Evenement


Organiseer jij een evenement wat je graag wilt delen en promoten? Je mag het altijd aanmelden en wij plaatsen het dan gratis op de Uittips pagina. Wil je vermeldingen plaatsen in de rubrieken, kijk dan op: https://www.uitidee.nl/altijd-op-uitidee-nl

Oldtimer Festival Vollenhove 28 mei op Vakantiepark Akkertien
te Vollenhove (Overijssel)

Vollenhove - Zaterdag 28 mei wordt het Oldtimer Festival Vollenhove gehouden op Vakantiepark 't Akkertien aan de Noordwal 3 in Vollenhove.
Op deze dag is er een braderie, rommelmarkt, en een show van oude tractoren, brommers, motoren, flevoklassiekers, oldtimers en woonwagens. Ook is er een springkussen en De JaKoeZie is aanwezig!.
Met de Lanz-Bulldog Express kunnen bezoekers een gratis rondrit maken.
Het Lanz-Bulldog Museum is deze dag gratis toegankelijk.
Het evenement is van 10:00-17:00 uur. Vrij entree en parkeren.
Er zijn muziek optredens van Vollenhoofsch Visserskoor en er is een live zangerdie deze dag muzikaal zal omlijsten!

We zijn nog opzoek naar wat extra's voor deze dag, Weet u iets leuks? mail het ons dan naar onderstaand mail adres.
Er kunnen nog standhouders zich aanmelden!
We zoeken alleen nog non-food kramen!

Heeft u een leuk item voor deze markt,mail ons
dan informatie via: info@akkertien.nl


Kunstfestival Hattem (Gelderland) op 28 mei

Op zaterdag 28 mei staat Hattem in het teken van kunst. Ontdek diverse kunstdisciplines, geniet van live muziek en ontmoet inspirerende kunstenaars.

Kunstmarkt

Dit buitenevenement trekt al vele jaren kunstenaars uit het hele land. Dit jaar bieden we nog meer kunstenaars de gelegenheid om zich te presenteren. Er zijn dan ook vele werken en demonstraties te bewonderen op de bijbehorende kunstmarkt. Diverse kunstdisciplines zijn vertegenwoordigd, van schilderkunst tot glaskunst en van unieke sieraden tot keramiek en meer.

Performance art in red

Volg de rode schoenen naar het Plein bij de Molen en laat je verrassen door ambacht demonstraties zoals beeldhouwen, hoeden maken en schilderen. Bewonder de kunstwerken van korenmolen de Fortuin die geëxposeerd staan en ervaar hoe theater, muziek en beeldende kunst samen komen in performance art en laat je meenemen in hun wereld in rood.

Wedstrijden

Wie maakt het mooiste mini-kunstwerk van Hattem of brengt Molen de Fortuin op haar mooist in beeld? De inzending vanuit volwassenen van deze twee kunstwedstrijd zijn als expositie te bezichtigen tijdens het festival. Kinderen onder de 16 jaar mogen op de dag van het festival hun creatieve talent laten zien.

Sockart

In de Kruisstraat ontdek je dat haken en breien helemaal hip en hot is. Laat je inspireren door vele kleuren, verftechnieken, live wol verf demonstraties en ga zelf enthousiast aan de slag. In de 'huiskamer' van Twee Steekjes Los kun je mee breien of haken aan het Sockart dat na afloop tot één bijzonder kunstwerk samen gebracht wordt.

Beeldhouwkunst

Weleens gedacht aan beeldhouwen, maar nog niet de stap durven zetten? Tijdens Kunstfestival Hattem kun je bij het Beeldhouwersgilde kennis maken met het ambacht van het beeldhouwen. Schuif aan om te proberen en zelf te creëren. Of kijk mee hoe creaties uitgehakt geworden en welke technieken je kunt toepassen. Ook kinderen kunnen zelf aan de slag met mergel of speksteen. Ga jij de uitdaging aan om beeldhouwen uit te proberen?

Graffiti workshop

Bij de graffiti workshop ontdek je onder begeleiding van een professionele graffiti artiest verschillende spuittechnieken en mag je jouw eigen creativiteit de loop laten om je eigen graffiti stijl te ontdekken.

Circulaire Art workshop

Producten hergebruiken is 'hot'. Ontdek jouw creatieve talent, raak bewust van recyclen en maak van afval materialen de mooiste kunstwerken. Onder begeleiding van Cibap studenten kun je aan de slag met verpakkingsmaterialen en ga je naar huis met een eigen gemaakte creatie.

Kleinkunst podia

Kom genieten van adembenemende performances. Let op voor al dat moois wat rondloopt zoals kleurrijke gevogelte die als straattheater door de straten rondtrekt. Sfeervolle muziek en creatieve workshops maken dit jaarlijkse evenement compleet. Kom naar Hattem, leef je creatief uit, laat je inspireren en geniet van alle vormen van kunst.


Logo Struisvogelboerderij Monnikenwerve

25 Jaar Struisvogelboerderij Monnikenwerve te Sluis (Zeeland) op 4,5 en 6 juni


Tijdens het Pinksterweekend, 4, 5 en 6 juni 2022 organiseert Struisvogelboerderij Monnikenwerve aan de Hogeweg te Sluis traditiegetrouw een Open Weekend. Deze editie is extra bijzonder want Struisvogelboerderij Monnikenwerve viert haar 25 jarig bestaan! Tijdens deze editie zijn de deuren geopend van 10.00 tot 18.00 uur, toegang en rondleidingen zijn zoals gebruikelijk tijdens dit feestelijke weekend gratis. Susanne en Floris begonnen in 1997 met het houden van deze imposante loopvogels, maar vanzelfsprekend is er in 25 jaar veel veranderd op Monnikenwerve. De eerste editie van het Open Weekend tijdens de Pinksterdagen van 1998 was echter een belangrijk moment in de opbouwfase van het bedrijf. De belangstelling was overweldigend met als gevolg dat het de aanzet werd tot een heuse traditie. Jaarlijks wisten er steeds enkele duizenden bezoekers de weg naar Monnikenwerve te vinden met Pinksteren, de verwachtingen voor de editie van 2022 zijn dan ook hoog gespannen. Voor veel bezoekers is het Pinksterbezoek aan de Struisvogels een vast punt op de jaarkalender geworden, voor anderen juist de gelegenheid om juist voor het eerst kennis te maken met de loopvogels. Met Pinksteren horen we heel vaak: "Ik had al zo vaak eens langs willen komen, maar het kwam er nooit van, nooit geweten dat er in Zeeuws Vlaanderen zo een bijzondere boerderij was!" aldus eigenaars Susanne en Floris de Bruijckere, "Na het eerste bezoek zien we die mensen vaak in het hoogseizoen terug met de rest van de familie of bijvoorbeeld met een bedrijfsuitje".

Veel te zien en te beleven
Vanzelfsprekend zijn er de Struisvogels, inmiddels gemiddeld ongeveer 150 stuks. Van kleine kuikens tot de immense broeddieren, alles is van dichtbij te bekijken. Tijdens de rondleidingen die ieder uur worden gehouden komt de bezoeker alles te weten over deze van oorsprong Afrikaanse loopvogel. De vaste gidsen, Floris de Bruijckere, Herman Bakker en Wibo Bakker nemen u op hun eigen wijze mee over de boerderij en laten u kennis maken met de wereld van de Struisvogel. In de gezellige tearoom met uitzicht over de weilanden kan men onder het genot van een drankje alle vogels nog eens grondig observeren, bij goed weer is er vanzelfsprekend ook een terras. Maar ook als de zon het laat afweten is er niets aan de hand, de bezoeker kan alle vogels ook vanuit de schuren bekijken, dus zelfs bij regenachtig weer is Monnikenwerve prima te bezoeken. Er is voldoende parkeergelegenheid en het bedrijf is prima te bezoeken voor mindervaliden. Honden zijn toegelaten, mits aangelijnd.

Livegeboorte
Enige jaren geleden is er is een eigen broeierij gebouwd met grote broedmachines, zodat ook dit aspect van het houden van Struisvogels in eigen beheer kan worden gedaan. Als alles volgens plan verloopt komen er tijdens het Open Weekend struisvogelkuikentjes uit het ei, de bezoekers kunnen dit dan "live" zien gebeuren, wat natuurlijk erg speciaal is!

Producten
In de winkel (in Afrikaanse stijl) . zijn er diverse struisvogelproducten te zien en te koop. Zo zijn er de prachtig glimmende eieren die uitstekend als decoratie dienen. Van de eieren wordt er tevens een overheerlijke likeur bereid (een soort advocaat), die natuurlijk verkrijgbaar en te proeven is. Ook is er traditiegetrouw de inmiddels bekende struisvogelcake voor bij de koffie. Eén struisvogelei is genoeg om 7 of 8 cakes mee te bakken, het ei heeft namelijk de inhoud van ongeveer 25 kippeneieren! Het hoofdproduct van de struisvogel is het lekkere en cholesterolarme Struisvogelvlees. Tijdens dit weekend is het vers verkrijgbaar en natuurlijk is er het broodje Struishamburger van de barbecue! De veren worden verwerkt in o.a. plumeaus en het vet van de struisvogel wordt verwerkt tot cosmeticaproducten. Daarnaast heeft het eigen huismerk struisvogellederwaren "F.Lorinz" in enkele jaren een behoorlijke bekendheid gekregen. Toch proberen Susanne en Floris nog steeds meer Struisvogelgerelateerde producten aan het assortiment toe te voegen. De cosmeticalijn is uitgebreid met een heerlijke zeep en een lippenbalsem, er zijn kaarsen gemaakt uit het struisvogelvet en er zijn prachtig gegraveerde eieren die als lamp kunnen dienen.

Verandering
Stilstand is achteruitgang. Een term die je vaak hoort, maar van stilstand is op Monnikenwerve geen sprake. Tijdens de lockdown werd er niet stilgezeten en werd www.destruisvogelshop.nl opgericht, waar bezoekers bijvoorbeeld lege eieren, plumeaus of likeur kunnen kopen. De grootste verandering heeft dit jaar echter plaatsgevonden op de boerderij zelf. Er is een grote extra loods verschenen aan de Hogeweg, die tijdens het Pinksterweekend officieel geopend zal worden. Floris: "Het bouwen van deze schuur was een wens die ik al jaren had. Dit maakt de boerderij toekomstbestendig. Ik heb hierdoor vanzelfsprekend meer stallen dan voorheen, maar ook de aangrenzende weilanden zijn veel groter dan eerst. Toch zijn we niet heel veel meer vogels gaan houden. Deze uitbreiding zorgt ervoor dat de dieren nog meer binnen- en buitenruimte hebben, dat er eens een wei leeg kan staan om opnieuw gras in te zaaien enz. Bovendien zijn de weilanden nu deels aangelegd met looppaden er tussenin, zodat de bezoekers nu letterlijk "tussen de struisvogels" kunnen lopen, dit geeft absoluut een extra dimensie aan het bezoek!

Waardering
Dat de Struisvogelboerderij probeert de gasten een fijne dag te bezorgen is ook de bezoekers niet ontgaan. De vele enthousiaste reacties zorgen ervoor dat de bezoekers zowel op de Facebookpagina van de boerderij als op Google een gemiddeld cijfer van 4,6 op 5 geven aan Monnikenwerve. Al sinds 2017 ontvangen Susanne en Floris jaarlijks het felbegeerde "Certificate of Excellence" van Tripadvisor, dé site waar trips van over heel de wereld worden beoordeeld.

U vindt Struisvogelboerderij Monnikenwerve op het volgende adres:

Struisvogelboerderij Monnikenwerve
Hogeweg 1
4524 KG Sluis (tussen Sluis en Aardenburg richting Heille)
Tel. +31 (0)117-492131
Voor meer informatie: 
www.destruisvogel.nl
Facebookpagina
destruisvogel2@gmail.com
WANNEER:
4, 5 en 6 juni 2022 van 10.00-18.00 uur.


Kaeskoppenstad Alkmaar (Noord-Holland) op 4 en 5 juni

Het is eindelijk weer zo ver! Op 4 en 5 juni toveren we met Kaeskoppenstad de binnenstad van Alkmaar weer om tot tot d’Oude Stad: de stad van 1573, vlak na het Alkmaars Ontzet. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement staat alles in het teken van de 16e eeuw.

Terwijl je je eerste stap in Kaeskoppenstad zet, waan je je al tussen de inwoners van toen. Kleding wordt traditioneel gewassen, bloemen worden verkocht en zo nu en dan raast er een schoenenpoetser aan je voorbij. Terwijl je napraat over het vissersdorp ‘Haeringhen ende Wallevisch’ loop je de hoek om, en bevind je je opeens in een totaal andere omgeving: hier is de pest uitgebroken en worden gevangenen in de gaten gehouden door bewaker. Zullen ze ontsnappen?

Kaeskoppenstad maakt dankbaar gebruik van het rijke historische decor van gevels, bruggen en grachten in Alkmaar, waardoor je even vergeet hoe de stad er anno 2022 ook alweer uitzag. Ben jij klaar om deze tijdreis te maken? 


Havendagen Tholen 8 tot en met 11 juni (Zeeland)

De twee jaarlijkse havendagen vind plaats op 8/11 juni (tussen 10.00 en 17.00 uur) en heeft als thema 75+2 jaar vrijheid.
Kom de vrijheid vieren en beleven in Tholen, het grootste bevrijdingsevenement van Nederland in 2022!

Van een gezellige jaarmarkt tot een indrukwekkend kampement met ruim 70 oude legervoertuigen. Eveneens worden er bijzondere demonstraties tentoongesteld van defensie: o.a. Korps Nationale Reserve, Koninklijke Marechaussee en Koninklijke Luchtmacht.

Daarnaast zijn er ook diverse gratis toegankelijke optredens bij te wonen van bekende artiesten zoals de Bill Baker's Army Air Force Show en Imca Marina. Voorts Memorial flights door diverse vliegtuigen en nog veel meer!
Of geniet van al ons andere aanbod zoals de nostalgische kermis met o.a. een reuzenrad, een food- en visplein, diverse rondvaarten, straattheater en historische schepen. Of van muzikale klanken zoals een doedelzakband en het muziekkorps van de Koninklijke Marechaussee.

De toegang tot de Thoolse Havendagen is gratis. Bezoek het grootste evenement van de gemeente Tholen voor een uniek dagje uit! Een hele dag vol activiteiten voor jong en oud. Tholen is een ware belevenis! Meer informatie via www.tholensterk.nl of via Facebook: www.facebook.com/tholensterk

 


Slag om Altena op 18 en 19 juni te Almkerk (Noord-Brabant)

Deze zomer brengt de Slag om Altena je terug naar middeleeuwse tijden! Beleef het Altena uit de 15e eeuw terwijl ridders en jonkvrouwen je alles vertellen over de geschiedenis.
Soldaten slaan hun kamp op nabij het oude Slot Altena en vertellen je alles over hun wapens en harnassen. Ga ook eens kijken bij de verschillende ambachten uit deze tijd.
Ga zelf boogschieten of bekijk de roofvogel en paardenshows. Volop plezier voor jong en oud.
Het hoogtepunt is de grote veldslag tussen de ridders van Altena en die van de graaf van Holland..
Hoor jij het gebulder van de kanonnen en het gekletter van de zwaarden al? Kom dan vooral kijken bij de Slag om Altena en beleef de middeleeuwen!


Play in Business te Baarn (Utrecht) op 1 juli

Play in Business is hét evenement over spelen op de werkvloer. Met 250 bezoekers en 25 sprekers gaan we ons een dag lang onderdompelen in de mogelijkheden die spelen ons brengt.

SPELEN KAN DE WERELD VERANDEREN

Organisatoren Nancy Beers en Irma Giling geloven in de kracht van spelen om de wereld te veranderen.

Het verhoogt de productiviteit, verbetert de groepsdynamiek en wakkert creatief en strategisch denken aan. Stuk voor stuk essentiële skills voor toekomstbestendige organisaties en medewerkers.

In 2022 buigen wij ons bij Play in Business over de kracht van spelen in de commerciële sector en de publieke sector (waaronder zorg, onderwijs, hulpdiensten en overheidsinstanties).

IEDEREEN DOET MEE

Dit jaar staat Play in Business in het teken van Meedoen.

We denken niet vanuit regels en scheidslijnen, maar vanuit de mogelijkheden voor creativiteit, co-creatie en buiten de lijntjes kleuren dat samen spelen ons biedt.

Door de spelregels te veranderen en iedereen uit te nodigen, ontdekken we een wereld van positieve verandering voor alle sectoren


Chocoladefestival Hattem (Gelderland) op 22 oktober 

Op zaterdag 22 oktober tovert Hattem om tot een chocoladeparadijs. Je kijkt je ogen uit bij de vele demonstraties en prachtige showstukken. Ook is er volop te proeven en te koop bij de beste chocolatiers. Er zijn leuke kinderactiviteiten en ook kunst en kapsels met chocolade, niets in te gek. Kom in Hattem genieten van de wondere wereld van chocolade.