Home » Uitjes » Evenementen » Evenement

Evenement


Middeleeuws Festijn Vaassen 4 en 5 mei Vaassen (Gelderland)

Op en rond kasteel Cannenburch in het Gelderse Vaassen noordelijk van Apeldoorn herleven zaterdag 4 en zondag 5 mei middeleeuwse tijden. Op de vijfde editie van dit Middeleeuwse Festijn staan kinderen centraal. Beide dagen kan iedereen er genieten van 11.00 t/m 17.00 uur.


Zaans Bokketochie 18 en 19 mei 2019

Zaans Bokketochie Zaanstreek (Noord-Holland) op 18 en 19 mei 

18 & 19 Mei gaan we weer op de fiets door de Zaanstreek. In elk deelnemend café worden meerdere bockbieren geschonken. Ook zal er live muziek aanwezig zijn. Er is geen verplicht begin en eindpunt. In elk café kun je de stempelkaart ophalen en inleveren. Deelname is gratis.


Lentefeest The Lodge op 19 mei Gilze (Noord-Brabant)


Op Zondag 19 Mei van 12.00-20.00 uur is het weer zo ver: Het Lentefeest bij The Lodge.

Er zijn deze dag diverse demonstraties zoals kogels gieten en smeden.
Laat de toekomst voorspellen door waarzegster Corina onder het genot van een kopje verse muntthee.
Djembé speler Koko nodigt u uit om mee te jammen op de Afrikaanse trommel, het Afrika gevoel ten top! 

Op het buitenpodium is live- muziek van band Shoreline én dit jaar hebben we "Crocodile Dundee " Ferry Torrez weer kunnen strikken met zijn reptielenshow. In een natuurlijke presentatie met wederzijds respect toont Ferry zijn alligators en reuzenslangen.

Wie nog niet genoeg heeft van slangen kan een "Meet and greet" bijwonen.
Liever iets aaibaarder? Dan ga je toch op de foto met een van de uilen die aanwezig zijn.

De kleintjes kunnen zich uitleven op een van de vele springkussens, zich laten schminken én zij mogen een ritje maken op de rug van een echte kameel 
In The Lodge is een theater opgesteld waar zij een "Lucky Luke" film kunnen bekijken.

Voor de lekkere trek zijn er hamburgers, frietjes en snacks verkrijgbaar.

"een avontuurlijk dagje uit voor het hele gezin"
The Lodge, Alphensebaan `14 Gilze www.lodge.nl

De entree voor deze dag bedraagt € 5,- Kinderen tot en met 5 jaar zijn gratis.
*Programma onder voorbehoud.*

- Live- muziek
- Demonstraties
- Rodeostier
- Djembé workshop
- Schminken
- Springkussens
- Reptielenshow 
- Meet and greet met slangen.
- Gezellig terras.
- Meet and greet met slangen en uilen
- En nog veel meer......


Het Italië evenement Kasteel de Haar Haarzuilens (Utrecht) op 24 mei met 50% korting !

Kom vrijdag 24 mei 2019 naar het Italië Evenement in de prachtige tuinen van Kasteel de Haar in Haarzuilens. Waan je in Italië en zie, proef en hoor La Dolce Vita!

Het Italië Evenement, Smaak & Stijl, zal net als voorgaande edities plaatsvinden in de tuinen van Kasteel de Haar in Haarzuilens. Elk jaar komen er meer dan 26.000 bezoekers richting het mooiste evenement van het jaar. 
Het programma voor dit jaar is nog niet bekend. Maar verwacht net als bij iedere editie mode, zonnige terrassen, veel muziek, proeverijen, kookworkshops, design, kunst, vakanties, wijnen, bieren en auto’s. Het kasteel is ook zonder het evenement meer dan een bezoek waard. Tijdens het evenement kan je de parken en tuinen vrij bezoeken. Het kasteel is tijdens het evenement ook open voor rondleidingen, tegen gereduceerd tarief.

 


Alkmaar (Noord-Holland) Pride op 25 mei

''Celebrate'' het thema dit jaar van de Alkmaar Pride.

Al 10 jaar organiseert het Alkmaar Pride en COC NHN in samenwerking met Café 't Hartje de wel bekende grachtenparade door de prachtige Alkmaarse grachten dat eindigt met een groot feest op het Waagplein

Dit jaar wordt er weer groots uitgepakt met live optredens van oa Roy Donders, Samantha Steenwijk en Tom Haver.

Een evenement dat in de eerste plaats is ontstaan om de acceptatie van transgenders, lesbisch-, homo- en biseksuele bewoners uit Alkmaarder en omstreken te vergroten maar tegenwoordig ook zeker om er met zijn alle een groot liefde vol feest van te maken; let's celebrate!

meer informatie over en rond dit evenement is te vinden op www.alkmaarpride.nl en www.waagplein.nl


Franse Feesten in Kruisland (Noord Brabant) 26 mei


Needle Art Tattoo Convention te Gorinchem (Zuid-Holland) van 31 mei tot en met 2 juni 2019

Dit wordt alweer de 20e editie van de Needle Art Tattoo Conventie! Dit spectaculaire evenement is niet alleen het gezelligste maar ook het langstlopende van Nederland waar alles te vinden is op het gebied van tatoeëren en andere vormen van (lichaams)kunst. Bezoekers van alle leeftijden zijn welkom en kunnen zich uitstekend vermaken met een keur aan (Inter)nationale shows, acts, entertainment en ruim 250 tattoo artiesten die graag hun specialiteit demonstreren. De jongste bezoekers kunnen net als papa en mama naar huis met een stoere glitter- of airbrush tattoo.


Balloonfair Staphorst op (Overijssel) 12 juli

Op vrijdagavond 12 juli zullen, wanneer de weersomstandigheden het toelaten, maximaal 35 heteluchtballonnen gaan opstijgen vanaf de ijsbaan achter de manege in Staphorst. Er zullen verschillende formaten ballonnen gaan opstijgen en ook een aantal special shapes. Nieuw dit jaar zijn de helikoptervluchten!


Wartenster Wetter Wille in Warten (Friesland) op 19 en 20 september

Wartenster Wetter Wille is een 2 jarig terugkerend evenement.
​Een vloot van historische schepen als skûtsjes, notarisbootjes, opdrukkertjes en sleepboten, veelal in het verleden. Optredens van shantykoren en dweilorkesten, een candlelightshow genieten van straattheater, theater op locatie, exposities, demonstraties van ambachten waaronder palingroken, en tal van andere sportieve activiteiten vormen de ingrediënten van Wartenster Wetter Wille.

Bekijk de Facebookpagina van dit evenement

Bezoek het Twitter account van Wartenster Wetter Wille

 


Pluk & Oogstfeest op 13 oktober Mill (Noord-Brabant)

Zondag, 13 okt 2019 11:00 – 18:00
Locatie: Kasteel Tongelaar, Tongelaar 12, Mill
Categorie: Feest
Om de herfst te verwelkomen is Kasteel Tongelaar van Brabants Landschap een hele zondag lang het decor voor een culinair oogstfeest, met eerlijk en lokaal eten, een Smaakmarkt van producenten uit de regio, wildpluk-wandelingen en live-cooking. Op het binnenplein kun je lekker eten van het Buffet des Overvloeds. Het historische bakhuisje is in gebruik door de bakker en in de boomgaard mogen kinderen zelf appels plukken en moes maken. Er zijn ezeltjes, pony's, natuurknutsel-activiteiten en muziek.

Het Pluk & Oogstfeest is een gratis herfstfestival en iedereen is welkom!

Zondag, 13 okt 2019, autonavigatie: Parkeerplaats Kasteel Tongelaar Hoogedijk Mill invoeren!
Informatie:

mail@plukenoogstfeest.nl
www.plukenoogstfeest.nl
www.kasteeltongelaar.nl