Waarom een dagje Gouda doen?

Gepubliceerd op 13 januari 2024 om 23:37

Waarom zou je een dagje naar Gouda moeten gaan ? Het hangt natuurlijk helemaal van je interesse af maar we kunnen gewoonweg stellen dat Gouda erg veelzijdig is dus ideaal als je met een divers gezelschap gaat.

Waar je zeker mee moet beginnen is een stadswandeling door Gouda. Het is een stad ontstaan in de Middeleeuwen en het historisch centrum is prachtig bewaard gebleven. In ieder geval zou je het oude stadhuis en de St. Janskerk moeten bezoeken. Maar ook de museumhaven, het Gouda museum (naast de St. Janskerk) het kaasmuseum en het verzetsmuseum zijn de moeite waard.
In de zomermaanden is de kaasmarkt natuurlijk niet te missen. Bekijk de top 10 bezienswaardigheden van Gouda. Bij de VVV is een stadswandeling verkrijgbaar met de naam “Op pad in historisch Gouda”. Er zijn overigens ook stadswandelingen met een gids.

Maar als je met de kinderen naar Gouda gaat, is het natuurlijk wel zo leuk om het historische gedeelte af te wisselen met een bezoekje aan bijvoorbeeld de Siroopwafel fabriek, kinderboerderij, Monkeytown Gouda en nog veel meer. In bovenstaande link van VVV Gouda vind je de rubriek “Gouda voor kids” met meer informatie. 

Tijdens zo’n intensieve dag krijg je natuurlijk enorme trek. Als je deze trek wil stillen in de stijl van Gouda zelf dan kan dat in restaurant “Gewoon Gouds”. Er is echter nog veel meer mogelijk want er is horeca in overvloed. Het is een hele gezellige stad om een mooie dag sfeervol af te sluiten.Voor het overzicht ga naar onderstaande link van VVV Gouda : eten drinken en uitgaan. 

Gouda is prima met openbaar vervoer te bereiken, onder andere via NS station Gouda. Ga je met de auto, dan zijn er prima parkeerplaatsen. Als je met de elektrische auto komt, dan wil je natuurlijk ook graag weer energie voor de terugreis. De gemeente Gouda stimuleert het gebruik van elektrische voertuigen omdat schoon vervoer een bijdrage levert aan het verbeteren van de luchtkwaliteit.
Bekijk het overzicht van de oplaadpalen in Gouda.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.