Home » Uitjes » Bezichtigen » Tentoonstelling & Expositie

Tentoonstelling & Expositie


Fototentoonstelling Paradies te Roermond (Limburg)
van 7 september tot en met 29 november

 

FOTOCLUB HERTEN VIERT HAAR 10-JARIG BESTAAN MET EEN EXPOSITIE IN 't PARADIES
7 sept t/m 29 nov 2019 ma t/m vrij 09.00 tot 17.00 za 13.00 tot 17.00
Fotoclub Herten is opgericht in november 2009 en bestaat uit een hechte groep van 15 enthousiaste fotografen. Ieder lid heeft zijn eigen interesses en visie binnen de fotografie.
De club prikkelt de leden met een programma van thema's waarvoor de leden foto's maken. Soms zijn dit thema's die buiten de comfortzone van leden vallen maar die ook een stimulans geven iets anders te proberen. 
De foto's worden in bijeenkomsten besproken waarbij respect voor de visie van de maker voorop staat maar waarbij opbouwende kritiek er voor zorgt dat het niveau van de leden in de loop der jaren een stijgende lijn toont. 
Leden van de fotoclub maken daarnaast ook foto's van activiteiten zoals de Kragtenloop, het Hertense mannenkoor, de Reuzenoptocht etc. 
De fotoclub wil de resultaten van zijn inspanningen tonen aan het grote publiek op een expositie die plaats vindt in het Paradies, Munsterstraat 61 te Roermond van zaterdag 7 september t/m vrijdag 29 november 2019. Op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Vrije toegang.


Modelbouw/spoor evenement in Haarlem (Noord Holland)

van 29 november t/m 23 december

Ook dit jaar staat de NZH hobbyclub weer tijdens de feest maand december in het winkelcentrum Schalkwijk Haarlem in het lege winkelpand van Leon in de Nice passage. Hier kunt u terecht voor het testen en repareren van uw modeltreinen, films NZH tramtijdperk en de hobbyclub. Er staan 3 modelspoorbanen opgesteld. Er is een kleine 2e hands markt met modeltreinen.


Gratis Gebouwenrondleiding in Heerlen (Zuid-Limburg) op 8 december

Laat je meevoeren door een deskundige gids in de historie van ons bijzondere gebouw. Elke tweede zondag van de maand nemen we je mee op reis door het Glaspaleis.

Het Glaspaleis waarin SCHUNCK is gevestigd, vertelt het verhaal van de regio: groei van Heerlen, de rijkdom van de mijnen, de modernistische gebouwen die verrezen in de stad, het leven van de mensen die bij het warenhuis Schunck kwamen winkelen, maar ook de sluiting van de mijnen en de ondergang van Heerlen. Tijdens een rondleiding door dit bijzondere gebouw nemen we je mee door deze geschiedenis.

Deelname aan de rondleiding is gratis, we verzamelen in de centrale hal, meld je even bij de balie. Maximaal aantal deelnemers: 20.

De rondleiding voert u onder andere afwisselend langs de actuele tentoonstellingen: o.a. U bevindt zich hier – de geschiedenis van het Glaspaleis, Homage to the soul – George Korsmit en Aad de Haas.