Basistips voor als je een stad gaat bezoeken

Gepubliceerd op 8 februari 2020 om 20:59

Een stedentrip wordt steeds geliefder als een soort van korte vakantie. Mensen vinden het leuk om een stad te bezoeken. Bezienswaardigheden bekijken, de culinaire heerlijkheden proeven en genieten van de plaatselijke sfeer. Ook tijdens een strandvakantie maken mensen vaak een dagtrip naar een stad. Waar moet je rekening mee houden als je een stad gaat bezoeken?

 

Bezienswaardigheden bekijken

Check vooraf alvast wat de points of interest zijn. In veel grote steden rijden er speciale hop-on-hop-off bussen, soms met meerdere lijnen. Kijk even welke bus jou het meeste van de stad laat zien. Haal ook ergens een plattegrond, zeker als het om een grote stad gaat is dat erg prettig. Je kunt ook Google Maps gebruiken en de punten die je wilt bekijken alvast markeren.

 

Wees goed voorbereid

Zet vooraf ook wat apps op je telefoon die handig zijn. De Uber app is altijd handig voor vervoer van A naar B, de Lonely Planet Guide app is een perfecte stedentrip handleiding en bijvoorbeeld Foursquare voor de tips en reviews van restaurants. De app van de vliegtuigmaatschappij waarmee je vliegt is ook handig. Niet alleen om up-to-date te blijven over de vluchtinformatie maar ook om in te checken voor de terugvlucht. Een reisverzekering afsluiten hoort natuurlijk ook bij de voorbereidingen.

 

Perfecte outfit

Erg belangrijk zijn een paar comfortabele schoenen. Waarschijnlijk ga je door de stad heen struinen, door winkelstraten lopen en misschien zelfs van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid. Het zou zonde zijn als blijkt dat na een uur je voeten al zo zeer doen dat je nergens meer zin in hebt. Wat betreft de juiste kleding om een stad te bezoeken, daar kunnen we heel simpel in zijn. Werk altijd in laagjes, dan ben je op alle weersomstandigheden voorbereid. Neem ook iets tegen eventuele regenbuien mee. Natuurlijk kun je in een stad waar het rond de dertig graden is dat dikke vest of die warme trui wel weg laten.

 

Rugzak is handig

Neem ook een rugzakje mee. Een flesje water, een plattegrond, een boekje met tips over de stad, je camera, eventuele aankopen, het kan allemaal in je rugzak. Let altijd wel op zakkenrollers. Rugzakken met ritsen voorop en daar je waardevolle spullen in stoppen, is niet handig. Er zijn tegenwoordig genoeg typen rugzakken die redelijk zakkenroller-proof zijn.

 

Optimaal genieten

De laatste tip is misschien wel de allerbelangrijkste: geniet van de stad. Soms zijn mensen zo gedreven om een schema van bezienswaardigheden af te werken dat ze niet aan het pure genieten toekomen. Loop ook eens weg van de toeristische massa en duik eens die achterafstraatjes in en ga een hapje eten of een drankje doen in dat hele kleine zaakje. Je zult zien dat je niet alleen veel goedkoper uit bent maar daar ook de meest onvergetelijke momenten hebt.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.