Home » Uitjes » Evenementen » Evenement

Evenement


Dag van het Ploegpaard Orvelte (Drenthe) op 20 oktober

15e editie van de Dag van het Ploegpaard op de Noordes in Orvelte op 20 oktober. Zo'n 30 imposante trekpaarden komen ploegen in wedstrijdverband op een unieke locatie. Monumentendorp Orvelte is het decor voor dit spectakel.

 


Doe's Gek van 24 tot en met 27 oktober Zwolle (Overijssel)

DOE'S GEK 2019

HET-ALLES-KAN EVENEMENT VAN DE HERFSTVAKANTIE!

Doe's Gek is een knots knettergek interactief kinderevenement waar kinderen uitgedaagd worden om te kijken, voelen, proeven, dansen, zingen, bouwen en vooral om lekker GEK te doen. Met maar liefst 12.000m² gevuld met kinderplezier is Doe's Gek een groot funparadijs voor de kinderen

Voor wie?

Doe's Gek is een compleet dagje uit voor de hele familie. Het is vooral leuk voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar. Maar ook ouders kijken hun ogen uit. I


Halloween: The Haunt Of.......Valkenburg aan de Geul (Limburg) op 31 oktober 

Een doodeng avontuur door verschillende scare zones gebaseerd op een Bokkenrijders legende: dat is het volledig nieuwe 'the Haunt of dr. Joseph Kirchhoffs' op 25 en 31 oktober in Valkenburg aan de Geul. 

Wanneer de schemer zijn intrede doet onderga je het verhaal van Dr Joseph Kirchhoffs in deze ijzingwekkende Halloween experience op 25 & 31 oktober.

Waar gebeurd...
Dr Joseph Kirchhoffs, in het dagelijks leven chirurg, werd in 1772 na gruwelijke martelingen ter dood veroordeeld. Hij werd ervan verdacht de aanvoerder van de roversbende 'de Bokkenrijders' te zijn. Maar was dat wel zo? Was hij een goede chirurg die valselijk beschuldigd werd of was Dr. Kirchhoffs, zoals men beweerde, een knecht van de duivel? 

Gruwelijk echt
Zodra je door de poort loopt, betreed je de duisternis en is er absoluut geen weg terug. Of je terugkeert ligt geheel aan jezelf... Neem jij de 'exit' of ga je de confrontatie aan?

Choquerend
Deze Halloween experience is enkel toegankelijk voor iedereen ouder dan 14 jaar (adviesleeftijd 16+) vanwege de mogelijk choquerende taferelen. Aansluitend (of wanneer je een exit neemt) is er een "sfeervolle" ruimte voor een hapje en drankje (restaurant geopend vanaf 19:00 uur).

25 en 31 oktober vanaf 18:30 uur
Tickets online only
Duur: ca. 1,5 uur (of voor eeuwig...)


Na 6 jaar komt er een nieuwe editie van het muziekevenement Zwolle-LIVE op 30 november (Overijssel) !

Na de twee succesvolle Zwolle-LIVE edities van 2012 en 2013 bleef men de initiatiefnemers (Marco Ruiter en Fred Drouven) bestoken met vragen wanneer er weer een nieuwe Zwolle-LIVE zou komen. Na 6 jaar met kriebels bij de beide heren zijn alle vrijwilligers en sponsoren opgetrommeld. Zwolle-LIVE editie 2019 is een feit, officieel bevestigd en de kaartverkoop is gestart.

Zwolle-LIVE is een uniek live muziek evenement met de sfeer van een muzikaal bijzonder, eigentijds evenement, maar vooral een feest van en voor Zwollenaren. Vergelijkbaar of misschien zelfs nóg meer verbroederend dan bijvoorbeeld het bekende 'Vrienden van Amstel'.

In de editie 2019 bundelen de in Zwolle bekende bands Barcode en LEAD de muzikale krachten. Een uitwisseling van bandleden en toevoeging van bijzondere muzikanten en samenwerkingen (o.a. Henri van Velzen, Marlon Jansen, Lotte Turlings en de bands Scrambled en Juffr. Jannie) legt de basis voor een doorstart van een eigen muziekevenement waar de komende jaren op doorgebouwd kan worden. Een spectaculaire 100% LIVE show. Van betoverende kleine liedjes tot bombastische drums battles. Dit keer niet de standaard covers, maar daar weer een schepje bovenop. De mensen een avond optimaal laten genieten is het doel.

Zaterdag 30 november 2019 is het zover. In Theater Buitensoos, die haar locatie wederom beschikbaar heeft gesteld.

Kaartverkoop www.Zwolle-LIVE.nl, tickets: € 12,50 p.p.


IJskoud Jaarbeurs 2019 te Utrecht op 13 december

ALTIJD AL DE NOORDPOOL WILLEN BELEVEN?
Kom dan naar 'WinterWonderLand editie NoordPool' Een heerlijke avond vol vertier. Eten, drinken, interactief entertainment, smeltend ijs, winterSpelen, apres ski, swingende nachtclub, sing a long, workshops,
iglo's, ijsberen en nog veel meer Noordpool.

 


Western Experience 2020 op 25 en 26 januari Den Bosch (Noord-Brabant)

Het grootste allround Country & Western festival van Europa komt weer naar Brabanthallen 's-Hertogenbosch. Op 25 en 26januari vindt de 25e jubileum editie van Western Experience plaats, waar je alles vindt uit de tijd van het Wilde Westen.

Het thema Western komt overal terug
Tijdens de Western Experience ervaar je Western in vele facetten. Zo tref je onder andere: countrymuziek, Western riding, Indiaanse PowWow dansen, line dancing, American wheels (auto's en trucks).

Western Markt
Zoals ieder jaar kun je tijdens Western Experience ook genieten van de grootste Western Markt van Europa met meer dan 80 stands voor originele en bijzondere country en Western kleding, kunst, muziek, meubelen en accessoires.

Facebookpagina Western Experience 2020
Openingstijden
Zaterdag 25 januari 2020 10.00 - 21.00 uur
Zondag 26 januari 2020 10.00 - 18.00 uur


Havendagen Tholen (Zeeland) op 6 juni 2020

De Havendagen Tholen worden zaterdag 6 juni 2020 gehouden in het kader van 75 jaar bevrijding. Van een jaarmarkt tot een kampement met ruim 70 legervoertuigen. Diverse bijzondere demonstraties van defensie o.a. Korps Nationale Reserve, Koninklijke Marechaussee, Marine en Luchtmacht. Maar ook diverse optredens van bekende artiesten, Army Air Force Show, doedelzakband, nostalgische kermis met o.a. een reuzenrad, een food- en visplein, drakenbootrace, rondvaarten, straattheater, historische schepen en veel meer. Toegang tot het event is gratis. Parkeer voorziening met pendelbussen aanwezig. Bezoek het grootste event van de Gemeente Tholen voor een gezellig dagje uit. 

Facebookpagina Tholen Sterk

 


Maand van de Mystique centrum Roermond (Limburg) Juni 2020

Roermond krijgt in juni 2020 haar eerste grote kunstmanifestatie: Maand van de Mystique. Een tweejaarlijkse kunstzinnige ontdekkingstocht door de binnenstad van Roermond met talloze en uiteenlopende tentoonstellingen, presentaties, opvoeringen en concerten om te beleven. Niet alleen de bekende en iconische gebouwen zoals de Kathedraal, de Munsterkerk, ECI Cultuurfabriek, Caroluskapel en het Cuypershuis tonen kunst, performances en muziekuitvoeringen, maar ook op onverwachte plekken kom je in aanraking met een breed aanbod van cultuur. Kunstenaars, componisten, musici, performers, theatermakers, choreografen,striptekenaars, graffiti-kunstenaars, alle artistieke disciplines zijn vertegenwoordigd. Naast grote (inter)nationale namen is er ook ruimte voor allerhande lokale initiatieven, van huiskamerconcerten tot spontane streetdance, van een pop-up-restaurant tot een exquise fijnproeverij in samenwerking met lokale horeca.