Home » Uitjes » Bezichtigen » Tentoonstelling & Expositie

Tentoonstelling & Expositie


Fokkertentoonstelling Huis Doorn nu online

Bezoek de Fokkertentoonstelling vanaf nu online!
De tentoonstelling Fokker! Onbegrensd in leven en werk is gedigitaliseerd als 360° online tour. In de zaal wordt je begroet door het geluid van ronkende motoren en beleef je het verleden door middel van vliegtuigmodellen, muziek, film en een vliegsimulator.

Er is in de 360° tour extra achtergrondinformatie te vinden die niet in de fysieke tentoonstelling is verwerkt. Zo kan je bijvoorbeeld luisteren naar het ELTA vlieglied dat in 1919 speciaal voor de 'Eerste luchtvaart tentoonstelling Amsterdam' is geschreven.


Expositie Ravian Derrière bij Meisjes van de Wijn in Utrecht

op 3 en 4 oktober

✨- Meisjes van de Wijn X Ravian Derrière -✨
Ravian Derrière komt op bezoek bij Meisjes van de Wijn op de dagen:
🖌 3 Oktober van 12:00-20:00
🖌 4 Oktober van 14:00-19:00
Hij zal op deze dagen meerdere doeken meenemen om uitgebreid zijn verhaal over te vertellen. Dit is je kans om Ravian te ontmoeten en zijn kunst te bewonderen! Ravian gaat zijn kunst tentoonstellen in de nieuwe pop-up store van meisjes van de wijn, deze is te vinden in Utrecht op de Biltstraat 14.
Op onze nieuwe locatie kun je kiezen uit meer dan 60 verschillende wijnen om mee te nemen!🍷
🎨Zijn kunst zal meerdere dagen worden tentoongesteld in de pop-up store van meisjes van de wijn, zodat je altijd nog een keer kunt binnenlopen.🎨
Of je nou komt voor de kunst van Ravian of onze mooie wijnen, je kunt van allebei genieten!🍷

 


Expositie KLEI Onderdendam (Groningen) tot en met 18 oktober 

In DE KERK in Onderdendam gaat op 18 september de tentoonstelling KLEI van start. Drie keramisten tonen hun werk en daarnaast is er een informatie te vinden over de historie van steenfabriek Allershof.
De keramisten zijn allen afkomstig uit gemeente het Hogeland. Jan Mulder uit Onderdendam, Marchien Cordes uit Westeremden en Wim de Boer uit Winsum. De drie kunstenaars verwerken de klei ieder op unieke wijze.
Jan Mulder noemt zichzelf keramiekbouwer, hij bouwt zijn creaties met platen klei en laat zich steeds weer verrassen door het spel tussen vuur, klei en glazuur. Marchien Cordes verweeft in haar werk graag andere materialen zoals metaal, de klei gaat een bijzondere symbiose aan met het ijzer waardoor de verschillende materialen nauwelijks nog te onderscheiden zijn. Wim de Boer raakt geïnspireerd door het Reitdiepgebied en bakt soms met originele Groninger klei, verder gebruikt hij veel kleur in zijn werk.
In DE KERK is het centrum voor de Groninger Amsterdamse School gevestigd. Deze architectuurstroming staat bekend om zijn baksteenexpressionisme en deze bakstenen werden onder meer in Onderdendam gebakken. Steenfabriek Allershof (Limborgh Mejier) aan de Winsumerweg had als eerste Groningse steenfabriek een ringoven, u kunt er meer over lezen tijdens de tentoonstelling. Op vrijdag, zaterdag en zondag geopend. Het werk van de kunstenaars is te koop.ABDUCTING EUROPA in Utrecht verlengd tot en met 11 oktober!

Abducting Europa is een tentoonstelling met video, docu-fictie en installatiekunst over het thema politieke fantasie. Van mythes over nationale wedergeboorte tot de esoterische dimensies van deep web complottheorieën en de verleidelijke beloftes voor betere tijden wanneer de toekomst onzeker is.

De video's, docu-ficties en installaties in deze expositie onderzoeken de rafelranden van internetcultuur, (post)nationale symboliek en veranderende vormen van historische bewustzijn. De kunstenaars in deze tentoonstelling creëren samen een lappendeken van autonome realiteiten. De werken presenteren een alternatieve kijk op nationalistische symbolen en benadrukken de kracht van verhalen: een middel voor positieve en inclusieve verandering in plaats van een terugkeer naar een fictief verleden.

Deze tentoonstelling is een onderdeel van de nieuwe IMPAKT serie: The Grand Narrative. In The Grand Narrative bespreekt IMPAKT de nieuwe soorten 'grote verhalen' die politieke aannames van de 20ste-eeuwse aanvechten, en laat zien dat verhalen in politiek, kunst of popcultuur als als een krachtige techniek kunnen dienen bij het beïnvloeden van onze samenleving, in positieve en in negatieve zin.

De tentoonstelling Abducting Europa is te zien van zaterdag 8 augustus t/m 27 september in de tentoonstellingsruimte van IMPAKT, Lange Nieuwstraat 4 te Utrecht.
Openingstijden: woensdag tot en met zondag van 12:00-17:00. Tickets 4,- euro (3,- met korting).


Atelierroute Hoge Noorden op 4 oktober Groningen

Welkom in de ateliers van kunstenaars die wonen en werken op het Groningerland. Er is een verscheidenheid aan werken te zien. Ook de rit tussen de ateliers is de moeite waard.


De Fabriek, de mensen, de verhalen en het werk in Leerdam (Utrecht)

tot en met 30 november

Een eerbetoon aan het noeste werk van de blazers en alle medewerkers die gewerkt hebben bij Royal Leerdam Crystal. Na het vertrek van deze glasblazerij uit Leerdam heerste het verdriet maar er is ook nog zoiets op trots mogen zijn. Trots zijn op al die beroemde kunstenaars die samen met deze blazers gewerkt hebben aan het ontstaan van Leerdam Glasstad. Aan een koninklijke naam die over de hele wereld bekendheid genoot.

In de Kunstplaats zijn de verhalen te lezen, de eeuwenoude gereedschappen te zien, de glasobjecten en de vele foto's die er door al die jaren heen zijn gemaakt.
Een hommage aan het oude ambacht.
De Kunstplaats is geopend van donderdag tot en met zaterdag geopend van 11.00 tot 16.30 uur en is gevestigd midden in de stad Leerdam, Markt 7.
Toegang is gratis.

 


LIGHT SPACE TIME in Urmond (Limburg)

van 20 september t/m 22 november 2020


Simone Albers, Lisette Schumacher, Annemarie Slobbe

Officiële opening zondag 20 september via reservering, zie website.

Galerie JoLi, de galerie in Berg aan de Maas (Limburg), toont kunst van drie jonge vrouwelijke kunstenaars. Zij hebben het vermogen om de wereld en het universum om ons heen te vangen in hun werk. De galerie is één van de grootste galerieën in Limburg en ligt op een prachtige locatie aan de Maas. Jaarlijks worden 5-6 tentoonstellingen gemaakt met gerenommeerde kunstenaars.

Het werk van Simone Albers begint bij de fascinatie voor het ontstaan en de evolutie van de kosmos. Met behulp van natuurwetenschap en filosofie probeert ze de complexe mechanismen, verborgen achter het direct waarneembare, te begrijpen. Wat er uit die zoektocht komt, zijn kleurrijke series abstracte schilderijen die op speelse wijze die complexiteit verbeelden en tegelijkertijd onze relatie daartoe onderzoeken.

Lisette Schumacher experimenteert met uiteenlopende gereedschappen, waarmee ze op methodische wijze werkt. In haar schilderijen staan vorm, ordening en lichtwerking centraal met de focus op modernistische architectuur. Sinds begin 2018 bezoekt en observeert ze de ontwerpen van Le Corbusier die hij in Frankrijk heeft gerealiseerd. Hij was een invloedrijke stadsplanner met als doel betere leefomstandigheden te creëren voor de inwoners van drukke steden. Tijdens bezoeken of tijdelijk verblijf bekijkt ze hoe de functie van het gebouw de vorm heeft bepaald met daaraan gelinkt de indeling en maatvoering. Tevens observeert ze hoe de lichtwerking is geoptimaliseerd voor de gebruiker. Haar bevindingen zijn aanleiding om te schilderen, veelal serieel, in filmische scenes met gereconstrueerde elementen.

Annemarie Slobbe In hemellichamen, zwarte gaten en stromende wateren ziet Annemarie de potentie om dat wat gevormd is weer vormloos te laten worden. Patronen en kleuren, die veelal gebaseerd zijn op de lucht, weergeven het verstrijken van de tijd. Deze elementen zijn een weerspiegeling van de meditatieve aard waarop het werk is gebaseerd.

Van harte welkom!

Galerie JoLi

Holsberg 81A

6129 KM Berg aan de Maas, Urmond (bij Sittard), een paar minuten van de A2

Open op donderdag, vrijdag en zondag van 13-18 uur. Daarnaast open op afspraak.