Home » Uitjes » Evenementen » Festival

Festival

Plaats hier ook gratis jouw festival. Zoek je een festival ? Bekijk dan de handige links naar specialistische websites over festivals.   


Vingerhoeds Midzomer Festival Oirschot (Noord-Brabant) op 22 juni

Op de binnenplaats van Café Vingerhoeds vindt het Vingerhoeds Midzomer Festival Oirschot plaats. Een gratis live muziekfestival van 14.30 tot 23.30 uur met regionale bands en artiesten. Een gezellig klein popfestival met livemuziek uit de regio.

Even de drukke wereld uitstappen. Vooraan staan bij jouw favoriete band. Lekker dansen, of op een afstandje toekijken hoe de zon langzaam ondergaat. Met een lekker drankje in de hand genieten van pure livemuziek in een ontspannen sfeer. De kinderen zichzelf ondertussen verliezend in de fijne speeltuin. Even toe aan een break? Dan bestel je uiteraard een van de vele culinaire hoogstandjes bij onze befaamde gastheer.

Kortom, bourgondisch genieten op de sfeervolle binnenplaats van Café Vingerhoeds. En toch gratis toegang. Dát is het Vingerhoeds Midzomer Festival...


Midsummer Bluesnight 2019 Mechelen (Limburg) 29 juni

Op zaterdag 29 juni 2019 staat, in het uiterste zuiden van Zuid-Limburg, alweer de elfde editie van Midsummer Bluesnight gepland. Na een zeer succesvolle 10e editie, die 2 mooie avonden opleverde en voor de 5e keer plaats vond in SpeciaalBieren Café In de Kroeën te Mechelen (NL), is de tijd voorbij gevlogen en staat de 11e editie alweer voor de deur. In Mechelen is het "goed toeven" en het Blues minnende publiek weet dit inmiddels ook zeer te waarderen dus zal in 2019 Speciaalbieren Café In de Kroeën wederom omgetoverd worden tot de gezelligste 'Juke Joint' van Limburg!

ZATERDAG 29 JUNI 2019 AANVANG 20.00 UUR
(Kaarten te verkrijgen voorverkoop € 10,- en aan de avondkassa € 12,50)

Op deze avond hebben wij weer 4 fantastische bands;
BOURBON STREET
STEVEN TROCH BAND 
SINNERBOY (UK). 

Op het kleine podium in het café zal BARN & BELLE het publiek aangenaam vermaken met Americana en Rootsmusic.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar à € 10,= en aan de avondkassa voor € 12,50. 
Kaarten zijn te verkrijgen bij;
Speciaal Bieren Café In de Kroeën te Mechelen, Hoofdstraat 23, tel: 043 4551262 
Stichting Midsummer Bluesnight, Stokhem 42 Wijlre, 06 53536674.

Faceboopagina Midsummer Bluesnight


Conincx Pop te Elsloo (Limburg) op 6 juli

De 37ste editie van Conincx Pop! Een alternatief festival, gericht op de (vaak nog) onbekende bands met een goede potentie om zichzelf te kunnen bewijzen. 

Conincx Pop vindt dat iedereen die muziek kan maken een plek op het podium verdient. Daarmee schaart Conincx Pop zich achter het idee om vrouwelijke, transgender en non-binaire individuen het empowerment te geven dat zij verdienen. Dit jaar is gekozen voor een line-up van bands waarvan minimaal één van de leden een dame is.

Facebookpagina Conincx Pop


Forever Young Festival op 21 augustus Almere (Flevoland)

Het grootste en leukste 65+ festival van Nederland. Na het grandioze succes van de voorgaande twee edities vindt op woensdag 21 augustus de derde editie van het jaarlijks terugkerende Forever Young Festival plaats op de Esplanade in Almere.

Het festival, speciaal georganiseerd voor senioren, is een dag vol met muziek, theater, workshops, spel en beleving.
Het Festival heeft een zeer divers programma met bekende artiesten zoals Willeke Alberti, Ernst Daniël Smid en La Familia. 
Van zang tot dans en van cabaret tot theater, alles komt aan bod!
Forever Young Festival wordt opnieuw een geweldige belevenis voor alle bezoekers.

Het festivalterrein heeft ruim 8 venues waar de verschillende optredens en activiteiten plaatsvinden. De enorme diversiteit aan prachtige unieke spiegeltenten,
kleine theatertentjes, workshops, een reuzenrad, ludieke straatartiesten, een talentenpodium, sfeervolle aankleding en een nostalgische kermis leveren hier een bijdrage aan.
Bijna alles is overdekt en het ruime festivalterrein biedt voorzieningen voor mensen met een beperking, zodat iedereen veilig en comfortabel met een rolstoel, rollator of een scootmobiel het festival kan bezoeken.
Het belooft weer een geweldig feest te worden.

Alle activiteiten zijn erop gericht om 10.000 senioren de dag van hun leven te geven. Een dag zonder zorg én zonder zorgen. Een dag waarop men de hele dag wordt herinnerd waarom het leven leuk is
en dat er ondanks beperkingen toch een heleboel mogelijk is. En vooral ook dat men nooit alleen is, want we hebben elkaar.

Forever Young Festival is toegankelijk voor senioren van 65 jaar en ouder. Uiteraard mag er per senior een mantelzorger of familielid (18+) mee voor de begeleiding.
Voor ruim 3000 kwetsbare ouderen is het festival gratis toegankelijk. Voor de overige 7000 kaartjes wordt een kleine bijdrage van € 12,50 gevraagd.


Festival Kopje Cultuur De Vesting op z'n Kop te Steenwijk (Overijssel) op 13,14 en 15 september 2019

Steenwijk wordt het tweede weekend van september weer hét culturele hart van de regio. Het Uitfestival Kopje Cultuur neemt je mee in de cultuur van de Kop van Overijssel en ver daarbuiten. 
Het brengt Uitmarkt, Monumentendag en Straattheaterfestival samen en laat publiek van jong tot oud de cultuur beleven. 

Overal in de stad barst het van de activiteiten op het gebied van muziek, theater, dans en unieke acts. Bekijk optredens van professionele landelijke en internationale groepen, volg workshops en bezoek speciaal voor het festival gemaakte producties, activiteiten, exposities en inloopconcerten gemaakt door regionale verenigingen en amateurgroepen. 

Geniet van al het veelzijdige talent dat Steenwijk rijk is tijdens het Kopje Cultuur Festival. 
Jaarlijks wordt het bezocht door ruim 25.000 bezoekers. Het brede publiek beleeft het festival als bijzonder, feestelijk, hoogstaand en cultureel en dat allemaal gratis toegankelijk. Dat mag je niet missen!

Facebookpagina Festival kopje Cultuur


Warnsveld Open Rockfestival Zutpen (Overijssel) op 20 en 21 september

"Warnsveld Open Air meets LEGENDS of ROCK Tribute Tour" in Park Bronsbergen in Zutphen op vrijdag 20 en zaterdag 21 september met No.1 tributebands van o.a. Metallica, Guns N' Roses, Led Zeppelin, Queen, AC/DC e.v.a.


Kadepop Festival 2019 op 21 en 22 september in Groningen

Wanneer je naar Kadepop gaat, weet je zeker dat je verrast wordt door opkomend (inter)nationaal talent, maar ook zeker een aantal gevestigde namen! Het festival bestaat uit een mix van creativiteit, cultuur, entertainment en food in een stoer jasje. Het festivalterrein, het Suikerunie-terrein, draagt bij aan de unieke sfeer die Kadepop neerzet. Kortom: ongeraffineerd gesuikerd uniek. Op 21 september aanstaande wordt het Groningse festival voor de achtste keer georganiseerd. Check facebook voor de line up en koop snel je kaarten!

Facebook Kadepop Groningen