurschakeringen, die hier op het erf en tegen de schuurmuren van de boerderij staan.
In de schaduwborders bloeien ruim 80 verschillende Hortensia's. Natuurlijk zijn er ook vele andere bijzondere planten, heesters en bomen in deze opvallende liefhebberstuin te vinden.
Doorlopend kleine expositie van schilderijen en tuinkeramiek.

Naast dat Kwekerij Joosten te Rutten in het voorjaar vooral bekend is vanwege de vele schitterende Iris soorten, kan men er vanaf juli terecht voor opvallende Hemerocallissen.
In de showtuin vindt men maar liefst 1100 verschillende variaties, die hier tezamen met vele andere vaste planten en mooie sierbomen in volle glorie staan te pronken.
De kwekerij sleepte in voorgaande jaren diverse prijzen in de wacht op Bingerden (Gelderland), Hex en Beervelde (beide in België).

De tuin en kwekerij zijn ook goed op de fiets te bezoeken: U kunt uw auto op een van de adressen parkeren en een rondje tuin/kwekerij is ongeveer 20 km.

Entree kwekerij: gratis.
Bij De Stekkentuin wordt entree gevraagd
Open van 10.00 – 17.00 uur

Meer informatie over de tuin en kwekerijen:
 www.destekkentuin.nl en op facebook: https://www.facebook.com/destekkentuin/
 www.kwekerij-joosten.nl en facebook: https://www.facebook.com/KwekerijJoosten/ 

Website *
http://www.destekkentuin.nl

 

Kijk omhoog en ontdek meer bij Luchtvaartmuseum Aviodrome

Ontdek een wereld vol avontuurlijke vliegtuigactie voor jong en oud in Luchtvaartmuseum Aviodrome! Het museum staat volledig in het teken van 100 jaar burgerluchtvaart. Bewonder binnen én buiten meer dan 100 oude en nieuwe vliegtoestellen. Stap aan boord van een Boeing 747 en ervaar de adrenaline van een echte piloot in de flight simulator!

 

De collectie van Aviodrome bestaat uit de mooiste juweeltjes uit de luchtvaartgeschiedenis. Ken jij de Junkers 52, Uiver, Fokker Spin en Lockheed Constellation al? Deze staan opgesteld in het museum en de buitenexpositie. Een aantal vliegtuigen kun je ook vanbinnen bekijken. Maar dat is nog niet alles: vanuit de nostalgische verkeerstoren is het zicht op de start- en landingsbaan van Lelystad Airport fenomenaal! Meerdere malen per dag zijn er gratis rondleidingen. De vrijwilligers nemen je vol enthousiasme mee in de wereld van vliegtuigen en de luchtvaart van toen en nu.

 

Klaar om door de wolken te vliegen? In het 4D-filmtheater van Luchtvaartmuseum Aviodrome worden al je zintuigen op scherp gezet. Beleef een spannende vlucht waarin je zelfs regen en koude golfstromen voelt. Voor wie de smaak te pakken heeft is er ook een piloten- en stewardessenopleiding. Voer alle opdrachten succesvol uit en ga naar huis met een vliegbrevet!

 

Zijn jouw zenuwen Spykerhard? Sla je vleugels uit bij Luchtvaartmuseum Aviodrome!