Home » Uitjes » Bezichtigen » Museum

Museum


Op zoek naar een inspirerend, ontspannend of leuk museum? U vindt het op Museumgids Nederland :


Ga naar het Openluchtmuseum Veenpark vlakbij Emmen met 49% korting

 

  • Nostlagisch dagje voor jong & oud
  • Wandel en vaar door de dorpjes
  • Vanaf 6 april t/m 27 okt. 2019*
 
Terug in de tijd bij Veenpark Emmen. Rijd en vaar door nostalgische dorpen, haal brood bij de bakker en koop ouderwets snoepgoed bij de kruidenier.
 

Museumweekend Dekema State Jelsum (Friesland) 13 en 14 april

Een van de topstukken van Dekema State is de tuin, waarvan we in alle seizoenen kunnen genieten. Daarbij staat Dekema State onder andere bekend om de veelvuldige aanwezigheid van stinzenplanten. Maak met een stinzenplanten zoekkaart eens een rondgang en kijk welke plantjes je kunt vinden en op naam kunt brengen! Op ons terrein zijn 14 soorten, maar van februari t/m mei spelen elke keer een paar andere plantjes de hoofdrol, en elk jaar is het weer afwachten wanneer de primeur te verwachten is van weer een nieuwe plant. Welke kan jij vinden op 13 of 14 april?
Voor kinderen hebben wij een heuse goudspeurtocht.
Vanwege museumweekend is de toegang deze dagen tegen het gereduceerde tarief van € 1,--


Museum Staphorst, hét cultuurhistorisch hart van Staphorst (Overijssel)

Staphorst, een gemeente met vele gezichten, spreekt tot de verbeelding. De lange lintbebouwing met haar kleurrijke boerderijen, de klederdracht, die nog steeds volop gedragen wordt, en de vele tradities en gewoonten, maakt Staphorst tot een unieke gemeente. Het museum biedt u volop de gelegenheid om het cultuurrijke heden en verleden van Staphorst te ontdekken. Museum Staphorst is gevestigd in een traditioneel gebouwde boerderij, die op een typisch Staphorster manier is ingericht. Het woongedeelte bevindt zich nog in oude staat en in het gedeelte dat vroeger de stal was, vindt u een (wisselende) expositie waar streekdracht, sieraden en volkskunst tentoongesteld worden.

Voor de kinderen is er de “educatieve kinderroute”. In deze route zijn een aantal activiteiten, bedoeld om meer kinderen op een speelse en educatieve manier te laten kennismaken met het museum en met de Staphorster cultuur en tradities. Oud Hollandse spelen in de kinderruimte, een speurtocht en ook de schommel en een hinkelbaan zijn hier voorbeelden van. Maar natuurlijk is er ook een touchscreen met een aantal spelletjes, afgestemd op Staphorst.