Home » Uitjes » Evenementen » Food festival

Food festival


 

 

Kookidee.nl is een hele leuke website met alles op het gebied van koken maar heeft ook een agenda met de Foodfestivals in Nederland.


Eten op Rolletjes strijkt dit jaar voor de derde keer neer in Alkmaar! (Noord-Holland) van 17 t/m 19 mei 2019 toveren we het terrein rondom de gerenoveerde Gasfabriek om tot openluchtrestaurant voor jong, oud en alles daartussenin.

Entree & openingstijden

- Toegang is helemaal gratis. Wel betaal je eenmalig voor een milieuvriendelijk glas.
- De entree van Eten op Rolletjes is te vinden aan de Helderseweg 28, Alkmaar. Autoverkeer: er is weinig parkeermogelijkheid dus verzoeken we je om met de fiets of lopend te komen. Toch met de auto? Er is een parkeerterrein naast de Gasfabriek.
- We verzoeken bezoekers vanaf het station om via de Helderseweg te lopen. De route is aangegeven met bordjes.
- De keukens zijn op vrijdag van 16:00 tot 23:00 geopend. Op zaterdag zijn we open van 13:00 tot 23:00 uur en op zondag van 13:00 tot 22:00 uur.

Betalen

- Op het festivalterrein betaal je met breekmunten. Deze zijn bij de kassa’s met PIN en CASH af te rekenen.
- De munten zijn NIET inwisselbaar, maar wel bruikbaar op onze andere festivals. Let dus goed op wanneer je vlak voor het einde van het festival nieuwe munten koopt.

Glaswerk

- Bij je eerste bestelling betaal je een half muntje voor een milieuvriendelijk hard-plastic glas welke je het hele festival kunt gebruiken. Is je glas vies of wil je ander soort glas? Ruil deze bij de bar gratis om voor een schoon of ander exemplaar van dezelfde waarde.
- Er zit GEEN statiegeld op ons glaswerk. Bewaak je glas dus met je leven ;)

Hiermee zorgen we samen voor een schoon terrein. Zie het daarnaast als een soort entree en/of souvenir.

* Foodtrucks (meedoen? stuur dan een mail; meedoen@etenoprolletjes.nl)
* Live muziek & DJ’s (meedoen? meedoen@etenoprolletjes.nl)
* Kidsvermaak
* De lekkerste speciaalbieren en wijnen

Ontdek nieuwe smaken bij één van de keukens op rolletjes. Er is aanbod voor iedereen! Plof met de hele familie neer op een picknickkleed en deel hapjes met elkaar. Maak nieuwe vrienden aan één van de grote houten tafels. Doe met je kinderen mee in het poppentheater of schuif aan bij het schminken. Laat je verrassen en sluit de dag af met de lekkerste live muziek van o.a. lokale bandjes en DJ's!

Ook voor vegetariërs, veganisten en glutenvrije diëten is er veel lekkers te verkrijgen.

Openingstijden:
Vrijdag van 16:00 uur tot 23:00 uur
Zaterdag van 13:00 uur tot 23:00 uur
Zondag van 13:00 uur tot 22:00 uur


Taste of Amsterdam (NH) van 31 mei t/m/ 3 juni

Taste is het grootste restaurantfestival van de zomer! Van vrijdag 31 mei t/m maandag 3 juni 2019 verzamelen de beste restaurants zich weer op het lekkerste culinaire festival van Amsterdam in het Amstelpark. Met nog meer chefs en activiteiten wordt dit ook weer een knallende editie!

Meer dan 20 restaurants en 90+ signature dishes, tastings, workshops, masterclasses, muziek en nog veel meer is Taste weer het culinaire hoogtepunt van jouw jaar. Kom een cocktail, speciaal biertje of een goed glas wijn met ons drinken en dans door het park op de lekkerste deuntjes! Ben jij erbij het eerste weekend van juni?

TICKETS VOOR TASTE
Een Early Bird kaartje is nog geldig op een dag naar keuze, daarna kan je alleen tickets kopen voor een specifieke dag.
Early Bird ticket (deze actie loopt tot 11 februari) >>> 2 voor de prijs van 1
Dagticket vrijdag: >>> €12,50
Dagticket zaterdag: >>> €12,50
Dagticket zondag: >>> €12,50
Dagticket maandag: >>> €12,50
Passe-Partout >>> €17,50
Kids t/m 16 jaar gratis toegang, wel even registeren!
Tickets bestel je hier: https://eventix.shop/9x46deqy

Dit jaar werken wij met Pin-Only! Yes! Heb je cash? No worries, er zullen mooie cashcards te krijgen zijn die jij kan opladen met jouw cash geld.

De restaurant line-up wordt binnenkort bekend gemaakt, de heerlijke menu's die je kan uitproberen en welke nationale en internationale chefs er allemaal komen koken.

Informatie over de restaurants, chefs het programma en tickets ga naar www.tasteofamsterdam.com


Heerlijk Bergen (Noord-Holland) op 21 tot en met 23 juni

Heerlijk Bergen tovert van 21 t/m 23 juni het Ruïnekerkterrein om in een waar foodfestijn voor jong en oud. Net als vorig jaar staat Heerlijk Bergen in het teken van culinair genieten op wielen met familie, vrienden en dorpsgenoten in een ongedwongen setting.

Diverse foodtrucks worden gerund door lokale restauranthouders en deelnemers met een binding met Bergen en verzorgen de lekkerste gerechten. De aanbieders tot nu toe zijn:
• The Bourbon Room
• Bij Merel
• Gina's Catering Service
• Looping Good
• Franique
• Eet op Locatie
• Cunst
• Julie's
• Stichting Heerlijk Bergen

Verwacht:
Semi-akoestische optredens van lokale artiesten - Een uitgebreide kinderhoek - Straattheater - Diverse speciaalbiertjes - Heerlijke Wijnen - DJ's - Foodtrucks - Knusse en gezellige sfeer

*****Openingstijden*****
Vrijdag 21 juni 16.00-00.00 uur
Zaterdag 22 juni 13.00-00.00 uur
Zondag 23 juni 13.00-23.00 uur

---- Toegang tot Heerlijk Bergen is gratis! ----


Foodfestival aan de Zaan 28 juni Wormerveer (Noord-Holland)

Het grootste openluchtrestaurant van de Zaanstreek vindt dit jaar plaats op vrijdag 28 juni. Ruim 80 foodtrucks, kramen en stallen bieden de lekkerste gerechten, keukens, drankjes en producten aan. Er is muziek, entertainment en gezelligheid, er is een plein voor kinderen om te stuiteren en een plein voor senioren om te chillen. Grote kans dat je deze dag heel veel (oude) bekenden treft. Mis de 6de editie van het Foodfestival niet en kom ook genieten!


Smaakmarkt Wijk aan Zee

Smaakmarkt Wijk aan Zee (Noord-Holland) Iedere zaterdag van 6 juli tot en met 24 augustus

In 2019 vieren we de 7e editie van de Smaakmarkt Wijk aan zee. Met een kleine verandering: we gaan deze zomer voor de zaterdagavond. Dat doen we omdat we de markt maken met vrijwilligers en dat ook willen blijven doen.

De Smaakmarkt in Wijk aan Zee is een traditionele dorpsmarkt waar mensen samenkomen om elkaar weer eens echt te ontmoeten. Tijd hebben voor een gesprek, met bekenden, of juist onbekenden, onder het genot van een hapje, een drankje en muziek. Plaatselijke restaurants, mobiele keukens en liefhebbers bereiden er hun lekkerste gerechten: vers, smakelijk, met een verhaal en altijd met aandacht gemaakt. Je kunt er alles proeven, of uitgebreid eten. Ook zijn er op de markt waren om mee naar huis te nemen.

De Smaakmarkt is de fijnste zomeravondmarkt in het leukste dorp van Noord-Holland.