Home » Uitjes » Bezichtigen » Boot en rondvaart

Boot en rondvaart


 

 

Bekijk alle boottochten en rondvaart aanbiedingen van de AD webwinkel en profiteer van de kortingen.


Vaartocht naar Forteiland IJmuiden (Noord Holland) op 14 november

Vaar zaterdag 14 november mee met de Maritieme Vaardag die jaarlijks georganiseerd wordt voor (oud-)koopvaardij personeel en natuurlijk voor iedereen die van varen houdt.

Dit jaar stap je aan boord bij de NDSM-werf in Amsterdam en vaar je mee op de route die de vroegere schepen richting zee aflegden. Net als vroeger wordt er onderweg een lekkere Hollandse stamppot geserveerd. Na het passeren van de sluizen in IJmuiden waar op dit moment de grootste zeesluis ter wereld wordt gebouwd, leggen we aan bij het Forteiland IJmuiden.

Het half ondergrondse fort is het grootste fort van de Stelling van Amsterdam met een uitgebreid gangenstelsel, meer dan 40 kamers en een indrukwekkende koepelzaal.

Tijdens een persoonlijke rondleiding ontdek je de verhalen achter de speciale plekjes van het eiland. Na het bezoek vaar je borrelend weer terug naar Amsterdam.

Stap aan boord en beleef een mooie dag op het water!


Plat Rotterdamse Havenrondvaart in Rotterdam (Zuid Holland)

van 4 april tot 25 oktober

Vanaf zaterdag 4 april heten wij u van harte welkom aan boord van het nostalgische passagiersschip "Nehalennia" voor een 2 uur durende Plat Rotterdamse Havenrondvaart.

Varend over de Nieuwe Maas geniet u van de beroemde Skyline van Rotterdam. Bepalend voor deze Skyline zijn vooral de bruggen en nieuwe architectonische hoogbouw, het zogenaamde "Manhattan aan de Maas".
Onder het varen ontmoeten we de Erasmusbrug, Veerhaven, Parkhaven, Euromast, Schiedam, Waalhaven, RDM, Eemhaven, voormalig cruiseschip "SS Rotterdam" en het oude hotel "New York".
Deze rondvaart met Plat Rotterdamse uitleg geeft u na afloop een andere kijk op deze Wereld Havenstad.
Vertrek vanaf de Boompjeskade 123 in Rotterdam om 10.00 en 13.00 uur.


Herfst Rock in Amsterdam (Noord Holland) op 1 november

Stap deze herfst aan boord in Amsterdam en kom lekker borrelen op het IJ. Met een biertje in de hand vaar je langs de ADAM Toren, het EYE Filmmuseum, de Passenger Terminal richting Oranje Sluizen om het Markermeer op te gaan langs Forteiland Pampus. Ondertussen speelt de classic rock tribute band "Hairy Zack & his Trunk Like Members" klassiekers uit de jaren '70 en '80. Wil je even lekker ontspannen op een herfstige zondagmiddag? Kom dan varend borrelen en geniet van tijdloze Classic Rock!


PinksterJazz op 't IJ Amsterdam (Noord Holland) op 1 juni

Na het succes van afgelopen jaren kun je ook dit jaar weer meevaren met de PinksterJazz op 't IJ. Ontspannen borrelen op het Amsterdamse IJ, terwijl het T.C. Hammond Trio lekkere swingende jazz speelt.

Stap Tweede Pinksterdag aan boord bij de NDSM-werf in Amsterdam en laat de drukte van de stad achter je. Varend over het IJ en het weidse Markermeer, langs bezienswaardigheden als de ADAM Toren, het EYE filmmuseum en Forteiland Pampus, geniet je van een lekker glas wijn en de zwoele jazzy klanken. Wat is er nou mooier dan Tweede Pinksterdag op het water door te brengen met alle ingrediënten om eens heerlijk te ontspannen?

Dus vaar mee en geniet!