Home » Uitjes » Uitgaan » Concert

Concert


Home Alone in Concert Rotterdam (Zuid-Holland) 27 december

De onverwoestbare kerstklassieker Home Alone zal op 27 december terugkeren als wervelende cinema-ervaring, voorzien van een door 140 topmusici verzorgde live uitvoering. Tijdens Home Alone in Concert wordt de film in de nieuwe theaterzaal van Rotterdam Ahoy vertoond op groot scherm, waarbij het Noordpool Orkest en het Nederlands Concertkoor de iconische filmmuziek van componist John Williams live uit zullen voeren. Onvergetelijk kerstplezier voor iedereen.


De feestdagen zijn een periode van tradities en één van die vaste ingrediënten in de kerstvakantie is het gezamenlijk bekijken van kerstfilms. Home Alone is zo'n tijdloze klassieker die daar helemaal bij hoort. De iconische film van regisseur John Hughes uit 1990 vertelt het verhaal van het 8-jarige jongetje Kevin (Macaulay Culkin) die per ongeluk thuis achterblijft als zijn familie vertrekt voor een kerstvakantie. Op hilarische en ingenieuze wijze verdedigt hij de woning eigenhandig tegen twee snode maar onhandige dieven.

De meeslepende score van de film, gecomponeerd door John Williams, is misschien wel net zo iconisch als de film zelf. De legendarische componist is bekend van zijn werk voor talloze klassiekers, van Star Wars, E.T. en Jaws tot Superman, Indiana Jones, Jurassic Park, Schindler's List, Harry Potter en nog veel meer. Je hoeft maar een paar noten te horen en je zit volledig in de film. Dat geldt zeker ook voor Home Alone, dat niet voor niets in twee categorieën voor een Oscar werd genomineerd: beste score en beste originele compositie (het direct herkenbare Somewhere In My Memory). Dit nummer en alle andere composities die Williams maakte voor Home Alone worden tijdens Home Alone in Concert live uitgevoerd door het Noordpool Orkest en het Nederlands Concertkoor. De meer dan 140 topmusici en koorleden zullen zorgen voor een uniek samenspel tussen de hilarische filmscènes en één van de succesvolste soundtracks uit de filmgeschiedenis.

Home Alone in Concert vindt plaats in de nieuwe RTM Stage in Rotterdam. Deze nieuwe theaterzaal, onderdeel van Rotterdam Ahoy, is in 2020 opgeleverd en geldt als het neusje van de zalm wat betreft zaalindeling, comfort en akoestiek. Home Alone in Concert wordt een ongelofelijke belevenis, die de bezoekers meesleurt in een wervelende cinema-ervaring. Dé kans om één van de grappigste en meest onvergetelijke kerstfilms ooit te zien in een unieke setting.

In 2019 bracht het Noordpool Orkest al met veel succes die andere kerstklassieker muzikaal tot leven, tijdens het cinema-concertspektakel Love Actually in Concert. Op veler verzoek krijgt deze live soundtrackervaring in 2021 als opwarmer naar de kerstdagen toe een reprise.

Over het Noordpool Orkest
Het in 2010 opgerichte Noordpool Orkest heeft zich gespecialiseerd in alle vormen van lichte muziek. De professionele musici hebben de afgelopen jaren bewezen voor geen genre de hand om te draaien. Het orkest begeleidde in het verleden al solisten als Douwe Bob, Waylon, Ellen ten Damme en Bert Visscher en stond met Ed Kowalczyk (Live) op het hoofdpodium van Pinkpop en met José James op North Sea Jazz.


Jubileumconcert Popkoor Seaside Rendez-Vous op 19 februari
te Zierikzee (Zeeland) 

SEASIDE Rendez-Vous is niet zomaar een Zeeuws popkoor, maar een live band met 55 zangers en zangeressen onder leiding van dirigent Frank de Vreeze.
Deze avond brengen we in de Nieuwe Kerk te Zierikzee de pareltjes uit de muziekgeschiedenis weer tot leven. Denk daarbij aan "Imagine" van John Lennon, "Before I go" van Guy Sebastian, "I just can't stop loving you" van Michael Jackson, maar ook een heerlijke Hazes-medley staat op ons programma. We gaan ze natuurlijk niet allemaal verklappen, maar dat het gedurende 2 uur een feest van herkenning wordt is zeker. De kaartverkoop gaat hard dus bestel ze vandaag nog, want vol = vol.

Kaartverkoop via www.casd.nl klik daar op "kaartverkoop".

We kijken er naar uit om u op zaterdag 19 februari 2022 te mogen
verwelkomen.