Home » Uitjes » Uitgaan » Concert

Concert


Spaans vollemaanconcert 24 juli bij cultuurboerderij Westelbeers
(Noord Brabant)

Op zaterdagavond 24 juli a.s. geeft zangeres Monica Coronado (Barcelona) samen met gipsy flamencogitarist Manito een concert bij volle maan op het terrein van de cultuurboerderij Westelbeers.
Met haar temperament krijgt Monica het publiek snel op het puntje van de stoel. Manito weet altijd met zijn virtuoze spel haar te stimuleren het onderste uit de kan te halen. De luisteraar wordt meegenomen naar een wereld vol passie, weemoed hartstocht. Dit optreden belooft een en al vuur!
Mónica Coronado begeleidt zichzelf op gitaar. Met heldere stem zingt zij haar verhalen, verzameld en beleefd in haar zwervend bestaan als muzikant. Manito's vurige spel is intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Zijn naam is een directe verwijzing naar de Franse gitaarlegende 'Manitas de Plata'
Dit intieme luisterconcert is een echte aanrader voor de romantici onder ons. Men zit deze avond rond het kampvuur dicht bij de artiesten bij het licht van de maan. Tussen de bedrijven door kan men genieten een drankje en van de schitterende omgeving. Het adres van de Cultuurboerderij is Voldijnseweg 8 te Westelbeers De aanvang is 20.15, inloop vanaf 19.30. De entree €10, Optioneel is ook een mediterraan buffet. Info en reserveringen via de site van de cultuurboerderij of telefonisch 013 514 2653


Het Lelystadse Meezingfestijn op 24 september

Het eerste Lelystadse Meezingfestijn in 2019 was een enorm succes en binnen no-time uitverkocht, dus doen we het gewoon nog een keer! Op een groot scherm komen de teksten van bekende hits voorbij die onder leiding van Roy samen met het publiek uit volle borst gezongen zullen worden. Meerdere gasten zullen ook weer deze avond optreden. Alle genres en artiesten komen voorbij, van Abba tot Borsato, van Neil Diamond tot John de Bever en van Robbie Williams tot Hazes. Samen maken de artiest en publiek er weer een onvergetelijke avond van, een feest van herkenning in een geweldige sfeer!

Meezingfestijn
Steeds vaker worden door heel Nederland meezingfestijnen georganiseerd die stuk voor stuk volle zalen trekken vanwege de geweldige en gezellige sfeer. In veel plaatsen is het zelfs al een jaarlijks terugkerende editie. Hoog tijd dit populaire event ook in Lelystad te laten plaatsvinden, dacht Roy Oostwegel. Aangezien Corneel altijd in is voor een feestje, is daarmee het eerste Lelystadse Meezingfestijn een feit.

Vrijdag 24 september 2021
Deur open 20.30
Aanvang 21.00
Einde 02.00


Home Alone in Concert Rotterdam (Zuid-Holland) 27 december

De onverwoestbare kerstklassieker Home Alone zal op 27 december terugkeren als wervelende cinema-ervaring, voorzien van een door 140 topmusici verzorgde live uitvoering. Tijdens Home Alone in Concert wordt de film in de nieuwe theaterzaal van Rotterdam Ahoy vertoond op groot scherm, waarbij het Noordpool Orkest en het Nederlands Concertkoor de iconische filmmuziek van componist John Williams live uit zullen voeren. Onvergetelijk kerstplezier voor iedereen.


De feestdagen zijn een periode van tradities en één van die vaste ingrediënten in de kerstvakantie is het gezamenlijk bekijken van kerstfilms. Home Alone is zo'n tijdloze klassieker die daar helemaal bij hoort. De iconische film van regisseur John Hughes uit 1990 vertelt het verhaal van het 8-jarige jongetje Kevin (Macaulay Culkin) die per ongeluk thuis achterblijft als zijn familie vertrekt voor een kerstvakantie. Op hilarische en ingenieuze wijze verdedigt hij de woning eigenhandig tegen twee snode maar onhandige dieven.

De meeslepende score van de film, gecomponeerd door John Williams, is misschien wel net zo iconisch als de film zelf. De legendarische componist is bekend van zijn werk voor talloze klassiekers, van Star Wars, E.T. en Jaws tot Superman, Indiana Jones, Jurassic Park, Schindler's List, Harry Potter en nog veel meer. Je hoeft maar een paar noten te horen en je zit volledig in de film. Dat geldt zeker ook voor Home Alone, dat niet voor niets in twee categorieën voor een Oscar werd genomineerd: beste score en beste originele compositie (het direct herkenbare Somewhere In My Memory). Dit nummer en alle andere composities die Williams maakte voor Home Alone worden tijdens Home Alone in Concert live uitgevoerd door het Noordpool Orkest en het Nederlands Concertkoor. De meer dan 140 topmusici en koorleden zullen zorgen voor een uniek samenspel tussen de hilarische filmscènes en één van de succesvolste soundtracks uit de filmgeschiedenis.

Home Alone in Concert vindt plaats in de nieuwe RTM Stage in Rotterdam. Deze nieuwe theaterzaal, onderdeel van Rotterdam Ahoy, is in 2020 opgeleverd en geldt als het neusje van de zalm wat betreft zaalindeling, comfort en akoestiek. Home Alone in Concert wordt een ongelofelijke belevenis, die de bezoekers meesleurt in een wervelende cinema-ervaring. Dé kans om één van de grappigste en meest onvergetelijke kerstfilms ooit te zien in een unieke setting.

In 2019 bracht het Noordpool Orkest al met veel succes die andere kerstklassieker muzikaal tot leven, tijdens het cinema-concertspektakel Love Actually in Concert. Op veler verzoek krijgt deze live soundtrackervaring in 2021 als opwarmer naar de kerstdagen toe een reprise.

Over het Noordpool Orkest
Het in 2010 opgerichte Noordpool Orkest heeft zich gespecialiseerd in alle vormen van lichte muziek. De professionele musici hebben de afgelopen jaren bewezen voor geen genre de hand om te draaien. Het orkest begeleidde in het verleden al solisten als Douwe Bob, Waylon, Ellen ten Damme en Bert Visscher en stond met Ed Kowalczyk (Live) op het hoofdpodium van Pinkpop en met José James op North Sea Jazz.