Home » Uitjes » Actief bezig zijn » Wandelen

Wandelen is leuk en bovendien ook erg gezond !


Wandelnet wil wandelen in Nederland de plaats geven die het verdient: een goede mogelijkheid om overal te voet op pad te gaan. Omdat wandelen gezond en leuk is.

Expeditie Hemelrijkse Waard op 24 juni Oijen (Oss) Noord-Brabant

Geniet een ochtend lang van het prachtige rivierengebied in Oss. Start met een goede kop koffie of thee bij de bierbrouwerij in Oijen, waarna je met de Maasmeander-treintje de omgeving gaat ontdekken. Hoogtepunt van de tocht is de Hemelrijkse Waard. Vanaf de uitkijktoren heb je een weids uitzicht over dit jonge natuurgebied van Natuurmonumenten.

Onderweg vertelt een deskundige (natuur)gids je van alles over de omgeving en de natuur. En bij deze expeditie mag een goede lunch niet ontbreken! De expeditie eindigt weer bij de brouwerij, waar je op het terras nog even na kunt genieten.

Rotterdamse Dakenroute
Rotterdamse Dakenroute
De Rotterdamse Dakenroute
 
Hoog tijd dat de 14,5 miljoen m² lege platte daken in onze stad beter benut worden.

De Rotterdamse Dakenroute (vanaf 1 juni gratis te downloaden via de website) laat zien wat er al gebeurt: van moestuinen tot rooftopbars en schoolpleinen. Waar mogelijk ga je het dak op. Esther Wienese, auteur van Het Rotterdamse Dakenboek, is je gids.
Info en data voor live dakentours vanaf  vind je hier.

Wanneer: vanaf 1 juni
Wat: Rotterdamse Dakenroute
Waar: Rotterdamse Daken


Een zeer aantrekkelijke wandeltocht door het Veluwse landschap met uitgestrekte bossen en golvende heidevelden
De 7e Stiefeltocht in Loenen in de provincie Gelderland op 25 en 26 augustus.

Centraal gelegen ligt de schaapskooi van waaruit een schaapskudde de hei begraast. De kudde wordt gebruikt om de heide te verjongen. De schaapsherder begraast met deze kudde van ongeveer 150 schapen 240 hectare heidevlakte.
Verder laten wij u tijdens onze route een gedeelte van het heuvelachtige landschap " De Hoeve Delle" zien dat is ontstaan in de ijstijd en een bijzondere flora en fauna herbergt. Het natuurgebied Hoeve Delle is een prachtig stuk Veluwse natuur. Er groeien dikke Amerikaanse eiken en struiken met blauwe bosbessen en jeneverbessen. Bewoners van het natuurgebied zijn onder andere wilde zwijnen, vossen en boommarters. Ook edelherten en reeën, maar ook vogels als de zwarte specht voelen zich thuis in de natuur van Hoeve Delle.

Starttijden:
25 en 30 km 09.00 – 10.00 uur / 20 km 09.00 – 11.00 uur / 15 km 09.00 – 12.00 uur
12 km 09.00 – 12.00 uur / 6 km 09.00 – 12.00 uur
Startplaats :
Gymzaal de Kempe / De Kempe 45 /  7371 BT Loenen
Inschrijfgeld :
€ 4,- p.p leden van een erkende wandelbond genieten van €1, – korting. Kinderen tot 12 jaar betalen de helft. Honden mogen mee mits aangelijnd.

Het startbureau sluit om 17.00 uur.

Bekijk de FacebookpaginaBekijk het evenement op Twitter