Home » Uitjes » Bezichtigen » Museum

Museum


Op zoek naar een inspirerend, ontspannend of leuk museum? U vindt het op Museumgids Nederland :


Museum Staphorst, hét cultuurhistorisch hart van Staphorst (Overijssel)

Staphorst, een gemeente met vele gezichten, spreekt tot de verbeelding. De lange lintbebouwing met haar kleurrijke boerderijen, de klederdracht, die nog steeds volop gedragen wordt, en de vele tradities en gewoonten, maakt Staphorst tot een unieke gemeente. Het museum biedt u volop de gelegenheid om het cultuurrijke heden en verleden van Staphorst te ontdekken. Museum Staphorst is gevestigd in een traditioneel gebouwde boerderij, die op een typisch Staphorster manier is ingericht. Het woongedeelte bevindt zich nog in oude staat en in het gedeelte dat vroeger de stal was, vindt u een (wisselende) expositie waar streekdracht, sieraden en volkskunst tentoongesteld worden.

Voor de kinderen is er de “educatieve kinderroute”. In deze route zijn een aantal activiteiten, bedoeld om meer kinderen op een speelse en educatieve manier te laten kennismaken met het museum en met de Staphorster cultuur en tradities. Oud Hollandse spelen in de kinderruimte, een speurtocht en ook de schommel en een hinkelbaan zijn hier voorbeelden van. Maar natuurlijk is er ook een touchscreen met een aantal spelletjes, afgestemd op Staphorst.


Terug in de tijd in het Spoorwegmuseum Utrecht

met flinke korting

Treinen saai? Niet in het Spoorwegmuseum! Want heb jij wel eens een museum bezocht waar een dark ride te beleven is? Of wat dacht je van een tijdreis richting het Engeland van 1830?

Zodra je de drempel van het historische Maliebaanstation overstapt, ga je letterlijk anderhalve eeuw terug in de tijd. Naar de tijd dat alleen de allerrijksten een treinrit konden betalen en waar dampende stoomlocomotieven de dienst uitmaakten op het spoor. Kom jij de reis van je leven maken?


Chuggington doe-dagen van 18 – 22 oktober

Natuurlijk is het Spoorwegmuseum het hele jaar door een aanrader maar tijdens de herfstvakantie is er een extra reden om naar Utrecht te gaan: Chuggington doe-dagen!

Dompel je onder in de wereld van de tv-serie Chuggington! Van 18 t/m 22 oktober staat het Spoorwegmuseum in het teken van de treinen uit het fictieve treinenstadje Chuggington. Je kunt op de foto met hoofdpersoon Wilson, eindeloos bouwen op de speeltafels, meezingen met musicalliedjes, knutselen en nog veel meer.