Home » Uitjes » Uitgaan » Theater

Theater en voorstellingen


In- en Uitlooptheater Abbekerk (Noord-Holland) tot en met 20 augustus

Ella Snoep Theater voor jong en oud (van 4 tot 100 jaar)
doet deze zomer weer de deuren van haar theater wijd open.
Eindelijk!
Het wordt een In- en Uitlooptheater. Coronaregels worden gerespecteerd. Dat betekent een verrassing en een experiment. De ruimte van het vierkant en de zolder van haar 17de -eeuwse stolpboerderij in Abbekerk is geheel gevuld. Overal zie je poppen aan draadjes, klein en levensgroot. Ze piepen uit kisten en dozen, zitten of hangen in bomen, rijden in een ambulance rondjes en verdwijnen weer. Alles geheimzinnig en sprookjesachtig belicht. Er klinkt muziek uit vroegere voorstellingen en je hoort liedjes.
Ella speelt stukjes uit verschillende voorstellingen, onderhoudt het publiek, beantwoordt vragen en toont hoe poppen, objecten en verhalen ontstaan.
Zorgeloos, grappig en er is héél veel te zien. Je kunt reserveren voor 14.00 uur of 15.00 uur. Je kunt ook een gokje wagen en gewoon komen. Misschien moet je dan nog even wachten. De deur staat open. Elke woensdag, donderdag en vrijdag  om 14.00 en 15.00 uur


Oorlog aan de Rivier Buitenvoorstelling te Lith (Noord-Brabant) 16 september

Een voorstelling over waargebeurde dingen die niet in geschiedenisboeken staan. Stap in september in ons tijdelijk tenttheater café 'Bij Marie' binnen en je staat aan het begin van WO2. En al vliegen de bommenwerpers over, Marie schenkt koffie voor vriend en vijand 'want mensen zijn mensen'. Het wordt alleen lastiger als koffie en suiker op de bon gaan, nieuwe regels hun intrede doen, verraad om de hoek komt kijken en de gemoedelijke sfeer onder druk komt te staan. De voorstelling schetst klein, maar niet te onderschatten, oorlogsleed en wordt muzikaal ondersteund door koor en combo met liedjes uit en van vóór de oorlog.