Uittips FlevolandHelleborusdagen in de Noordoostpolder te Espel
3 maart- 1 april

Vanaf begin maart zijn liefhebbers elke vrijdag en zaterdag welkom in Espel om te genieten van de vele bloeiende helleborussen in De Stekkentuin: een voorjaars boerderijtuin bij uitstek.
Op 5 vrij- en zaterdagen en één zondag, te weten: vrijdag 03 - zaterdag 04 - zondag 05 maart, vrijdag 10 - zaterdag 11 maart, vrijdag 17 - zaterdag 18 maart, vrijdag 24 - zaterdag 25 maart, vrijdag 31 maart – zaterdag 1 april is de tuin open met ‘Helleborussen in de Hoofdrol’.
Tijdens deze dagen is er ook een kleine tuinkeramiek- en schilderijen expositie van o.a. helleborussen en andere voorjaarsbloeiers op doek.
In de borders zijn vele bijzondere helleborussoorten en –variëteiten in allerlei kleurschakeringen te vinden: zowel groot- als kleinbloemig, maar ook enkel-, anemoon- en dubbelbloemig.
Op het erf kunnen bezoekers rondwandelen tussen de zelf gekweekte bloeiende zaailingen.
In deze tijd zijn er ook diverse mooie sneeuwklokjes, corydalissen, bijzondere cyclamen en vele vroegbloeiende bolletjes te bewonderen.

** Gratis entree
** Groepen op afspraak
** Open van 10.00 -17.00 uur

Meer informatie op:

De stekkentuin


Brocante in de polder 2.0 op 10 april te Swifterband

Brocante in de Polder 2.0
10 April van 10:00 – 17:00 uur
Vuursteenweg 27 te Swifterbant
In het sfeervolle polderlandschap van Swifterbant Flevoland tonen en verkopen diverse brocanteurs u deze dag hun uitgebreide aanbod van de meest prachtige brocante vondsten.
Entree €3,50 tm 12 jaar gratis
Parkeren gratis
Meer informatie: https://www.facebook.com/brocanteindepolder