Festival

Organiseer jij in 2022 een festival? Zet het alvast op de uittips pagina zodat iedereen zich er alvast op kan verheugen.

Plaats hier ook gratis jouw festival. Zoek je een festival ? Bekijk dan de handige links naar specialistische websites over festivals.   


Namens de Speciaalbiercommissie van de Lions club Renkum wil ik jullie attenderen op het Speciaalbierfestival van 21 mei aanstaande Oosterbeek Gelderland.

Tijdstip: 16.00-20.00 uur, Lebretzaal Oosterbeek

Samen met lokale brouwers (Heidebrouwerij, Beekdal brouwerij, DURS, de Snor, Leroy Brown en brouwer Openluchtmuseum) maken wij er die zaterdagmiddag/avond een waar proeffestijn van (t.b.v. het goede doel, zie onze website: http://lionsspeciaalbier.nl/)

Bovendien onder muzikale begeleiding van de Nijmeegse band Thunk!


Mei Festival Wijk aan Zee (Noord-Holland) 25 tot en met 29 mei

Party like it's the 's! Niemand minder dan 2 Unlimited en Terug naar Toen komen op zaterdag 28 mei naar het Meifestival in Wijk aan Zee. Met wie kom jij herinneringen ophalen? Bezoek de website voor meer informatie


Kunstfestival Hattem (Gelderland) op 28 mei

Op zaterdag 28 mei staat Hattem in het teken van kunst. Ontdek diverse kunstdisciplines, geniet van live muziek en ontmoet inspirerende kunstenaars.

Kunstmarkt

Dit buitenevenement trekt al vele jaren kunstenaars uit het hele land. Dit jaar bieden we nog meer kunstenaars de gelegenheid om zich te presenteren. Er zijn dan ook vele werken en demonstraties te bewonderen op de bijbehorende kunstmarkt. Diverse kunstdisciplines zijn vertegenwoordigd, van schilderkunst tot glaskunst en van unieke sieraden tot keramiek en meer.

Performance art in red

Volg de rode schoenen naar het Plein bij de Molen en laat je verrassen door ambacht demonstraties zoals beeldhouwen, hoeden maken en schilderen. Bewonder de kunstwerken van korenmolen de Fortuin die geëxposeerd staan en ervaar hoe theater, muziek en beeldende kunst samen komen in performance art en laat je meenemen in hun wereld in rood.

Wedstrijden

Wie maakt het mooiste mini-kunstwerk van Hattem of brengt Molen de Fortuin op haar mooist in beeld? De inzending vanuit volwassenen van deze twee kunstwedstrijd zijn als expositie te bezichtigen tijdens het festival. Kinderen onder de 16 jaar mogen op de dag van het festival hun creatieve talent laten zien.

Sockart

In de Kruisstraat ontdek je dat haken en breien helemaal hip en hot is. Laat je inspireren door vele kleuren, verftechnieken, live wol verf demonstraties en ga zelf enthousiast aan de slag. In de 'huiskamer' van Twee Steekjes Los kun je mee breien of haken aan het Sockart dat na afloop tot één bijzonder kunstwerk samen gebracht wordt.

Beeldhouwkunst

Weleens gedacht aan beeldhouwen, maar nog niet de stap durven zetten? Tijdens Kunstfestival Hattem kun je bij het Beeldhouwersgilde kennis maken met het ambacht van het beeldhouwen. Schuif aan om te proberen en zelf te creëren. Of kijk mee hoe creaties uitgehakt geworden en welke technieken je kunt toepassen. Ook kinderen kunnen zelf aan de slag met mergel of speksteen. Ga jij de uitdaging aan om beeldhouwen uit te proberen?

Graffiti workshop

Bij de graffiti workshop ontdek je onder begeleiding van een professionele graffiti artiest verschillende spuittechnieken en mag je jouw eigen creativiteit de loop laten om je eigen graffiti stijl te ontdekken.

Circulaire Art workshop

Producten hergebruiken is 'hot'. Ontdek jouw creatieve talent, raak bewust van recyclen en maak van afval materialen de mooiste kunstwerken. Onder begeleiding van Cibap studenten kun je aan de slag met verpakkingsmaterialen en ga je naar huis met een eigen gemaakte creatie.

Kleinkunst podia

Kom genieten van adembenemende performances. Let op voor al dat moois wat rondloopt zoals kleurrijke gevogelte die als straattheater door de straten rondtrekt. Sfeervolle muziek en creatieve workshops maken dit jaarlijkse evenement compleet. Kom naar Hattem, leef je creatief uit, laat je inspireren en geniet van alle vormen van kunst.


Festival Achterland 3 tot en met 6 juni Doetinchem (Gelderland)

4 dagen lang theater, muziek, eten, drinken en nog veel meer! Voor de muziek en theater liefhebbers die verrast willen worden en voor de levensgenieter die wil dansen of juist relaxen; Achterland! Voor meer informatie:
https://www.festivalachterland.nl


10 en 11 juni Babbels Festival Assendelft (Noord-Holland)

3,2,1... Ik ga zwemmen...

Ha! Wedden dat je al aan het meezingen was? Ben jij binnenkort bij een live optreden van Mart Hoogkamer? Dat kan! Op zaterdag 11 juni gaat het dak er af. Of nouja, niet helemaal natuurlijk want Mart Hoogkamer komt optreden op het tofste openlucht festival van Noord Holland

Zaterdag 11 juni - Babbels LIVE - Assendelft.

De festival vibes zijn terug, en hoe! We gaan er een fantastisch groots feest van maken met optredens van Gerard Joling, Snollebollekes, Frans Bauer, René Karst, Tino Martin en nog veel meer artiesten.

Surprise! Op vrijdag 10 juni luiden we het weekend in met de grootste VrijMiBo van Nederland met BLØF en MISS MONTREAL Beautiful Strangers (Prince tribute band) & DJ Kevin.Kom je een dansje wagen? Stuur de link van Babbels Live naar alle groepsapps van kantoor, collega's of werk en bestel je kaarten eenvoudig en snel online!

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!


Indian Summer Festival

Indian Summer Festival 25 juni te Geestmerambacht  Alkmaar (Noord-Holland)

Indian Summer keert dit jaar terug met de grootste line-up óóit! De allerbeste artiesten van Nederlandse bodem betreden op 25 juni 2022 het ISF-podium en zorgen ervoor dat je onmogelijk stil kan blijven staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van Kensington, Krezip, Chef’Special, Davina Michelle en Antoon? Klik hier voor de volledige line-up.


Biervereniging PINT Regio Limburg presenteert in samenwerking met
Gulpener Bierbrouwerij bierfestival: de 24uurs van Maastricht 2022.

Op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 juni 2022 presenteren we meer dan 80 verschillende bierbrouwerijen en hun speciaalbieren.

Het festival wordt uitgebreid op donderdag 23 juni 2022 met een Limburgse brouwerijendag. Op deze dag presenteren we ruim 20 brouwerijen uit Nederlands en Belgisch Limburg!
Op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni 2022 presenteren we een brede range met ruim 60 brouwerijen en hun bieren van over de hele wereld!

Geniet van de heerlijke bierspecialiteiten bij D'n Hiemel, Helpoort en het Faliezusterspark in Maastricht. De Helpoort is niet alleen de oudste stadspoort van Maastricht maar ook van Nederland en dateert van 1229. D'n Hiemel is direct gevestigd naast de Helpoort! Het Faliezusterspark ligt vlakbij D'n Hiemel. De festivallocatie is gelegen in het City Centre van Maastricht en is het best lopend te bereiken. Op een kleine 10 minuten lopen vanaf NS Station Maastricht bent u er al. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt en er is een ruime fietsenstalling.

Locatie: bij D'n Hiemel, Helpoort en Faliezusterspark, Bernardusstraat 24A, 6211 HL Maastricht.

Bierfestival: de 24uurs van Maastricht 2022.
do. 23 juni 2022 van 16.00 tot 23.00 uur. Entree € 6, inclusief statiegeld proefglas € 4.
vr. 24 juni 2022 van 14:00 tot 00:00 uur. Entree € 6, inclusief statiegeld proefglas € 4.
za. 25 juni 2022 van 12:00 tot 00:00 uur. Entree € 6, inclusief statiegeld proefglas € 4.
Drankmunten zijn te verkrijgen voor € 2,50 & € 1.25 per stuk.

E-tickets voorverkoop startpakketten zijn verkrijgbaar via onze website.

Voor alle informatie omtrent ons festival: www.pint-limburg.nl
of bel op 06-53326266.

Tot de 24uurs!!
Biervereniging PINT Regio Limburg.

Festival Conincx Pop te Elsloo (Limburg) op 2 juli

Conincx Pop, Popmuziek aan de oever van de Maas
Het festival vindt doorgaans plaats op de 1e zaterdag van juli, is gratis toegankelijk en wordt gehouden in Elsloo (gemeente Stein). De allereerste editie vond plaats in 1983!
De line up bestaat steevast uit bands die niet op elk festival te zien zijn. We kiezen voor popmuziek in de breedste zin van het woord, elke muziekstijl kan aan bod komen! Ook bieden wij een podium aan lokaal talent.
De unieke locatie van het festivalterrein is een stukje weiland waar het Julianakanaal en de Maas het kortst naast elkaar liggen. Het vrije zicht op de Maas en de ondergaande zon in de avonduren maken deze plek extra bijzonder. Gedurende de festival dag vinden zo’n 3000 muziekliefhebbers de weg naar ons festival.

https://conincxpop.nl/