Home » Uitjes » Uitgaan » Concert

Concert


Concertpianist René van Sluis speelt "Chopin, Schumann, Brahms" in de Amstelkerk te Amsterdam (Noord-Holland) op 9 oktober.

Op dinsdag 9 oktober 2018 om 20:00 treedt concertpianist René van Sluis op in de Amstelkerk in Amsterdam.
Die avond geeft hij er een recital met werken van Chopin, Schumann en Brahms.
René van Sluis is geboren en getogen in de Zaanstreek. Hij werd op 11-jarige leeftijd voorgesteld aan de beroemde pianist Arthur Rubinstein. Na een prachtige zangcarrière, die hem op de grootste podia van Europa heeft gebracht, is hij begonnen aan hernieuwde carrière als concertpianist.
Naar aanleiding van een interview met René van Sluis schreef Ton de Lange op 11 juli 2018 een prachtig artikel over hem voor het Noord Hollands Dagblad:
"In zijn Heemskerkse flat heeft de geboren Wormerveerder zich omringd met religieuze kunst. Dankzij een nalatenschap uit de familie leeft René van Sluis in museale sfeer. 'Mon petit Hermitage' noemt hij deze volstrekt unieke habitat. "Ik hoor helemaal niet in deze tijd, ik doe geen concessies". Hij geeft er tevens zang- en pianoles en studeert zo'n vier uur per dag. 

René is een van de vier kinderen van muzikale ouders. Moeder Annie Hartland was concertpianist, vader Gerben talentvol violist. "Hij 'moest' echter de bakkerszaak van zijn vader overnemen, aan de Goudastraat in Wormerveer.". Op zijn elfde werd René van Sluis voorgesteld aan de beroemde Arthur Rubinstein en speelde voor hem Chopins 'Fantasie Impromptu'. Na zijn middelbare studies ging hij studeren bij Karel Hilsum aan het Conservatorium van Amsterdam en in 1981 studeerde hij cum laude af bij Aafje Heynis. "Toen was ik een begenadigd kind, nu een man die op latere leeftijd een hernieuwde carrière is begonnen."
Zijn zangcarrière, ooit gestimuleerd door befaamde zangpedagogen Maartje Kliffen in Bergen aan Zee, Aafje Heynis op het Conservatorium in Arnhem, later toen hij ging verder studeren, door Bernard Kruysen, Coby Riemersma , Cristina Deutekom en Professor Dr Jozef Metternich in Keulen, heeft hem op de grootste podia in Europa gebracht: Brussel, Antwerpen,Verviers, Londen, Birmingham, Keulen, de Scala van Milaan en herhaaldelijk het Concertgebouw Amsterdam, en was vijf jaar geleden namelijk zomaar voorbij . Dit als gevolg van een bacterie in zijn longen. 
"Aan mijn stem mankeerde niets, wel aan mijn longcapaciteit. Sindsdien heb ik de piano opnieuw ontdekt. Sterker, het is alleen maar verdiept. Ik hou van het podium. Daar klinkt de hartenklop van het moment, de interpretatie is het meest interessante aspect van livemuziek. De dieperliggende weemoed te horen, zo mooi."
René van Sluis is ver gekomen, na zijn eerste optreden in het wereldberoemde Concertgebouw in Amsterdam, op 22 juli 1985. Hij kan trots zijn op zichzelf. "

René van Sluis geeft graag de voorkeur aan concerten in zijn geboortestreek en omgeving, waar hij als jong talent vele pianoconcerten heeft gegeven.

Na afloop van het concert is er gelegenheid René van Sluis persoonlijk te spreken tijdens de signeersessie bij de verkoop van zijn nieuwe CD. 
Kan u die avond niet aanwezig zijn, de eerstvolgende concertdata zijn:
- Zondag 21 oktober 2018 om 14 u - Vrijburcht - Heemskerk
- Zaterdag 17 november 2018 om 20 u - Conservatorium - Brussel
De CD "Chopin, Schumann, Brahms" is ook te verkrijgen bij:
- Dirk Heijne Muziek , Heiligeweg 11, 1561 DD Krommenie
- Muziekhandel Borstlap , Bakkummerstraat 13, 1901 HJ Castricum
- CD & DVD Shop Erwin Vermast, Zuiderhoofdstraat 2, 1561 AL Krommenie
- Boekhandel Feijn, Laat 47, 1811 EB Alkmaar
Praktische informatie:
Entree: 
● aan de zaal: 15 euro/ jongeren -18j 10 euro
● in voorverkoop (excl. servicekosten voor online aankoop): 12 euro/jongeren -18j 10 euro

Tickets & Info: 
● online op eventbrite
● via mail: rpvsmanagement@gmail.com


The High Kings (IRL) Live in de Lourdes Kerk Scheveningen (Zuid-Holland) 28 oktober.

The High Kings (IRL) terug op Scheveningen
Live in de Lourdes Kerk

De beroemdste Irish folkband van dit moment keert op zondag 28 oktober terug naar Scheveningen voor een spectaculaire show: The High Kings! Was het vorig jaar al een uitbundig feest in de Oude Kerk van Scheveningen, nu gaan de stoere Ierse mannen die show overtreffen met een eenmalig concert op zondag 28 oktober 2018 in de Lourdes Kerk, waar de betoverende Ierse ‘traditionals’ intens zullen klinken in een sfeervolle, intieme ambiance. Een niet te missen Iers muziekfeest!

Wereldtournee
The High Kings treden op in het kader van hun wereldtournee rondom hun tienjarig bestaan, dat gevierd wordt met de release van het best of album Decade. Tip: wees er snel bij, want de vorige show was volledig uitverkocht!

Koop nu je tickets!

Irish Folk Band of the Year
Dat de mannen een feestje kunnen bouwen staat vast, met 6 van de 7 uitverkochte shows tijdens hun Benelux tour 2017. In Ierland zijn The High Kings zonder twijfel de grootste Irish Folkband. Meteen na hun eerste album ontvingen ze de titel Irish Folk Band of the Year, en hun vier daaropvolgende albums bereikten de platinastatus. Met hun energieke concerten maken The High Kings hun reputatie als fenomenale liveband meer dan waar. De bezielde multi-instrumentalisten bespelen samen meer dan 13 instrumenten. Op hun repertoire staan unieke eigen nummers, maar ook bekende Ierse ballads en traditionele Ierse sing-a-longs als The Wild Rover, The Leaving of Liverpool, Whiskey in the Jar, Fields of Athenry en meer. Soms in een Kings-jasje, soms niet. 

The true heirs of Ireland's folk heritage
Ierland werd eeuwen lang geregeerd door High Kings, totdat in 1169 een einde kwam aan hun hegemonie. Daarna werden hun heldendaden alleen nog bezongen in de wereld van mythen, sagen en legenden. Totdat Finbarr Clancy, Martin Furey, Brian Dunphy en Darren Holden in Dublin bij elkaar kwamen en The High Kings vormden. Met de Ierse muzikale traditie in hun genen: Finbarr als zoon van één van de legendarische Ierse 60s band The Clancy Brothers, Martin als zoon van één van The Fureys, Brian en Darren komen allebei uit de succesvolle Riverdance dansproductie. Inmiddels is George Murphy in de voetsporen van Martin Furey getreden, die de band in 2017 verliet.

Info The High Kings in De Lourdes Kerk 
De Lourdes Kerk bevindt zich op nog geen steenworp afstand van het Circustheater: 
2e Messtraat 108. Let op: de ingang voor het concert is de Berkenbosch Blokstraat 9a! 
Zondag 28 oktober 2018 
Aanvang: 20:00 uur
Einde: 22:30 uur
Tickets kosten € 22,50 en zijn verkrijgbaar via: https://popagendascheveningen.stager.nl/Concerts/tickets.
www.thehighkings.com | www.popagendascheveningen.nl | www.1900aanzee.nl 

200 by the Sea wordt georganiseerd door Stichting Popagenda Scheveningen en 1900 Aan Zee

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alexander Serban | Tel: 06 43 02 29 45 | e-mail: info@popagendascheveningen.nl 

Organisatie Popagenda Scheveningen
Alexander Serban, Lesley Warendorff & Bart Post


Facebook Popagenda Scheveningen

Popagenda Scheveningen
Tel: 06 43 02 29 45
info@popagendascheveningen.nl


Bökkers + de Boetners op 3 november in Markthal Didam (Gelderland) 

Vorig jaar werd Restaurant Steak'm volledig op z'n kop gezet door Bökkers & de Boetners. In de Markthal Didam gaan we dat op 3 november weer over doen! 🍻

Bökkers
Deze kroonprinsen van de dialectrock zijn kind aan huis in vele steden, tentfeesten en op diverse festivals waaronder uiteraard de Zwarte Cross. En met kind bedoelen we eigenlijk snotblaag. Zo smerig, eigenwijs en ondeugend dat je er onmiddellijk van gaat houden als ware het je eigen bloed. Met hun opruiende rechttoe-rechtaan rock 'n roll a la AC/DC, Chuck Berry en ZZ Top zijn de mannen hard op weg heel Nederland te onderwerpen.

De Overijsselse rockband rond voormalig Voederbietel Hendrik Jan Bökkers begon in 2010 als Normaal-coverband, maar heeft inmiddels na vier studioplaten en een live-album een volledig eigen smoelwerk opgetrokken. De expliciete teksten in Sallands dialect op het laatste album 'Schorem uut de schiettente' bleven niet onbesproken. Een Wapenveldse dominee riep in november zijn schapen op vooral niet naar deze goddeloze band te gaan.

de Boetners
Het voorprogramma deze avond sluit wel heel mooi op het hoofdprogramma aan. De Boetners maken dezelfde rechttoe-rechtaan rock & roll maar zingen in het Achterhoekse dialect! Deze jongens timmeren keihard aan de weg en presenteerden onlangs hun derde album.

► Kaartverkoop vanaf 3 september
► Markthal open vanaf 19:00
► Tickets voorverkoop: € 12,50 / Avondkassa: € 15, -