Home » Uitjes » Bezichtigen » Museum

Museum


Bewonder kunst van Banksy in het Moco Museum

Laat je verwonderen door eigenzinnige kunst van onder andere Banksy en Daniel Arsham bij Moco Museum aan het Museumplein in Amsterdam

Highlights

 

 • Multideal:
  • Entreeticket kind (13 t/m 17 jaar) €7,95
  • Entreeticket volwassene (18 jaar of ouder) €9,95
 • Ontdek kunst van bewezen kunstenaars met een eigen visie bij Moco Museum
 • Werken met ironie en humor als afspiegeling tegen de maatschappij staan centraal
 • Zie werken van onder ander Banksy, Daniel Arsham en Andy Warhol in het echt
 • Ontdek de nieuwe tentoonstelling Reflecting Forward en laat je verwonderen door prachtige reflecties
 • Prachtig museum in een oud herenpand aan het Museumplein in Amsterdam
 • Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis entree
 • Ook geldig in het weekend!
 • Beleef een uniek uitje met je partner of vrienden

 


Op zoek naar een inspirerend, ontspannend of leuk museum? U vindt het op Museumgids Nederland :


Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie in Hoorn (Noord Holland)

tot en met 30 augustus 2020

Telekids Expositie in Museum van de 20e Eeuw!
Tot en met 30 augustus 2020 brengt het Museum van de 20e Eeuw een expositie over het legendarische kinderprogramma Telekids. Aanleiding voor de expositie is het feit dat het op 2 oktober exact 30 jaar geleden is dat het programma van start ging bij RTL 4. Tien jaar later kwam er een einde aan het veelbekeken programma met Carlo en Irene.

Schatkist aan herinneringen
Tijdens de expositie gaat er een ware schatkist aan Telekids-herinneringen open. Toen Carlo Boszhard en Irene Moors hoorden over de op handen zijnde expositie, boden zij direct hun medewerking aan. Dat heeft geresulteerd in het feit dat zij samen de expositie op openden. De expositie toont de leukste fragmenten en mooist bewaarde memorabilia. Met De Vliegende Ouwe Taart, Meidengeheimen, Carlo's Crisis en typetjes als Mevrouw Zuurtje & Mevrouw Pruimpje en Giechel & Goochel.

 


Modeltrein Expo On traXS! in Utrecht van 12-14 maart 2021

Europa’s mooiste modelspoorbanen een weekend lang te gast in Spoorwegmuseum

Ze komen uit heel Europa en zelfs uit Australië, de modelbouwers van de Modeltrein Expo On traXS! 2020. Ook dit jaar heeft het Spoorwegmuseum, in samenwerking met het modelbouwcollectief Mitropa, weer een groot aantal topbanen weten vast te leggen.
De kwaliteit van de modelbanen, in combinatie met de sfeervolle ambiance van het Utrechtse Spoorwegmuseum, staat ook dit jaar garant voor een succesvolle editie van Modeltrein Expo On traXS! De meeste modelbanen zijn voor het eerst in Nederland te zien, waaronder die van een aantal oud-winnaars van de publieksprijs. Ook tonen de belangrijkste leveranciers en fabrikanten hun nieuwste producten. Modeltrein Expo On traXS! vindt plaats van 12 t/m 14 maart 2021.

Activiteiten
De Modeltrein Expo On traXS! is niet alleen een must voor de liefhebber, ook voor gezinnen met kinderen is het evenement de moeite waard. De fascinerende modeltreinwereld past naadloos in de wereld van levensgrote treinen van het museum. Opstapjes zorgen ervoor dat de banen ook voor de kleintjes goed te zien zijn. En omdat er altijd voorzichtig moet worden omgegaan met de prachtige maar kwetsbare modelbanen zorgt het museum ook voor een aantal leuke kinderactiviteiten. Op het speciale kinderplein kunnen kinderen knutselen en bouwen en ook zelf achter de knoppen om een rangeerdiploma te halen. Met de speurtocht is een goed oog voor detail noodzakelijk: zoek aan de hand van detailfoto’s de juiste baan. Er zijn leuke prijzen mee te winnen. Natuurlijk zijn alle attracties van het museum in vol bedrijf, een bezoek aan Stalen Monsters, de Grote Ontdekking, het theater of de Vuurproef maakt een bezoek aan de Modeltrein Expo compleet. 

Ontdek de geschiedenis bij het Archeon in Alphen aan den Rijn met 37% korting

 

Breng een bezoekje aan het Archeon en reis terug in de tijd. Bezoek de prehistorie, de Romeinse Tijd en de Middeleeuwen en leer alles over het leven van toen!