Zweefvliegen


Bent u op zoek naar een unieke ervaring? Voor uzelf, als groepsuitje of als cadeau? Dan bent u bij ons misschien wel aan het juiste adres. Zoals de naam al zegt vliegen wij vanaf vliegveld Teuge, vlakbij Apeldoorn. Als u met ons het luchtruim kiest dan bevindt u zich in een prachtig gebied tussen de Veluwe en de IJselvallei.

Zweefvliegtuigen hebben geen motor, en geen motor is géén geluid. Eenmaal in de lucht zweeft u dus geruisloos heel rustig weer terug naar het vliegveld. Veel dichter bij het vliegen als een vogel kan haast niet. Zelfs zonder motor kun je soms uren in de lucht blijven, door in warme stijgende lucht (thermiek) te cirkelen.
Wat de vlucht uniek maakt is dat u door middel van een kabel door een sleepvliegtuig wordt opgesleept, aangezien zweefvliegtuigen niet zelf kunnen opstijgen. Dit vliegtuig brengt ons helemaal naar 500 meter, voordat de piloot de kabel ontkoppeld. Dan begint het zweven pas echt! Uw vlucht zal ongeveer tussen de 15 en 20 minuten duren.
Voorafgaand en tijdens de vlucht kan de piloot u voorzien van alle theorie achter het vliegtuig en hoe het kan dat deze vliegt. Kom genieten van het uitzicht en de rust die het zweefvliegen biedt. Wie weet zit u binnenkort bij ons met uw hoofd in de wolken!