Home » Uitjes » Uitgaan » Theater

Theater en voorstellingen


Turks fruit | Iepenloftspul Dronryp (Friesland) van 21 juni tot en met 6 juli

Lepenloftspul Dronryp spilet dit jier ‘Turks fruit’. It is in nij stik, basearre op it ferneamde boek fan Jan Wolkers en de film fan Paul Verhoeven, dy’t mei 3,3 miljoen besikers noch altyd de meast suksesfolle Nederlânske bioskoopfilm oait is.

‘Turks fruit’ is it oangripende ferhaal oer de heftige leafde tusken byldhouwer Erik en Olga. Olga komt úteinlik oan de gefolgen fan in harsentumor te ferstjerren. Yn ‘Turks fruit’ wikselje tema’s as leafde, tragyk, humor, fergonklikheid, de dea en hertstocht elkoar ôf.

Sang en live muzyk spylje in wichtige rol yn dat stik dat foar it earst yn it Frysk én yn ‘e Iepenloft opfierd wurde sil. 

‘Turks fruit’ is skreaun, bewurke en oerset troch Dick Jansen. De rezjy is yn hannen fan Theo Smedes. 

Bekijk de Facebookpagina


KUDDE Natuurtheatervoorstelling Nijverdal (Overijssel) 
van 21 augustus tot en met 1 september

Een wandeling met een schaapskudde tijdens zonsondergang. De Sallandse Heuvelrug als decor voor filmprojecties. Onderweg wordt je een verhaal toegefluisterd. 

Acteur Hans Dagelet (bekend van o.a. Familie Kruys en Het Nationaal Toneel) vertelt het verhaal van Zenon; een moedige man die besluit de kudde te verlaten. Een sprookje voor volwassenen over de moed die het vergt om te worden wie je werkelijk bent.

Tijdens het jubileumjaar van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug ontmoeten natuur en cultuur elkaar op de heide en in het bos. 

Deze interactieve voorstelling is geschikt voor bezoekers van 16 jaar en ouder. Gepaste kleding en dichte schoenen zijn aanbevolen. Niet geschikt voor mindervaliden. Honden zijn niet toegestaan. 

Facebookpagina KUDDE