Home » Uitjes » Evenementen » Evenement

Evenement


Vakantiebeurs Limburg op 9 december in Sittard

Zondag 9 december 2018 beleeft u weer een dag vol inspiratie bij Vakantiebeurs Limburg. Laat u door reisspecialisten informeren over o.a. vliegreizen, busexcursiereizen, cruises, wintersport, glamping, verre reizen en jongerenreizen. Dit jaar nog meer exposanten én nieuwe exposanten! Dat betekent nóg meer inspiratie, beleving en uiteraard weer mooie prijzen. Bent u erbij?

Facebookpagina Vakantiebeurs LimburgJubileum Sounddog Breda

5 jarig jubileum Sound Dog 14 tot en met 16 december Breda (Noord-Brabant)

Sound Dog bestaat 5 jaar en dat willen we samen met jullie vieren. Voor diegene die ons bedrijf nog niet kennen, wij bieden niet enkel oefenruimtes voor bands en een mooie zaal voor het organiseren van feesten of optredens, bij ons kan je ook terecht voor een gezellige sfeer, drankje aan de bar,... Neem zeker eens een kijkje op onze website. Op 14 december gaan we van start met een music quiz (Mee doen? Schrijf je dan in via de volgende link:
https://nl.surveymonkey.com/r/N7CPVGX. Op 15 december laten onze bands een keertje zien wat ze in hun mars hebben en treden dus op op het podium van hun eigen geliefde Sound Dog en op 16 december sluiten we af met een lekkere ouderwetse jamsessie. Verdere informatie kan je vinden op onze affiche, website en facebook pagina. Allemaal welkom en we maken er een groot feest van.

 


Carbidschietfestival Zutphen (Gelderland) op 31 december

KNALLEND HET JAAR UIT BIJ WIELERSPORTVERENIGING ETP ZUTPHEN 
In 2014 als 50e geplaatst op Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed . 
Carbid schieten is in de buitengebieden van Zutphen één van de vele tradities op oudejaarsdag.
Om dit spektakel toegankelijker te maken, wordt op het veldcrossterrein van de Wielersportvereniging ETP Zutphen in Zutphen dit jaar weer carbid ontstoken. Een heerlijk festijn voor jong en oud. Vonden wij dat de kinderen teveel moeite hadden met het bedienen van het mechanisme om de ontsteker te laten afgaan, dit jaar zorgen wij voor een elektronische ontsteking van het carbid zodat zij met nog meer plezier van het afsteken kunnen genieten. Kinderen kunnen onder toezicht en met behulp van vrijwilligers carbid schieten en van dichtbij aanschouwen .... 
Kom op maandag 31 december van 13.00 uur tot 17.00 uur met het hele gezin naar het terrein van de ETP en ga knallend het jaar uit!
Doffe knallen
Doffe knallen, leuke muziek en heerlijke drankjes. Dat is het carbid schieten in Zutphen. "Dit jaar de 6e editie . Wij hebben goede contacten met de Gemeente Zutphen, zorgen voor de nodige veiligheidsmaatregelen en hebben wederom dit jaar de evenementenvergunning ontvangen. Vuurwerk mag je pas vanaf 18.00 uur vuurwerk afsteken op Oudejaarsdag. 
Carbidschieten kan op oudejaarsdag op ons terrein vanaf 13.00 uur! Wij hopen dat het die dag geweldig weer is", zegt Stan Hompe namens de organisatie van Wielersportvereniging ETP Zutphen.
Vuurwerk afsteken
"Dit jaar wordt dus de 6e keer dat wij het carbid schieten organiseren in Zutphen. De algehele tendens in Nederland is dat het vuurwerk voor kinderen aan banden wordt gelegd. Wij kunnen kinderen onder begeleiding carbid laten afsteken op het veldcrossterrein van de Wielersportvereniging ETP Zutphen." Het is één van de redenen waarom vorig jaar al enkele honderden bezoekers naar het terrein togen.

Carbid schieten
"Het veilig afsteken van vuurwerk voor kinderen was eigenlijk onze eerste insteek. Daarnaast leek het ons erg leuk om gezamenlijk carbid te schieten. Dat kennen wij natuurlijk wel, dat gebeurt al veel in het buitengebied en dat wilden wij graag met z'n allen doen." Daarbij stuitte de organisatie op een klein probleem. "Het terrein ligt op de grens van de stad. Wettelijk is het alleen toegestaan om carbid te schieten in het buitengebied. Maar gelukkig hebben wij toestemming gekregen om carbid te schieten."
Gezellige happening
Het resulteerde in voorgaande jaren al in een gezellig samenzijn, onder het genot van leuke muziek en diverse hapjes en drankjes, die worden aangeboden rondom het feestterrein. Op het terrein staan kramen en tenten waar glühwein en andere lekkere drankjes verkrijgbaar zijn. " Wij hebben ongeveer 200 personen van jong tot oud mogen verwelkomen, maar daarvoor hebben wij dan ook veel reclame gemaakt", vervolgt Hompe zijn verhaal. "Wegens het succes van de afgelopen jaren , is in 2018 opnieuw een spektakel te verwachten aan de Laan naar Eme in Zutphen , die niet gaat zonder een groot aantal vrijwilligers die alles in goede veilige banen zullen leiden."
Gehoor bescherming.
Om oren tegen het teveel lawaai te beschermen stelt de organisatie via Jansen Horen en Zien gehoorbeschermers gratis ter beschikking.
Zelf carbid schieten!
Dat het een spektakel gaat worden, staat bijna wel vast. De organisatie heeft weer van alles geregeld. Naast een stellage met de 'normale' melkbussen is er voor jeugd van 8 tot 12 jaar veel vertier. "Voor hen hebben wij eigen melkbussen. De kinderen kunnen voor € 2,00 een bal kopen, die zij vervolgens zelf mogen afschieten dit jaar via de elektronische ontsteking . Zo is het ook veilig voor de kinderen. Zodra kinderen een bal kopen, zetten wij een nummer en de naam van de nieuwe eigenaar op de bal. Want na het afschieten mogen de kinderen hun bal ophalen en houden. In totaal zijn er ongeveer 300 ballen beschikbaar!"
Ook de ouderen kunnen doelgericht schieten. Voor € 2,- een bal kopen en bij doel in de grote of kleine ring de gewonnen prijs uit te betalen in consumptiemunten.

Graag tot 31 december !
Wielersportvereniging ETP Zutphen


Internationaal Opel-Treffen 2019 op 14 april 2019 in Dronten (Flevoland)

Gegarandeerd Opel-plezier met de mooiste Opels. Van compleet origineel tot helemaal gepimpt, van Blitz tot Insignia, veel Opel modellen passeren de revue. 

Op zondag 14 april 2019 kun jij dit allemaal beleven op het Internationaal Opel-Treffen in Dronten.
Het Internationaal Opel-Treffen is hét uitje voor het hele gezin! Want behalve al die Opel modellen is er meer, veel meer, te beleven. Ook is er muziek, goede catering, een kinderspeelhoek met vele kinderactiviteiten en een erg grote, deels overdekte, onderdelenmarkt!! Op deze onderdelenmarkt presenteren meerdere bedrijven zich met hun producten en/of diensten. Voor elke particuliere Opel-liefhebber is dit dé kans om net dat zeldzame onderdeel te vinden of die bijzondere service of dienst!

Heb jij ook zo'n geliefde Opel en wordt het weer hoog tijd om met vele andere Opel liefhebbers (bij) te kletsen? Dan moet jij er bij zijn!!

Facebookpagina Opel-Treffen 2019

Klik voor tickets & info snel op onderstaande button en zorg dat je erbij bent!