Home » Uitjes » Evenementen » Festival

Festival

Plaats hier ook gratis jouw festival. Zoek je een festival ? Bekijk dan de handige links naar specialistische websites over festivals.   


Openlucht Filmfestival Nacht van het Witte Doek Deurne (Noord-Brabant)
23 tot en met 25 augustus

In 2019 organiseert Stichting Het Witte Doek voor de 28ste keer haar jaarlijkse filmfestival. Dit evenement vindt plaats tijdens het laatste volle weekend van augustus. Het Thema is De Nacht Wacht Niet, waarmee het aansluit bij het centrale thema van Deurne Palet van de Peel: Deurne uit de Kunst. Daarnaast sluiten we aan bij “75 jaar bevrijding”. Op 23/24/25 augustus 2019 worden er ca 25 films vertoond op 13 plaatsen waarvan een op een heel bijzondere plek, namelijk in een rijdende trein, maar ook in de Willibrorduskerk, het cultuurcentrum (CCD), museum De Wieger, de Ossenbeemd, het Dinghuis en de horecagelegenheden op de Markt. Behalve van het filmaanbod kunnen bezoekers ook weer genieten van de Grote Terras Film Quiz, muziek op de Markt, Kunst op straat voor kinderen, foodmarkt: Taste Sensation en op zondagmiddag de finale van de derde editie van Deurne’s got Talent in de grote zaal van het CCD.


Dept Festival op 6 september te Amsterdam

Dept Festival returns to Thuishaven Amsterdam for the fourth time. We'll help you immerse yourself in an energetic and inspiring variety of digital experiences.

Facebookpagina Dept Festival

Twitter Dept Festival

 


Op zondag 8 september komt het Noorderparkfestival terug met een stampvol programma voor en door Amsterdam-Noord!

Het Noorderparkfestival is een gratis cultureel festival voor en door bewoners, organisaties en ondernemers uit Amsterdam Noord.

Om 12:00 uur opent het festival met het officiële startschot van de 1000 van het Noorderpark. De (hard)loop run van Amsterdam Noord voor iedereen die kan rennen, lopen of rollen! Er kan gedanst worden bij de ouderwets gezellige disco van het Danspaleis en het meespeelcircus van Circus Kristal leidt iedereen, jong en oud, op tot ware circusartiest.

Op het Tolhuistuinpodium staan de muzikanten uit Noord klaar met spetterende optredens. Het grasveld wordt omgetoverd tot activiteitenveld met onder andere workshops van Noordjes Kinderkunst en het NDSM Kinderatelier. De Roze Tanker organiseert ook dit jaar weer 'North Dance Skills' voor alle jongeren uit Noord. Kortom een bomvol programma voor iedereen!

Op de markt vertegenwoordigen de Noordse ondernemers alle verschillende wereldkeukens. Van Braziliaans tot Turks, van pannenkoeken tot curry. Ook cultureel en maatschappelijk Noord presenteren zich op deze markt.

Kom langs en geniet van al het moois dat Noord te bieden heeft.

Praktische informatie:
12:00 Opening Noorderparkfestival en start 1000 van het Noorderpark
13.00 Start programma

Meer informatie: www.noorderparkfestival.nl


Gulpener Hopfest op 8 september Gulpen (Limburg)

Sinds jaar en dag wordt de Gulpener hop op de tweede zondag van september geoogst door medewerkers, vrienden en familie van de brouwerij. Dit jaar is dat op zondag 8 september. We oogsten dan niet alleen onze hop, één van de basisingrediënten van onze bieren, we vieren ook onze vrijheid. En dit doen we het liefst met jullie allemaal! Met al de vrije denkers en eigen koersvaarders en alle liefhebbers.
Het festival is gratis toegankelijk!

 

 


Festival Kopje Cultuur De Vesting op z'n Kop te Steenwijk (Overijssel) op 13,14 en 15 september 2019

Steenwijk wordt het tweede weekend van september weer hét culturele hart van de regio. Het Uitfestival Kopje Cultuur neemt je mee in de cultuur van de Kop van Overijssel en ver daarbuiten. 
Het brengt Uitmarkt, Monumentendag en Straattheaterfestival samen en laat publiek van jong tot oud de cultuur beleven. 

Overal in de stad barst het van de activiteiten op het gebied van muziek, theater, dans en unieke acts. Bekijk optredens van professionele landelijke en internationale groepen, volg workshops en bezoek speciaal voor het festival gemaakte producties, activiteiten, exposities en inloopconcerten gemaakt door regionale verenigingen en amateurgroepen. 

Geniet van al het veelzijdige talent dat Steenwijk rijk is tijdens het Kopje Cultuur Festival. 
Jaarlijks wordt het bezocht door ruim 25.000 bezoekers. Het brede publiek beleeft het festival als bijzonder, feestelijk, hoogstaand en cultureel en dat allemaal gratis toegankelijk. Dat mag je niet missen!

Facebookpagina Festival kopje Cultuur


4WD Festival op 15 september te Oss (Noord-Brabant)

4WD Festival is het outdoor/4x4/lifestyle evenement voor jong en oud!

Het 4WD Festival is een festijn, waar 4x4-automerken, leveranciers van accessoires en -equipment zich zullen presenteren, maar ook een evenement, waar alle facetten van de 4x4-autosport te zien zijn, maar ook alles, dat je nodig kunt hebben voor avontuurlijke vakantiereizen.

Daarnaast zullen er demo’s zijn met trial-, challenge-, snelheids- en Dakar-4x4’s en kunnen belangstellenden meerijden, of zelf (vrij) off-road rijden. Ook een 4x4-show hoort uiteraard bij het 4WD Festival: behalve talloze nieuwe 4x4’s zullen er ook diverse bijzondere 4WD-voertuigen op de ‘car catwalk’ worden geshowd. Verder zijn er horecapleinen, een ‘kids world’, live optredens op het hoofdpodium, etc. Dat alles maakt, dat het 4WD Festival voor jong en oud een complete dag 4x4-plezier is!

Het 4WD Festival is niet alleen voor bezitters van een 4WD-voertuig: ‘Iedereen, die interesse heeft in 4x4-auto’s, zal kennis kunnen maken met de 4WD-wereld in de breedste zin van het woord’, aldus Sander van Zijl. Bezoek 4WD Festival en geniet van een volle dag 4x4-plezier!

Facebookpagina 4WD Festival


Warnsveld Open Rockfestival Zutpen (Overijssel) op 20 en 21 september

"Warnsveld Open Air meets LEGENDS of ROCK Tribute Tour" in Park Bronsbergen in Zutphen op vrijdag 20 en zaterdag 21 september met No.1 tributebands van o.a. Metallica, Guns N' Roses, Led Zeppelin, Queen, AC/DC e.v.a.


Festival Oeverloos in Zutphen (Overijssel) :
Klein Oerol aan de IJssel 20-22 september

Kleinschalige, avontuurlijk theater- en muziekvoorstellingen in de prachtige omgeving van Zutphen en het IJssellandschap. Dat is cultureel festival Oeverloos in Zutphen. Het festival vindt plaats op 20, 21 en 22 september van 14.00 – 24.00 uur aan de oevers van de IJssel in Zutphen en is geschikt voor alle leeftijden!

Oeverloos lijkt wel een beetje op Oerol, het bekende festival op Terschelling. Het programma is verdeeld in een festivalroute en een avondprogramma. De festivalroute voert je langs theater, circus, dans, poëzie en muziekproducties. Alle activiteiten en voorstellingen zijn 600 tot 1.000 meter van elkaar verwijderd zodat de route zowel te lopen als te fietsen is.

Vanaf 20.00 uur start het avondprogramma op de centrale festivallocatie: Het Koelhuis aan de Coenensparkstraat 1 aan de Noorderhaven bij de IJssel. Hier kun je genieten van geweldige optredens van verschillende muzikanten.

Meer informatie over het programma: www.festival-oeverloos.nl

Tickets via www.hetkoelhuis.nl 
Bestel tot maandag 22 juli je Early Bird tickets voor een speciaal tarief!
Early Bird: Passe-partout: €20 Daarna €25,00
Early Bird Voor kinderen t/m 12 jaar: €10 Daarna €12,50

 


Kadepop Festival 2019 op 21 en 22 september in Groningen

Wanneer je naar Kadepop gaat, weet je zeker dat je verrast wordt door opkomend (inter)nationaal talent, maar ook zeker een aantal gevestigde namen! Het festival bestaat uit een mix van creativiteit, cultuur, entertainment en food in een stoer jasje. Het festivalterrein, het Suikerunie-terrein, draagt bij aan de unieke sfeer die Kadepop neerzet. Kortom: ongeraffineerd gesuikerd uniek. Op 21 september aanstaande wordt het Groningse festival voor de achtste keer georganiseerd. Check facebook voor de line up en koop snel je kaarten!

Facebook Kadepop Groningen


Terug naar de Kust Korenfestival op 28 september Scheveningen (Zuid-Holland)

HET GROOTSTE KORENFESTIVAL VAN DEN HAAG KOMT TERUG!
Op zaterdag 28 september 2019 van 11:30 tot 18:00 uur vindt het grootste GRATIS Korenfestival van de regio Den Haag weer plaats: 'Terug naar de Kust'! Na 3 succesvolle edities zal dit Korenfestival ook in 2019 in volle hevigheid losbarsten. Zo'n 1700 koorleden zullen hun talent laten horen aan een breed publiek op Scheveningen. 

Terug naar de Kust
Op 8 binnen- en buitenpodia in het hart van Scheveningen - Keizerstraat, Prins Willemplein en het strand - brengen maar liefst 45 koren met leden van verschillende leeftijden een uniek zangspektakel ten gehore. De koren van Terug naar de Kust komen uit de regio Den Haag en verder uit heel Nederland en Engeland. 

Toeschouwers gaan genieten van gezang in vele genres. Van pop tot musical, van rock tot theater, jazz, klassiek, gospel, shanty, smartlappen, close harmony en chanson. De Scheveningse inbreng bestaat uit onder andere het YMCA Popkoor (organisator en initiatiefnemer van het festival en het Schevenings Vissersvrouwenkoor. Het volledige programma wordt bekendgemaakt op www.terugnaardekust.com. Alle koren stellen zich in aanloop naar het festival voor op de Facebookpagina 'terugnaardekustkorendag'.

Speciale gasten en historische cultuurmarkt
Het festival start met een massale 'Inzing-oefening' op het hoofdpodium bij de Oude Kerk in de Keizerstraat, onder leiding van televisiepresentator en koordirigent Gregor Bak, ondersteund door het bekende dweilorkest Foutje Bedankt. Andere speciale gasten voor editie 2019 zijn sopraan-comédienne Francis van Broekhuizen en Decibelles, een Engels koor dat een Award heeft gekregen voor het beste a capella vrouwenkoor van de regio Blackburn. Uniek in de programmering van het festival zijn een kozakkenkoor, twee politiekoren, het koor Re-Flax, finalist van Korenslag en één van Nederlands beste gospelkoren: BlackGospel Experience Community Choir. Voorts zijn er gratis zangworkshops voor de bezoekers onder leiding van Gregor Bak en Francis van Broekhuizen. Terug naar de Kust biedt ook een cultuurhistorische markt en speciaal voor Terug naar de Kust zal de Scheveningse klederdracht weer te zien zijn. Natuurlijk kan de festivalganger genieten van heel veel hapjes, drankjes en aanbiedingen van de plaatselijke ondernemers. Het korenfestival wordt met een bijzonder 'mooi moment' gezamenlijk afgesloten.

Facebookpagina
Instagram

 


Ambacht in Beeld Festival op 28 en 29 september in Amsterdam (Noord-Holland)

Op zaterdag 28 en zondag 29 september vindt in Amsterdam de zevende editie van het Ambacht in Beeld Festival plaats. Het festival staat in het teken van ambachtelijk meesterschap. Ruim vijftig ambachtslieden uit binnen- en buitenland delen hun kennis en ervaring met het publiek. 

De Passage van De Hallen wordt tijdens het festival omgetoverd tot openbare werkplaats. Er zijn demonstraties en toegankelijke workshops voor alle leeftijden. Voor studenten, professionals en andere geïnteresseerden biedt het evenement verdiepende masterclasses door internationale meesters. 

Zo geeft Dave van Gompel een masterclass urushi (Japans lakwerk), leert Annelied van Dijk je een haak te smeden, kun je bij de Vliegende Meubelmakers een massieve houten kruk ontwerpen en bij Zijdar met handen en armen een XXL woondeken breien. Oude en nieuwe ambachten zijn vertegenwoordigd: van glasblazen, diamantslijpen en koper bewerken tot airbrush painting en calligraffiti.