Home » Uitjes » Actief bezig zijn » Workshop

Workshop


Kerstretraite Kum Nye Tibetaanse Yoga te Amsterdam

van 27-30 december

Het einde van het jaar is bij uitstek een tijd van bezinning en vernieuwing. In de luwte van een retraite kun je je dagelijkse beslommeringen even loslaten en dieper ontspannen.

In deze retraite werken we met Kum Nye bewegings- en zelfmassage-oefeningen die je openen voor de rijkdom aan ervaring die van nature in ons aanwezig is.

Kum Nye, Tibetaanse yoga, komt voort uit de meditatieve en medische tradities van het Tibetaans Boeddhisme, waarin lichaam en geest als een geïntegreerd geheel worden beschouwd.

Als we in staat zijn te ontspannen wordt het eenvoudiger om te gaan met de situaties die het leven ons aanreikt. Ons lichaam en onze geest hebben het vermogen om van binnenuit het evenwicht te herstellen.Yoga Docenten Opleiding januari 2020 Terborg Gelderland

200 uur korte Yoga docenten opleiding van 4 weken. Deze Nederlandstalige cursus is internationaal erkend door Yoga Alliance. Bij succesvol afronden van de training ontvang je een yoga docenten certificaat en kan je professioneel yogales geven.


Eenvoudig leren mediteren met 'Falun Dafa' Amsterdam (Noord-Holland)

Misschien kan je eens overwegen om te beginnen met meditatie? De voordelen van regelmatig mediteren zijn eindeloos.

Hoe zit het met jou? Misschien weet je diep vanbinnen wel dat meditatie goed voor je zou zijn, maar weet je niet hoe je eraan moet beginnen. Of misschien heb je het al wel eens geprobeerd, maar heb je de juiste meditatietechniek nog niet gevonden (en ben je er dus maar mee gestopt). Dan is Falun Dafa echt iets voor jou!

Falun Dafa is een zeer oude vorm van qigong, een praktijk voor het verfijnen van lichaam en geest door middel van oefeningen en meditatie. 

Falun Dafa werd in 1992, als traditionele Chinese cultivatiemethode voor verbetering van het lichamelijke en geestelijke welzijn, in China bekend gemaakt door Dhr. Li Hongzhi. Vandaag wordt het beoefend door miljoenen mensen in meer dan 70 landen. 

Falun Dafa leren is gemakkelijk. De praktijk is eenvoudig, krachtig en geheel gratis. 

Essentieel zijn de vijf rustige en vloeiende oefeningen, inclusief een zittende meditatie. Deze eenvoudige, langzaam bewegende oefeningen openen de energiekanalen en versterken de energiecirculatie in het lichaam. De oefeningen hebben een positieve invloed op de gezondheid en verminderen stress en spanningen. De bewegingen zijn gemakkelijk aan te leren en kunnen uitgevoerd worden door mensen van alle leeftijden. Na de oefeningen voelt men zich rustig, kalm en vol energie. 

Om de oefeningen aan te leren of samen te doen met anderen kan je terecht op de onderstaande oefenplaatsen:
Westerpark: Zondag namiddag: van 13.00 tot 14.30 (2e zondag van de maand 10:00-11:30
Oosterpark: zaterdag en zondag: van 10.00 tot 11.30
Park Oosterhout in Alkmaar: zondag morgen: van 10.00h tot 11.00

Iedereen is van harte welkom! 

Voor meer info of een seintje vooraf: hollandping@gmail.com of 06-26489214


Percussie workshop cursus voor iedereen toegankelijk in Berghem

(Noord Brabant) van 12 maart - 23 april

Opzwepende muziek, glimmende slaginstrumenten en kleurrijke muzikanten. De Braziliaanse percussie heeft inmiddels vele harten veroverd. Bent u de volgende? Laat u meevoeren op de meest bekende sambaritmes. U probeert alle instrumenten uit zowel de kleine als grote percussie-instrumenten. Daarnaast zult u de gezelligheid ervaren van het samen muziek maken! U werkt samen met het team aan een eigen nummer dat u aan het eind van de cursus (deze duurt 7 avonden) gezamenlijk ten gehore brengt.De cursus start met een kennismaking met alle percussie-instrumenten en de meest bekende sambaritmes. En al snel zult u ervaren welk instrument het beste bij u past zodat u aan het einde ook "de Samba Batucada" onder de knie hebt.
Wat leert u zoal:
- Basisslag technieken met de zware Surdo (bastrommel)
- De fijne ritmes op de Tambourim, (handtrommel) en de Shaker
- Het werken met de Caixa (snaartrommel), Agogobel (grote en kleine bel) en de Repinique  (kleine trommel met fel geluid )

De cursus data zijn Donderdag 12 maart,19 maart, 26 maart, 2 april, 9 april, 16 april en 23 april.
Tijden van 20.00-21.45, locatie volgt nog. Kosten 125,00 euro per persoon.
Uiteraard zijn alle instrumenten, stokken en riemen aanwezig.