Home » Uitjes » Evenementen » Festival

Festival

Organiseer jij in 2021 een festival? Zet het alvast op Uiridee.nl zodat iedereen zich er alvast op kan verheugen.

Plaats hier ook gratis jouw festival. Zoek je een festival ? Bekijk dan de handige links naar specialistische websites over festivals.   


YES IN MY BACKYARD - KARAVAAN FESTIVAL
6 tot en met 15 augustus Alkmaar (NH)

Karavaan Festival en Podium Victorie slaan de handen ineen voor YES IN MY BACKYARD - het bruisende zomerfestival in het Alkmaarse Victoriepark.

Van 6 t/m 15 augustus geniet je er van straattheater, concerten, tentjestheater en natuurlijk hapjes en drankjes. Blote voeten in het gras, de zon op je gezicht én geheel coronaproof! 

Naast Yes in my backyard kun je je van 6 t/m 15 augustus laten verrassen door locatietheater op 18 bijzondere locaties in regio Alkmaar.


Podium onder de Boom 15 augustus Almaar (NH)

Podium onder de Boom is een gratis (semi) akoestisch muziek, theater, dans & kunst festival met het gras als podium en een boom als enig decorstuk! Dit gratis festival brengt een mix van (akoestische) optredens door professionele, ambitieuze artiesten uit de regio en het land.

Artiesten krijgen het gras als podium en een boom als enig decorstuk. Van een intiem pianoconcert onder de slanke iep, tot een dansvoorstelling onder de grote plataan en een funkband onder de brede kastanje.
De afwezigheid van dranghekken, tribunes, podia of afgebakende zit- of staplaatsen zorgt voor bijzondere optredens en veel interactie. Het publiek zapt van boom naar boom om de verschillende voorstellingen te beleven.
De combinatie van natuur, cultuur en interactie maken dit festival uniek!


Toppers aan de lek in Lopikerkapel Beachclub Klein Scheveningen (Utrecht) op 4 september 2021

Festival aan de lek met Nederlandstalige zangers. Onder andere Django Wagner, Wolter Kroes, Danny Froger, en vele meer.


Glamour aan de Noordzee in Vlissingen bij Film by the Sea 10-19 september

De zomer staat weer voor de deur maar er is nog veel onzekerheid of de reislustige Nederlander weer de grens over mag. In eigen land is Zeeland een plek waar toeristen zich uitermate goed vermaken. Jaarlijks kiezen meer dan een miljoen mensen de Zeeuwse kust als vakantiebestemming. Naast de mooie brede zandstranden, de vele pittoreske dorpjes en stadjes en de gastvrije bevolking, is Film by the Sea in Vlissingen bij uitstek hét uitje voor jong en oud in de nazomer. De kuststad is dan het decor van het grootste regionale filmfestival van Nederland, waar dagelijks spraakmakende filmpremières plaatsvinden. Daarna slentert men gezellig over de boulevard, praat na op een van de vele terrasjes of neemt een verfrissende duik in het warme zeewater. Vlissingen bruist van 10 tot en met 19 september tijdens Film by the Sea!

Al 23 jaar een begrip
Film by the Sea bestaat dit jaar 23 jaar en pakt daarom groots uit. Waar het in 1999 begon als een lokaal filmfestival, is het inmiddels uitgegroeid tot het vierde filmfestival van Nederland. Onder normale omstandigheden (zonder corona) bezoeken jaarlijks zo’n 44.000 mensen het festival aan zee. Film by the Sea presenteert dan ook artistiek hoogwaardige films voor een breed en divers publiek. Het festival heeft hiermee inmiddels een belangrijke plek in de culturele infrastructuur buiten de Randstad veroverd.

Voor ieder wat wils
Film by the Sea heeft als speerpunt om zoveel mogelijk verschillende verhalen, perspectieven en genres samen te brengen. Of het nu gaat om mooie boekverfilmingen of spannende Nederlandse of internationale films, Film by the Sea heeft het allemaal. Ook voor jongeren is Film by the Sea een laagdrempelig festival. Naast specifieke films die jongeren aanspreken, worden zij ook actief betrokken bij het vak van film maken door deelname aan de Jongerenjury of een scenarioworkshop.

Over Film by the Sea
Film by the Sea heeft als missie om artistiek hoogwaardige films in alle genres voor een breed en divers publiek toegankelijk te maken. Het festival speelt hiermee een belangrijke rol in de culturele infrastructuur buiten de Randstad.


Festival Oeverloos te Zutphen (Gelderland) op 17, 18 en 19 september

EEN EIGENZINNIG FESTIVAL AAN DE IJSSELOEVERS

Kleinschalig (buiten)theaterfestival met mooie intieme theater-, circus-, dans-, zang- en muziekvoorstellingen in de prachtige omgeving van Zutphen en het IJssellandschap.

Festival Oeverloos wordt gehouden op
17, 18 en 19 september 2021 en is geschikt voor alle leeftijden. Het programma is verdeeld in een festivalroute en een avondprogramma. De festivalroute voert je langs plekken in de Hoven, de Noorderhaven en de uiterwaarden.
De voorstellingen liggen een paar honderd meter uit elkaar. Het Koelhuis is de centrale locatie in dit weekend, daar is ook het avondprogramma en komen de artiesten bij elkaar. De openingsavond op 17 september en de avondprogrammering is bij Het Koelhuis.