Home » Uitjes » Bezichtigen » Tentoonstelling & Expositie

Tentoonstelling & Expositie


De tastbare DDR in Hoorn (Noord Holland) t/m 30 augustus 2020

Alweer 30 jaar geleden viel de Berlijnse Muur. Over dit belangrijke onderdeel van de recente historie toont het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn vanaf 16 november 2019 t/m 30 augustus 2020 de tentoonstelling "De tastbare DDR". Op een nagebouwde betonnen muur wordt verteld over de komst en de val van de muur. Honderden (gebruiks)voorwerpen uit de DDR vertellen over het leven in voormalig Oost-Duitsland. Bij de expositie verschijnt een boek, ook getiteld "De tastbare DDR", dat exclusief bij het museum te koop is.


Fokkertentoonstelling Huis Doorn nu online

Bezoek de Fokkertentoonstelling vanaf nu online!
De tentoonstelling Fokker! Onbegrensd in leven en werk is gedigitaliseerd als 360° online tour. In de zaal wordt je begroet door het geluid van ronkende motoren en beleef je het verleden door middel van vliegtuigmodellen, muziek, film en een vliegsimulator.

Er is in de 360° tour extra achtergrondinformatie te vinden die niet in de fysieke tentoonstelling is verwerkt. Zo kan je bijvoorbeeld luisteren naar het ELTA vlieglied dat in 1919 speciaal voor de 'Eerste luchtvaart tentoonstelling Amsterdam' is geschreven.


Expositie Ton Slits - Vera Hilger - Michael Krupp in Urmond (Limburg)

van 31 mei t/m 5 juli

Prachtige expositie van kunstwerken van deze drie boeiende kunstenaars. Open op donderdagen, vrijdagen en zondagen van 13-18 uur. Welkom!


Atelierroute Hoge Noorden in Groningen op 5 juli

Binnen kijken bij 15 kunstenaars in hun atelier en/of tuin.
Er zijn schilderijen, beelden, werken in wol, foto's en keramiek te zien.
Kijk voor adressen op de website of mail gerdaonnes@kpnplanet om de adressen thuis te ontvangen.