Home » Uitjes » Evenementen » Festival

Festival

Plaats hier ook gratis jouw festival. Zoek je een festival ? Bekijk dan de handige links naar specialistische websites over festivals.   


FESTIVAL JAZZ & SO: Gespecialiseerd in alle stijlen in Zutphen

op 26 en 27 oktober

In het weekend 26-27 oktober staat de compacte historisch binnenstad van Zutphen voor de 3e keer in successie in het teken van de jazz. Van welke jazzstijl? Van vele, zeggen de organisatoren. Want, waar de meeste festivals gespecialiseerd zijn in één stijl (blues, oude stijl, boogie woogie, modern), biedt dit Zutphense festival een brede mix van allerlei jazzstijlen en zelfs van stijlen die je misschien geen jazz mag noemen, maar die er wel degelijk aan verwant zijn De naam Jazz & So is vier jaar geleden heel bewust gekozen; die “So” staat voor de semi-jazz.

Het grote voordeel van deze opzet: op het Zutphense festival, met liefst 35 bands op 27 locaties, vind je altijd wel iets van je gading.
Op de (markt)zaterdagmiddag zijn er fraai geüniformeerde street parade-bands en een dansgroep in het centrum en op (koop)zondag is er een dagprogramma vanaf een koffie/lunch-concert om 11.30 u. door Sweet Silver en Co bij Hotel ’s Gravenhof tot een swingend orgelconcert (van Bach tot Beatles) om 20.00 u. op het Bader-orgel van de Walburgiskerk door niemand minder dan Bert van den Brink, een fenomeen op dit instrument, die speelde met grootheden als Chet Baker en Toots Tielemans.
Daar tussenin, van 14.00 tot 18.00 u. kun je terecht op heel veel gezellige plekjes.
Je gaat naar De Korenbeurs waar pianist Mr. Big Hand Tom de piano teistert met waanzinnige boogies. Of je gaat naar Het Atrium voor authentieke –prima dansbare- Afro Cuban Jazz door het trio Jorge Martinez Galan. En als je kans ziet je naar binnen te wurmen bij het altijd stampvolle café De Deur, zal je moeite ruimschoots beloond worden door de Boogie Blues Brothers met country blues en rock & roll.
Ook de New Orleans/Dixieland-liefhebbers worden op hun wenken bediend door
Lolla Palooza, Fetze’s Dixieland Jazzband, de Diksie Krekkers en het huisorkest van
Jazz & So, de Old Iezer Jazz Band. En ook deze dag zijn streetparade-bands en een dansgroep te bewonderen.
Aan het eind van de dag lekker een hapje eten, met als extra gerecht een heerlijk stukje jazz? Vanaf 17.30 u. kun je voor dinnerjazz terecht bij Wijnbar Nic & Ik, Rest. Olive en Rest. by Chiel.
En op je diner (en 2 heel bijzondere concerten) na, is het allemaal gratis, al wordt een vrijwillige bijdrage aan een van de collectanten op prijs gesteld.
Alle info: www.jazzandsozutphen.nl (zoek bij festival)


IMPAKT Festival 2019 op 30 oktober tot en met 3 november te Utrecht (Utrecht)

Speculative Interfaces onderzoekt de toekomst van de interface. De interface is het platform waarop onze interactie met technologie plaatsvindt en daarmee heeft de ontwikkeling van de interface een grote invloed op hoe onze wereld er in de toekomst uit zal zien. Welke nieuwe mogelijkheden ontstaan er als we dankzij de ontwikkeling van de interfaces makkelijker en efficiënter kunnen communiceren met technologie? En wat gebeurt als interfaces steeds meer geïntegreerd worden in ons lichaam, onzichtbaar worden en met ons versmelten? Als we interfaces beschouwen als extensies van ons lichaam, hoe kunnen we ze dan gebruiken om te zorgen dat mensen met een beperking beter aan onze samenleving kunnen deelnemen? Hoe wordt het ontwerp van een interface gebruikt om controle uit te oefenen en gebruikers te sturen en te beïnvloeden? Welke invloed zal de interface van de toekomst hebben op de menselijke autonomie, samenleving en machtsstructuren?
Dit alles kun je zien en meemaken in een vijfdaags programma van kunst, technologie en mediacultuur. Ga naar de website voor meer informatie over de verschillende performances, tentoonstellingen, presentaties, discussies en meer.


Western Experience 2020 op 25 en 26 januari Den Bosch (Noord-Brabant)

Het grootste allround Country & Western festival van Europa komt weer naar Brabanthallen 's-Hertogenbosch. Op 25 en 26januari vindt de 25e jubileum editie van Western Experience plaats, waar je alles vindt uit de tijd van het Wilde Westen.

Het thema Western komt overal terug
Tijdens de Western Experience ervaar je Western in vele facetten. Zo tref je onder andere: countrymuziek, Western riding, Indiaanse PowWow dansen, line dancing, American wheels (auto's en trucks).

Western Markt
Zoals ieder jaar kun je tijdens Western Experience ook genieten van de grootste Western Markt van Europa met meer dan 80 stands voor originele en bijzondere country en Western kleding, kunst, muziek, meubelen en accessoires.

Facebookpagina Western Experience 2020
Openingstijden
Zaterdag 25 januari 2020 10.00 - 21.00 uur
Zondag 26 januari 2020 10.00 - 18.00 uur