Home » Uitjes » Uitgaan » Theater

Theater en voorstellingen


Theater Botanische tuin Rotterdam (ZH) op 1 mei

Pacific Enterprises Unlimited organiseert op woensdag 1 mei in de meivakantie een fantasierijke lentedag in de Botanische tuin Kralingen voor kinderen van 3 tot 9 jaar. 
Ter inspiratie krijgen ze een rondleiding door de tuin o.l.v een bioloog. Aansluitend gaan de kinderen zelf aan de slag en volgen een aantal activiteitenrondes waaronder de doe-voorstelling: ZIE ZE VLIEGEN! van Little Doll Dance Company. Het verhaal gaat over een verdwaalde vlinder die is op zoek is naar familie, maar nergens andere vlinders kan vinden. Wat nu? In 'Zie ze vliegen' dansen we samen door alle levensfasen van de vlinder, van rups tot prachtige vlinder. 
De andere activiteiten zijn zingen, dansen, knutselen en cupcakes versieren. Allemaal geïnspireerd op vlinders. 
Tussen de workshops door genieten we van een heerlijke lunch en op het einde eten we samen de cupcakes op. 
Om mee te doen aan deze theater dag heb je een strippen kaart nodig. Deze strippenkaart met 6 strippen (1 strip per activiteit) kost €2,00 en is bij de entree van de tuin verkrijgbaar. 
Volle strippenkaart? Kies je eigen houten vlindertje om mee naar huis te nemen.


Theatervoorstelling ik heb een dode David lief op 9 mei te Zwolle (Overijssel)

Drie vrouwen, Bathseba, Michal en Abisag ontmoeten elkaar naast Davids slaapkamer. Deze ruimte verandert daardoor in een ketel van emoties. Macht, liefde, moederschap, haat, heldendom en verbittering schieten langs elkaar heen. Verleden, heden en toekomst betwisten elkaar op de visie op werkelijkheid. 

Wordt Davids geloof in God gedeeld of zaait het achterdocht? Zingen ze Davids psalmen met hem mee of zijn die psalmen een toonbeeld van zijn gespletenheid. Is hun leven denkbaar zonder David? En wat is hun belang bij Davids dood?
De voorstelling vindt plaats in de theaterzaal van de Bolder (Dobbe 29, 8032 JW ZWOLLE). Vanaf 20.00 is de zaal open en om 20.15 start de voorstelling. Parkeren kan op het terrein van winkelcentrum Aalanden. Tickets kosten €5,- en zijn te bestellen op www.popuppuck.tk. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er op tijd bij.


Dans: Flamenco voorstelling Antorcha 15 juni De Bilt (Utrecht)

Spaanse dans, zang, en gitaarklanken brengen u in Spaanse sferen!

30 Dansers Gitaar Kambiz Afshari Zang Abdel Abderrasak
Choreograaf Heleen
Onder leiding van  Heleen en Leonne verzorgt flamenco dansschool Heleen een avond die als een fakkel blijft branden.
H Dunantplein 4 de Bilt H F Witte centrum (gratis parkeren) Route
Kaartverkoop aan de zaal  €10,00
Info: 06-41042464


Turks fruit | Iepenloftspul Dronryp (Friesland) van 21 juni tot en met 6 juli

Lepenloftspul Dronryp spilet dit jier ‘Turks fruit’. It is in nij stik, basearre op it ferneamde boek fan Jan Wolkers en de film fan Paul Verhoeven, dy’t mei 3,3 miljoen besikers noch altyd de meast suksesfolle Nederlânske bioskoopfilm oait is.

‘Turks fruit’ is it oangripende ferhaal oer de heftige leafde tusken byldhouwer Erik en Olga. Olga komt úteinlik oan de gefolgen fan in harsentumor te ferstjerren. Yn ‘Turks fruit’ wikselje tema’s as leafde, tragyk, humor, fergonklikheid, de dea en hertstocht elkoar ôf.

Sang en live muzyk spylje in wichtige rol yn dat stik dat foar it earst yn it Frysk én yn ‘e Iepenloft opfierd wurde sil. 

‘Turks fruit’ is skreaun, bewurke en oerset troch Dick Jansen. De rezjy is yn hannen fan Theo Smedes. 

Bekijk de Facebookpagina