Tips voor de planning van een dagje pret- of attractiepark

Gepubliceerd op 30 januari 2019 om 14:26

Op welke dag ben je van plan naar een pretpark te gaan? Wil je in een weekend (buiten de schoolvakanties) , dan is de zaterdag (vroeg!) beter dan de zondag. Na het ingaan van de zomertijd kan je natuurlijk ook proberen om een middag door de week vrij te nemen en dan tot sluitingstijd op het park te blijven. Vooral in de laatste uurtjes zal het dan lekker rustig zijn. Ideaal is natuurlijk een hele dag vrij te nemen als er op school een dag uitvalt bij de kinderen. Heb jij de ideale dag al gevonden ?Tip: Check daarna in ieder geval nog wel even het weer en openingstijden voordat je de definitieve plannen maakt! Naar aanleiding van de weersverwachting pas je je kleding aan en trek gemakkelijke schoenen aan. Paraplu, zonnebrand, fototoestel, reserve kleding voor de kleintjes ?

Waar koop je de tickets ? Probeer in ieder geval vooraf online je tickets te kopen zodat je niet in de rij hoeft te staan.
Tip: Wist je dat Uitidee.nl een aparte rubriek heeft voor uitjes met korting ? Dat scheelt soms wel 50% in de aanschaf van de tickets. Deze pagina is ook leuk om inspiratie op te doen; misschien zie je wel een leuke aanbieding en kom je heel ergens anders terecht dan dat je van te voren van plan was.

Informeer van te voren of je etenswaren en wat te drinken mee mag nemen naar het pret-of attractiepark. Als dat wel mag, is dat best prettig voor de eerste uren zodat je geen tijd verliest om ergens in de rij te staan voor een hapje of drankje.

Op het park: neem een plattegrond bij de ingang mee, kijk waar het niet zo druk is, ga eerder of wat later wat eten dan de meeste bezoekers.  

Attracties: soms is het mogelijk om voor een bepaalde attractie of show een ticket voor een bepaalde tijd te reserveren. Dat staat vaak ook vermeld in het boekje waar de plattegrond op staat.

Ga je naar een pretpark in het buitenland ? Kijk dan waar je het beste kunt tanken, in Nederland of het land waar het pretpark of attractie is. Vergeet de ID kaarten of paspoorten niet! Zijn er wegwerkzaamheden? Andere verkeersregels ? (bijvoorbeeld maximum snelheid)

Heb je een reisverzekering ? Kans is niet zo groot dat er wat zal gebeuren maar je weet maar nooit. Hoe zit het met de autoverzekering ? Op parkeerterreinen ontstaan nogal wat schades en wellicht is dit tripje (en later misschien nog een vakantie) een moment om daar eens goed naar te kijken.    

Tip: let goed op waar je de auto neerzet zodat je de auto na een vermoeiende dag snel kunt terug vinden.

Heb jij nog meer tips ? We zijn benieuwd! Zet ze als reactie onder deze blog.

Veel plezier met je dagje uit naar het attractiepark !

Jessica
Redactie Uitidee.nl


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.