Home » Uitjes » Evenementen » Sportevenement

Sportevenement


Mega Sportfestijn Expo Assen 16 november in Assen (Drenthe)

Heb jij wel eens aan freerunning gedaan? Slacklinen (koorddansen), Disk Golf of HipHop? Wil jij graag een keer een potje voetballen tegen de spelers van FC Emmen of gamen tegen Luuk Jans (eSporter van FC Emmen)? Of wil je liever de hele dag op een giga springkussen? Torens bouwen van mega lego of in de ballenbak? Het kan allemaal..

Vrijdag 16 november 2018 organiseert SportDrenthe het grootste gratis indoor sport en bewegen festival van Nederland. En iedereen is uitgenodigd! Kom ook en test je lenigheid, coördinatie, snelheid, uithoudingsvermogen en kracht in een jungle van spelletjes, sporten, videogames, springkussens en verrassende challenges. Probeer alles uit, verleg je grenzen en ontdek nieuwe sporten en spellen. Ren je rot en beweeg je suf!

Facebookpagina Sport Drenthe
Twitterpagina Sport Drenthe
 


Kickboksgala 'night of the generation' Hoorn (Noord-Holland) op 24 november

Zaterdag 24 november maken Nederlands meest getalenteerde kickboksers zich op voor het 'Night of the Generation' kickboks gala in sportcentrum 'De Opgang' in Hoorn. 
Het evenement staat onder auspiciën van de ‘Sectie Ringcontactsporten van de FOG’, de enige instantie op het gebied van kickboksen met een aansluiting bij NOC&NSF.

Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. 
De sport is afgeleid van Thaiboksen en kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren zeventig populair werd. 
Het kickboksen in de VS is ontstaan als systeem om verschillende stijlen martial art vechtsporten met elkaar te laten meten.
Het boksen vindt plaats in een ring en de spelers dragen handschoenen om zichzelf te beschermen. Bij sommige wedstrijden dragen spelers ook scheenbeschermers, afhankelijk van de klasse. De vechters strijden op K1 regels en dit houdt in dat de rondes 3×3 minuten zijn en er niet geclincht mag worden.
Lijkt kickboksen in eerste instantie een mannending, de vechtsport wordt ook onder vrouwen steeds populairder. 
Kickboksen ter verdediging en voor een fit lijf, is een van de grootste fitness trends sinds aerobics. 

Voor kickboks liefhebbers een unieke kans om dit professionele kickboks evenement, georganiseerd door sportschool Generation Gym Hoorn, bij te wonen in sportcentrum De Opgang Zwaag. Aanvang 17.00 uur.
Generation Gym is het fitness centrum in Zwaag voor jong en oud om te werken aan je gewicht, vorm en conditie. Fitness, zelfverdediging & Kickboks training en persoonlijke begeleiding door professionele trainers.

Facebookpagina