Home » Uitjes » Actief bezig zijn » Wandelen

Wandelen is leuk en bovendien ook erg gezond !


Wandelnet wil wandelen in Nederland de plaats geven die het verdient: een goede mogelijkheid om overal te voet op pad te gaan. Omdat wandelen gezond en leuk is.


Foto Landschap Noord-Holland Ronald van Wijk

Wandelen door een afwisselend landschap van duinen, strand en bollenland Noord-Holland

In de Noordduinen kun je heerlijk uitwaaien en genieten van de prachtige natuur. Nergens anders in de provincie zijn zoveel verschillende planten, korstmossen en dieren bij elkaar te zien. Je kunt deze route van 13 km ook in drie losse routes wandelen: wandeling Botgat 2,2 km (rode route), wandeling Noordduinen 6,3 km (rode stippellijn), wandeling Zandpolder III 4,5 km (blauwe route). 

 


Noord-Holland is een paradijs voor wandelaars. Er zijn maar weinig plekken in Nederland waar zoveel verschillende landschappen bij elkaar komen. Je kunt hier wandelen in duinen, bossen, heidevelden, langs forten en nog veel meer. Over dijkjes, bruggetjes, pontjes en spannende struinpaadjes. Onderweg passeer je authentieke dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. En er is natuur. Vooral veel natuur. Dus trek je veters van je wandelschoenen stevig aan en ga mee op ontdekkingsreis door het prachtige Noord-Holland.


Rondje Veluwe 6 en 7 juni 2020 in Apeldoorn (Gelderland) 

Rondje Veluwe is een unieke beleving voor jong en oud. Deze bosrijke wandeltocht voert je dwars door het prachtige natuurschoon van de Veluwe. De Veluwe heeft meerdere landschappen; heuvelachtig, verschillende bossen, heide en zandvlaktes. Wie lekker wil wandelen in de natuur, kan er zijn hart ophalen
Startplaats:
CSV Apeldoorn
7313 HN Apeldoorn (GLD)

Starttijden:
30 -25 km 08.00 - 10.00 uur
20 km 09.00 - 11.00 uur
6-12-15 km 09.00 - 12.00 uur

Het startbureau sluit om 17.00 uur
Inschrijfgeld:
€ 4,- P. P leden van een erkenden wandelbond genieten van € 1,- korting. Kinderen tot 12 jaar betalen de helft.
Honden mogen mee mits aangelijnd.


Plus vierdaagse Alkmaar (Noord-Holland) 17 tot en met 20  juni

De omgeving van Alkmaar is met haar afwisselende natuur een waar wandelparadijs tijdens de Plus Wandel4daagse Alkmaar. Zo wandel je over het strand, door de polder, in het bos en staat jou een onvergetelijke finish te wachten op het historische Waagplein in Alkmaar. Geen dag is hetzelfde. Naast prachtige routes is er natuurlijk ook héél veel gezelligheid en zorgen wij voor heerlijke lekkernijen onderweg. Want bij wandelen hoort uiteraard ook lekker smullen. Weet jij al voor welke afstand je gaat? Je hebt keuze uit 8,5 – 15 – 20 – 25 of 40 km. En wandel je liever 2 dagen? Ook dat is mogelijk!


Bourgondische Wandeling in Weerselo (Overijssel) op 23 augustus

De wandeling, een feest voor je zintuigen

De bourgondische wandeling is een "zegetocht" voor al uw zintuigen. Tijdens de wandeling wordt een zeven gangen diner geserveerd. De opbouw hierin wordt zorgvuldig samengesteld door onze eigen Masterchefs. U kunt vooraf kiezen voor het "standaard" diner of voor vegetarisch.

De wandeling gaat door Lemselo. Een typisch Twents landschap tussen Weerselo en Oldenzaal. Vanaf de rand van Weerselo hebben we weer leuke paadjes, unieke plekjes, mooie weilanden, glooiende zandwegen en karakteristieke boerderijen weten te vinden. Ingrediënten die onze tocht zo uniek maken.

Het 7-gangen diner wordt geserveerd op boeren locaties. Elke locaties is weer anders ingericht en wordt muzikaal omlijst met live optredens. Tevens is er onderweg theater dat u op ludieke wijze iets verteld over de omgeving of het verleden.
De standaard tocht is +/- 10 kilometer. Voor de echte wandelaars hebben wij extra "lusjes" toegevoegd waardoor uiteindelijk in totaal 20 kilometer gewandeld kan worden.