Home » Uitjes » Bezichtigen » Tentoonstelling & Expositie

Tentoonstelling & Expositie


Expositie: 'Het was er altijd gezellig..... Jelsum (Friesland)
van 6 april tot en met 27 oktober

In de jaarlijks wisselende tentoonstelling in Dekema State kan je een beeld krijgen van de na-oorlogse periode op Dekema State, waarin de persoon Jan van Wageningen slotheer op Dekema State was. Met zijn curieuze projecten zoals het bouwen van een molen op het middenweiland, zijn functie als rij-examinator waarbij veel mensen met hem te maken kregen, en de vele gasten die hij ontving laat hij ondanks de zwart wit impressie van de foto's een kleurrijke indruk achter van de periode tussen 1950 en 1970 op Dekema State. Dankzij een ontmoeting met de kleindochter en schoonzoon van de toenmalige "partner" van Jan van Wageningen zijn er veel herinneringen uit de eerste en tweede hand.

  • van 6 april t/m 14 juni in de weekenden
  • van 15 juni t/m 15 september van dinsdag t/m zondag
  • van 21 september t/m 27 oktober in de weekenden.

Basquiat-tentoonstelling komt naar Heerlen! (Limburg) tot 6 juni

SCHUNCK presenteert met trots de tentoonstelling Basquiat, The Artist and His New York Scene, de Europese première van het vroege werk en leven van kunstenaar Jean-Michel Basquiat en zijn tijdgenoten. De tentoonstelling zal van 2 februari 2019 t/m 2 juni 2019 in Heerlen te zien zijn. In verband met de opening van de tentoonstelling Basquiat - The artist and his New York scene is SCHUNCK Glaspaleis op donderdag 31 januari tot 13.00 uur gesloten. Toegang is enkel en alleen voorbehouden aan genodigden van de officiële opening van de expositie.

Facebookpagina SCHUNCK

Twitter SCHUNCK

Youtube kanaal SCHUNCK


Open middag Barb's Beeldentuin-Atelier op 21 april Wenum/Wiesel - Apeldoorn (Gelderland)

OPEN MIDDAG op 21 april a.s. bij BARB's BEELDENTUIN-ATELIER van 13 – 17 uur, met bronzen en stenen beelden in de tuin + het atelier en info over de cursus boetseren en workshops speksteen + boetseren. Eigen datum inplannen met een groep is ook mogelijk. Er zijn veel bloeiers in de tuin, die is gemaakt voor kleine diertjes, insecten, bijen en vlinders.


50 jaar Thielen: Schetsen en tekeningen Venlo (Limburg) tot en met 5 mei

Museum van Bommel van Dam en het Limburgs Museum presenteren vanaf 3 februari 2019 een paralleltentoonstelling: 50 jaar Thielen. Evert Thielen (1954) keert ter ere van zijn 50-jarig kunstenaarsjubileum terug naar zijn geboortestad Venlo. Nooit eerder was er zoveel werk van de markante kunstenaar op één plek te zien.

Museum van Bommel van Dam heeft de primeur en mag de nooit eerder getoonde schetsen en tekeningen van Evert Thielen tentoonstellen. Deze schetsen en tekeningen zijn de voorstudies op onder andere de veelluiken die hij maakte en geven een kijkje in zijn werkwijze. Het Limburgs Museum toont de imposante veelluiken en andere schilderijen in hun tentoonstelling.

Je kunt er niet aan voorbij, aan de machtige veelluiken die Evert Thielen schildert, en waar hij letterlijk vele jaren aan schildert. Zijn complete oeuvre aan veelluiken, zes indrukwekkende giganten, zal in het Limburgs Museum te bewonderen zijn. Daarnaast zorgen 115 (!) kleinere schilderwerken in die tentoonstelling 50 JAAR THIELEN | De ogen van de meester voor een compleet beeld van het leven en werk van de productieve kunstenaar. Tegelijkertijd presenteert Museum van Bommel van Dam in een paralleltentoonstelling, 50 JAAR THIELEN | Schetsen en tekeningen, een selectie van 70-80 schetsen en tekeningen van de hand van Thielen, voorstudies voor zijn schilderijen.

Dat Thielens kunst herkenbaar is, wordt vaak gezien als de sleutel tot zijn succes bij het grote publiek. Niettemin gaan er achter die eerste indruk talloze betekenislagen schuil. Thielen bestudeerde de oude meesters en hun technieken. Hij onderzocht bijvoorbeeld jarenlang het eeuwenoude meesterwerk De aanbidding van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck in Gent, en liet zich door hun werkwijze inspireren. Zo gebruikt Thielen meerdere lagen zelfgemaakte olieverf en tempera, die zorgen voor heldere, diepe kleuren. Met oude technieken de wereld van nu vangen, dat is wat Thielen doet. De tentoonstelling biedt een unieke mogelijkheid om Thielens werkwijze te zien: aan zijn laatste veelluik werkt hij nog. Dat zal dus in een onvoltooide staat, en daarom slechts tijdelijk, te zien zijn in het Limburgs Museum.

De tentoonstelling "50 jaar Thielen: schetsen en tekeningen" is de eerste tentoonstelling die een plaats krijgt op de toekomstige museumlocatie aan de Keulsepoort 1, Venlo.


Capella Greca Project: work-in-progress expositie & eindresultaat! 
Tot en met 30 juni in het Museum Romeinse Katakomben te Valkenburg (Limburg)

Een van de meest bijzondere plekken in Museum Romeinse Katakomben is de Capella Greca: een prachtige ondergrondse kapel, voorzien van kleurrijke fresco's, Griekse inscripties en verstilde ornamenten. De muurschilderingen in de kapel waren zodanig beschadigd dat deze bijzondere en spirituele plek jarenlang gesloten is geweest voor het publiek.

Hier is verandering in gebracht: in 2018 is de Capella Greca gerestaureerd. De graffiti verdween, vele beschadigingen werden hersteld en de oude kleurenpracht kwam weer naar boven. Vele bezoekers hebben hebben het restauratieproces live bekeken en hebben de meest uiteenlopende vragen aan onze restauratoren kunnen stellen. 

Met trots presenteren we nu het eindresultaat! Je kunt de Capella Greca weer bewonderen tijdens de reguliere rondleidingen, en bij de 'work-in-progress expositie is het gehele restauratieproces in beeld gebracht met video's en moodboards. De tentoonstelling is gedurende de maandenlange restauratie steeds aangevuld met nieuwe wetenswaardigheden. Nu is het verhaal compleet.

TIP: als je een van onze reguliere rondleidingen boekt dan is het bezoek aan de Capella Greca en aan de work-in-progress expositie gratis!

Facebookpagina Museum Romeinse Katakomben


Odd Kunstroute Venlo (Limburg) op 30 mei

De Odd Kunstroute, ook dit jaar weer op Hemelvaartsdag, is een zinnenprikkelend avontuur waarbij de bezoeker, van Steyl tot Velden, wordt getrakteerd op verrassende kunst in ateliers en galeries. Deze liggen verspreid over de gemeente en zijn dus per fiets eenvoudig te bereiken. 

De keuze is veelzijdig, maar steeds is het kunst die verrast, ontroert, raakt, verwart, of anderszins het gemoed bezig houdt. De kunstenaars zijn zelf aanwezig om over hun werk te vertellen. Over hun passie en hoe zij te werk gaan. Zie de website voor alle deelnemers.

Facebookpagina van de Odd Kunstroute

 


Mail Art Project Roze Hokjes tot en met 2 juni te Venlo (Limburg)

Niemand wil in een 'hokje' geplaatst worden maar toch doen we het allemaal. Zowel bewust als onbewust. Dit is het thema van het Mail Art Project.
Er hebben ruim 100 kunstenaars uit diverse landen gereageerd en maximaal twee werken ingezonden. Verrassend zijn de diversiteit, materialen en invalshoeken van de werken. Er zitten kaarten bij die je laten lachen of waarbij je je afvraagt wat ze met het thema te maken hebben maar ook zeker exemplaren die je aan het denken zetten.
Dankbaar voor het grote aantal inzendingen zijn we ons er bewust van dat het een thema is dat bij veel mensen leeft. En hiermee bereid waren om hierover een statement te maken en met de wereld te delen.

Facebookpagina Mail Art Project


Berkellandse Atelierroute omgeving Borculo (Gelderland) op 9 en 10 juni

Het Ideale Pinksterweekend voor Liefhebbers van Kunst en Natuur
86 kunstenaars op 60 Berkellandse locaties.