Home » Uitjes » Uitgaan » Concert

Concert


Brassband Gloria Deï op weg naar kerst met het Roder Jongenskoor Surhuisterveen, Achtkarspelen (Friesland) op 15 december

Op weg naar kerst met Gloria Deï en het Roder Jongenskoor

De Flambou in Surhuisterveen is op 15 december het toneel van een zeer bijzondere gebeurtenis. Het Roder Jongenskoor zal daar samen met brassband Gloria Deï uit Gerkesklooster-Stroobos bezoekers alvast in kerstsferen brengen.

De prijswinnende brassband uit het tweelingdorp viert dit jaar zijn 95-jarig bestaan. Hoewel dit niet uitgebreid gevierd wordt, belooft het jaarlijkse kerstconcert dit jaar wel bijzonder te worden. Het is Gloria Deï gelukt om het beroemde Roder Jongenskoor te strikken voor een optreden. “We zijn hier al sinds vorig jaar mee bezig,” vertelt voorzitter Piet van der Weg, “Ze treden niet vaak in deze regio op. We zijn dus enorm trots dat we met hen samen op het podium mogen staan.”

Anglicaanse koorzang, brassmuziek en kerstliederen, een zeer interessante combinatie en zeker de moeite van het kijken (en vooral luisteren!) waard. 

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Lien Kamminga, 0512-3510679, w.kamminga7@gmail.com
Kosten zijn 15 euro in de voorverkoop, 17,50 euro aan de kassa.


Jazz at The Peacock met The Vintage Five 16/12/2018 Zutphen (Gelderland)

The Vintage Five: Classic Jazz & Blues

Twee jaar geleden ook op bezoek bij Jazz at The Peacock en zondagmiddag 16 december op veler verzoek terug in Zutphen: het Groningse mainstream-kwintet The Vintage Five, dat zichzelf afficheert als vertolkers van klassieke jazz en blues
De band bestaat pas een kleine vier jaar, maar wint in een razend tempo aan populariteit. Dat zit hem vooral in het fraai harmoniserende blazersduo Bas de Jager op trompet en Hemmo Kieft op tenorsax. die daarbij vakkundig worden ondersteund door een groovende begeleiding van bas, drums en piano.
In de korte periode van z'n bestaan heeft de band kans gezien een verrukkelijk repertoire op te bouwen van toppers uit de rijke historie van jazz & blues. Een repertoire dat bovendien een grote variatie kent: krachtige swing, aangrijpende blues, gedragen ballads, alles komt voorbij. Bas de Jager blijkt behalve een begenadigde trompettist ook een vocalist van formaat en weet met zijn gedreven presentatie de aandacht van het publiek continu vast te houden. 
Bij The Vintage Five proef je de tijden van de oude jazzclubs met o.a. prachtig werk van Louis Armstrong en Duke Ellington. Een dynamisch en boeiend optreden, waarbij het moeilijk is om stil te blijven zitten. The Vintage Five: moeilijk plaatsbaar, stevig maar soepel swingend en buitengewoon boeiend!

zondag 16 december 14.30 u.
Fort Bronsbergen, Bronsbergen 25 Zutphen


Amsterdam Warehouse op 8 januari Paradiso Amsterdam (Noord-Holland)

Het Muziekpakhuis, al 36 jaar een bijzondere vertrouwde vrijetijdsmuziekschool in Amsterdam, wil de 'stille wachtruimte' verbouwen tot klinkende concertzaal. Een Grand Café met vast try-out podium als kloppend hart voor school én buurt.
De volgende vrienden en muzikanten spelen belangeloos mee voor een fysiek plug & play podium:

Henny Vrienten - Jenny Arean - Oene van Geel - Marcel de Groot - Diederik Nomden - Ties Mellema - Bartel Bartels - FUSE - Mathilde Santing - Marcos Baggiani - Felicity Provan - Paul Pallessen - Walter Lampe - Amsterdam BigBand - Beatrice en Vera Van der Poel - de ABBA band – Jac Bico – many more...waaronder vele docenten van Het Muziekpakhuis. In verschillende formaties, groot én klein, worden pareltjes en hits ten gehore gebracht.

De presentatie van deze avond is in handen Floris Kortie, co-presentator bij Podium Witteman en programmeur van het klassieke muziekfestival Wonderfeel.

Bekijk de informatie van dit concert op Facebook

 


Jazz at the Peacock met The Busquitos

Jazz at the Peacock met The Busquitos 20 januari Zutphen (Gelderland)

Muzikaal entertainment voor alle leeftijden!

Fantastische band. Briljante crowd-interactie, briljant muzikaal vakmanschap en een van de weinige acts die in staat is om authentieke jazzmuziek in een context te plaatsen waar zelfs mensen die niet naar jazz luisteren, zullen genieten.

De Busquitos spelen een zeer pakkende mix van briljant gespeelde muziek en oogverblindend, grappig entertainment dat een glimlach op ieders gezicht zal toveren! Het plezier dat ze hebben met het spelen van hun muziek, wrijft af op hun publiek als een enorme hoeveelheid positieve feedback die ze krijgen en elke show bewijst.

De Busquitos spelen hun vrolijke jazzy deuntjes, gezongen met een Louis Armstrong als een schorre stem ... En als de tijd rijp is, zullen ze zich mengen en een serenade spelen, een limbo- of lijndans organiseren, of het publiek ertoe brengen mee te zingen met een van hun aanstekelijke jazzy deuntjes.

De Busquitos spelen grappige pakkende originele deuntjes en een grote verscheidenheid aan muziek. Hot Club, Jazz, Pop, Rock & Roll , Klassieke muziek, je hoort het allemaal! Songs van Disney, Django Reinhardt, de Mills Brothers, Sonny Rollins en Irving Berlin, om er maar een paar te noemen, evenals aanstekelijke deuntjes zoals Yackety Sax (Benny Hill) en The Nanny.

De Busquitos worden heel vaak gevraagd om het jaar daarop op grote festivals terug te keren. Bijvoorbeeld bij Cork-Jazz (IE) (3x), Bamberg-Jazz (D), Maschseefest (D), Oerol (NL)

De Busquitos hebben verschillende internationale prijzen gewonnen. O.a. : Ze werden gestemd (door zowel Jury als Public) 'Best Dutch Streetband' op de Nederlandse nationale radio en zij wonnen de 'Prix du public lors de l'dition 2014' 'op het Swing In The Wind Festival, Estavayer Le Lac, Zwitserland


Fiesta op 27 januari in Hoorn (Noord-Holland)

FIESTA
Symfonieorkest Sinfonia brengt met 'Fiesta' een mooi nieuw programma met gevarieerde klassieke muziek geïnspireerd op diverse Spaanse dansen. Feestelijke muziek, want Sinfonia bestaat 90 jaar in 2019. De Spaanse violist Edgar Pujol is solist in de virtuoze Zigeunerweisen van Pablo de Sarasate en in het prachtige andante van Edouard Lalo's symphonie Espagnole. De bekende Pavane van Fauré wordt opgeluisterd met zang van het kamerkoor Spiro Musica. Verrassende muziek van Glinka en De Falla zal klinken en ook de feestelijke Carmen suite van Bizet ontbreekt niet! Meer informatie: www.sinfoniahoorn.nl
Oosterkerk Hoorn, zo. 27 januari, 15.00 uur, welkom v.a. 14.30 uur. Toegang: €15,- incl. koffie/thee; jeugd tot 18 jaar €5,- Kaartverkoop aan de zaal, ook reserveren mogelijk via de site.