Home » Uitjes » Bezichtigen » Tentoonstelling & Expositie

Tentoonstelling & Expositie


Open Ateliers Stad Groningen op 3 november

Stelt u zich eens voor, er is 1 (mid)dag waarop u verscheidene ateliers in Groningen kan bezichtigen. Maak kennis met de kunstenaar en het prachtige werk waar ze uren aan hebben zitten zwoegen. Die dag komt er!

Wij zijn een werkgroep van kunstenaars die in 2018 zijn begonnen met het organiseren van de open atelierdag in de stad Groningen.

Misschien heeft u er al eerder van gehoord, aangezien we het al meerdere keren met groot succes hebben georganiseerd. Ook deze keer willen wij er weer memorabele middag van maken op zondag 3 november van 13:00 – 17:00.

Aanmelden voor kunstenaars kan nog t/m 30 september. Mailen voor aanmeldingen en/of informatie kan naar hans.van.der.veen@home.nl 


DEMO Festival op 7 november te Amsterdam (Noord-Holland)

Donderdag 7 november 2019 vanaf 00:00 uur tot 8 november 00:00 uur vindt de eerste editie van Design in Motion (DEMO) plaats: een 24 uur durende takeover van alle 80 digitale schermen op Amsterdam Centraal Station. Op deze schermen wordt het beste motion design werk vanuit de hele wereld getoond. Het evenement is geheel gratis en is te betreden door bij de poortjes op het station in te checken met je OV-chipkaart. DEMO is een initiatief van Studio Dumbar (part of Dept) in samenwerking met Exterion Media NL. Het belooft een dag vol met experimentele, en uitdagende creativiteit te worden!


't Veluws Zandsculpturenfestijn Garderen (Gelderland) tot en met 2 november

Op ontdekkingsreis bij 't Veluws Zandsculpturenfestijn

Vanaf 12 april is iedereen welkom bij 't Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen. Zowel buiten als binnen vind je tal van zandbeelden, die dit jaar allemaal in het teken staan van het thema 'REIS OM DE WERELD'. 

Enorme skyline 
Tijdens deze editie van 't Veluws Zandsculpturenfestijn ga je echt even op reis. Je boardingpass lever je in bij één van de stewardessen. Daarna loop je het vliegtuig in en een paar tellen later begint je 'Reis om de Wereld'. Bij het 'uitstappen' sta je direct al oog in oog met een enorme skyline met de meest bekende gebouwen ter wereld. En dat is nog maar het begin van je ontdekkingsreis! De imposante skyline is maar liefst 18 meter lang en op sommige plekken meer dan drie meter hoog. Alleen voor dit bouwwerk is al ruim 70.000 kilo zand gebruikt! 

Onderwaterwereld
Ook het leven onder water wordt uitgebeeld in zand. Je loopt een grot in waarbij het lijkt alsof je even onder water bent. Hier hoor je de zee ruisen en zorgen lichtprojecties voor een verrassend watereffect. Tijdens je reis door een wereld van zand, wordt je steeds weer blij verrast. Zo beland je in een stadje in het Wilde Westen waar cowboys de dienst uitmaken en... waar je even kunt bijkomen met een hapje en drankje. Uitgerust? Vervolg dan je weg naar buiten. Dacht je dat je dat je alles al had gezien, dan kom je bedrogen uit. Volg je de looproute, dan kom je in een enorme overdekte ruimte, waar ook nog eens heel veel te zien is. Van ruïnesteden tot Mount Rushmore, van het Chinese Nieuwjaar tot een strand met surfers. Ook levensechte zandbeelden van dieren, hierbij ook houten beelden van dieren die in Indonesië, speciaal voor het evenement, met de hand zijn gemaakt. 

Bijzonder dagje uit
Je hoeft je bij 't Veluws Zandsculpturenfestijn in ieder geval geen moment te vervelen. Het evenement heeft dan ook de zilveren award 'Leukste uitje van Gelderland 2019' gewonnen, een verkiezing die de ANWB organiseert. 

Facebookpagina 't Veluws Zandsculpturenfestijn

Openingstijden
't Veluws Zandsculpturenfestijn is van maandag t/m zaterdag.Expositie: 'Het was er altijd gezellig..... Jelsum (Friesland)
van 6 april tot en met 27 oktober

In de jaarlijks wisselende tentoonstelling in Dekema State kan je een beeld krijgen van de na-oorlogse periode op Dekema State, waarin de persoon Jan van Wageningen slotheer op Dekema State was. Met zijn curieuze projecten zoals het bouwen van een molen op het middenweiland, zijn functie als rij-examinator waarbij veel mensen met hem te maken kregen, en de vele gasten die hij ontving laat hij ondanks de zwart wit impressie van de foto's een kleurrijke indruk achter van de periode tussen 1950 en 1970 op Dekema State. Dankzij een ontmoeting met de kleindochter en schoonzoon van de toenmalige "partner" van Jan van Wageningen zijn er veel herinneringen uit de eerste en tweede hand.

  • van 6 april t/m 14 juni in de weekenden
  • van 15 juni t/m 15 september van dinsdag t/m zondag
  • van 21 september t/m 27 oktober in de weekenden.

UNLOCKED - Oorlogsgeheimen onthuld 13 september tot en met 3 november
te Valkenburg (Limburg)

UNLOCKED - Oorlogsgeheimen onthuld
Reis mee naar de voormalige oorlogsfabriek

In het kader van 75 Jaar Bevrijding Limburg openbaart Museum Romeinse Katakomben in Valkenburg aan de Geul een goed bewaart geheim. In het aangrenzende gangenstelsel bevond zich tijdens WOII een oorlogsfabriek. Deze fabriek in de Heidegroeve is gesloten voor publiek maar wordt nu, eenmalig, via indrukwekkende belevingsinstallaties tot leven gebracht. Je beleeft op unieke wijze de impact van een ondergronds verblijf tijdens oorlogstijd. Een samenwerking met historicus Jacquo Silvertant, belichtingsexpert Marc Dresens en Engelse filmmaker Sam Christie.


Fototentoonstelling Paradies te Roermond (Limburg)
van 7 september tot en met 29 november

 

FOTOCLUB HERTEN VIERT HAAR 10-JARIG BESTAAN MET EEN EXPOSITIE IN 't PARADIES
7 sept t/m 29 nov 2019 ma t/m vrij 09.00 tot 17.00 za 13.00 tot 17.00
Fotoclub Herten is opgericht in november 2009 en bestaat uit een hechte groep van 15 enthousiaste fotografen. Ieder lid heeft zijn eigen interesses en visie binnen de fotografie.
De club prikkelt de leden met een programma van thema's waarvoor de leden foto's maken. Soms zijn dit thema's die buiten de comfortzone van leden vallen maar die ook een stimulans geven iets anders te proberen. 
De foto's worden in bijeenkomsten besproken waarbij respect voor de visie van de maker voorop staat maar waarbij opbouwende kritiek er voor zorgt dat het niveau van de leden in de loop der jaren een stijgende lijn toont. 
Leden van de fotoclub maken daarnaast ook foto's van activiteiten zoals de Kragtenloop, het Hertense mannenkoor, de Reuzenoptocht etc. 
De fotoclub wil de resultaten van zijn inspanningen tonen aan het grote publiek op een expositie die plaats vindt in het Paradies, Munsterstraat 61 te Roermond van zaterdag 7 september t/m vrijdag 29 november 2019. Op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Vrije toegang.