Home » Uitjes » Evenementen » Festival

FestivalJazz at The Peacock met The Vintage Five 16/12/2018 Zutphen (Gelderland)

The Vintage Five: Classic Jazz & Blues

Twee jaar geleden ook op bezoek bij Jazz at The Peacock en zondagmiddag 16 december op veler verzoek terug in Zutphen: het Groningse mainstream-kwintet The Vintage Five, dat zichzelf afficheert als vertolkers van klassieke jazz en blues
De band bestaat pas een kleine vier jaar, maar wint in een razend tempo aan populariteit. Dat zit hem vooral in het fraai harmoniserende blazersduo Bas de Jager op trompet en Hemmo Kieft op tenorsax. die daarbij vakkundig worden ondersteund door een groovende begeleiding van bas, drums en piano.
In de korte periode van z'n bestaan heeft de band kans gezien een verrukkelijk repertoire op te bouwen van toppers uit de rijke historie van jazz & blues. Een repertoire dat bovendien een grote variatie kent: krachtige swing, aangrijpende blues, gedragen ballads, alles komt voorbij. Bas de Jager blijkt behalve een begenadigde trompettist ook een vocalist van formaat en weet met zijn gedreven presentatie de aandacht van het publiek continu vast te houden. 
Bij The Vintage Five proef je de tijden van de oude jazzclubs met o.a. prachtig werk van Louis Armstrong en Duke Ellington. Een dynamisch en boeiend optreden, waarbij het moeilijk is om stil te blijven zitten. The Vintage Five: moeilijk plaatsbaar, stevig maar soepel swingend en buitengewoon boeiend!

zondag 16 december 14.30 u.
Fort Bronsbergen, Bronsbergen 25 Zutphen

Stomend Bierfestival Spoorwegmuseum op 21 december in Utrecht

Op vrijdag 21 december 2018 vindt na een succesvolle eerste editie de tweede editie van het Stomend Bierfestival Spoorwegmuseum plaats. Het Spoorwegmuseum wordt omgetoverd naar prachtige winterse sferen. Er is een echte ijsbaan, een antieke carrousel en live jazzmuziek. Start je kerstvakantie met de lekkerste nationale en internationale speciaalbiertjes uit alle windstreken en stomende jazz!

Praktische informatie:
Het Stomend Bierfestival Spoorwegmuseum vindt plaats op vrijdag 21 december van 19.00 tot 23.00 uur in het Spoorwegmuseum.

Bestel nu je ticket: 
Early Bird € 22,50 UITVERKOCHT
Regular-Bird € 24,50
Late Bird/door € 26,50

Bij je ticket inbegrepen:
➤ entree Spoorwegmuseum (Winterstation, gebruik Museumjaarkaart niet mogelijk)
➤ 4 munten
➤ biermenu 
➤ proefglas 

Meer bruisende biertjes proeven? Losse munten zijn tijdens het festival verkrijgbaar voor €3,- per stuk.

We serveren uiteraard ook heerlijke wijnen en frisdrank.


Carbidschietfestival Zutphen (Gelderland) op 31 december

KNALLEND HET JAAR UIT BIJ WIELERSPORTVERENIGING ETP ZUTPHEN 
In 2014 als 50e geplaatst op Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed . 
Carbid schieten is in de buitengebieden van Zutphen één van de vele tradities op oudejaarsdag.
Om dit spektakel toegankelijker te maken, wordt op het veldcrossterrein van de Wielersportvereniging ETP Zutphen in Zutphen dit jaar weer carbid ontstoken. Een heerlijk festijn voor jong en oud. Vonden wij dat de kinderen teveel moeite hadden met het bedienen van het mechanisme om de ontsteker te laten afgaan, dit jaar zorgen wij voor een elektronische ontsteking van het carbid zodat zij met nog meer plezier van het afsteken kunnen genieten. Kinderen kunnen onder toezicht en met behulp van vrijwilligers carbid schieten en van dichtbij aanschouwen .... 
Kom op maandag 31 december van 13.00 uur tot 17.00 uur met het hele gezin naar het terrein van de ETP en ga knallend het jaar uit!
Doffe knallen
Doffe knallen, leuke muziek en heerlijke drankjes. Dat is het carbid schieten in Zutphen. "Dit jaar de 6e editie . Wij hebben goede contacten met de Gemeente Zutphen, zorgen voor de nodige veiligheidsmaatregelen en hebben wederom dit jaar de evenementenvergunning ontvangen. Vuurwerk mag je pas vanaf 18.00 uur vuurwerk afsteken op Oudejaarsdag. 
Carbidschieten kan op oudejaarsdag op ons terrein vanaf 13.00 uur! Wij hopen dat het die dag geweldig weer is", zegt Stan Hompe namens de organisatie van Wielersportvereniging ETP Zutphen.
Vuurwerk afsteken
"Dit jaar wordt dus de 6e keer dat wij het carbid schieten organiseren in Zutphen. De algehele tendens in Nederland is dat het vuurwerk voor kinderen aan banden wordt gelegd. Wij kunnen kinderen onder begeleiding carbid laten afsteken op het veldcrossterrein van de Wielersportvereniging ETP Zutphen." Het is één van de redenen waarom vorig jaar al enkele honderden bezoekers naar het terrein togen.

Carbid schieten
"Het veilig afsteken van vuurwerk voor kinderen was eigenlijk onze eerste insteek. Daarnaast leek het ons erg leuk om gezamenlijk carbid te schieten. Dat kennen wij natuurlijk wel, dat gebeurt al veel in het buitengebied en dat wilden wij graag met z'n allen doen." Daarbij stuitte de organisatie op een klein probleem. "Het terrein ligt op de grens van de stad. Wettelijk is het alleen toegestaan om carbid te schieten in het buitengebied. Maar gelukkig hebben wij toestemming gekregen om carbid te schieten."
Gezellige happening
Het resulteerde in voorgaande jaren al in een gezellig samenzijn, onder het genot van leuke muziek en diverse hapjes en drankjes, die worden aangeboden rondom het feestterrein. Op het terrein staan kramen en tenten waar glühwein en andere lekkere drankjes verkrijgbaar zijn. " Wij hebben ongeveer 200 personen van jong tot oud mogen verwelkomen, maar daarvoor hebben wij dan ook veel reclame gemaakt", vervolgt Hompe zijn verhaal. "Wegens het succes van de afgelopen jaren , is in 2018 opnieuw een spektakel te verwachten aan de Laan naar Eme in Zutphen , die niet gaat zonder een groot aantal vrijwilligers die alles in goede veilige banen zullen leiden."
Gehoor bescherming.
Om oren tegen het teveel lawaai te beschermen stelt de organisatie via Jansen Horen en Zien gehoorbeschermers gratis ter beschikking.
Zelf carbid schieten!
Dat het een spektakel gaat worden, staat bijna wel vast. De organisatie heeft weer van alles geregeld. Naast een stellage met de 'normale' melkbussen is er voor jeugd van 8 tot 12 jaar veel vertier. "Voor hen hebben wij eigen melkbussen. De kinderen kunnen voor € 2,00 een bal kopen, die zij vervolgens zelf mogen afschieten dit jaar via de elektronische ontsteking . Zo is het ook veilig voor de kinderen. Zodra kinderen een bal kopen, zetten wij een nummer en de naam van de nieuwe eigenaar op de bal. Want na het afschieten mogen de kinderen hun bal ophalen en houden. In totaal zijn er ongeveer 300 ballen beschikbaar!"
Ook de ouderen kunnen doelgericht schieten. Voor € 2,- een bal kopen en bij doel in de grote of kleine ring de gewonnen prijs uit te betalen in consumptiemunten.

Graag tot 31 december !
Wielersportvereniging ETP Zutphen


Plaats hier ook gratis jouw festival. Zoek je een festival ? Bekijk dan de handige links naar specialistische websites over festivals.