Home » Uitjes » Evenementen » Kerst 2019

Kerstmis 2019


Winter-Fair Rotterdam 2019 met meer dan 50% korting!

 

  • In Rotterdam Ahoy
  • Van 5 t/m 8 december 2019
  • Gezellig dagje uit voor iedereen

 

Kom van 5 t/m 8 december 2019 weer volop inspiratie opdoen voor jouw kerstinkopen of leuke kerstversiering tijdens de 10e Winter-Fair in Rotterdam Ahoy. Doe mee met de vele workshops!


IJskoud WinterWonderLand Reinaldapark in Haarlem (Noord Holland) van 27 november t/m 5 januari

NIEUW! WinterWonderLand Paradijs in Haarlem Reinaldapark! IJskouds nieuwste feestlocatie compleet met grote ijsbaan van 300 m2. Nog geen invulling voor uw Winter/Kerstfeest? Klik dan snel voor de mogelijkheden.

 


International Military X-mas Tattoo op 7 december te Leiden (Zuid-Holland)

International Military X-mas Tattoo Leiden 7 december 2019
De 5e editie van de Familie Kerst Taptoe Show wordt gehouden op zaterdag 7 december 2019. Identiek aan voorgaande jaren is er 's middags een matinee voor gehandicapten en mindervalide en 's avonds de grote show.

Lustrum 5 jaar Familie Kerst Taptoe Show
De International Military X-mas Tattoo wordt in 2019 voor de 5e keer georganiseerd. Aan dit lustrum zal niet ongemerkt voorbij worden gegaan. In een spetterende Kerstshow zal hieraan aandacht worden gegeven met muzikale- en vocale optredens.

Programmering
In dit jubileumjaar zullen bekende muziekkorpsen uit onze regio en een aantal muziekkorpsen uit het buitenland, demonstratie teams, dansers, gymnasten, kerstdecor, zang en uiteraard de kerstman met zijn gevolg, gedurende de show samen een prachtig performant geven. Het wordt tijdens dit jubileumjaar een speciale show met een prachtig decor in passende stijl, lichteffecten, geluid en muziek. Een unieke muzikale ervaring voor de toeschouwer met spectaculaire choreografieën en onvergetelijke muzikale optredens. Showbands, Pipes & Drums, dansers en solisten op nationaal en internationaal niveau zullen optreden, een schouwspel om nooit te vergeten!

Locatie
ECC Holiday Inn aan de Haagse Schouwweg 10 te Leiden .

Programma
Het programma ziet er als volgt uit:

Matinee voor gehandicapten en mindervalide
• Zaterdagmiddag 7 december 2018 14.30-17.00 uur
Naast het avondprogramma van 7 december 2019 zal er speciaal voor de gehandicapten en mindervalide op zaterdagmiddag 7 december 2019 een matinee gehouden worden zodat zij zeker niet vergeten worden. Het gaat hierbij om mensen met een verstandelijke beperking, chronische zieken, mensen met een lichamelijke beperking, rolstoelers en andere beperking. Mensen die zorg of begeleiding nodig hebben. De organisatie wil ook hen een kerstgevoel met zang, trommels en trompetten meegeven.
Avondshow
• zaterdagavond 7 december 2019 20.00-23.00 uur
Het avondprogramma beloofd een spektakel te worden met veel passie voor muziek,zang,mars, dans en show,een taptoe met verrassende en veelzijdige elementen.
Optredens – in willekeurige volgorde – door o.a.
K & G3 (NL), Show and Marchingband K & G (NL), The Band of Liberation & Pipes (NL),
Chr. Muziekvereniging DVS (NL), Charles Dickens Orkest (NL), Pipers Along The Rhine (Pipes and Drums Massedband), Singer Rebecca Robinson (UK), Singer Marnie Baumer van Eek (USA), Gymsport Leiden, Dansers Codarts Academie, Figuranten X-Mas.


Tickets avondshow bestellen
Dit kan via de website (zie button onderaan dit evenement)
Prijzen tickets:
Avondshow zaterdag 7 december: € 28,50 p.p.*
* dit is inclusief koffie/thee/drankje en parkeergeld.
Na betaling ontvangt u de ticket(s) in uw mailbox.

VVV Leiden
Tickets voor de avondshow zijn ook te verkrijgen bij het VVV aan de Stationsweg 26 te Leiden. Voor aanvang van de Taptoe zijn kaarten verkrijgbaar bij de kassa.

Tickets Matinee gehandicapten/mindervalide
Info/bestellen tickets Matinee kan via Aart Sterenberg: sterenbe@worldonline.nl


Zeldzaam Mooi Binnen en Buiten Markt te Deventer (Overijssel)

op 8 december

Op zondag 8 december 2019 staan meer dan 75 lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en creative ondernemers op de Zeldzaam Mooi Binnen en Buiten Markt in winterse sferen. Het is een markt binnen in Fooddock, maar ook buiten op het terrein van Fooddock met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten en ambachtelijke lekkernijen, maar ook met andere rariteiten zoals, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen. Op deze wel heel bijzondere en gezellige markt vind je echt die ene unica en is er voor ieder wat wils. Van houten (woon)accessoires, ambachtelijk gemaakte lekkernijen, kunst, kleding, sieraden en nog heel veel meer. In de historische silo van Fooddock schuif je gezellig aan om heerlijk te eten. Langs de kant vind je allerlei keukens met elk hun eigen specialiteit. Je vindt hier van alles: van Afrikaanse en Turkse specialiteiten tot biologische frieten, ambachtelijke hamburgers, frozen yoghurt en nog veel meer. Zo kan iedereen zijn favoriete gerechten proeven na een bezoekje aan de Zeldzaam Mooi Binnen en Buiten Markt in winterse sferen.

Kunstenaar Oscar Prinsen heeft een prachtige balans gevonden tussen zijn kunst en het draaien van platen. Op de Zeldzaam Mooi Binnen en Buiten Markt zorgt Oscar voor de muzikale omlijsting met oude singles: jukebox, soul, funk, disco, Franse chansons, jazzy en pop. Genieten dus!


Kerstmarkt Leusden (Utrecht) 2019 op 8 december

Ook dit jaar wordt Maxima's omgetoverd tot de gezelligste kerstmarkt van Leusden-Zuid. Op 8 december van 12:00 tot 19:00 uur bent u van harte welkom om te struinen langs de vele kramen en deel te nemen aan diverse activiteiten voor jong en oud. Uiteraard kunt u onder het genot van een warme chocolademelk of Glühwein genieten van heerlijke kerstmuziek en uzelf opwarmen bij een van de vuurkorven in de binnentuin. 
LET OP: Deze markt zal binnen plaatsvinden!

Maxima's (MFC Antares)
Maximaplein 7
3832 JS Leusden

Voor meer informatie:
maximasevenementen@gmail.com

Facebookpagina van deze kerstmarkt

 


Gezellige Winterfair op zondag 8 december in

Cultureel Centrum Pancratius Oosterblokker (Noord Holland)

 

Zondag 8 december 2019 wordt de Winterfair in Oosterblokker weer gehouden. Het Cultureel Centrum Pancratius is deze dag omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. Gezellige kraampjes en optredens van een gelegenheidsorkest. Er zullen ongeveer 40 kraamhouders aanwezig met o.a. kerststukjes, kerstartikelen/ versieringen, windlichten, kaarten, kaarsen, kussens, sjaals, houten speelgoed, allerlei cadeautjes, sieraden, glas-in-lood, zoetigheden (en cupcakes versieren), brocante etc.

Graag verwelkomen we u met uw gezin, buren en/of vrienden op deze zondag. Er is o.a. glühwein, koffie, thee, warme chocolademelk, kerststol, oliebollen, erwtensoep voor de inwendige mens.
Kom dus sfeer proeven én genieten op deze Winterfair!
U bent van harte welkom tussen 11.00 - 17.00 uur.

De markt is op de beneden- en bovenverdieping.
De toegang is 1 euro, kinderen <12 jaar onder begeleiding gratis.
De kerk is rolstoelvriendelijk.


IJskoud Jaarbeurs 2019 te Utrecht op 13 december

ALTIJD AL DE NOORDPOOL WILLEN BELEVEN?
Kom dan naar 'WinterWonderLand editie NoordPool' Een heerlijke avond vol vertier. Eten, drinken, interactief entertainment, smeltend ijs, winterSpelen, apres ski, swingende nachtclub, sing a long, workshops,
iglo's, ijsberen en nog veel meer Noordpool.

 


Kerst Kinderdisco Bilgaard Leeuwarden (Friesland) op 13 december

Kerst Kinderdisco Bilgaard. Heb jij zin in een leuke disco met ervaren kinder-DJ's en goede begeleiding? Dan mag jij je coolste dancemoves laten zien op de de dansvloer van Wijkcentrum Bilgaard.

Iedereen van 4 t/m 12 jaar is van harte welkom.
Onder de 6 jaar met begeleiding van een volwassene.
Entree Kinderen t/m 12 jaar €0,50, volwassenen gratis entree.

Deze week mogen jij en je begeleiding verkleed en/of geschminkt langskomen (verkleed en/of geschminkt is geen verplichting maar wel leuk).
Tijdens deze kinderdisco komen er verschillende spelletjes aan bod zoals o.a., Zakdoekje leggen, Schipper mag ik overvaren en Limbo dansen.
Wij zien jullie graag vrijdag 13 december vanaf 18:30u tot 20:00u.

Wil jij ook op de hoogte blijven van alle ins- en outs van KinderDisco Wijkcentrum Hooidollen 17 Bilgaard? Wordt dan gerust lid van de KinderDisco Wijkcentrum Bilgaard groep of deel dit bericht met iemand die jij kent.

 


Eynder Pieck Festeyn in Nederweert-Eind (Limburg)

op 14 en 15 december

Breng een bezoek aan het Anton Pieckdorp en dompel je onder in de tijd van Anton Pieck met oud-Hollandse wintertaferelen en een gezellige kerstsfeer met diverse kerstkramen.

Meer dan 20 oude ambachten worden gedemonstreerd. Op de achtergrond hoor je kerstmuziek van koren en muzikanten. Dit alles in het openluchtmuseum waarvan de authentieke gebouwen, bomen en objecten kunstig en sfeervol zijn aangelicht.

Het Eynder Pieck Festeyn is een uniek winters kerstevenement met:
• straattheater
• paardjescarrousel
• Anton Pieck-figuranten
• vlooiencircus of poppenkast
• licht-/vuurjongleur
• winters eten en drinken
• liveband in de herberg
• kerstkramen

Kortom: een gezellig uitje voor jong en oud op 14 en 15 december van 15.00 tot 20.00 uur. Horeca open tot 22.00 uur.

Entrée € 6,50 / kinderen van 4 tot 12 jaar € 3,00 / kinderen t/m 3 jaar gratis.

Adres:
Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof
Milderspaât 1
6034 PL Nederweert-Eind
www.eynderpieckfesteyn.nl


Rond on Ice in Houten (Utrecht) van 14 december t/m 5 januari 

Schaatsliefhebbers opgelet!
Van zaterdag 14 december 2019 tot en met zondag 5 januari 2020 kan er weer volop worden genoten van de ijsbaan op Het Rond in Houten, "Rond on Ice". Drie weken lang is er weer schaatspret op de schaatsbaan. Kom vrij schaatsen, neem deel aan de activiteiten georganiseerd op Rond on Ice of kom gezellig wat warms drinken in de "Huiskamer van Houten".

Met elkaar veel plezier maken, daar gaat het om tijdens het schaatsen en de evenementen die er omheen worden georganiseerd. Doordat er weer een mooi dak boven de ijsbaan geplaatst zal worden, kan er gedurende de hele periode geschaatst worden!

Ook dit jaar zal er bij Rond on Ice op de vrijdagavonden van 19:00 - 22:00 uur weer disco en blacklight schaatsen zijn. Trek iets fluorescerends of wits aan en kom schaatsen bij Rond on Ice. Gezellige top 40 muziek en flitsende discolichten maken deze avonden extra leuk!


Jolly Winter Wonderland Christmas Rides 15, 22 en 27 december Wassenaar
(Zuid-Holland)

Op 15,22 en 27 december organiseren wij het jaarlijks terugkerend evenement: Jolly Winter Wonderland Christmas Rides. Op deze 3 dagen hebben we 2 rijtoeren per dag. De eerste rijtoer gaat van start om 16:30, de tweede om 17:30. 
In prachtige, met Kerstversiering verfraaide rijtuigen wordt er een rijtoer gemaakt rondom en door het centrum van Wassenaar. De rijtoer vind plaats als het donker begint te worden zodat alle lichtjes en Kerstversiering buiten en binnen goed te zien is. Voor het rijtuig lopen onze zware trekpaarden met bellentuig. 
Na de rit is er in onze prachtig versierde Jachtzaal, bij een knapperend houtvuur gelegenheid om te genieten van Goodies zoals: warme kruidenwijn, warme chocolademelk, Duitse Lebkuchen en chocola. 
Er zijn romantische miniatuurdorpjes in de sneeuw met op de achtergrond natuurlijk Kerstmuziek. Ook luisteren we naar het GreenWoods Paleisorgel, een van de grootste dansorgels van Nederland. 
Op sommige dagen wordt de mystieke Midwinterhoorn geblazen. Alleen in het "Midwinter"-seizoen is het, volgens tradities die teruggaan tot de Germaanse joelfeesten, toegestaan het eeuwenoude en mistroostige geluid te laten horen van de Midwinterhoorn. 


Kerstmarkt Hallum (Friesland) op 21 december. U komt toch ook ?

Dit jaar zal er in Hallum weer een sfeervolle kerstmarkt georganiseerd worden. Offingaburg 8 wordt op zaterdag 21 december omgetoverd in een gezellige kerstsfeer met meer dan 30 kraampjes, heerlijke winterse lekkernijen en een heleboel gezelligheid.

Kortom: een gezellige middag/avond voor jong en oud!


Kerst in Oud Kampen (Overijssel) op 21 en 22 december

Twee dagen lang staat de historische binnenstad van Kampen in het teken van het openlucht straattheaterfestival 'Kerst in Oud Kampen'. Een groot deel van de historische binnenstad wordt gebruikt als theater; op podia, op straat, in gezellige buurtjes, stegen en in de etalages.

Allerlei theatergezelschappen, straattheater artiesten en de kinderen van de plaatselijke musicalschool, zorgen voor spetterende, ontroerende, indrukwekkende en humoristische voorstellingen. Er wordt gezongen, gedanst, muziek gemaakt en opgetreden. Vaak door bewoners van de straten zelf!