Home » Uitjes » Bezichtigen » Tuin en park

Tuin en park


Bezoek een tuin, park of een flora evenement. Heb je zelf een evenement op dit gebied ? Plaats dan gratis een vermelding op Uitidee.nl

Kleurrijke Poldertuinen Vol geur te Espel (Flevoland) op 10 en 11 augustus

Kleurrijke Poldertuinen Vol Geur.
In augustus is de zomer volop in beweging in de vier Poldertuinen in Espel en Bant. Het is in deze tijd altijd genieten van geurige Vlinderstruiken, Bol-, Pluim- en Eikenblad Hortensia's, Grootmoeders Oorbellen, Pindakaas struiken, Hibiscus, Rozen en planten zoals Anemonen, Andoorn, Bergamot, Dropplanten, Duizendknoop, Pimpernel, Vlambloemen, IJzerhard, Zilverkaarsen, Zonnehoeden. Ook bijzondere sierdistels en prachtige grassen ontbreken niet. De tuinen zijn ware snoepwinkels voor bijen, hommels en vlinders en allerlei andere insecten. Zelfs de kolibrie vlinder wordt hier bijna dagelijks gespot. 
Ook vogels komen aan hun trekken: zij struinen rond op zoek naar o.a. zaden, bessen, slakken en.............. insecten. Ja, ook in een tuin is het vaak: eten en gegeten worden. 
De vier boerderijtuinen zijn door de eigenaren zelf ontworpen en eigenhandig aangelegd: daardoor zijn ze totaal verschillend van elkaar; elke tuin heeft zijn eigen sfeer en karakter. 
U vindt er een veelvoud aan opvallende kleurrijke bladplanten, heesters en bomen in unieke combinaties in harmonieuze borders.
Op zaterdag 10 en op 11 zondag augustus zijn plantenliefhebbers welkom om te genieten van deze zomerse geur- en kleurenpracht.
U kunt dwalen door hobbykwekerijtjes, een kleine schilderijenexpositie bekijken en rondneuzen in een landleven winkeltje met mooie huis- en tuindecoraties.

Deelnemende tuinen zijn: 
** De Stekkentuin Noordermiddenweg 13 te Espel 
** De Tuinen van Lipkje Schat Polenweg 9 te Bant 
** De Goldhoorn Gardens Klutenweg 13 te Bant 
** De Pegasushof Klutenweg 5 te Bant 
Past het u niet om in dit augustusweekend op bezoek te komen?
Neem dan even een kijkje op de desbetreffende websites voor meer openingstijden. 
- De tuinen zijn rolstoelonvriendelijk.
- Er wordt entree gevraagd. 

Facehttps://www.facebook.com/destekkentuin/bookpagina De Stekkentuin

Deze tuinenroute is ook prima op de fiets te doen: van tuin 1, via tuin 2 en 3 naar tuin 4 is ongeveer 20 km. 


Kasteeltuinen Arcen

Kom genieten in een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. 

In het pittoreske dorpje Arcen, gelegen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg ligt Kasteeltuinen Arcen. Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Het park is 32 hectare groot en heeft meer dan 15 unieke tuinen en een historische buitenplaats met 17de-eeuws kasteel. Kasteeltuinen Arcen is in 2016, 2017 en 2018 door Land van ANWB uitgeroepen tot het Leukste uitje van Limburg!

Mooi en inspirerend
In Kasteeltuinen Arcen kan urenlang genoten worden van de meer dan 15 verschillende tuinen, de vele vijverpartijen en watervallen. Er zijn volop prachtige plekjes om op een bankje te genieten en inspiratie op te doen.

Volop extra’s te doen
Naast de vele groenbelevingen die in de bijzondere en verrassend veelzijdige tuinen worden opgedaan kan er ook worden deelgenomen aan de vele activiteiten in het park. Zo zijn er regelmatig muziekoptredens, ontdektochten voor kinderen en gratis rondleidingen. Gedurende het hele seizoen worden er unieke evenementen georganiseerd.

Kinderplezier
Ook de jongste bezoekers kunnen zich uitstekend vermaken in het park. De Bergtuin beschikt over een groot speelstrand met een vlot en een avontuurlijk aangelegde 21-holes midgetgolf baan. De baan is aangelegd in een berglandschap en de banen liggen verscholen tussen watervallen, stroomversnellingen en grotten. In de Aaiweide kunnen kinderen knuffelen met de Vlaamse reuzen en geitjes; in de Koivijver eten de Koi eten uit je hand.