Home » Uitjes » Evenementen » Evenement

Evenement


(klik op afbeelding voor grotere afbeelding van het programma)

21 juni - 24 juni Vogelvrij - muzikaal theaterspektakel Nieuwegein (Utrecht)

Vogelvrij: een muzikaal theaterspektakel op Museumwerf Vreeswijk. Een voorstelling door Theater Totaal over komen en gaan. Over vinden en kwijtraken. Over het begin en het eind. Over vasthouden en loslaten.
Een familievoorstelling voor iedereen!

Vier voorstellingen: 
- op 21 t/m 23 juni, aanvang 20.00 uur
- op 24 juni, aanvang 15.00 uur

Kaarten: €12,- of €7,- voor kinderen t/m 12 jaar/ student/65+
Bestellen via www.theatertotaal.org of www.theatertotaal@amerpoort.nl

Theater Totaal
Theater Totaal is een muziek/theater(t)huis voor artiesten met een verstandelijke beperking. In een sociaal klimaat waarin lichtheid van het bestaan, onderlinge hulp, begrip, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid centraal staan, ontwikkelen de artiesten hun uitzonderlijke talenten door middel van scholing en vertoning.
Doordat Theater Totaal samenwerking heeft gezocht met bewoners van Zorg-Spectrum, zeemanskoor de Brulboei, leerlingen van basisschool De Tweeklank, Freerunners Just Play, Huis van Waarde & Wederkeer, Museumwerf Vreeswijk en amateurspelers uit Nieuwegein, kan Vogelvrij met recht een Nieuwegeins product worden genoemd.

Vervoer
Parkeren is lastig, dus kom liever met de fiets of het OV (buslijnen 65 en 77, halte Museumwerf). En anders kunt u parkeren bij J. Brouwer & Zn. BV, Nijverheidsweg 1, Nieuwegein. Het is dan nog 7 minuten lopen naar de Museumwerf. Mocht de afstand voor u te ver zijn om te lopen dan zorgt Theater Totaal voor vervoer vanaf de parkeerplaats naar de werf.

Keningsmiel Veenklooster Friesland :  Uniek Keningsmiel in groene koningszaal Veenklooster op 22 en 23 juni

Er was eens ............
Veenklooster nodigt u van harte uit bij haar aan tafel te schuiven op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni 2018 voor een bijzonder en uniek Keningsmiel in de open lucht. Veenklooster is dan omgetoverd tot een grote koningszaal. Aan lange rijk en in stijl aangeklede tafels die als een lint door Veenklooster gaan vindt het Keningsmiel plaats. Onder het bladerdak van eeuwenoude eiken en artistieke kroonluchters kunt u genieten van een bijzonder diner waar de vergeten groentes uit de tijd van het bezoek van koning Willem III aan Veenklooster (1873) centraal staan. Tijdens het keningsmiel nemen verhalenvertellers u mee in het bezoek van Koning Willen III. 

Toen Baron Hector Livius van Heemstra kamerheer van Koning Willem III was, nodigde hij in 1870 zijn koning uit in Veenklooster. Het dorp Veenklooster was in rep en roer, zeker toen baron van Heemstra aankondigde dat er grootse veranderingen gingen plaatsvinden in Veenklooster. Er werd speciaal voor het bezoek een koningsweg aangelegd. Fogelsanghstate moest statiger en deftiger en het dorp moest aanzien krijgen. De koningsweg liep en loopt nog altijd van west naar oost dwars over het landgoed Fogelsanghstate, als het ware dóór de entreehal van het indrukwekkende landhuis heen. Pas in 1873 kwam koning Willem III naar Veenklooster. Hij kwam met de koninklijke trein die stopte in Buitenpost. Met het rijtuig van Van Heemstra reed de koning naar Veenklooster. In dit kader en in het kader van Leeuwarden culturele hoofdstad 2018 nodigt Veenklooster u uit voor een koninklijk diner.

Muziek
En wat is een Keningsmiel zonder muziek. Het Aristos Quartet bestaande uit 3 violisten en een cello zal een schitterend muziekprogramma voor u verzorgen. De bezetting van dit kwartet is internationaal en ze treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. Ook heeft het kwartet reeds opgetreden voor onze koning Willem Alexander en prins Albert van Monaco in Paleis 't Loo tijdens de opening van de tentoonstelling over Grace Kelly. Het kwartet zal o.a. het Kaiserquartet voor ons spelen, zeer toepasselijk bij het Keningsmiel. 
Het Keningsmiel zal om 17.00 uur spetterend worden geopend met een bijzondere openingsfanfare van Stravinsky door verschillende trombones. 
Tickets verkrijgbaar via website www.feankleaster.nl
U bent welkom vanaf 16.30 uur op de Brink in Veenklooster. 
Reserveer tijdig in verband met een maximum aantal plaatsen per avond. 

Farm & Country Fair 22 tot en met 24 juni Gelderland Aalten

Gezellig en educatief belevenisfestival voor elke leeftijd met het platteland in de hoofdrol. Met duizenden dieren en vele honderden mooie winkels met een enorme variatie aan prachtige producten Van 22 t/m 24 juni vindt de 23e Farm & Country Fair in Aalten plaats.

De enige countryfair gebaseerd op de bekende Britse plattelandsshows, georganiseerd door een enthousiast boerengezin. Het terrein is opgedeeld in handige themapleinen en belevenisdorpen, die elk diep op hun specifieke onderwerp ingaan, zoals wol, koken en voeding, folkmuziek, machines en werktuigen, educatie, entertainment en uitgebreide dierendorpen met boerderijdieren zoals kippen, konijnen, schapen, geiten, paarden, honden. koeien.

Vliegerfeest Twente 30 juni- 1 juli Geesteren

Al vele jaren komen vele vliegeraars het eerste weekend van juli naar Twente om hun creaties te tonen. Na een ‘pauze’ van een jaar kunt je 30 juni en 1 juli weer indrukwekkende vliegercreaties in de lucht en aan de grond aanschouwen op het terrein bij Zalencentrum Spalink aan de Koelenbeekweg in Geesteren.

Het vliegerfeest is een internationaal gebeuren. De deelnemers nemen van kleine tot zeer grote vliegers mee naar Twente. Naast de vele eenlijnvliegers zijn er demonstraties van bestuurbare vliegers en kun je de vliegeraars vragen stellen over hun hobby. Er is gezorgd voor animatie, een springkussen, kinderschminken en vliegerworkshops waar de kinderen hun eigen vlieger kunnen maken.

Riddertoernooi Brederode op 30 juni en 1 juli te Santpoort Noord-Holland

Op 30 juni en 1 juli zal er op de Ruïne van Brederode te Santpoort een riddertoernooi plaatsvinden. Ridders te paard, middeleeuwse handelaren en zwaardgevechten zullen de prachtige ruïne tot leven brengen. Grijp de kans aan om oog in oog te staan met ridders of jonkvrouwen! 
Ook Vrouwe Jolande de Lalaing zal wederom aanwezig zijn in de toren, net als Aagje de vertelster die het verhaal van Jacques, de ongeslagen toernooiridder, zal vertellen. Komt naar Brederode voor een fantastische dag met verschillende vormen van vermaak en vertier.

Bezoek de Facebookpagina

 


16 juli KRO-NCRV Welkomstborrel Nijmeegse Vierdaagse (Gelderland)

Wandelt u de Vierdaagse van Nijmegen en bent u KRO of NCRV lid? Dan krijgt u van ons iets extra's! Begin het evenement gezellig samen met andere KRO en NCRV leden op de welkomstborrel 16 juli! Samen met één introducé kunt u zich hiervoor GRATIS aanmelden. Aanmelden kan via KRO.nl of NCRV.nl, voor 30 juni! Inclusief: uniek wandelshirt, goodiebag en consumptiebonnen.

Midzomerfair Langedijk 28 juli Langedijk Noord-Holland

Tip: leuk voor met de kids!

Zaterdag 28 juli wordt van 11.00 tot 21.00 uur de Midzomerfair Langedijk gehouden bij speelpark de Swaan. Het leukste dagje uit voor het hele gezin. Klim- en klauterplezier, tokkelbaan, bungee trampolines, ponyrijden, braderie, lekker eten en drinken, entertainment

Wartenster Wetter Wille 15-16 september Friesland Warten

Wartenster Wetter Wille is een 2 jarig terugkerend evenement. Dit jaar gehouden op 15 en 16 september. ​Een vloot van historische schepen als skûtsjes, notarisbootjes, opdrukkertjes en sleepboten, veelal in het verleden gebouwd op één van der Wartenster werven.

Optredens van shanty-koren en dweilorkesten, een candlelightshow genieten van straattheater, theater op locatie, exposities, demonstraties van ambachten waaronder palingroken, en tal van andere sportieve activiteiten vormen de ingrediënten van Wartenster Wetter Wille.