Home » Uitjes » Evenementen » Festival

Festival


Boeskool is Lös van 21 tot en met 26 augustus Oldenzaal (Overijssel)

Het Oldenzaalse zomerfeest " De Boeskool is Lös", met 170.000 bezoekers, maakt zich op voor de 48e editie. Grootser, diverser en gezelliger dan ooit te voren!

6 dagen lang is Oldenzaal in de ban van het zomerfeest. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat is er voor jong en oud van alles te beleven. Zo zijn er o.a. extra koopavonden, een braderie met 250 stands, culinaire hoogstandjes in o.a. de 'Palthe Foodyard', diverse sportactiviteiten, een kinderrommelmarkt, straatartiesten, het Boeskool Megapark, veel gezellige terrasjes, de handwerkmarkt, de kunstmarkt en nog heel, héél veel meer!

Naast alle activiteiten is er ook dit jaar weer veel aandacht voor muziek, show & dans. Optredens zijn er op liefst 7 podia met spetterende optredens van o.a. Johnny 500, Party Animals, Ran-D, Danny de Munk, Q-music the party, Vinchenzo, Kimberly, Chris van den Heuvel, Tilt, Popgunnn, Feestnation, Carrie ten Napel, Dance Centre Lisa, 5x Eshuis, PPM Band, Koninklijke Harmonie St. Joseph, Rob Toonen, Theo Driessen, Nick Nicolay, Laura van der Stoep, Jolein van der Tuin, Debby Mureau, Tommie Christiaan, Bonkenbargkapel, Big Fun Showband en vele, vele anderen!

En natuurlijk is er ook aan de jonge 'Boeskool bezoekers' gedacht! Bij de trots van Oldenzaal, de Plechelmus-Basiliek, is er van alles te beleven met o.a. de FC Twente Kidsclub en het Rabo-Kinderdorp. De plaatselijke dansschool zal overdag acte de présence geven met als afsluiting spetterende dansshows en optredens op het bisschopsplein.

Het zomerfeest wordt traditioneel op de Boeskool-zondag 'lekker sportief' afgesloten. Met in en rond het centrum de Boeskoolloop voor alle leeftijden en de jaarlijkse wielerwedstrijd. Kijk voor meer informatie, het complete programma en de tijden op de Facebookpagina of op www.boeskoolislos.nl.

Wanneer
• 21 augustus | 19:30 - 23:00 uur
• 22 augustus | 08:00 - 00:00 uur
• 23 augustus | 08:00 - 00:00 uur
• 24 augustus | 08:00 - 01:00 uur
• 25 augustus | 08:00 - 01:00 uur
• 26 augustus | 11:00 - 20:30 uur

Prijzen
• Gratis Entreeprijs

Locatie
• Centrum Oldenzaal
Groote Markt, 7571 EC Oldenzaal

Facebook Boeskool is Lös

Twitter Boeskool is Lös

 


FOREVER YOUNG FESTIVAL op 22 augustus 2018 Almere Flevoland

Naast alle festivals voor jongeren hebben nu ook de senioren hun eigen feestje; het Forever Young Festival op 22 augustus in Almere. Er is heel veel te beleven tijdens dit mooie evenement, waar tienduizend mensen worden verwacht. Op acht plekken vinden grotendeels overdekte activiteiten plaats. Theater, muziek, straatartiesten, workshops, een nostalgische kermis en ook de inwendige mens wordt niet vergeten. Bijzonder is dat voor de toegang niet betaald hoeft te worden. De organiserende stichting wil zoveel mogelijk oudere mensen bij elkaar brengen om ze een plezierige dag te bezorgen. Sponsors maken dit financieel mogelijk. Bezoekers moeten wel minimaal 65 jaar zijn. Eventuele jongere mantelzorgers mogen ook mee naar binnen. Iedere bezoeker dient in het bezit zijn van een toegangskaart.

Bestel nu uw gratis toegangskaarten 

Bekijk hier de promo video van het festival

Facebook pagina van het festival

Nacht van het witte doek te Deurne

Gratis openluchtfilmfestival Nacht van het witte doek van 24 tot en met 26 augustus te Deurne Noord -Brabant

Het programma van Nacht van het Witte Doek 2018 kent weer aantal verrassingen. Allereerst is er een zomer voorprogramma, met buitenfilms in de tuin van De Wieger op de zaterdagen 4 en 11 augustus en een Vriendenfilm op zaterdag 18 augustus. Dan op donderdagavond 23 augustus op de terrassen rond de markt voor het eerst De Grote Terras Film Quiz. Het festival opent op vrijdagavond met muziek van Sukaria en daarna de film "Passengers" Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er dan totaal 25 films op 16 locaties te zien. Voor de kinderen op zaterdag "Kunst op Straat" en op zondag Deurne's Got Talent en het grote culinaire event "Taste Sensation". En niet te vereten "De Nacht Draait Door" op zaterdag met bijzondere gasten. Genoeg om dit weekend met het programmaboekje in de hand voor ieder iets bijzonders aan te kruisen en te bezoeken. Geniet er van.

Facebook pagina nacht van het witte doek


Benefiet Festival voor School in Gambia 8 september Onstwedde Groningen

8 september organiseert stichting Just Let It Happen haar 2e benefietconcert voor de bouw van de school in het dorpje Sukuta Sanchaba, Gambia. Deze keer wel op een hele bijzondere locatie, namelijk de koeienstal van bio-boerderij Landleven. De hele dag is er een breed aanbod aan muziek en activiteiten. 

Alles voor deze dag hebben we gratis gekregen. De locatie is aangeboden door bio-boerderij Landleven, de artiesten treden gratis op en een grote groep vrijwilligers zorgt dat de dag soepel verloopt. Al het geld dat we deze dag ophalen met de donaties gaat rechtstreeks naar het project toe. 

Kom je ook?

De volgende artiesten treden deze dag onder andere op:

Jan Henk de Groot (www.janhenkdegroot.nl)
Nicole Wairata (www.facebook.com/nicolewairatamusic) 
De Groningse band Swinder (www.swinder.nl/) 
Dra Diarra van de band Dramali (www.dramali.nl/dra-diarra)
Ebou van Boka de Banjul (www.facebook.com/BokaDeBanjul)
Mr. Richard (www.mrrichard.bandcamp.com)
Just Us (www.facebook.com/Countryduo-Just-Us)
FFWNN Koor (www.ffwnn.nl)
Afrikaanse band Kadung
Elaine van Akkeren
Jasmijn Koor 
Koperquintet van Jeduthun
Vivian Majoor
Job Jan ten Horn
Harvey Marcera
En anderen.......

+ allerlei aanvullende activiteiten zoals een filmpresentatie van het schoolproject, kinderactiviteiten, een rondleiding langs de bio-kaasmakerij en stallen, lekker eten en drinken, en een One Big Family Finale

De entree is gratis, al uw donaties zijn welkom!

Hapjes, drankjes & maaltijden te koop.

Kijk op onze website voor meer informatie over het project, het hele programma en om de trailer te bekijken. 

Facebookpagina van dit festival


Castle of Love 2018 op 22 en 23 september Kerkrade (Limburg)

Castle Of Love Festival is voor het 13e jaar op rij terug! Op zaterdag 22 en zondag 23 september is het middeleeuwse Kasteel Erenstein in Kerkrade wederom het decor van Castle Of Love – het gezelligste dance-event van Limburg!

Dit jaar kun je genieten van ruim 70 dj's die het historische landgoed omtoveren tot één groot dancespektakel. Nieuwe area's, bijzondere decoratie én 100% drooggarantie: elke stage is overdekt.

Psst... onze beroemde area in het bos keert terug!

Facebookpagina Castle of Love

 


BinnensteBuiten Festival 2018 op 22 en 23 september in Bunnik (Utrecht)

BinnensteBuiten is het dagelijkse lifestyle-programma van KRO-NCRV, dit is elke werkdag te zien om 18:50 op NPO 2. Het programma geeft iedere dag inspiratie om aangenaam, gezond en duurzaam te lezen! Op 22 en 23 september is het BinnensteBuiten Festival op Fort Rijnauwen in Bunnik. 

Een bezoekje aan het BinnensteBuiten Festival staat garant voor lekker eten en drinken, muziek, lifestyle en tuin en natuur. Een gegarandeerd leuk dagje uit voor het hele gezin. Geniet van leuke optredens, krijg tuinadvies van Martin Stuger of leer koken en kom proeven bij chef-koks Alain Caron, Leon Mazairac, Ramon Brugman, Sharon de Miranda en Nadia Zerouali. En nog veel meer! Kijk voor meer informatie op de website (zie button onder dit artikel)

Wie weet komt u ook nog op tv, want tijdens het festivalweekend worden opnames gemaakt.


Halloweenfair West-Friesland Festival op 21 en 22 oktober Bovenkarspel

Begin de Herfstvakantie met "Halloweenfair West-Friesland."

Halloweenfair West-Friesland, ondertussen een begrip in West-Friesland (NH), gaat tijdens de Herfstvakantie op 20 en 21 oktober alweer voor de vierde maal van start op de camping De Gouwe Stek" Gouw 11 ,1601 BS in Bovenkarspel. 

Het terrein wordt omgetoverd tot een "Halloween Wereld" waar jong en oud vele uurtjes zoet kunnen zijn. Dit om weer duizenden bezoekers uit heel Nederland te kunnen ontvangen en te vermaken. Een beetje eng, maar met een knipoog.

Met een super gezellige (avond)braderie met 50 standhouders, lekker eten, live entertainment, figuranten en bijna 20 activiteiten zoals "Pompoen boogschieten", "Chemisch graaien" en "Bot vangen". 

Met Marshmallows roosteren, schminken en een nieuw, spannend spookdoolhof wat zaterdagavond, samen met het sfeervol verlichte terrein voor de volwassenen, een beetje spannender zal zijn.

Ook kun je kans maken op de befaamde Koentje Pompoentje bokaal met 
de Miss & Mr. Halloweenverkiezing" of win een leuke prijs met "pompoen snijden".

Facebookpagina Halloweenfair

Volwassenen €3,50/Kinderen vrij Entree/Stempelkaart €3,50

Zaterdag 13 - 21 uur
Zondag 11 -18 uur


Plaats hier ook gratis jouw festival. Zoek je een festival ? Bekijk dan de handige links naar specialistische websites over festivals.