Home » Uitjes » Actief bezig zijn » Sport en spel

Sport en spel


Wat vliegt de tijd als je helemaal in je spel zit of sportief bezig bent! Wat dacht je van een puzzeltocht, rally, een partijtje tennissen of een andere sportieve activiteit. Hierbij wat Uitidee tips. 


Autotoertocht 29 aug 2021 te Hengelo (Gelderland)

Autotoertocht. Cabrio,s Oldtimers Youngtimers Barrels en Beautyies
Download op de website het Inschrijfformulier Opgave autotoertocht 29 aug


Bert Timmer Memorial Loop op 5 september Duiven (Gelderland)

Elk jaar organiseert de Loopgroep FRoS in het najaar de Bert Timmer Memorial Loop, een recreatieve hardloopwedstrijd voor de hele familie. Naast de 5 en 10 kilometer loop, is er een jeugdloop over 500 en 1000 meter, inclusief scholencompetitie voor de gemeentes Westervoort en Duiven én een Bedrijven/Teamloop. Deze loop heeft door de jaren heen regionale bekendheid opgebouwd en heeft onderhand een vaste plaats op de hardloopkalender gekregen. Deze wedstrijd wordt geheel georganiseerd door de vrijwilligers van de lopers van FRoS. Alle kosten voor dit evenement worden gefinancierd uit sponsoring én van de inschrijf kosten van de lopers. Gelden die na aftrek van de gemaakte kosten resteren komen ten goede aan een lokaal goed doel. Bezoek of neem deel aan dit 'Jaarlijks sportief evenement in de Liemers', die verder aangekleed wordt met kraampjes, muziek, een hapje en een drankje, er een dag van te maken voor de hele familie.


Zoek de geheime uitgang van de stad met een Escape Tour !


Probeer de geheime uitgang van de stad te vinden. Een Escape Tour is een unieke manier om samen met vrienden of familie een stad te ontdekken. Aan de hand van onze app dwaal je door de stad om diverse vragen te beantwoorden en leuke opdrachten uit te voeren. 

Doe je het goed? Dan krijg je nieuwe aanwijzingen die je leiden naar de geheime uitgang van de stad. Elke stad heeft zijn eigen verhaal en bijbehorende opdrachten. Met de Escape Tour ontdek je de stad dus op een totaal andere manier en leer je de stad nog beter kennen, terwijl je bezig bent met een plezierige strijd tegen de klok!


Een Escape Tour is een leuke activiteit voor elk soort gezelschap en is gemakkelijk te organiseren. De "escape the citygame" is al te spelen vanaf 2 personen en je kan in teams van 2-5 personen ook tegen elkaar strijden! De game duurt maximaal 2 uur, alle instructies krijg je via de mail en de app waardoor er geen begeleiding ter plaatse nodig is. Je kan dus elk moment van de dag van start gaan. Perfect om te combineren met een gezellig etentje met collega's, familie of vrienden!


Cursus golf (2 volle dagen)

Leer golfen met een gvb-handicap 54 cursus van 2 dagen of 6 weken en leer putten, chippen, pitchen en nog veel meer van een echte professional

  • Golfcursus van 2 dagen of 6 weken met theorie-examen: krijg baanpermissie
  • Na deze cursus kun jij zelfstandig de baan op en jouw handicap behalen
  • Leer onder andere putten, chippen, de swing en meer
  • Krijg les van een ervaren en professionele golfinstructeur
  • Inclusief oefenexamens en gebruik van oefenballen en leenmaterialen
  • Mogelijk op verschillende locaties door heel Nederland!
  • Ook geldig in het weekend!

 


Datajournalist Wouter van Dijke bedacht een online spelletje waarmee jij jouw  topografische stedenkennis kunt testen. 

Het spelletje dat Wouter bedacht, is gratis te spelen op zoekdestraat.nl.

Zoek de straten

Je krijgt achtereenvolgens tien straatnamen te zien, die je op de kaart van de gekozen stad moet aanwijzen. Hoe dichter je bij het goede antwoord bent, hoe meer punten je scoort. Klinkt simpel, maar het is lastiger dan je zou verwachten. Je kunt online in meer 25 andere steden straten zoeken, zoals in Alkmaar,Utrecht, Amsterdam en Haarlem.

‘Ik heb nog veel te leren’

De Utrechtse bedenker vertelt aan onze collega’s van het AD dat het hem ‘opviel dat veel straatnamen Utrechters niets zeggen’. Daarnaast zocht hij een leuke manier om zijn nieuwe stad beter te leren kennen. “Maar ik heb nog veel te leren. De eerste keer scoorde ik slechts driehonderd punten.”

Hoeveel punten heb jij gescoord?