Wat te doen in als je een date hebt in Deventer

Gepubliceerd op 14 januari 2024 om 00:42

Als je op date bent in Deventer en je op zoek bent naar iets anders dan de standaard date zoals uit eten en naar de bios, is Deventer de perfecte plek om iets speciaals te doen. Het maakt niet uit of het om een eerste date gaat of een date om te vieren dat je tien jaar samen bent, er is iets voor iedere gelegenheid.

Je kunt je date plannen met leuke activiteiten, lekker buiten, of in het donker. Een uitje in Deventer kan je zo maar eens verrassen.

Hieronder volgen een aantal originele ideeën voor daten in Deventer.

Dingen om te doen in Deventer als je een date hebt

Heb je een gezellige date gevonden op ouw favoriete datingsite? Reageert die leuke vrouw of man die je in de bar hebt ontmoet op je berichtjes? Zoek je een plek om af te spreken? Ga dan een date plannen in Deventer.

Hang de toerist uit in eigen stad

Hoe kun je een toerist zijn in je eigen stad? Een goed idee voor een date in Deventer is om een dag te plannen alsof er een vriend van ver op bezoek komt. Vraag jezelf af, waar zou ik die naar toe nemen? Wat zijn de beste dingen om te doen? Waar neem je diegene mee om iets te eten of te drinken? Welke plekken, monumenten, traditionele plekken, musea, parkjes of exposities moet diegene echt zien?

Dat zijn nou eenmaal de meeste bekende plekken in je stad.

Als het een beetje knap weer is, ga dan gewoon eens langs de IJssel samen. Of ga lekker onder een van de vele bomen van alle parken van stad zitten. Of zoek een gezellige plek op de Brink.

Een romantische wandeling door De Grote en Kleine Overstraat, ook wel bekend als de paraplustraten. Het is erg aangenaam om door de verschillende straten te lopen en de kleine winkeltjes met prachtige speciale artikelen te zien. Perfect voor een uniek cadeau voor die ene persoon die speciaal voor je is.

Heb je geen zin om alle toerische plekken te zien, maar wil je een top date in Deventer hebben? Ga dan samen over de lange trap naar boven tot aan de tweede gang van de Lebuinustoren op 46 meter hoogte. Daar kunnen jullie genieten van een geweldig uitzicht van de stad.

Gezellige plekjes voor een date in Deventer

Waarschijnlijk wil je iets meer privacy met je date en heb je niet echt zin om een trap te beklimmen. Je kunt ook juist de toeristische attracties vermijden en een leuk terras opzoeken. Er zijn veel verborgen parels in het centrum van de stad. We raden je er hier drie aan om uit te proberen met je volgende date in Deventer.

Een ijsje in Talamini

Iedereen kent Talamini, maar misschien kent niet iedereen de binnentuin die er is.

Je kunt je ijsje bestellen en hem daar opeten. En vervolgens als je naar achteren loopt.. verrassing! Een binnentuin waar je rustig kunt genieten van je ijsje en het gezelschap van je partner.

Eten onder de druiventrossen bij The WallStreet Tea-Rose

Wandel naar het historische Bergkwartier en ga zitten in de rustgevende binnentuin van The Wallstreet Tea-Rose om een een Engelse thee te drinken. Als je van zoetigheid, hartig, of zelfs als je meer van vegetarisch en gezond eten houdt, hier vind je alles.

Een zomerdate in de Burgertuin van het Burgerweeshuis

De Burgertuin van het Burgerweeshuis is een speciaal terras waar er volop eten, drinken en muziek is. Het is een fijne plek om een tijd te spenderen aan de lange picknicktafels. Geniet van een speciaal moment met je partner terwijl jullie speciaalbiertjes drinken in de frisse buitenbar. Het is een geweldige date in Deventer voor de zonnige zomerdagen.

Een drankje voor je date in Deventer

Het kan een cliché zijn, maar een glaasje alcohol kan soms helpen om de eerste ongemakkelijke minuten van je date te overkomen. Hier heb je een handige lijst voor je. Wedden dat het gesprek vloeit na een paar slokjes?

Habana Bay

Het is een genot om op de roodfluwelen banken te zitten, de foto's aan de muur te bewonderen, te genieten van salsamuziek en de huisspecial te bestellen: Santiago de Cuba en la Bahía de La Havana. Een mix van wodka, meloenlikeur, ananassap, blue curaçao en sinaasappelsap. Als dit heerlijke drankje je eerste date-zenuwen niet kalmeert, zal niets dat doen

De Gastrosalón van St. Tropez

Heb je geen zin om met je partner alcohol te drinken, ga dan naar St. Tropez midden op de Brink en kies voor “Safe sex on the beach”. Een alcoholvrije longdrink gevuld met sinaasappel-, cranberry-, ananas- en passievruchtensap. En ja, het is zo verfrissend als het klinkt, deze moet je proberen.

Conclusie van daten in Deventer

Om af te sluiten, als je een echt leuke date wilt, maakt het niet uit waar je bent of wat je doet. Wat er toe doet is dat je liefde en moeite steekt in het plannen van een afspraakje. Je zult zien hoe blij je partner ervan wordt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.