Maak je event of uitje zichtbaar via online marketing

Gepubliceerd op 13 januari 2024 om 23:32

Met zoveel verschillende manieren om uw evenement of uitje of attractie te promoten, is het moeilijk om precies te weten waar u moet beginnen. Het promoten van uw event of uitje helpt u om bekendheid, bezoek en registraties te vergroten en uw doelen te bereiken. Lees verder om te zien hoe u uw evenement, uitje of bezichtiging in 2021 effectief kunt promoten.

Promoot uw evenement of uitje online

U wilt online graag uw evenement, uitje of actieve attractie promoten of zelfs verkopen via een webshop. Een webshop maken met WordPress biedt u deze mogelijkheid. 

WordPress biedt plugins waarbij u eenvoudig een kalender kunt toevoegen aan uw website om bezoekers te waarschuwen voor aankomende evenementen. Andere functionele plugins via WordPress zijn; ticketing functies, toewijzing van locatie en de tijd van het event, bezoekersbeheer en e-mail opvolging die na het evenement zouden kunnen plaatsvinden.

Voor websites die geen volledig platform voor evenementenbeheer nodig hebben, kunnen plug-ins zoals deze een schat aan tools bieden om evenementen tegen veel lagere kosten te beheren. Allemaal vanuit WordPress.

WordPress SEO optimaliseren voor uw uitjes website

Als beheerder van een website wilt u dat uw pagina wordt gevonden door zoekmachines. Positie in de zoekresultaten van Google en Bing is een van de puurste vormen van internetmarketing. WordPress SEO is een onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en bestaat voornamelijk uit twee grote aspecten: on-page en off-page SEO. Off-page SEO is bijvoorbeeld dat andere websites naar uw pagina linken en u dus “aanbevelen”. On-page is alles wat u op uw pagina kunt doen om voor een bepaald trefwoord in de zoekresultaten te verschijnen.

Online marketing tip 2 voor ondernemers: On-page optimalisatie met Yoast

Yoast SEO is een uitstekende tool voor het starten van online marketing en zeer nuttig voor on-page optimalisatie. De premium versie is vooral aan te raden als u sterk afhankelijk bent van social media marketing. Of als u gewoon persoonlijke ondersteuning wilt. Zelfs de gratis versie biedt uitgebreide functies om uw pagina fundamenteel te optimaliseren. Yoast is eenvoudig te gebruiken en gemakkelijk te begrijpen. Het heeft als doel dat uw online platform moet worden gevonden door een zoekmachine. Dankzij Yoast weet u bijvoorbeeld wat een paginatitel is. Dankzij Yoast voorkomt u ook een van de belangrijkste risico's van goede inhoud: dubbele inhoud.

Online marketing tip 3: Ankertekst optimaliseren van jouw website

Iedereen weet dat links cruciale ranking factoren zijn. Maar hoe zit het met de ankertekst? Google gebruikt een ankertekst om de context van de link te begrijpen en kan daarom een rangschikking factor zijn. Een ankertekst verwijst naar de klikbare woorden die worden gebruikt om de ene webpagina aan de andere te koppelen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.