Home » Uitjes » Bezichtigen » Tentoonstelling & Expositie

Tentoonstelling & Expositie


Collectietentoonstelling Smoke & Mirrrors

tot en met 30 januari in Heerlen (Limburg)

De collectietentoonstelling Smoke & Mirrors toont recente aanwinsten, in relatie tot elkaar en tot reeds aanwezige werken in de beeldende kunstcollectie van SCHUNCK, met daarbij mysterie als rode draad.

Smoke & Mirrors toont werken die de laatste twee jaar werden aangekocht voor de gemeentelijke kunstcollectie. Werk van o.a. Charlotte Dumas, Yael Bartana, David Bade en Natasja Kensmil staat in de kijker bij deze tentoonstelling waarin alles draait om het mysterieuze: het scheppen van een alternatieve realiteit, vol verwondering en verbeelding. De expositie legt een brug naar de fotografiewerken van Lara Gasparotto. In de serie Looking for Vivi toont deze Belgische fotografe, samen met museoloog Paola Basika Lumonga, een persoonlijk onderzoek naar het koloniale verleden van haar moederland in Congo.

Smoke & Mirrors is een klassieke techniek van illusionisten. Een projector creëert de illusie van een zwevende, spookachtige verschijning, doordat de lichtstraal door een verborgen spiegel weerkaatst in een rookwolk. Het draait hierbij allemaal om het scheppen van een alternatieve realiteit, waarbij zowel de verwondering wordt opgeroepen en de verbeelding wordt geprikkeld. De nieuwe tentoonstelling in SCHUNCK bevat kunstwerken die, net als de mysterieuze en geraffineerde kunsten van de illusionist, droombeelden, bespiegelingen van actuele kwesties en fantomen uit het verleden oproepen. Soms monumentaal, maar vaak ook subtiel.


Entreeticket THIS IS HOLLAND in Amsterdam

De attractie THIS IS HOLLAND in Amsterdam laat je Nederland niet alleen zien, maar ook écht beleven. De totale Experience bestaat uit vier onderdelen en neemt je mee op een adembenemende reis.

  • De totale Experience duurt een uur en bestaat uit vier onderdelen
  • Ervaar een spectaculaire 5D vlucht over vele must-sees van Nederland
  • Ontdek in de vogelvlucht de geschiedenis van Nederland