Home » Uitjes » Bezichtigen » Boot en rondvaart

Boot en rondvaart


Maak een boottocht door de haven van Maasvlakte 2
(Rotterdam Zuid-Holland)

Wil je zelf ervaren hoe het is als kranen, schepen en havens groot, groter, grootst zijn? Stap aan boord van de FutureLand Ferry en vaar zo dicht mogelijk langs de modernste terminals en de grootste schepen. Tijdens de boottocht vertelt een ervaren voorlichter je alles over de haven en aanleg van Maasvlakte 2. Bezoek ook (gratis) informatiecentrum FutureLand en geniet van het uitzicht op de containerterminals van de toekomst. Er is hier van alles te zien, te doen en te beleven!

Europaweg 902, 3199 LC, Maasvlakte Rotterdam


Varen met Fem in de omgeving van Zaandam

Fem is een nostalgische Bakdekker gebouwd in 1931 gerestaureerd in 2001.
Fem vervoert maximaal 5 passagiers, zodat iedereen voldoende ruimte heeft.

Zij maakt met liefhebbers en sponsoren mooie vaartochten door de Zaanstreek en grachten in de nabije omgeving. De gids, kapitein en diesel zijn altijd inclusief. Met de bijdrage en opbrengsten van de tochtjes kan Fem in haar eigen onderhoud voorzien. Op deze wijze kan dit varend erfgoed de Zaanse omgeving en nabije grachten blijven verfraaien. 


Alkmaar is prachtig, helemaal vanaf het water. Er liggen met nog wat vrije dagen en weekenden in het verschiet, en dan is het huren van een bootje een heerlijk uitje. Maak thuis alvast een picknickmand vol lekkers klaar, zodat jij een dagje op het water kunt genieten. We delen vier tips voor een uitje op het water in Alkmaar.

Ontdek nu het mooie Alkmaar en omgeving, en maak zelf een rondvaart met één of meerdere van onze gemotoriseerde bootjes. Je huurt al een bootje vanaf € 15,00 per uur, inclusief kussens en brandstof. Een vaarbewijs heb je niet nodig. Na een korte instructie kan je veilig het water op.