Home » Uitjes » Bezichtigen » Tentoonstelling & Expositie

Tentoonstelling & Expositie


Expositie: 'Het was er altijd gezellig..... Jelsum (Friesland)
van 6 april tot en met 27 oktober

In de jaarlijks wisselende tentoonstelling in Dekema State kan je een beeld krijgen van de na-oorlogse periode op Dekema State, waarin de persoon Jan van Wageningen slotheer op Dekema State was. Met zijn curieuze projecten zoals het bouwen van een molen op het middenweiland, zijn functie als rij-examinator waarbij veel mensen met hem te maken kregen, en de vele gasten die hij ontving laat hij ondanks de zwart wit impressie van de foto's een kleurrijke indruk achter van de periode tussen 1950 en 1970 op Dekema State. Dankzij een ontmoeting met de kleindochter en schoonzoon van de toenmalige "partner" van Jan van Wageningen zijn er veel herinneringen uit de eerste en tweede hand.

  • van 6 april t/m 14 juni in de weekenden
  • van 15 juni t/m 15 september van dinsdag t/m zondag
  • van 21 september t/m 27 oktober in de weekenden.

Capella Greca Project: work-in-progress expositie & eindresultaat! 
Tot en met 30 juni in het Museum Romeinse Katakomben te Valkenburg (Limburg)

Een van de meest bijzondere plekken in Museum Romeinse Katakomben is de Capella Greca: een prachtige ondergrondse kapel, voorzien van kleurrijke fresco's, Griekse inscripties en verstilde ornamenten. De muurschilderingen in de kapel waren zodanig beschadigd dat deze bijzondere en spirituele plek jarenlang gesloten is geweest voor het publiek.

Hier is verandering in gebracht: in 2018 is de Capella Greca gerestaureerd. De graffiti verdween, vele beschadigingen werden hersteld en de oude kleurenpracht kwam weer naar boven. Vele bezoekers hebben hebben het restauratieproces live bekeken en hebben de meest uiteenlopende vragen aan onze restauratoren kunnen stellen. 

Met trots presenteren we nu het eindresultaat! Je kunt de Capella Greca weer bewonderen tijdens de reguliere rondleidingen, en bij de 'work-in-progress expositie is het gehele restauratieproces in beeld gebracht met video's en moodboards. De tentoonstelling is gedurende de maandenlange restauratie steeds aangevuld met nieuwe wetenswaardigheden. Nu is het verhaal compleet.

TIP: als je een van onze reguliere rondleidingen boekt dan is het bezoek aan de Capella Greca en aan de work-in-progress expositie gratis!

Facebookpagina Museum Romeinse Katakomben


Glas-Art in de Tuin op 29 juni te Wierum (Friesland)

Na succes van verleden jaar is ook dit jaar een Glas-Art in de tuin bij Glasschitteringen in Wierum. Mooi tuin objecten in gedroogd eikenhouten panelen met Glas en Lood. Ook met brandschilderingen. Tevens is de winkel naar ons terras verhuisd.

Facebook pagina van deze tentoonstelling / expositie

 

Open tuin en expositie Sleeuwijk (Noord-Brabant) 6 en 7 juli

Begin: 6 juli 2018
Einde: 7 juli 2018
Van: 11:00 tot: 17:00
Locatie: 't Zand 37, Sleeuwijk

Tijdens dit tuinweekend bent u van harte welkom in de schilderachtige tuin en boomgaard van de Aart Jongerden. 

In het atelier en in de tuin kun je ook een expositie bezichtigen met schilderijen van Riet Scherff, sculpturen van Tim Zwijnenburg en keramiek van Stanny Breeden en Edith Léon. Johan Roodnat presenteert betonnen busten die onder zijn leiding (in het kader van een workshop) gerealiseerd kunnen worden. 

Bezoekers kunnen in alle rust genieten van de schoonheid van deze uitzonderlijke plek, een kopje koffie of thee drinken en eventueel hun lunch meenemen. 
De toegang is gratis.
Een gastvrije groet van alle deelnemers.