Home » Uitjes » Evenementen » Festival

Festival

Plaats hier ook gratis jouw festival. Zoek je een festival ? Bekijk dan de handige links naar specialistische websites over festivals.   


-Nederlands IJsbeelden Festival 2020 in Zwolle-

 

Tot en met 1 maart 2020 staat het grootste ijssculpturen festival van Europa, in Nederland. De beste ijscarvers ter wereld komen naar Zwolle waar ze aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw.

Het thema van het Nederlands IJsbeelden Festival is: “R-IJS DOOR DE TIJD”.  De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle waar ze in een 1.200 m2 grote vrieshal aan de slag gaan met 550.000 kilo ijs en sneeuw. Daarmee vertalen zij het thema “R-IJS DOOR DE TIJD” in ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog. “Special effects” met licht, geluid en projectie maken de beelden nog magischer. De reis door de tijd begint in de prehistorie met een verijsde dinosaurus op ware grootte,  de ijstijd volgt met een Mammoet met enorme slagtanden, veel tijdsbeelden volgen waaronder de industriële revolutie met een stoomlocomotief op een echte ijsrail. De expositie eindigt met de eerste mens op Mars. R-IJS DOOR DE TIJD is een winterse ijs- en sneeuwbeleving voor jong en oud.

Mocht u gedurende de reis door de tijd dorstig worden dan nodigt de ijsbar u uit voor een vloeibare versnapering.

De IJsselhallen wordt in de Kerstvakantie omgetoverd tot een Playground for Kids. Het thema “R-IJS DOOR DE TIJD” vind je hier in de aankleding terug. De verwarmd hal wordt futuristisch aangekleed met aangepaste horeca. De Playground wordt een plein waar kinderen gratis kunnen genieten van diverse alternatieve kermisattracties.

 

Een Amerikaanse schoolbus brengt u na het bezoek aan het Nederlands IJsbeelden Festival gratis naar de gezellige binnenstad van Zwolle. Uw auto kunt u laten staan op de parkeerplaats van de IJsselhallen, de bus brengt u immers ook weer terug. De Hanzestad Zwolle heeft haar bezoekers veel te bieden; een stad met een rijke geschiedenis, gezellige winkelstraten, mooie museums en gezellige restaurants en cafés. In de kerstperiode wordt Zwolle omgetoverd tot kerststad.  De wensboom, de vele verlichte ornamenten en het Wereldberoemde Verhalen Festival in het centrum van Zwolle brengen u vanzelf in de fijne kerststemming.


Internationaal Lichtkunstfestival Slot Zeist (Utrecht)

van 10 t/m 19 januari

Slot Zeist is indrukwekkend en ademt historie. Het is omringd door prachtige Engelse tuinen waar van 10 tot en met 19 januari voor het eerst het Internationaal Lichtkunstfestival te zien is. Een uniek spektakel voor jong en oud dat u niet mag missen. Aangezien het om gebruik van licht en reflectie gaat, kunt u het festival alleen 's avonds tussen 18.00 en 22.00 uur bezoeken.


Western Experience 2020 op 25 en 26 januari Den Bosch (Noord-Brabant)

Het grootste allround Country & Western festival van Europa komt weer naar Brabanthallen 's-Hertogenbosch. Op 25 en 26januari vindt de 25e jubileum editie van Western Experience plaats, waar je alles vindt uit de tijd van het Wilde Westen.

Het thema Western komt overal terug
Tijdens de Western Experience ervaar je Western in vele facetten. Zo tref je onder andere: countrymuziek, Western riding, Indiaanse PowWow dansen, line dancing, American wheels (auto's en trucks).

Western Markt
Zoals ieder jaar kun je tijdens Western Experience ook genieten van de grootste Western Markt van Europa met meer dan 80 stands voor originele en bijzondere country en Western kleding, kunst, muziek, meubelen en accessoires.

Facebookpagina Western Experience 2020
Openingstijden
Zaterdag 25 januari 2020 10.00 - 21.00 uur
Zondag 26 januari 2020 10.00 - 18.00 uur


Festival Tweetakt in Utrecht van 27 maart t/m 14 juni 

Festival Tweetakt in Utrecht is een kunstenfestival voor iedereen! Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en meer. Door jonge talenten en ervaren makers, uit Utrecht, uit Nederland en België, maar ook van ver daarbuiten. En geschikt voor alle leeftijden, van kleuters tot jongeren tot opa's en oma's. Festival Tweetakt 2020 vindt plaats op drie plekken: op de Neude en in de theaters van 27 maart tot en met 12 april en op Fort Ruigenhoek van 29 maart tot en met 14 juni op alle zon- en feestdagen.