Home » Uitjes » Evenementen » Evenement

Evenement


Open Dag Nyingma Centrum Nederland te Amsterdam op 31 augustus

Wil je een dagje echt ontspannen? Kom dan op zaterdag 31 augustus naar de open dag van het Nyingma Centrum in Amsterdam. Van 12.00 - 18.00 uur zijn er allerlei activiteiten waaraan je gratis kunt meedoen. 
Doe mee met proeflessen Tibetaanse yoga en meditatie en laat je inspireren door tips hoe je omgaat met stress op je werk. Er is een demonstratie over werken met boeddhistische kunst, mantrazingen en aan het einde tonen we een mooie film over de restauratie van de Swayambhunath Stoepa in Nepal. Je kunt ook informatie krijgen over vrijwilligerswerk in het Nyingma Centrum. 
De mooie en kleurrijke Lotus Design winkel met eigengemaakte producten en kado-artikelen uit Nepal is de hele dag open. Koffie en thee staan klaar!
Kijk voor het programma op onze website.


Wiejese Diekdaegen Wijhe (Overijssel) 5 tot en met 8 september

Zin in plezier, muziek en entertainment? Kom dan 5 t/m 8 september naar de Wiejese Diekdaegen. Een spetterende opening, avonden vol muziek, twee toffe festivals op zaterdag en zondag, een rommelmarkt, kermis, pubquiz, sportieve festiviteiten. Kortom: voor ieder wat wils. Dompel je onder in plezier bij de Diekdaegen 2019!

Facebookpagina Diekdaegen

 


Arrangement wijnproeverij met Waijenbergwijnadvies
op 7 september te Jelsum (Friesland)

Rondleiding met wijnproeverij
Tijdens de zomermaanden organiseert Petra Waijenberg van"Waijenberg Wijnadvies" wijnproeverijen bij Dekema State. 
Het arrangement is inclusief uitgebreide rondleiding door de tuin en op de State. Daarna genieten we van kwaliteitswijnen met stokbrood en verschillende kazen, luisteren naar de verhalen achter deze producten met daarbij een prachtig uitzicht op de tuin en de historische State.

Programma 
Wij verwelkomen de gasten om 14.00 uur bij de bezoekers-ingang (tuinhuis) aan de zijkant van Dekema State in Jelsum (volg de P-bordjes). Na een kopje koffie of thee met wat lekkers kunt u een wandeling door de tuin maken en rondgeleid worden in de historische State. Van ± 15.30-16.30 uur kunt u genieten buiten op de veranda bij het tuinhuis van de proeverij. U kunt zich individueel inschrijven of per groep.
Kosten all in: € 20,00 p.p.
Om deel te kunnen nemen moet u zich aanmelden via: 
petra@waijenbergadvies.nl of info@dekemastate.nl

 


Foto 1: Johan Horst. Foto 2: Karakter Prints.

Drukkersdag op 8 september in Nederweert-Eind (Limburg)

Zondag 8 september a.s. organiseert drukkersgroep 'De Piependje Pörs' een unieke themadag in het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind. Veel informatie over de ouderwetse boekdrukkunst en aanverwante ambachten. Van zelf papier maken tot boeken binden, van mooi schrijven (kalligraferen) tot letters zetten en drukken met echte geurende inkt. Een bijzondere middag in het leukste en meest leerzame openluchtmuseum van Zuid Nederland.

Op ambachtelijke wijze wordt aandacht besteed aan kalligrafie, papier maken, boekbinden en natuurlijk het drukken op ouderwetse maar zeker nog doeltreffende manier. Een ambacht dat nog maar zelden live te zien is en een unieke kans dus om op deze zondag te beleven. Op deze middag zijn diverse drukmachines en technieken te zien, zoals zeefdruk, foliedruk maar ook hoogdruk met houten en loden drukletters, Indiase blokstempels en linosnedes. Het prachtige kalligrafie-ambacht wordt gedemonstreerd en een boekbinder laat zien hoe boeken gebonden worden. Ook is te zien hoe boekenrestauratie in zijn werk gaat en op welke manier het stansen van drukwerk gebeurt. Er is een aparte stand ingericht met grafische producten en drukwerkveredeling. Natuurlijk mag bij dit alles de ambachtelijke papierschepper niet ontbreken die o.a. het scheppen van papier met een watermerk zal demonstreren. Om het programma compleet te maken is het "Mobiel Grafisch Museum" met een prachtige collectie voorwerpen uit het tijdperk van de boekdrukkunst in de vorige eeuw. De ambachtslieden hebben voor deze middag een groot aantal experts uitgenodigd om de kneepjes van het vak te laten zien. 

Voor de liefhebbers zijn alleen deze middag prachtige ambachtelijke producten te koop, gemaakt in zeefdruk en hoogdruk waaronder papieren en stoffen producten met Indiase blokprints, gepersonaliseerde bierviltjes met een afbeelding en je eigen naam erop en ambachtelijke zeefdrukken en handgedrukte producten. Speciaal voor de kinderen is er een stempel-workshop waarin ze naar hartenlust eigen creaties kunnen maken en mee naar huis nemen.

Kortom, weer een bijzondere dag georganiseerd in Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof, waar natuurlijk ook de andere ambachten deze dag volop in bedrijf zijn en kinderen weer ouderwets kunnen spelen. Het museum is op deze middag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. 

Wartenster Wetter Wille in Warten (Friesland) op 19 en 20 september

Wartenster Wetter Wille is een 2 jarig terugkerend evenement.
​Een vloot van historische schepen als skûtsjes, notarisbootjes, opdrukkertjes en sleepboten, veelal in het verleden. Optredens van shantykoren en dweilorkesten, een candlelightshow genieten van straattheater, theater op locatie, exposities, demonstraties van ambachten waaronder palingroken, en tal van andere sportieve activiteiten vormen de ingrediënten van Wartenster Wetter Wille.

Bekijk de Facebookpagina van dit evenement

Bezoek het Twitter account van Wartenster Wetter Wille

 


De dag van de EHBO in Emmen (Drenthe) op 21 september

Tijdens de dag van de EHBO kunt u in het Rensenpark (oude dierentuin) in Emmen een overvloed aan informatie vinden over alles wat te maken heeft met eerste hulpverlening en zelfredzaamheid. Dit tweejaarlijks terugkerende evenement is gericht op het informeren van zowel gediplomeerde eerste hulpverleners als geïnteresseerden. 

Tussen de hoofdingang en de kinderboerderij zullen informatiestands te vinden zijn van onder andere EHBO-verenigingen, de reddingsbrigade, slachtofferhulp en nog veel meer. Vanuit onze hoofdsponsor Treant zullen diverse stands worden bemand, waaronder het patiëntenportaal, een revalidatiearts, een longverpleegkundige en een controle op huidkanker. Daarnaast zullen er meerdere demonstraties en activiteiten (ook voor kinderen) plaatsvinden. 

Kijk voor een actuele lijst van informatiestands, demonstraties en activiteiten op onze website


Fruitcorso Tiel op 21 tot en met 23 september (Gelderland)

Fruitcorso Tiel: Je komt ogen te kort bij de parade van groente en fruit. Fruitcorso Tiel is uniek in de wereld. Zaterdag 21 september kent Fruitcorso Tiel twee hoogtepunten, het middagcorso en Corso by Night. Bij het debuut vorig jaar waren zowel pers als publiek zeer lovend over het lichtfestijn. Het middagcorso start om 13.30 uur en Corso by Night start om 20.30 uur. Facebookpagina / Twitterpagina

 


Het Lelystadse Meezingfestijn op 27 september (Flevoland)

Voor het eerst in Lelystad organiseert Corneel in samenwerking met de Lelystadse zanger en entertainer Roy Oostweegel een heus meezingfestijn! Op een groot scherm komen de teksten van bekende hits voorbij die onder leiding van Roy samen met het publiek uit volle borst gezongen zullen worden. Ook Brownie Dutch – de bekende producer van o.a. Ali B – zal vanavond optreden. Alle genres en artiesten komen voorbij, van Abba tot Borsato, van Neil Diamond tot John de Bever en van Robbie Williams tot Hazes. Samen maken de artiest en publiek er een onvergetelijke avond van, een feest van herkenning in een geweldige sfeer.

Meezingfestijn
Steeds vaker worden door heel Nederland meezingfestijnen georganiseerd die stuk voor stuk volle zalen trekken vanwege de geweldige en gezellige sfeer. In veel plaatsen is het zelfs al een jaarlijks terugkerende editie. Hoog tijd dit populaire event ook in Lelystad te laten plaatsvinden, dacht Roy Oostwegel en aangezien Corneel altijd in is voor een feestje is daarmee het eerste Lelystadse Meezingfestijn een feit.

Roy Oostweegel
Waar je Lelystedeling Roy Oostweegel tegenkomt is muziek niet ver weg, en ook andersom! In Lelystad trad hij onder andere op als voorprogramma van Martijn Fischer in Corneel en zong hij op de afterparty van Jordaan in de Polder. Roy heeft in de loop der jaren een breed repertoire opgebouwd wat duidelijk te merken is aan zijn veelzijdige setlist. Ieder weekend treedt hij op door heel Nederland voor steeds weer een ander enthousiast publiek. Zijn passie voor muziek en vermaak straalt uit naar alle aanwezigen in de zaal, of gezellig op straat tijdens een braderie. Deze entertainer in hart en nieren weet het podium optimaal te benutten om het publiek te vermaken!


Feel Event te Assen (Drenthe) op 5 oktober

Feel event is speciaal voor iedereen die wel een beetje rust en plezier kan gebruiken. 
Dit event is gebaseerd op tijdschriften zoals de Flow en de Happinez 
Liefdevol samenwerken,  ontspannen workshops volgen, duurzame shopgelukjes kopen en nog veel meer... Wil jij meer weten? Of wil jij ook op dit event staan met je hobby of bedrijf ? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar: info@stage1.nl

Entree is gratis

- Henna tattoos door: Tessa Vierkant
- Dansles door de docenten van: InTheMix
- Ouder en kind/Yoga door: Glenda Nijland en Annet van Kooten
- duurzame vintage bohemian spullen te koop door: Shopgelukjes
- Edelstenen te koop door: Steen oase
- Tekeningen lezen door: Mystica
- Boost sessies door: Centrum van binnenuit Cheryl Schlüter-Berends
- Kindercoach Assen/Smilde mindfulness workshops door: Stefanie Hadderingh
- Duurzaam knutselen 
- Workshop: teambuilding 4Kids door: Anne-Fleur Jonker
- Creatief & Succesvol ondernemen tips & trics door Glenda Nijland


Pluk & Oogstfeest op 13 oktober Mill (Noord-Brabant)

Zondag, 13 okt 2019 11:00 – 18:00
Locatie: Kasteel Tongelaar, Tongelaar 12, Mill
Categorie: Feest
Om de herfst te verwelkomen is Kasteel Tongelaar van Brabants Landschap een hele zondag lang het decor voor een culinair oogstfeest, met eerlijk en lokaal eten, een Smaakmarkt van producenten uit de regio, wildpluk-wandelingen en live-cooking. Op het binnenplein kun je lekker eten van het Buffet des Overvloeds. Het historische bakhuisje is in gebruik door de bakker en in de boomgaard mogen kinderen zelf appels plukken en moes maken. Er zijn ezeltjes, pony's, natuurknutsel-activiteiten en muziek.

Het Pluk & Oogstfeest is een gratis herfstfestival en iedereen is welkom!

Zondag, 13 okt 2019, autonavigatie: Parkeerplaats Kasteel Tongelaar Hoogedijk Mill invoeren!
Informatie:

mail@plukenoogstfeest.nl
www.plukenoogstfeest.nl
www.kasteeltongelaar.nl

Maand van de Mystique centrum Roermond (Limburg) Juni 2020

Roermond krijgt in juni 2020 haar eerste grote kunstmanifestatie: Maand van de Mystique. Een tweejaarlijkse kunstzinnige ontdekkingstocht door de binnenstad van Roermond met talloze en uiteenlopende tentoonstellingen, presentaties, opvoeringen en concerten om te beleven. Niet alleen de bekende en iconische gebouwen zoals de Kathedraal, de Munsterkerk, ECI Cultuurfabriek, Caroluskapel en het Cuypershuis tonen kunst, performances en muziekuitvoeringen, maar ook op onverwachte plekken kom je in aanraking met een breed aanbod van cultuur. Kunstenaars, componisten, musici, performers, theatermakers, choreografen,striptekenaars, graffiti-kunstenaars, alle artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd. Naast grote (inter)nationale namen is er ook ruimte voor allerhande lokale initiatieven, van huiskamerconcerten tot spontane streetdance, van een pop-up-restaurant tot een exquise fijnproeverij in samenwerking met lokale horeca.


Havendagen Tholen (Zeeland) op 6 juni 2020

De Havendagen Tholen worden zaterdag 6 juni 2020 gehouden in het kader van 75 jaar bevrijding. Van een jaarmarkt tot een kampement met ruim 70 legervoertuigen. Diverse bijzondere demonstraties van defensie o.a. Korps Nationale Reserve, Koninklijke Marechaussee, Marine en Luchtmacht. Maar ook diverse optredens van bekende artiesten, Army Air Force Show, doedelzakband, nostalgische kermis met o.a. een reuzenrad, een food- en visplein, drakenbootrace, rondvaarten, straattheater, historische schepen en veel meer. Toegang tot het event is gratis. Parkeer voorziening met pendelbussen aanwezig. Bezoek het grootste event van de Gemeente Tholen voor een gezellig dagje uit. 

Facebookpagina Tholen Sterk