Home » Uitjes » Actief bezig zijn » Wandelen

Wandelen is leuk en bovendien ook erg gezond !


Wandelnet wil wandelen in Nederland de plaats geven die het verdient: een goede mogelijkheid om overal te voet op pad te gaan. Omdat wandelen gezond en leuk is.


Zwientjestocht op 23 en 24 februari in Apeldoorn (Gelderland)

Wandelen is leuk! Ervaar ultiem geluk wanneer je lekker buiten bent, omgeven door prachtige natuur. En hoe leuk is het om dit samen met je gezin te doen?

Op zaterdag 23 februari en zondag 24 februari 2019 a.s. wordt weer de Zwientjestocht gehouden in het mooie bosrijke gebied van natuurpark "Berg en Bos ". De organisatie is in handen van W.S.V. DES-Ugchelen. 

De routes hebben een lengte van 6, 12, 15, 20, 25 en 30 km, dus voor iedereen is er wel een geschikte afstand aanwezig.

Deze bosrijke wandeltocht leidt je naar Natuurpark "Berg en Bos" Je ziet tijdens de wandeling onder andere wilde zwijnen, herten, de bosvijver met watervallen, zijn Fontijn, de sprengenroute en de Liefdestunnel voor de romantische wandelaars. Kortom genoeg te zien. 

Centraal gelegen binnen deze wandeltocht is er een gezellige overdekte rust ingericht. Waar men tegen wandelvriendelijke prijzen kan genieten de heerlijkste winterse versnaperingen. Uiteraard zal hier de erwtensoep en warme chocomel niet ontbreken in het assortiment. 

De wat langere routes maken een grote lus richting Hoog-Soeren, waarnaar ze weer terugkomen op de rust. Ben je een liefhebber van de natuur dan zal deze wandeltocht vast en zeker bij je in de smaak vallen!!

De starttijden zijn als volgt:
30- 25 km van 9.00 tot 10.00 uur 
20 km van 9.00 tot 11.00 uur
15 km van 9.00 tot 12.00 uur
12 km van 9.00 tot 12.00 uur 
6 km van 9.00 tot 12.00 uur

Het startbureau sluit om 17.00 uur.

Start en Finish bij CSV Apeldoorn, Sportpark Orderbos 13 , 7313 HN Apeldoorn. 

In omgeving van het startbureau is er ruime parkeergelegenheid.

Deelname is € 4, - per persoon, kinderen tot en met 12 jaar betalen de helft. Inwoners van gemeente Apeldoorn, die gebruik maken van een regelrecht strippenkaart kunnen voor slechts 1 strip deelnemen.

Leden van een erkende wandelsportbond krijgen op het vertonen van hun lidmaatschapspas een korting van € 1.- op het inschrijfgeld.

Honden mogen mee, mits aangelijnd. 

Facebookpagina

Twitterpagina

 


Bourgondische wandeling Twente 19 mei Weerselo (Overijssel)

Op zondag 19 mei 2019 vindt de Bourgondische Wandeling Twente plaats om ons mooie Weerselo.
De tocht van zo'n kleine 10 kilometer lang, voert u langs vele mooie landelijke en bosrijke plekjes. Onderweg wordt u heerlijk culinaire verrast en ontvang u een bijpassende wijn, speciaal bier of frisje. De start van de tocht is vanaf 13.00 uur bij Party Centrum Ensink (Lemselosestraat 4, Weerselo).