Nieuwe Kerk Amsterdam
Huwelijk Prins Willem-Alexander met Maxima Zorreguieta in Nieuwe Kerk Amsterdam Nieuwe Kerk Amsterdam Nieuwe Kerk Amsterdam Nieuwe Kerk Amsterdam
Contact

Dam 12
1012 NL Amsterdam
Nederland
020-6386909
bezoek de website mail@nieuwekerk.nl facebook De Nieuwe Kerk Amsterdam

Actie van de Dag wellness en sauna
Kerken De Nieuwe Kerk Amsterdam Bezoek de website

De Nieuwe Kerk ligt in het hart van de stad aan de Dam, vlak naast Het Koninklijk Paleis. Een bezoek aan het monumentale kerkgebouw is zeer de moeite waard. De kerk is ook bekend als plek waar de inhuldigingsceremonie van het Staatshoofd en de nationale 4-mei herdenking plaatsvinden. Koningin Beatrix werd in 1980 officieel in De Nieuwe Kerk ingehuldigd. Op 2 februari 2002 vond in De Nieuwe Kerk het kerkelijk huwelijk plaats van kroonprins Willem-Alexander en prinses Ma¡xima.

De Nieuwe Kerk is altijd een multifunctioneel gebouw geweest. Het was sinds de middeleeuwen een godshuis annex begraafplaats, maar het werd door de week voor zeer uiteenlopende doeleinden gebruikt. Het kon tijdelijk als beurs fungeren, of als stadsmuziekzaal waar wandelconcerten werden gegeven, of als aula waar prijs- en diploma-uitreikingen plaatsvonden. De Nieuwe Kerk bood voor al die gelegenheden een grote, representatieve ruimte in het hart van de stad.

De huidige Nieuwe Kerk vervult in het stadsleven een vergelijkbare rol in een andere tijd, in andere omstandigheden. Nog steeds is De Nieuwe Kerk als het ware een overdekt plein, een verlengstuk van de Dam, waar mensen elkaar ontmoeten. Hier zijn grote tentoonstellingen te bezichtigen, worden feestelijke en plechtige bijeenkomsten gehouden en vinden culturele manifestaties plaats. Dit alles gebeurt in een prachtige ambiance die de band met het verleden direct zichtbaar maakt.

Gezelschappen
Partners
Kinderen
Gezinnen
55+
Families
Groepen
Jongeren
Alleenstaanden
Vrienden
Bedrijven
Maanden geopend
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
November
December
Eigenschappen
Binnen
Buiten
Eetgelegenheid
Rolstoelvriendelijk
Huisdieren
Groepsarrangement

Kijk voor meer informatie, tickets of reserveren op de website

Video
Locatie

Toon alle uitjes uit de categorie binnen een straal van kilometer