Tuin en park


Bezoek een tuin, park of een flora evenement. Heb je zelf een evenement op dit gebied ? Plaats dan gratis een vermelding op Uitidee.nl

Rondleiding over de begraafplaats Zorgvlied

Amsterdam / Amstelveen (Noord-Holland)

Van maart tot en met november geeft Marcel Bergen, auteur van Wandelen over Zorgvlied, funeraire rondleidingen over begraafplaats Zorgvlied. Er zijn reguliere rondleidingen en speciale rondleidingen voor (uitvaart) organisaties, verenigingen en groepen.

Tijdens de rondleiding krijgt u veel informatie over Zorgvlied als historische en moderne begraafplaats. We wandelen langs de rijksmonumenten die veel funeraire symboliek uit de negentiende eeuw bevatten. U krijgt uitleg over de betekenis van deze symbolen en hoe men in de negentiende eeuw dacht over de dood. Daarnaast is er aandacht voor graven van bekende overledenen, monumentale bomen en Zorgvlied als moderne begraafplaats. Voor deze rondleiding is plaats voor maximaal 15 deelnemers.
Deelname: 10 euro per persoon.
www.wandelenoverzorgvlied.nl


Tuinieren in Flevoland te Espel (Flevoland) 18 en 19 juni

Liefhebbers zijn welkom in drie boerderijtuinen in Espel, Bant en Ens. Deze tuinen zijn geheel naar eigen smaak en inzicht ontworpen en aangelegd: daardoor zijn ze enig in hun soort met elk een eigen uitstraling.
Belangstellenden kunnen genieten van bijzondere plantencollecties in uitgekiende kleurrijke harmonieuze borders in deze weelderige poldertuinen.
Hier vindt u nog rust en ruimte in een gemoedelijke sfeer.
In De Stekkentuin is een kleine schilderijen- en tuinkeramiek expositie.
Deelnemende tuinen zijn:
** Het Zwaluwhuis
www.hetzwaluwhuis.nl
** De Pegasushof
www.pegasushof.nl
** De Stekkentuin www.destekkentuin.nl

- Open van 10.00 – 17.00 uur
- Er wordt entree gevraagd.
- De koffie staat (bijna) klaar