Wat zijn jaloezieën?

Gepubliceerd op 4 juli 2022 om 20:58

Tip voor als je een eigen vakantiehuis of chalet gaat inrichten: zorg voor een goede lichtval en privacy in combinatie met gemak en onderhoud

Jaloezieën zijn een raamdecoratie wat gemaakt wordt met horizontale lamellen, het wordt gemaakt van materiaal zoals hout, PVC of  aluminium. De voordelen van dit type raambekleding zijn dat je de lamellen kunt kantelen om zo de hoeveelheid licht in je kamer te bepalen. Zonder dat je de hele jaloezie omhoog moet bewegen. Verticale lamellen werken op de zelfde manier waardoor je deze kan kantelen, zonder dat je deze volledig naar links of rechts hoeft te trekken.

Wanneer moet je kiezen voor op maat gemaakt jaloezieën?

Het voordeel van op maat gemaakte jaloezieën is dat je niet afhankelijk bent van standaard maten. Zoals het geval is van heel veel bedrijven. Nadeel is wel op maat gemaakt jaloezieën war duurder zijn dan standaard maten omdat standaard maten met veel in een keer geproduceerd kunnen worden. Als je op maat besteld dan gaat fabrikant aan de slag voor je exact die maat die je nodig hebt voor jouw raam.

Kies dan wel voor 100% op maat gemaakte jaloezieën die je bijvoorbeeld bij paxraamdecoratie kunt vinden (zie website)

Welke type materiaal moet je kiezen?

Dit hangt af van je type raambekleding, echt hout is zeer populair,  PVC is goedkoper dan hout en een prima vervanger met optie tot een houtlook. Aluminium lamellen zijn perfect voor kantoor.

Wat zijn verschillen tussen jaloezieën en lamellen?

Dat vraagt iemand zich wel is af soms. Wat zijn eigenlijk verschillen tussen lamellen en jaloezieën.

Allereerste wat zijn lamellen? Lamellen zijn verticale stroken van aluminium, PVC of stof. Zij worden vaak gebruikt voor grote ramen, ook kun je lamellen goed combineren met andere raambekleding zoals inbetweens of gevoerde gordijnen. Lamellen zijn ook net als jaloezieën verkrijgbaar in verschillende breedte en lengte zodat je ze helemaal naar jouw smaak kunt laten maken.

Jaloezieën

Jaloezieën worden ook wel een horizontale lamellen genoemd, lamellen worden gemaakt van materiaal zoals hout, PVC of aluminium.

Zie hier alle jaloezieën en lamellen 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.