Home » Uitjes » Evenementen » Kerst 2019

Kerstmis 2019


Winter-Fair Rotterdam 2019 met meer dan 50% korting!

 

  • In Rotterdam Ahoy
  • Van 5 t/m 8 december 2019
  • Gezellig dagje uit voor iedereen

 

Kom van 5 t/m 8 december 2019 weer volop inspiratie opdoen voor jouw kerstinkopen of leuke kerstversiering tijdens de 10e Winter-Fair in Rotterdam Ahoy. Doe mee met de vele workshops!


Spirit of Winter, warmste Winterfair van het land
13 tot en met 17 november Ede (Gelderland)

Welkom op Spirit of Winter, de warmste winterfair van het land, in de lanen van Paleis Het Loo te Apeldoorn. Van 13 t/m 17 november 2019


Stap in de wereld van Spirit of Winter...
De winterfair Spirit of Winter 2019 is het inspiratie evenement voor de feestdagen en de winter. Kom shoppen, kijken naar diverse optredens, demo's volgen of een heerlijk hapje eten in een van de vele pop-up restaurantjes. Met meer dan 150 smaak- en sfeermakers kan je de feestdagen en de winter nu al komen proeven. Spirit of Winter is een heerlijk dagje uit vol inspiratie! Kom je ook?


Kerst Fair te Geleen (Limburg) op 17 november

Op zondag 17 november van 11:00 uur tot 17:00 uur vind Winter Kerst Fair op de Biesenhof weer plaats. Het is intussen een van de bekendste en meest sfeervolle Kerst Fairs uit de regio. Kerst Fair de Biesenhof biedt u, Brocante, sieraden, antiek, kerst artikelen en decoratie, kleding, hebbedingetjes en proeverijen. Er staan zo'n 60 standhouders voor u klaar. Er is Live muziek door een Dickens Kapel en sfeervolle achtergrond muziek. Voor de kinderen zal er dit jaar hoog bezoek worden welkom geheten, de Sint met zijn hoofd piet hebben toegezegd ons te bezoeken. De Biesenhof staat uiteraard weer garant voor een lekker hapje en drankje, tot complete menu's. Ook zal de ijssalon van de Biesenhof op de Kerst in spelen. Er is dus voor ieder wat wils verkrijgbaar, de dag zal u gepresenteerd worden in Charles Dickens stijl. Wij hopen u te mogen verwelkomen tijdens deze geweldige dag.

Zet al vast in uw agenda, zondag 17 november van 13:00 uur tot 17:00 uur Winter Kerst Fair op de Biesenhof Biesenweg 1 in Geleen. Entree GRATIS.

 


Geesinwintersfeer op 29 en 30 november te Gees (Drenthe)

Op 29 en 30 november vindt in Gees weer het evenement "Gees in Wintersfeer" plaats. Het prachtige dorp Gees, met zijn karakteristieke Saksische boerderijen, is dan omgetoverd in een sfeervol verlicht wintersdorp. De route leidt u langs authentieke boerderijen, waarvan velen de baanderdeuren van hun schuur of delen open stellen voor bezoek en waarin allerlei activiteiten(zowel binnen als buiten) op het gebied van kunst, cultuur, muziek, en natuur georganiseerd worden. Er zijn er allerlei proeverijen, demonstraties, verkoop van allerlei producten en winterse lekkernijen en laten hobbyisten hun hobby's zien. Ook de plaatselijke ondernemers doen op verrassende wijze mee en bieden aan: woondecoraties, meubels, woontrends, antiek, brocante, Engelse kerstshow, kleding, kunst, sieraden en andere accessoires om uw huis verder sfeervol in te richten voor de koude en donkere dagen die gaan komen. Ook het oude dorpscafé is beide dagen geopend en een bezoekje waard. Tijdens het evenement is het dorp Gees afgesloten voor verkeer. Wel rijdt het openbaar vervoer. Er worden huifkarren ingezet om bezoekers te vervoeren naar de diverse activiteiten. Er hoeft geen entree betaald te worden en ook het parkeren is gratis. Voor mindervaliden zijn gehandicaptenplaatsen aanwezig. De verkeersregelaars wijzen u de weg naar de verschillende parkeerplaatsen.

"Gees in wintersfeer" is op beide dagen te bezoeken tussen 15.00 en 21.00 uur.

Voor verdere informatie en het uitgebreide programma, zie de website www.geesinwintersfeer.nl en onze pagina's op facebook en instagram.


International Military X-mas Tattoo op 7 december te Leiden (Zuid-Holland)

International Military X-mas Tattoo Leiden 7 december 2019
De 5e editie van de Familie Kerst Taptoe Show wordt gehouden op zaterdag 7 december 2019. Identiek aan voorgaande jaren is er 's middags een matinee voor gehandicapten en mindervalide en 's avonds de grote show.

Lustrum 5 jaar Familie Kerst Taptoe Show
De International Military X-mas Tattoo wordt in 2019 voor de 5e keer georganiseerd. Aan dit lustrum zal niet ongemerkt voorbij worden gegaan. In een spetterende Kerstshow zal hieraan aandacht worden gegeven met muzikale- en vocale optredens.

Programmering
In dit jubileumjaar zullen bekende muziekkorpsen uit onze regio en een aantal muziekkorpsen uit het buitenland, demonstratie teams, dansers, gymnasten, kerstdecor, zang en uiteraard de kerstman met zijn gevolg, gedurende de show samen een prachtig performant geven. Het wordt tijdens dit jubileumjaar een speciale show met een prachtig decor in passende stijl, lichteffecten, geluid en muziek. Een unieke muzikale ervaring voor de toeschouwer met spectaculaire choreografieën en onvergetelijke muzikale optredens. Showbands, Pipes & Drums, dansers en solisten op nationaal en internationaal niveau zullen optreden, een schouwspel om nooit te vergeten!

Locatie
ECC Holiday Inn aan de Haagse Schouwweg 10 te Leiden .

Programma
Het programma ziet er als volgt uit:

Matinee voor gehandicapten en mindervalide
• Zaterdagmiddag 7 december 2018 14.30-17.00 uur
Naast het avondprogramma van 7 december 2019 zal er speciaal voor de gehandicapten en mindervalide op zaterdagmiddag 7 december 2019 een matinee gehouden worden zodat zij zeker niet vergeten worden. Het gaat hierbij om mensen met een verstandelijke beperking, chronische zieken, mensen met een lichamelijke beperking, rolstoelers en andere beperking. Mensen die zorg of begeleiding nodig hebben. De organisatie wil ook hen een kerstgevoel met zang, trommels en trompetten meegeven.
Avondshow
• zaterdagavond 7 december 2019 20.00-23.00 uur
Het avondprogramma beloofd een spektakel te worden met veel passie voor muziek,zang,mars, dans en show,een taptoe met verrassende en veelzijdige elementen.
Optredens – in willekeurige volgorde – door o.a.
K & G3 (NL), Show and Marchingband K & G (NL), The Band of Liberation & Pipes (NL),
Chr. Muziekvereniging DVS (NL), Charles Dickens Orkest (NL), Pipers Along The Rhine (Pipes and Drums Massedband), Singer Rebecca Robinson (UK), Singer Marnie Baumer van Eek (USA), Gymsport Leiden, Dansers Codarts Academie, Figuranten X-Mas.


Tickets avondshow bestellen
Dit kan via de website (zie button onderaan dit evenement)
Prijzen tickets:
Avondshow zaterdag 7 december: € 28,50 p.p.*
* dit is inclusief koffie/thee/drankje en parkeergeld.
Na betaling ontvangt u de ticket(s) in uw mailbox.

VVV Leiden
Tickets voor de avondshow zijn ook te verkrijgen bij het VVV aan de Stationsweg 26 te Leiden. Voor aanvang van de Taptoe zijn kaarten verkrijgbaar bij de kassa.

Tickets Matinee gehandicapten/mindervalide
Info/bestellen tickets Matinee kan via Aart Sterenberg: sterenbe@worldonline.nl


Zeldzaam Mooi Binnen en Buiten Markt te Deventer (Overijssel)

op 8 december

Op zondag 8 december 2019 staan meer dan 75 lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en creative ondernemers op de Zeldzaam Mooi Binnen en Buiten Markt in winterse sferen. Het is een markt binnen in Fooddock, maar ook buiten op het terrein van Fooddock met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten en ambachtelijke lekkernijen, maar ook met andere rariteiten zoals, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen. Op deze wel heel bijzondere en gezellige markt vind je echt die ene unica en is er voor ieder wat wils. Van houten (woon)accessoires, ambachtelijk gemaakte lekkernijen, kunst, kleding, sieraden en nog heel veel meer. In de historische silo van Fooddock schuif je gezellig aan om heerlijk te eten. Langs de kant vind je allerlei keukens met elk hun eigen specialiteit. Je vindt hier van alles: van Afrikaanse en Turkse specialiteiten tot biologische frieten, ambachtelijke hamburgers, frozen yoghurt en nog veel meer. Zo kan iedereen zijn favoriete gerechten proeven na een bezoekje aan de Zeldzaam Mooi Binnen en Buiten Markt in winterse sferen.

Kunstenaar Oscar Prinsen heeft een prachtige balans gevonden tussen zijn kunst en het draaien van platen. Op de Zeldzaam Mooi Binnen en Buiten Markt zorgt Oscar voor de muzikale omlijsting met oude singles: jukebox, soul, funk, disco, Franse chansons, jazzy en pop. Genieten dus!


Kerstmarkt Leusden (Utrecht) 2019 op 8 december

Ook dit jaar wordt Maxima's omgetoverd tot de gezelligste kerstmarkt van Leusden-Zuid. Op 8 december van 12:00 tot 19:00 uur bent u van harte welkom om te struinen langs de vele kramen en deel te nemen aan diverse activiteiten voor jong en oud. Uiteraard kunt u onder het genot van een warme chocolademelk of Glühwein genieten van heerlijke kerstmuziek en uzelf opwarmen bij een van de vuurkorven in de binnentuin. 
LET OP: Deze markt zal binnen plaatsvinden!

Maxima's (MFC Antares)
Maximaplein 7
3832 JS Leusden

Voor meer informatie:
maximasevenementen@gmail.com

Facebookpagina van deze kerstmarkt

 


IJskoud Jaarbeurs 2019 te Utrecht op 13 december

ALTIJD AL DE NOORDPOOL WILLEN BELEVEN?
Kom dan naar 'WinterWonderLand editie NoordPool' Een heerlijke avond vol vertier. Eten, drinken, interactief entertainment, smeltend ijs, winterSpelen, apres ski, swingende nachtclub, sing a long, workshops,
iglo's, ijsberen en nog veel meer Noordpool.

 


Jolly Winter Wonderland Christmas Rides 15,22 en 27 december Wassenaar
(Zuid-Holland)

Op 15,22 en 27 december organiseren wij het jaarlijks terugkerend evenement: Jolly Winter Wonderland Christmas Rides. Op deze 3 dagen hebben we 2 rijtoeren per dag. De eerste rijtoer gaat van start om 16:30, de tweede om 17:30. 
In prachtige, met Kerstversiering verfraaide rijtuigen wordt er een rijtoer gemaakt rondom en door het centrum van Wassenaar. De rijtoer vind plaats als het donker begint te worden zodat alle lichtjes en Kerstversiering buiten en binnen goed te zien is. Voor het rijtuig lopen onze zware trekpaarden met bellentuig. 
Na de rit is er in onze prachtig versierde Jachtzaal, bij een knapperend houtvuur gelegenheid om te genieten van Goodies zoals: warme kruidenwijn, warme chocolademelk, Duitse Lebkuchen en chocola. 
Er zijn romantische miniatuurdorpjes in de sneeuw met op de achtergrond natuurlijk Kerstmuziek. Ook luisteren we naar het GreenWoods Paleisorgel, een van de grootste dansorgels van Nederland. 
Op sommige dagen wordt de mystieke Midwinterhoorn geblazen. Alleen in het "Midwinter"-seizoen is het, volgens tradities die teruggaan tot de Germaanse joelfeesten, toegestaan het eeuwenoude en mistroostige geluid te laten horen van de Midwinterhoorn.