Utrecht


Hier vind je links met informatie, uitjes, evenementen en activiteiten van de provincie Utrecht. Als je informatie per plaats zoekt, kijk dan in het submenu naar bijvoorbeeld links over de stad Utrecht.

Uitagenda Utrechtse heuvelrug

Als een oase van rust, net buiten de Randstad, vind je tussen Utrecht en Amersfoort de Heuvelrug, met hun prachtige natuur, talloze landgoederen en levendige steden en dorpen. Wandel of fiets door de heuvelachtige bossen langs indrukwekkende kastelen, beleef de vele evenementen en attracties of laat je culinair verwennen in één van de leuke restaurants. Wij inspireren je graag met de leukste evenementen, overnachtingslocaties en uitjes voor jong en oud.


A Crowded Sky t/m 28 juni in Utrecht

A Crowded Sky brengt een groep kunstenaars van over de hele wereld samen die naar massapsychologie kijken vanuit verschillende perspectieven. In de tentoonstelling verschijnen en verdwijnen kunstwerken op verschillende plekken in de ruimte. Door de bijzondere time-based vorm brengt de tentoonstelling de verschillende werken met elkaar en het publiek in gesprek. A Crowded Sky geeft een geheel eigen draai aan het debat over de groter wordende invloed van digitale surveillance op de maatschappij. Door machine learning en algoritmische publiekssimulatie zijn regeringen in staat om de bewegingen van hun inwoners al te voorspellen voordat ze gezet zijn. A Crowded Sky behandelt deze nieuwe en urgente thema's in een tentoonstelling waarin licht, geluid en verschillende videowerken elkaar op een theatrale manier afwisselen, als acteurs in een toneelspel.