Home » Uitjes » Uitgaan » Concert

Concert


King Arthur op 12 oktober Wassenaar en 13 oktober
te Voorschoten (Zuid-Holland)

Luister- en kijkspel: King Arthur van Purcell

Vocaal Vrouwenensemble Vox Clara en barokensemble The Broken Consort bundelen dit najaar de krachten in een gezamenlijke uitvoering van King Arthur van Henri Purcell (1659-1695). 
De uitvoeringen vinden plaats in Theater Warenar in Wassenaar (zaterdag 12 oktober, 20.00 uur) en het Cultureel Centrum in Voorschoten (zondag 13 oktober, 16.00 uur). 
King Arthur is een Semi Opera in vijf aktes, op muziek van de Engelse componist Henri Purcell en tekst van John Dryden. Het stuk werd voor het eerst opgevoerd in Londen in 1691. 

Het verhaal gaat over strijd, liefde en het idyllische leven op het platteland. 
Oswald, de koning van Kent en een Saks, maakt Emmeline, die verloofd is met de Britse koning Arthur, het hof. Dat wordt vechten. De veldslag loopt af in het nadeel van de Saksen, maar Oswald schaakt alsnog Emmeline. Arthur gaat naar haar op zoek, vergezeld door de wijze raad van Merlijn. Maar er volgen ontberingen. Dwaallichten brengen de ridders van de wijs. Sirenen proberen Arthur te verleiden. Het gezelschap belandt uiteindelijk in een betoverd bos. Maar gelukkig volgt aan het einde de verzoening. Er volgt een lofzang op Engeland.

De uitvoering staat onder leiding van dirigente Maria Rosenmöller. 
De toneelregie ligt in handen van Johanna Terpstra. 
Kaarten (15 euro volwassenen; 5 euro jeugd t/m 18 jaar) zijn verkrijgbaar via de website van Vox Clara en bij leden van het koor en orkest. 


Love Actually in Concert Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Groningen, Eindhoven van 18 november tot en met 24 november

Love Actually in Concert komt naar Nederland !

Noordpool Orkest voorziet iconische filmklassieker van livemuziek


Na het grote succes in Engeland, brengt Cinema In Concert de Love Actually in Concert tour naar Nederland. In november wordt een van 's werelds meest geliefde romantische komedies in vijf steden op HD-scherm vertoond en muzikaal even swingend als sfeervol begeleid door het ruim 50-koppige Noordpool Orkest. 


Zwolle-LIVE (Overijssel) op 30 november (Overijssel)

Na 6 jaar komt er een nieuwe editie van het muziekevenement Zwolle-LIVE!

Na de twee succesvolle Zwolle-LIVE edities van 2012 en 2013 bleef men de initiatiefnemers (Marco Ruiter en Fred Drouven) bestoken met vragen wanneer er weer een nieuwe Zwolle-LIVE zou komen. Na 6 jaar met kriebels bij de beide heren zijn alle vrijwilligers en sponsoren opgetrommeld. Zwolle-LIVE editie 2019 is een feit, officieel bevestigd en de kaartverkoop is gestart.

Zwolle-LIVE is een uniek live muziek evenement met de sfeer van een muzikaal bijzonder, eigentijds evenement, maar vooral een feest van en voor Zwollenaren. Vergelijkbaar of misschien zelfs nóg meer verbroederend dan bijvoorbeeld het bekende 'Vrienden van Amstel'.

In de editie 2019 bundelen de in Zwolle bekende bands Barcode en LEAD de muzikale krachten. Een uitwisseling van bandleden en toevoeging van bijzondere muzikanten en samenwerkingen (o.a. Henri van Velzen, Marlon Jansen, Lotte Turlings en de bands Scrambled en Juffr. Jannie) legt de basis voor een doorstart van een eigen muziekevenement waar de komende jaren op doorgebouwd kan worden. Een spectaculaire 100% LIVE show. Van betoverende kleine liedjes tot bombastische drums battles. Dit keer niet de standaard covers, maar daar weer een schepje bovenop. De mensen een avond optimaal laten genieten is het doel.

Zaterdag 30 november 2019 is het zover. In Theater Buitensoos, die haar locatie wederom beschikbaar heeft gesteld.

Kaartverkoop www.Zwolle-LIVE.nl, tickets: € 12,50 p.p.