Home » Uitjes » Evenementen » Evenement

Evenement


Pasar Malam Harderwijk 20 en 21 oktober Harderwijk

Laat u tijdens de Pasar Malam Harderwijk, zaterdag en zondag, 20 en 21 oktober  verrassen door de rustieke Aziatische sfeer, voortreffelijk exotisch eten, swingende muziek en indrukwekkende dansshows en vele kramen. Twee dagen lang is deze oriëntaalse jaarmarkt dé ontmoetingsplek voor iedereen die open staat voor de warme Indische cultuur. U bent van harte welkom.

Kinderevenement Doe's Gek 25 tot en met 28 oktober Zwolle (Overijssel)

Voor het tweede jaar op rij wordt Doe's Gek georganiseerd. Vorig jaar hebben ruim 9000 kinderen zich uitgeleefd in de IJsselhallen te Zwolle, waar het evenement plaatsvindt. Het terrein is maar liefst 15.000 m2, dus er is veel ruimte om te spelen en 'lekker gek' te doen. Is het niet op het speelgoedplein, dan is het wel op de trampolines of tijdens een meet and greet met YouTubesterren. Doe's Gek wordt in de herfstvakantie (25 tot en met 28 oktober 2018) georganiseerd.

Met Doe's gek slaan het Organisatieteam BV en de IJsselhallen in Zwolle de handen ineen om een heus kinderparadijs te creëren. Denk hierbij aan een LEGO bouwplaats van 5000m2, een gamehal, mini kermis, hindernissenbaan en zelfs pannavoetbalkooien. En dat is slechts een tipje van de sluier. Zo speelt Doe's Gek altijd in op huidige trends onder kinderen. Dus dit jaar mag de Musical.ly stand (red: populaire karaoke-app) niet ontbreken!

Plezier voor jong en oud
De organisatie streeft naar een prikkelend, overdekt evenement. Een evenement dat zelfs de druilerigste herfstdag kleur geeft. Waar je niets merkt van regen en kou. Integendeel, jong en oud vergeet 'de echte wereld' al snel. Want naast het sporten, bouwen en gamen valt er nog veel meer te beleven. Na alle actie is het tijd voor rust, die je vindt tijdens een liveshow of in de mini bioscoop. Zo blijft het evenement veelzijdig en leuk, zelfs voor de ouders. 

Ontmoet al je helden
De Meet & Greet met Youtubesterren, Nina Schotpoort, ClonneyGames, HUGO en Emma Keuven is slechts een voorbeeld van de gekke, spontane ontmoetingen op Doe's Gek. Er lopen ook dinosauriërs rond, je kunt je eigen koekjes bakken en je kunt vrienden worden met een 70-tal dieren in de kinderboerderij. Als kers op de taart kun je op de foto met de mascotte van het evenement: Bobo. Een leuke herinnering aan een doldwaas dagje uit!

Doe's Gek richt zich op kinderen van 4 tot en met 14 jaar. Alle attracties zijn bij de entreeprijs inbegrepen. 

Facebook pagina Doe's Gek


Halloween Fright Night 27 oktober Kruiningen (Zeeland)

Zaterdag 27 oktober organiseert het Comité Spooktocht Kruiningen weer haar jaarlijkse halloweentochten. Ook dit jaar weer met een toch voor oudere kinderen vanaf 10 jaar (adviesleeftijd vanaf 14 jaar) en volwassenen. U ben allen van harte welkom om deel te nemen aan deze halloweentocht met als thema horror films en series. 

Tijdens deze tocht van 3,5 kilometer door het dorp Kruiningen wordt u getest op uw stalen zenuwen door verschillende karakters uit bekende en onbekende horrorfilms en series.

Facebookpagina Spooktocht Kruiningen


Eurospoor2018, Internationaal Modelspoor Evenement 9,10 en 11 november Utrecht (Utrecht)

In drie enorme Jaarbeurshallen te Utrecht vindt u van 9 tot en met 11 november 2018 een keur aan binnen- en buitenlandse modelspoorbanen. Minstens 50 van de mooiste banen. Dit jaar met modelbanen uit België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Zwitserland en natuurlijk ook uit Nederland. 

Daarnaast is er een enorme modelspoormarkt van ongekende grootte. Ook aanwezig zijn kleinserie fabrikanten en winkeliers met nieuw materiaal. 

Kinderen kunnen zelf banen bedienen of een ritje maken in een heuse trein. Eurospoor betekent drie dagen genieten van alles wat er op modelspoorgebied te beleven valt. Ook zonder zelf actief met de modelspoorhobby bezig te zijn is het een lust voor het oog om prachtige werkende miniatuurspoorbanen te zien. Eurospoor is een dagvullend evenement voor wie eens wat anders wil. 

En wie van treinen houdt zal Eurospoor zeker niet overslaan! Kom kijken, genieten en kopen op Eurospoor2018 in de Jaarbeurs te Utrecht.

Facebook Eurospoor2018, Internationaal Modelspoor Evenement

Twitter Eurospoor2018, Internationaal Modelspoor Evenement 

Openingstijden:
Vrijdag 9 november van 10.00 tot 18.00 uur 
Zaterdag 10 november van 09.30 tot 17.30 uur 
Zondag 11 november van 09.30 tot 17.00 uur


Gees in Wintersfeer 2018 (Gees Drenthe) op 23 en 24 november

Op 23 en 24 november vindt in Gees wederom het evenement 'Gees in Wintersfeer' plaats. Tijdens dit evenement is het prachtige dorp Gees, met zijn karakteristieke Saksische boerderijen, omgetoverd in een sfeervol verlicht wintersdorp. De route leidt u langs authentieke boerderijen, waarvan velen de baanderdeuren van hun schuur of deel open stellen voor bezoek en waarin allerlei actitiveiten worden georganiseerd.

Wat heeft 'Gees in Wintersfeer' u te bieden? Op beide dagen, zowel binnen als buiten, doorlopend muziek, kunst en cultuur. Op het programma staat o.a. het straattheater van Die Luyden van 't Hooge Veene, een demonstratie bezembinden, een bierproeverij en natuurlijk nog veel meer. De plaatselijke ondernemers doen op verrassende wijze mee en bieden aan: woondecoraties, meubels, woontrends, antiek en collectables uit Engeland, een Engelse kerstshow en live gezongen Christmas Carols, brocante, vlees van de Bonte Bentheimers, kunst, kleding, sieraden en andere woonaccessoires om uw huis verder sfeervol in te richten voor de koude en donkere dagen die gaan komen. In de dorpskeuken kunt u weer terecht voor allerlei door de dorpsbewoners zelfgemaakte lekkernijen. 

Het dorp is tijdens het evenement afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er worden huifkarren ingezet om bezoekers te vervoeren naar de diverse plaatsen op de route. Er hoeft geen entree betaald te worden en ook het parkeren is gratis. Voor mindervaliden zijn gehandicaptenplaatsen aanwezig. Bij aanvangst kunt u de verkeersregelaars of ondernemers vragen om een gratis programmaboekje. 

'Gees in wintersfeer' is op vrijdag 23 november te bezoeken tussen 16.00 en 21.00 uur en op zaterdag 24 november tussen 13.00 en 21.00 uur.

Facebookpagina Gees in wintersfeer

Graag tot ziens in Gees!


8 december Leiden Zuid Holland International Military Christmas Taptoe

De 4e editie van de Taptoe wordt gehouden op zaterdag 8 december 2018. Om dit evenement een goede toekomst te bieden is besloten om het bij een 1-daagse taptoe te houden. Het aantal zitplaatsen zal tijdens de voorstellingen worden uitgebreid. Net zoals andere jaren is er ’s middags een matinee voor gehandicapten en mindervalide en ’s avonds de grote show. Wij willen dat iedereen de kans krijgt kennis te maken met de Taptoe. Bekende muziekkorpsen uit onze regio en een aantal muziekkorpsen uit het buitenland, demonstratie teams, dansers, kerstdecor, zang en uiteraard de Kerstman met zijn gevolg, zullen gedurende de show samen een prachtig performant geven. Het publiek zal tijdens de show gefascineerd raken. Het wordt een showspektakel met een prachtig decor in stijl, lichteffecten, geluid en muziek. 

Locatie 
ECC Holiday Inn aan de Haagse Schouwweg 10 te Leiden .

Programma
Het programma ziet er als volgt uit:

Avondshow
• zaterdagavond 8 december 2018 20.00-23.00 uur
Het avondprogramma beloofd een spektakel te worden met veel passie voor muziek,zang,mars, dans en show,een taptoe met verrassende en veelzijdige elementen.

Optredens – in willekeurige volgorde – door o.a.
K & G (NL), The Band of Liberation & Pipes (NL), Pegasus Pipes & Drums (NL), Rijnmond Band Schiedam (NL), Charles Dickens Orkest (NL), Bandje “Verbrassing” (NL), Band & Drums of the Cheshire Constabulary (UK), Violist Pouya Azimi (NL), Dansgroep Codarts (NL), singer Emma Brown (UK). 
(Programma onder voorbehoud)

Prijzen tickets:
Avondshow zaterdag 8 december: € 25,- p.p.*
* dit is inclusief koffie/thee/drankje en parkeergeld.
Na betaling ontvangt u de ticket(s) in uw mailbox.

VVV Leiden
Vanaf heden zijn de tickets voor de avondshow ook te verkrijgen bij het VVV aan de Stationsweg 26 te Leiden.

Voor aanvang van de Taptoe zijn kaarten verkrijgbaar bij de kassa en tevens via onderstaande button.


Vakantiebeurs Limburg op 9 december in Sittard

Zondag 9 december 2018 beleeft u weer een dag vol inspiratie bij Vakantiebeurs Limburg. Laat u door reisspecialisten informeren over o.a. vliegreizen, busexcursiereizen, cruises, wintersport, glamping, verre reizen en jongerenreizen. Dit jaar nog meer exposanten én nieuwe exposanten! Dat betekent nóg meer inspiratie, beleving en uiteraard weer mooie prijzen. Bent u erbij?

Facebookpagina Vakantiebeurs Limburg