Home » Uitjes » Evenementen » Sportevenement

Sportevenement


Fotografie Jantine van Steenbergen

Veelzijdige paardensport in recreatiegebied Vlietland Leidschendam
Zuid-Holland op 23 en 24 juni 

Op zaterdag 23 en zondag 24 juni staat het schitterende watersport- en recreatiegebied Vlietland te Leidschendam weer in het teken de paardensport. Ruim 450 ruiters, amazones en menners verschijnen aan de start van de samengestelde wedstrijden. Op het programma van dit veelzijdige evenement staan: dressuur, springen en een spannende cross-country voor de ruiters, en een vaardigheidsparcours en spectaculaire marathon voor de menners.

Bij deze samengestelde wedstrijd rijden de ruiters een dressuurproef, een springparcours en een cross-country van zo’n 3 kilometer. Paard en ruiter overwinnen circa 25 (natuurlijke) hindernissen: boomstammen, rietsprong, haag, en zelfs een echte boerenwagen. Ook de altijd spannende waterhindernis ontbreekt natuurlijk niet.

Op zaterdag en zondag rijden ook de menwagens het veelzijdige evenemententerrein op. De enkel-, twee- en vierspannen starten de wedstrijd met een dressuurproef. Vervolgens rijden zij het vaardigheidsparcours, waarbij de tennisballetjes niet van de oranje kegels afgestoten mogen worden. Op zondag staat een geheel vernieuwd wegtraject op het programma en moeten zij met hun span door zes spectaculaire hindernissen manoeuvreren. Naast het mennen en diverse rubrieken voor ruiters staat op die dag ook het regiokampioenschap Zuid-Holland op het programma.

De organisatie is in handen van Stichting Eventing Zuid-Holland, in samenwerking met rijverenigingen de Blesruiters uit Stompwijk en Koningin Emma uit Wassenaar. Op deze wedstrijd mag een strodorp natuurlijk niet ontbreken. Hier zijn diverse winkeltjes te vinden en bij de catering kunnen bezoekers in het bruisende centrum van de wedstrijd genieten van een hapje en een drankje.

Op beide dagen komen de ruiters en menners in actie vanaf ongeveer 9.00 uur. De toegang en het parkeren zijn het hele weekend gratis.

Outdoor Gelderland Arnhem 26 juni-1 juli 

Van dinsdag 26 juni tot en met zondag 1 juli 2018 vindt de 14e editie van Outdoor Gelderland plaats op Sportcentrum Papendal in Arnhem. Er zullen vele top dressuur- en springcombinaties afreizen naar Arnhem om deel te nemen aan het grootste jaarlijkse topsportevenement van Gelderland. Jaarlijks trekt Outdoor Gelderland meer dan 30.000 bezoekers.

Tweekamp polsstokverspringen Fierljeppen 7 juli in Linschoten ( prov.Utrecht)

Dit jaar, 07-juli-2018 (14:00), wordt de Fierljep / polsstokverspringen Tweekamp in Linschoten gehouden Eén keer per jaar tijdens de Tweekamp strijden de Hollandse en Friese springers tegen elkaar. Een “interland”in Nederland! De beste springers worden hiervoor geselecteerd. Al sinds 1966 strijden Friezen en Hollanders tegen elkaar in een tweegevecht. Een van de hoogtepunten van het jaar in een wedstrijd die voortdurend van kanshebber wisselt zoals vorig jaar in Buitenpost.. De prijsuitreiking wordt gedaan door voormalig Elfstedentocht winnaar Henk Angenent, die gewaardeerd wordt door beide partijen.
Dit mag je niet missen!
Adres: Oostwijk 22a, Linschoten. Toegang gratis