Home » Uitjes » Evenementen » Markt , braderie en fair

Markt, braderie en fair


Plaats hier gratis jouw braderie, markt of fair. Zoek je een braderie, markt of fair ? Bekijk dan de handige links naar specialistische websites over markten en braderieën.   


Tv-Boer is Troef; Productenmarkt met boeren bekend van BzV op 19 oktober te Boekel (Noord-Brabant)

Ontmoet de boeren van Boer zoekt Vrouw en koop hun eigen (streek)producten

Frans, Jaap, Geert, Agnes, Jos, Tom, Wim... Zomaar wat oer-Hollandse namen zou je denken. Maar zeg je Boer Frans, Boer Jaap, Boer Geert, Boerin Agnes, Boer Jos, Boer Tom en Boer Wim dan gaat er bij velen ongetwijfeld een belletje rinkelen. Deze, en vele andere boeren, zijn bekend geworden door het tv-programma 'Boer zoekt Vrouw' waarin zij hun zoektocht naar de liefde deelden met miljoenen Nederlanders. Op zaterdag 19 oktober 2019 komen de boeren mét hun eigen (streek)producten naar Boekel (NB) voor de unieke 'Tv-Boer is Troef'-markt. Alle boeren van afgelopen seizoen zijn er bij!

TV-boer is Troef is een idee van Jos Sloot en Dycke van de Wal (beter bekend als 'Boer Jos en zijn Dycke') en wordt in samenwerking met Boerin Steffi en Verhagen Horse Service uit Boekel georganiseerd. De derde editie alweer! Dit keer bij Steffi op de boerderij: hoe leuk is dat!

Kijkje in de boerenkeuken
De streekproductenmarkt TV-boer is Troef brengt dit jaar negentien bekende boeren van alle seizoenen bij elkaar. En ook Yvon Jaspers komt haar boeren op de markt begroeten. In het tv-programma gaven de boeren een kijkje in hun keuken, tijdens de markt doen zij dat graag weer. Boer Jos: We verkopen allemaal eerlijke producten en op een markt als deze kunnen we laten zien wat we in ons dagelijks leven doen. We vertellen waar de producten vandaan komen en bezoekers kunnen proeven. Daarnaast is het natuurlijk te gek om met z'n allen bij elkaar te zijn en de bezoekers en fans de mogelijkheid te bieden om kennis te maken met ons, onze producten én hen ook nog een hele leuke dag te bezorgen."

Activiteiten voor kinderen
Ook aan de kinderen is gedacht tijdens de streekproductenmarkt. Er staat een springkussen en de kinderen kunnen ervaren hoe leuk het is op de boerderij.

Handig om te weten
Nieuwsgierig geworden naar o.a. de bouvardias van Boer Jaap, de aardbeien van Boer Geert, de schapenkaas van Boer Jan, de gladiolen van Boer Jos én natuurlijk 'hun vrouwen'? Kom dan op zaterdag 19 oktober a.s. naar de TV-boer is Troef streekproductenmarkt in Brabant.

• Tijd: 11.00u – 17.00u
• Locatie: Verhagen Horse Service, Boekel (NB)
• Entree: 7,50 euro pp incl. een bos gladiolen van Boer Jos, kinderen tot 1.40m gratis. Kaartverkoop aan de deur.
• Gratis parkeren!


Zaterdag 19 oktober 2019 Brocante-Streek-Lifestyle Markt
Oegstgeest (Zuid-Holland)


Op zaterdag 19 okt. a.s. wordt er rond het winkelcentrum Lange Voort in centrum Oegstgeest een exclusieve Antiek-Brocante-Kunst-Streek-Lifestyle Markt georganiseerd. Gespecialiseerde standhouders presenteren en bieden tegen betaalbare prijzen mooi curiosa, bijzondere kunst, luxe waren, interessante lifestyle spullen en verzamelobjecten als Schoolplaten, Landkaarten, enz. aan. Ook voor liefhebbers van heerlijke streekproducten is er van alles te vinden op deze markt. De toegang is gratis.

Za 19 okt 2019 OEGSTGEEST Antiek-Kunst-Brocante markt WkC Langevoort 10-17 uur.


Herfstpracht Kasteel Cannenburch Vaassen (Gelderland)

op 19 en 20 oktober

De mooiste, eerlijkste en heerlijkste markt van midden Nederland. Een feest voor het hele gezin op de mooiste plek van de Veluwe.


Zeldzaam Mooi Markt tijdens Roots in the Woods 

op 19 en 20 oktober te Hoenderloo (Gelderland)

Roots in the Woods pakt dit jaar weer groot uit. Op het gratis toegankelijke sfeervolle festivalterrein van Landal Miggelenberg is twee dagen lang een Zeldzaam Mooi Markt. Een markt met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten, maar ook met andere rariteiten zoals, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen van lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers. Met meer dan 50 verschillende deelnemers per dag is er voor ieder wat wils. Van illustraties, kunst, sieraden, (woon)accessoires, tot tassen, ambachtelijk gemaakte lekkernijen, kleding en nog heel veel meer. Ook zijn er diverse theatervoorstellingen en kinderactiviteiten op het festivalterrein. Zo kunnen kinderen op beide dagen knutselen, kleien in het klei atelier, pony rijden, lasso werpen. Ze kunnen genieten van zelf gepofte kastanjes, luisteren naar de mooiste verhalen, heerlijk spelen in de natuurlijke speeltuin en nog veel meer. Als bezoeker strijk je neer op het gezellige terras van de Brasserie en wie honger heeft gekregen, kan voor de heerlijkste gerechten terecht op het festivalterrein of in de Brasserie voor een aangenaam diner.


Halloweenfair West-Friesland
Halloweenfair West-Friesland

Halloweenfair West-Friesland - Jubileum editie 19 en 20 oktober
Bovenkarspel (Noord-Holland)

Kom op 19 en 20 oktober gezellig griezelen bij de 5de editie van Halloweenfair West-Friesland en vier onze jubileum mee.
Een 2 daags familie, pop-up pretpark voor jou en de kids; een eindproject van de vrijwilligers van StecWF.
Ongeveer 4000 vierkante meter van Camping de gouwe stek in Bovenkarspel (Noord-Holland) is dan omgetoverd tot een heuse Halloween Wereld met jaarlijks tussen de 3000 en 4000 bezoekers en ruim 100 vrijwilligers.
Met een super gezellige braderie, vele activiteiten als; pompoen snijden, schminken, mep de Minion, pompoen boogschieten, maar ook diverse live optredens, vele figuranten en een superspannend spookhuis.
Kom je verkleed? Dan ding je mee naar leuke prijzen met de Miss.en Mister Halloween verkiezing.
Dit jaar met zaterdagmiddag prijzen voor jong tot 16 jaar én zaterdagavond voor de oudere Halloween liefhebbers!
Zaterdagavond wordt het terrein ook nog iets griezeliger en om het te vieren zijn wij dit jaar tot 10 uur open.

Zaterdag 19 oktober 13-22 uur
Zondag 20 oktober 11-18 uur
Facebookpagina
Twitterpagina
Entree tot en met 12 jaar gratis
Entree voor 13+ en volwassenen € 3,50.
Entree zaterdagavond € 2,-
Activiteiten Stempelkaarten € 3,50.(kleine) € 9,- (grote)


Zeldzaam Mooi Markt te Zutphen (Gelderland) op 27 oktober

De Laarstraat, uitloper van het centrum van Zutphen, eigenzinnig, creatief en kundig, de perfecte locatie voor drie keer per kalenderjaar een Zeldzaam Mooi Markt. Een markt met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten, maar ook met andere rariteiten zoals, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen van lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers. Op deze wel heel bijzondere en gezellige markt vind je echt eens iets anders. Met meer dan 50 verschillende deelnemers is er voor ieder wat wils. Van illustraties, kunst, sieraden, (woon)accessoires, tot tassen, ambachtelijk gemaakte lekkernijen, kleding en nog heel veel meer.

Kunstenaar Oscar Prinsen heeft een prachtige balans gevonden tussen zijn kunst en het draaien van platen. Op de Zeldzaam Mooi Markt zorgt Oscar voor de muzikale omlijsting met oude singles: jukebox, soul, funk, disco, Franse chansons, jazzy en pop. Genieten dus!


Antiek- /brocante markt én Taxatiedag te Oostblokker (Noord Holland)

op zondag 27 oktober

Op zondag 27 oktober is er in de prachtig gerestaureerde kerk in Oosterblokker een antiek- /brocante markt. Kramen met zilver, glas, (antieke) sieraden, aardewerk en porselein, klein antiek, mooi brocante, vintage, beeldjes, schilderijen, boeken, speelgoed en nog veel meer.

Speciaal voor deze markt zijn er weer 2 taxateurs aanwezig en kunt u uw voorwerpen laten taxeren. Leuke en zeldzame voorwerpen en gebruikte artikelen met een ware geschiedenis. Natuurlijk krijgt de u, indien bekend, ook de historie, afkomst en de waarde van het voorwerp te horen.

Tevens is er een kleine tentoonstelling van oude Barbie poppen uit de jaren 60 en 70. Er is een verzamelaar van oude Barbies aanwezig. Als u specifieke vragen heeft omtrent Barbie kunt u die stellen. Of misschien dat u wel iets meer wilt weten over uw eigen pop.

Dus als u op zoek bent naar mooie voorwerpen of wanneer u thuis iets heeft liggen waar u graag de waarde van wilt weten, breng dan zeker een bezoek aan deze gezellige markt. Ook kunt u bij ons genieten van een kopje koffie met appeltaart, heerlijke, zelfgemaakte soep, broodjes en drankjes.

Entree 1,50 euro. Kinderen <12 jaar onder begeleiding gratis.
Taxeren: 1 item 1,50. Maximaal 3 items per keer.
De openingstijd is van 11.00 tot 16.00 uur.

CCP - Cultureel Centrum Pancratius
Oosterblokker 98
1696 BK Oosterblokker
Meer informatie: info@ccp.nu
Telefoon: 06 27076702

 


Brocantefair onder de Martinitoren 26 oktober te Groningen

Zaterdag 26 Oktober 2019 zal de najaarseditie van de Brocantefair in de Martinikerk te Groningen plaatsvinden, van 10.00 tot 16.00 uur. De entree is €5,- (kinderen tot 16 jaar gratis). Houd je van Brocante en benieuwd naar Groningen? Kom dan Zaterdag 26 Oktober naar de Martinikerk in het hart van Groningen. Een unieke Brocantefair met 40 bekende Brocanteurs uit heel Nederland. In de bijzondere ambiance van de schitterende Martinikerk. Voor de Brocante liefhebber is hier van alles te vinden zoals; Shabby Chic, Stoer & Industrieel, Romantisch & Liefelijk en nog veel meer w.o. een terras met heerlijke taart, koffie, etc.


Bos Fair Kasteel de Vanenburg in Putten (Gelderland) op 2 november

De Bos Fair zal op zaterdag 2 november a.s. voor de derde keer gehouden worden op het prachtige landgoed van Kasteel de Vanenburg.
 
Deze derde winterse editie van de Bos Fair, zal ook dit jaar weer het thema "Lifestyle, Brocante & Food' hebben. Circa negentig standhouders zullen hun kraam, binnen en buiten, opstellen op het sfeervolle landgoed. De producten lopen uiteen van oud brocante tot kleding, woonaccessoires en etenswaren.

In de tuin zal dit jaar een roofvogelshow plaatsvinden. De gehele dag zijn de dieren te bekijken en is er informatie over ze te verkrijgen. Ook zal de Bos Fair 'hoog bezoek' ontvangen van een wel hele oude vorstin die samen met haar minister aanwezig zal zijn. Je kunt met haar op de foto of worden toegewuifd door haar. Zij zal rondlopen op het landgoed maar ook haar thee drinken bij de knusse zit in het Kasteel.

Natuurlijk kan elk vertrek bekeken worden van Kasteel de Vanenburg en staat het Grand Café open om een gezellige zaterdagmiddag borrel te houden. In de tuin van het Kasteel staan ook verschillende foodtrucks.

Het evenement duurt van 10:00 tot 16:00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt 5 euro, kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree. Parkeren is eveneens gratis.

 


Extra editie Zeldzaam Mooi Markt in Groningen op 3 november

Op koopzondag 3 november is de extra editie van de Zeldzaam Mooi Markt op de Vismarkt in Groningen. Deze datum komt in de plaats van de annulering van de markt vanwege het slechte weer op 29 september 2019. Het is een markt met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten, maar ook met andere rariteiten zoals, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen. Op deze wel heel bijzondere en gezellige markt vind je echt eens iets anders en ontmoet je de personen achter dat leuke product dat je al eens in de media zag. Met meer dan 100 verschillende deelnemers is er voor ieder wat wils. Van vilt, illustraties, kunst, houten (woon) accessoires, tot tassen, ambachtelijk gemaakte lekkernijen, kleding en nog heel veel meer.
Kunstenaar Oscar Prinsen heeft een prachtige balans gevonden tussen zijn kunst en het draaien van platen. Op de Zeldzaam Mooi Markt zorgt Oscar voor de muzikale omlijsting met oude singles: jukebox, soul, funk, disco, Franse chansons, jazzy en pop. Genieten dus!


Spirit of Winter, warmste Winterfair van het land
13 tot en met 17 november Ede (Gelderland)

Welkom op Spirit of Winter, de warmste winterfair van het land, in de lanen van Paleis Het Loo te Apeldoorn. Van 13 t/m 17 november 2019


Stap in de wereld van Spirit of Winter...
De winterfair Spirit of Winter 2019 is het inspiratie evenement voor de feestdagen en de winter. Kom shoppen, kijken naar diverse optredens, demo's volgen of een heerlijk hapje eten in een van de vele pop-up restaurantjes. Met meer dan 150 smaak- en sfeermakers kan je de feestdagen en de winter nu al komen proeven. Spirit of Winter is een heerlijk dagje uit vol inspiratie! Kom je ook?


Christmas and vintage in Kasteel Daelenbroeck

te Herkenbosch (Limburg) op 23 en 24 november

Op 23 en 24 november organiseert Heerenlanden Events Christmas and Vintage Fair in de Hoofdburcht op Landgoed Kasteel Daelenbroeck.
In dit gebouw bevinden zich de Ridder- en Rentmeesterzaal en diverse 14e-eeuwse gewelven.

Vele brocanteurs komen met hun mooiste schatten en vondsten uit Frankrijk, Belgie en Engeland deze locatie omtoveren tot een sprookjesachtige kersfair, en zullen u verrassen met kramen vol oude kerstballen, oude meubeltjes, stoer, industrieel, en romantisch brocante.

De historische ambiance van de gewelven en de betreffende zalen, zullen een heel speciaal karakter geven aan de Christmas en Vintage fair.

In het sfeervolle Pallandtzaal vindt u het restaurant, waar verse koffie en diverse lekkernijen voor u klaar staan.

Adres:
Kasteel Daelenbroeck

Kasteellaan 2         

6075 EZ Herkenbosch

Entree: € 3.50
Kinderen tot 12 jaar gratis
Parkeren gratis

Openingstijden:
Zaterdag 23 november: 10:00-16:30

Zondag 24 november: 10:30-16:30

 


Zeldzaam Mooi Winter Evenement te Apeldoorn (Gelderland)

op 24 november

De zevende editie van Zeldzaam Mooi Winter Evenement vind plaats in een wel heel unieke en bijzondere locatie, namelijk de voormalige Zwitsal fabriekshal in Apeldoorn. Het is een sfeervol evenement met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten, maar ook met andere rariteiten zoals, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen van veelal lokale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers. Tijdens het winter evenement kun je bijzondere cadeautjes kopen voor de feestdagen en kun je genieten van muziek.

Je kunt een bezoekje brengen aan een wel heel bijzondere markt: de Zeldzaam Mooi Markt met unieke, originele en handgemaakte producten, maar ook met andere rariteiten zoals, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen van veelal lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers. Met meer dan 75 verschillende deelnemers is er voor ieder wat wils. Van sieraden, illustraties, kunst, (woon)accessoires, tot tassen, ambachtelijke lekkernijen, kleding en nog veel meer. Ook zijn er verschillende workshops en demonstraties van deelnemers. Juist de niet-alledaagse dingen maken dit winter evenement zo bijzonder. Uiteraard kunnen kinderen zich ook weer prima vermaken op dit evenement met hele speciale activiteiten, zijn er demonstraties, is er kinderschmink en nog veel meer. Ook kun je genieten van (h)eerlijke lokale hapjes en drankjes van een aantal wel heel bijzondere en originele foodtrucks.

Kunstenaar Oscar Prinsen heeft een prachtige balans gevonden tussen zijn kunst en het draaien van platen. Op het Zeldzaam Mooi Winter Evenement zorgt Oscar voor de muzikale omlijsting met oude singles: jukebox, soul, funk, disco, Franse chansons, jazzy en pop. Genieten dus!

 


Geesinwintersfeer op 29 en 30 november te Gees (Drenthe)

Op 29 en 30 november vindt in Gees weer het evenement "Gees in Wintersfeer" plaats. Het prachtige dorp Gees, met zijn karakteristieke Saksische boerderijen, is dan omgetoverd in een sfeervol verlicht wintersdorp. De route leidt u langs authentieke boerderijen, waarvan velen de baanderdeuren van hun schuur of delen open stellen voor bezoek en waarin allerlei activiteiten(zowel binnen als buiten) op het gebied van kunst, cultuur, muziek, en natuur georganiseerd worden. Er zijn er allerlei proeverijen, demonstraties, verkoop van allerlei producten en winterse lekkernijen en laten hobbyisten hun hobby's zien. Ook de plaatselijke ondernemers doen op verrassende wijze mee en bieden aan: woondecoraties, meubels, woontrends, antiek, brocante, Engelse kerstshow, kleding, kunst, sieraden en andere accessoires om uw huis verder sfeervol in te richten voor de koude en donkere dagen die gaan komen. Ook het oude dorpscafé is beide dagen geopend en een bezoekje waard. Tijdens het evenement is het dorp Gees afgesloten voor verkeer. Wel rijdt het openbaar vervoer. Er worden huifkarren ingezet om bezoekers te vervoeren naar de diverse activiteiten. Er hoeft geen entree betaald te worden en ook het parkeren is gratis. Voor mindervaliden zijn gehandicaptenplaatsen aanwezig. De verkeersregelaars wijzen u de weg naar de verschillende parkeerplaatsen.

"Gees in wintersfeer" is op beide dagen te bezoeken tussen 15.00 en 21.00 uur.

Voor verdere informatie en het uitgebreide programma, zie de website www.geesinwintersfeer.nl en onze pagina's op facebook en instagram.

U bent op beide dagen van harte welkom.


Winterfair Blokzijl (Overijssel) van 6-8 december

December sfeer rond één van de mooiste haventjes van Nederland. In Blokzijl wordt de 2e editie van de "Winterfair Blokzijl" georganiseerd. Het toch al fotogenieke plaatsje met de 17e-eeuwse gevels, en pittoreske straatjes zal prachtig verlicht zijn en is de ideale entourage voor een dergelijk evenement.

 


Zeldzaam Mooi Binnen en Buiten Markt te Deventer (Overijssel)

op 8 december

Op zondag 8 december 2019 staan meer dan 75 lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en creative ondernemers op de Zeldzaam Mooi Binnen en Buiten Markt in winterse sferen. Het is een markt binnen in Fooddock, maar ook buiten op het terrein van Fooddock met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten en ambachtelijke lekkernijen, maar ook met andere rariteiten zoals, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen. Op deze wel heel bijzondere en gezellige markt vind je echt die ene unica en is er voor ieder wat wils. Van houten (woon)accessoires, ambachtelijk gemaakte lekkernijen, kunst, kleding, sieraden en nog heel veel meer. In de historische silo van Fooddock schuif je gezellig aan om heerlijk te eten. Langs de kant vind je allerlei keukens met elk hun eigen specialiteit. Je vindt hier van alles: van Afrikaanse en Turkse specialiteiten tot biologische frieten, ambachtelijke hamburgers, frozen yoghurt en nog veel meer. Zo kan iedereen zijn favoriete gerechten proeven na een bezoekje aan de Zeldzaam Mooi Binnen en Buiten Markt in winterse sferen.

Kunstenaar Oscar Prinsen heeft een prachtige balans gevonden tussen zijn kunst en het draaien van platen. Op de Zeldzaam Mooi Binnen en Buiten Markt zorgt Oscar voor de muzikale omlijsting met oude singles: jukebox, soul, funk, disco, Franse chansons, jazzy en pop. Genieten dus!