Home » Uitjes » Bezichtigen » Boot en rondvaart

Boot en rondvaart


Maak een boottocht door de haven van Maasvlakte 2
(Rotterdam Zuid-Holland)

Wil je zelf ervaren hoe het is als kranen, schepen en havens groot, groter, grootst zijn? Stap aan boord van de FutureLand Ferry en vaar zo dicht mogelijk langs de modernste terminals en de grootste schepen. Tijdens de boottocht vertelt een ervaren voorlichter je alles over de haven en aanleg van Maasvlakte 2. Bezoek ook (gratis) informatiecentrum FutureLand en geniet van het uitzicht op de containerterminals van de toekomst. Er is hier van alles te zien, te doen en te beleven!

Wil je naast een rondvaart ook informatiecentrum FutureLand bezoeken? Reserveer dan een (gratis) ticket met een tijdslot. Kijk voor alle tijdslots, het boeken van een rondrit of rondvaart en meer informatie op onze website.

Europaweg 902, 3199 LC, Maasvlakte Rotterdam


Cruise mee met Windmill Cruises Zaandam (Noord Holland)

Ontdek de heldenrollen van onze Zaanse molens. Zonder deze 'Hollandse helden' had Nederland helemaal geen Gouden Eeuw en VOC gekend. Ook zo benieuwd naar het ware verhaal? Vaar daarom mee met deze unieke heldentocht en leer de geheimen, raak geïnspireerd en verwonderd door ons Zaanse Wereld Erfgoed.


Volendam Marken Express (Noord Holland)

Kom lekker aan boord van de Volendam Marken Express en geniet van het heerlijke uitzicht aan boord! Vaar mee naar de historische vissersdorpen aan de Gouwzee. Neem bijvoorbeeld een foto in klederdracht of ga lekker lunchen op Marken!


Vaartocht naar Forteiland IJmuiden (Noord Holland) op 14 november

Vaar zaterdag 14 november mee met de Maritieme Vaardag die jaarlijks georganiseerd wordt voor (oud-)koopvaardij personeel en natuurlijk voor iedereen die van varen houdt.

Dit jaar stap je aan boord bij de NDSM-werf in Amsterdam en vaar je mee op de route die de vroegere schepen richting zee aflegden. Net als vroeger wordt er onderweg een lekkere Hollandse stamppot geserveerd. Na het passeren van de sluizen in IJmuiden waar op dit moment de grootste zeesluis ter wereld wordt gebouwd, leggen we aan bij het Forteiland IJmuiden.

Het half ondergrondse fort is het grootste fort van de Stelling van Amsterdam met een uitgebreid gangenstelsel, meer dan 40 kamers en een indrukwekkende koepelzaal.

Tijdens een persoonlijke rondleiding ontdek je de verhalen achter de speciale plekjes van het eiland. Na het bezoek vaar je borrelend weer terug naar Amsterdam.

Stap aan boord en beleef een mooie dag op het water!


Plat Rotterdamse Havenrondvaart in Rotterdam (Zuid Holland)

van 4 april tot 25 oktober

Vanaf zaterdag 4 april heten wij u van harte welkom aan boord van het nostalgische passagiersschip "Nehalennia" voor een 2 uur durende Plat Rotterdamse Havenrondvaart.

Varend over de Nieuwe Maas geniet u van de beroemde Skyline van Rotterdam. Bepalend voor deze Skyline zijn vooral de bruggen en nieuwe architectonische hoogbouw, het zogenaamde "Manhattan aan de Maas".
Onder het varen ontmoeten we de Erasmusbrug, Veerhaven, Parkhaven, Euromast, Schiedam, Waalhaven, RDM, Eemhaven, voormalig cruiseschip "SS Rotterdam" en het oude hotel "New York".
Deze rondvaart met Plat Rotterdamse uitleg geeft u na afloop een andere kijk op deze Wereld Havenstad. Vertrek vanaf de Boompjeskade 123 in Rotterdam om 10.00 en 13.00 uur.


Herfst Rock in Amsterdam (Noord Holland) op 1 november

Stap deze herfst aan boord in Amsterdam en kom lekker borrelen op het IJ. Met een biertje in de hand vaar je langs de ADAM Toren, het EYE Filmmuseum, de Passenger Terminal richting Oranje Sluizen om het Markermeer op te gaan langs Forteiland Pampus. Ondertussen speelt de classic rock tribute band "Hairy Zack & his Trunk Like Members" klassiekers uit de jaren '70 en '80. Wil je even lekker ontspannen op een herfstige zondagmiddag? Kom dan varend borrelen en geniet van tijdloze Classic Rock!


Alkmaar is prachtig, helemaal vanaf het water. Er liggen met nog wat vrije dagen en weekenden in het verschiet, en dan is het huren van een bootje een heerlijk uitje. Maak thuis alvast een picknickmand vol lekkers klaar, zodat jij een dagje op het water kunt genieten. We delen vier tips voor een uitje op het water in Alkmaar.

Ontdek nu het mooie Alkmaar en omgeving, en maak zelf een rondvaart met één of meerdere van onze gemotoriseerde bootjes. Je huurt al een bootje vanaf € 15,00 per uur, inclusief kussens en brandstof. Een vaarbewijs heb je niet nodig. Na een korte instructie kan je veilig het water op.