Home » Uitjes » Uitgaan » Bioscoop

Bioscoop


Ga gezellig met z'n tweeën, met vrienden of met het gezin een dag of avond naar de bioscoop bij Pathé met deze voucher! Het leukste uitje voor jong en oud. Bestel nu jouw voucher voor €8,50! Gekochte vouchers zijn geldig t/m 31 januari 2022.


Glamour aan de Noordzee in Vlissingen bij Film by the Sea 10-19 september

De zomer staat weer voor de deur maar er is nog veel onzekerheid of de reislustige Nederlander weer de grens over mag. In eigen land is Zeeland een plek waar toeristen zich uitermate goed vermaken. Jaarlijks kiezen meer dan een miljoen mensen de Zeeuwse kust als vakantiebestemming. Naast de mooie brede zandstranden, de vele pittoreske dorpjes en stadjes en de gastvrije bevolking, is Film by the Sea in Vlissingen bij uitstek hét uitje voor jong en oud in de nazomer. De kuststad is dan het decor van het grootste regionale filmfestival van Nederland, waar dagelijks spraakmakende filmpremières plaatsvinden. Daarna slentert men gezellig over de boulevard, praat na op een van de vele terrasjes of neemt een verfrissende duik in het warme zeewater. Vlissingen bruist van 10 tot en met 19 september tijdens Film by the Sea!

Al 23 jaar een begrip
Film by the Sea bestaat dit jaar 23 jaar en pakt daarom groots uit. Waar het in 1999 begon als een lokaal filmfestival, is het inmiddels uitgegroeid tot het vierde filmfestival van Nederland. Onder normale omstandigheden (zonder corona) bezoeken jaarlijks zo’n 44.000 mensen het festival aan zee. Film by the Sea presenteert dan ook artistiek hoogwaardige films voor een breed en divers publiek. Het festival heeft hiermee inmiddels een belangrijke plek in de culturele infrastructuur buiten de Randstad veroverd.

Voor ieder wat wils
Film by the Sea heeft als speerpunt om zoveel mogelijk verschillende verhalen, perspectieven en genres samen te brengen. Of het nu gaat om mooie boekverfilmingen of spannende Nederlandse of internationale films, Film by the Sea heeft het allemaal. Ook voor jongeren is Film by the Sea een laagdrempelig festival. Naast specifieke films die jongeren aanspreken, worden zij ook actief betrokken bij het vak van film maken door deelname aan de Jongerenjury of een scenarioworkshop.

Over Film by the Sea
Film by the Sea heeft als missie om artistiek hoogwaardige films in alle genres voor een breed en divers publiek toegankelijk te maken. Het festival speelt hiermee een belangrijke rol in de culturele infrastructuur buiten de Randstad.